Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranytorkú Károly Művész Úr

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       Ma megtudhatod, hogy amikor a nők pár rozéfröccs után a jó pasikról diskurálnak, sok minden elhangzik, de többnyire az izmos mellkasok kapják a legtöbb szavazatot. Levélírónk lassan 30 lesz, de még nem adta fel, hogy megtalálja élete párját, akivel a harmónia nem egy időnként…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2022.07.05 12:55:43
Rövid, baráti látogatásra lakásunkba érkezett leánygyermekem az ő pasijával. Szívélyes fogadására az előszobában felsorakozott a család, az őszinte, elvtársi légkörben megtartott beszélgetés a konyhában vette kezdetét. A jó kedélyt azonban rövid idő múlva beárnyékolta, hogy elfogyott a vegán…..
Egy év után újra azt MTI Archívumának fotóiból készítettem a Napi érdekes válogatást! Az 1945-1990 közötti időszakból hoztam érdekes, ritkán látott képeket, mindjárt két tucatot! 1982. Kőszeg Ferenc tanár és szamizdat-szerkesztő, személyi követői elől fut Budapesten. A négy felvételből álló…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2022.02.21 11:52:29
@lomposfarkas: Aczél György. Azért ez egy kicsit elvesz a poén éléből.
A ma bemutatásra kerülő kártyajáték néhány ponton kötődik a tegnap bemutatott F.X.Schmid kártyához, de valamiben mégis egy kicsit más.Őszintén szólva már pontosan nem is emlékszem milyen úton került hozzám ez a régi kártya, ami a Super Quartett Helikopterek nevet viseli, de az a gyanúm hogy egy…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2022.02.14 08:14:12
@Tralfamador75: Akkor a tiéden a felső számok nem sárgák, a kártya vastagabb, erősebb papír, a hátulja pedig kék. Az egy másik pakli.
Művészember KRITIKÁN ALULI 2021.01.17 22:59:39
Tanulságok a Magyarságkutató Intézet „A pozsonyi csata” című filmje kapcsán. Fáy Miklós munkásságának kezdete óta megtanulhattuk, milyen az, amikor hozzá nem értők élménybeszámolóit a média előlépteti kritikává. Egészen addig a kritikának voltak szabályai, amiből fakadóan a kritikának volt…..
Bevezető (Ez a bejegyzés a "Puzsér, az értelmiség Mágája" bejegyzés első magyarázata.) A műsor tartalma Idézem Puzsért: „...erre a listára nem úgy kerültek fel a helyezettek, hogy az nekünk nem tetszik, amit ők előadnak. Ennél sokkal több kell, ehhez egy nagyon-nagyon rossz kulturális hatás…..
Hozzáfűzés a cikkhez a bejegyzés végén!   Kevés ártalmasabb jelenség van a mai magyar médiában Puzsér Róbertnél. A kiváló verbális képességekkel megáldott megmondóember – társai segítségével – naponta megácsolja a tudatlanság és a rosszindulat akasztófáját, hogy aztán a „nekünk,…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2021.05.23 17:37:52
Haza sem értünk az előző túráról, máris ott motoszkált a fejben. Oké, de merre lesz a következő? Vannak olyan dolgok, amiket egyszer sem érdemes kipróbálni. Vannak, amiket igen, s rájövünk ez nem nekünk való, és van a Vértes…!  Kiből még nem volt olyan, hogy elég! Túraútvonalak tucatjai sorakoznak…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2020.06.28 15:21:21
Napjaink legnagyobb videojátékos trendje a nyílt világú játékok szórása a piacra. Az elmúlt 10 évben ez a műfaj vált az uralkodóvá, a játékok jelentős hányada már egy szabadon bejárható homokozóba van beleültetve, legyen szó szerepjátékról, lövöldéről, verekedős TPS-ről, vagy akár egy autós…..
A francia sajtokról itthon méltánytalanul keveset tudunk. Ismerjük és hazánkban készítjük is a camembert-t, de a brie is viszonylag ismert. A hazai sajtforgalom messze legnagyobb részét a trappistavásárlás teszi ki (mennyire fantáziátlanok vagyunk...), de azt már alig tudjuk, hogy ez a sajt is…..
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2020.03.06 11:15:30
Kedves Olvasó! A karácsony mindig egy kicsit más, mint a többi ünnep. A hetek óta tartó sürgés-forgás, lótás-futás után megpihenünk, megállunk, körülnézünk egy pillanatra. Összegyűjtjük szeretteinket, s a fenséges halvacsora után gyermeki örömmel lépünk a gyönyörűen…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2020.01.09 13:26:53
@HRita: Kisebb szünet? 2020 van, és sehol egy új poszt! Én türelmes vagyok, tényleg, de azért má' gondoltam jelzem, hogy.
