Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamás Dorka

31 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan itt a következő szemeszter, lehet félve, lehet reményekkel teljesen várni. Azonban nem árt, ha az órarendünk összeállítása mellett egy kicsit máshogyan is elkezdünk a félévre készülni. Te tudod már, hogy kézzel vagy laptoppal akarsz jegyzetelni?..
Érdekel, hogyan és mit tanítanak a szakodon Amerikában, esetleg az Egyesült Királyságban? Szeretsz szakirodalmat olvasni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá egy-egy témához? Ha te is azok közé tartozol, akiket foglalkoztatnak ezek a kérdések, netalántán az alapműveltségedet szeretnéd fejleszteni, a…..
K. Rowling nem az a típusú ember, aki megállna a siker után. A brit írónő 2007-ben fejezte be a Harry Potter-széria utolsó részének írását, de nem sokáig gyászolta a Potter-birodalmat, az Átmenteti üresedés után krimisorozatba kezdett, melynek harmadik kötete október végén…..
A Doktoranduszok Országos Szövetségének Kommunikáció- és Médiatudományi Osztálya október 22-én rendezte meg a "Csak remélhetjük, hogy lájkolás közben nem felejtenek el élni?" című panelbeszélgetést, amin egyetemünk több tanára is részt vett. A kellően kritikus szavak…..
A Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) politikai alapítvány hagyományosan a Kossuth klubban rendezi meg a nemek egyenlőségének kérdéskörébe tartozó vitanapokat. Ezúttal a szerelem került a párbeszéd középpontjába. A FES programja lehetőséget adott, hogy a különböző politikai,…..
Amikor elmentem Mona Eltahawy könyvbemutatójára, nem gondoltam volna, hogy egy új példaképpel fogok találkozni. Mona az az egyiptomi feminista, akinek a Twitter kétszer is megmentette már az életét, fenyegették, követik, de szexuális forradalmával egyre több nőhöz eljut üzenete. A…..
Az idei nyáron a fesztiválok tömkelege szórakozást biztosított minden fiatalnak, néha azonban olyan érzésem volt, mintha a világ kettéosztódott volna. A görög válság után alig volt időnk meginni még egy rozéfröccsöt a rekordokat döntő melegben, máris egy történelmi…..
Tamás Dorka 2015.09.10 20:38:19
@Tiszteltetem Brüsszelet: Kedves Felhasználó!

Honnan tudod, hogy államin vagyok? És mi lenne, ha mégis? Szerinted a drága magyar állam olyan jól költi el a pénzét?
Valamint előbb megtanulhatnál olvasni, azt írtam, eddig pénzadománnyal nem segítettem őket. Időmet áldozom a segítésre, jogod van nem egyetérteni velem. De ha valaki a rászorulókon segít, azt nem szokás oltogatni, beszólogatni neki.

Jogod van nem segíteni, de ne állíts rólam valótlan dolgokat.
Ha a Pussy Riotra gondolunk, akkor leginkább a médiában ábrázolt meztelenül rohangáló, Putyin-ellenes kirohanásokat szervezőlánybanda jut az eszünkbe. Bevallom, fel voltam rá készülve, hogy esetleg a platformbeszélgetésen is ruha nélkül jelennek meg, esetleg a Szigeten is…..
A Liberális Fiatalok Egyesülete (LiFE), csütörtökön a Gödörben tartotta a fiatalok politikai szerepvállalásával foglalkozó rendezvénysorozatának legutóbbi estjét. Ismert magyar portálok publicistái beszélgettek arról, hogy mégis miért írogatnak és milyen is a magyar…..
Hillary Clintion április 12-én bejelentette, hogy a demokraták jelöltjeként szeretne indulni a 2016-os választásokon. A legtöbben úgy vélik, ő a legesélyesebb a pártjában, ami azt jelentené, hogy az Egyesült Államoknak az első afro-amerikai férfi után egy női vezetője lehet.…..
  az április szélben elsodort két elhasznált zsepia kuka mellett - emlékeket hagytam ottfertőzött szavaimmal telitorkomfelköhögöm azt, mi bennem maradtbelőled: a hiány, hogy nem hiányzoma hiány a villamosról leszállva a kéregető kezei közöttma sem találnak megnyugvásra…..
egy városnyi zaj ma a csendolvasok mellettedelférek a tekintetekben, a félrenézésekben, a sóhajokbanSylvia Plath üvegburája a kezeimbenüvegbura körülöttemaz aluljárós a kéregető kezei közöttma sem találnak megnyugvásra szívdobbanásaim a lift ajtaja nyekereg, klausztofóbiás…..
tulajdonképpen minden sonkaszagú. pedig vegetáriánus vagyok. a hajam attól a régi szoci parfümtől bűzlik.minden magyar család alkoholista lesz ilyenkor.  tulajdonképpenmiért lehet a pasiknak igen, nekem meg nem egy kurvanagyot káromkodni activity közben?miért kell…..
szeletelt kenyér az idő tartósított mondatok a számbanhánytattam a vécénmert nem tudtam elmondanihogy nem ehetek kenyerettúl sok (szerelem-szénhidrát-)kalória táplálná testemetnem ihatok magas zsírtartalmú tejetcsak szójatejes cappuccino kellenemarad a bio, a vega, a teljes…..
Telihold. Ophelia sétál a galambürülékes-pisifoltos pesti utcákon.Kérdések helyett csakKitépett hajszálak mögötteFehér ruhája szimbiózisban a holdfénnyel.FelcsipegetettOphelia keres a madarak földjénTalán Hamletet?Talán az elhasznált álmait lepelbe csavarva a csillagok…..
a porszemmegtörik arany fényben a levegőbena por szállvillamos ülések kopott kávéfoltjaibólkávéfolt a szám sarkána reggeli függőség maradványamint szerelmeseket, összeköt kettőnketbuda s pest tejeskávé-illatú reményea felhőkpillangóban úsznak továbba felnőttgyorsban a…..
  a megállóban halványuló kérdőjeleket nézemönmagam