Az utolsó Jedik negatív visszhangja és baklövései után J.J. Abrams új filmje ott próbálja menteni a menthetőt, ahol csak lehet. A Skywalker kora több, mint két órájának egy része azzal megy el, hogy megmagyarázza az előző rész eseményeit, miközben két film akar lenni egyszerre. A kritika enyhe…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.12.25 18:54:57
Ez a pasi mindenből ki tudja szövegelni magát, talán az nyomasztja, hogy a barátnője jobban keres nála. Ha kínosan érzi magát, kioktató filozófiát pattint elő, vagy épp utasítja valamire a csajt, hogy megmutassa, azért mégis ő a férfi ebben a felállásban. Nagyon rafináltan ki tudja dumálni magát…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.09.09 22:42:47
Direkt írtam dagadtat, elhízott helyett, mert (leszámítva néhány igazán extrém esetet: tőlük itt kérek elnézést) az esetek túlnyomó többségében azért erős akaratgyengeség is van benne. Pesze biztos mindenki hallott olyan esetről, amikor az illető hétfő este lefeküdt 75…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.08.14 17:53:45
Anita nem érti, miért lécelnek le a férfiak mellőle 1 hónap után, és miért nem képesek gerincesen elmondani a problémájuk valódi okát? Ő tisztán játszik, már az elején elmondja, hogy gyereke van, és azt is, hogy ettől még nem halt ki belőle a romantika.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Splitbe senki nem azért megy, mert meg akarja ismerni Splitet. Split, mint város senkit sem érdekel. Azért dől ide a nép, hogy megtekintse Diocletianus palotáját. És ez így is van: a többi smafu. Nem mondom, ha autópályán közelíti meg az ember az őt körbevevő hegyek tetején, igen pazar látványban…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.06.25 07:37:54
A menyasszony és a vőlegény kulcsszerepe vitathatatlan, de mint minden nagy volumenű projekt mögött, úgy az esküvőn is van egy ,,stáb”, akik jelenléte és munkája nélkül csak részben vagy egyáltalán nem valósulhatna meg a nagy pillanat. Ismerd meg a segítő csapat tagjait, hiszen neked is szükséged…..
A második világháborúban a német sikerek története mindenki számára ismert. A jól gépesített német hadsereg és a német precizitással megalkotott harckocsik eltaposták az európai riválisokat. A német tankok könnyedén szállták meg a hősiesen küzdő, ám súlyosan elmaradott Lengyelországot, a…..
Ártalmatlan mese, ugyan már! Semmi erőszak, semmi agymosás. Végre egy rendes rajzfilm! De hiszen a gyerekek is imádják... ez szokott lenni a döntő érv. Imádják, persze. Mint a pufit, a csokit, meg a cukros üdítőket is. Igen, imádják. De vajon miért? Tudom, elsőre őrültségnek hangzik, de aki kicsit…..
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.02.04 10:55:55
en.wikipedia.org/wiki/Jim_Corbett
A leopárdot elejtő vadász.
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.01.15 11:58:42
@hordalek: Az orosz Sztálingrád? Az egy borzalmas CGI orgia, gyakorlatilag nézhetetlen.
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.01.15 12:01:45
@David Bowman: Igen, csak a regény Kongóban játszódik, kb 70 évvel korábban. Óriási hiba ezt a filmet bármilyen háborús listára felvenni, mert nem az. A háború csak kulisszaként szolgál, a sztori tkp egy road movie az emberi lélek legsötétebb bugyraiba.
Aranytorkú Károly Művész Úr 2019.01.15 17:00:23
@David Bowman: A My Way, de Sztálingrádot nem járja meg. Jó sztori lenne, van is valóság magva, nem is indul rosszul, de aztán valahogy összeomlik. Nekem olyan érzésem volt, mintha a film első félórája után a forgatókönyv író helyére egy 13 éves srácot ültettek, akinek a pár évvel idősebb bratyója átvette a rendezést. kerüld el messzire, iszonyú.
Ünnepekkor sokan jó ötletnek gondolják, hogy házi kedvencet vegyenek a szeretteiknek, mert úgy hiszik, hogy ezzel nem lehet melléfogni. Ki ne örülne egy cuki, gombszemű kiskutyának? Például az, akinek nincs rá helye, nincs ideje napi többször sétálni vinni, foglakozni vele, nincs pénze minőségi…..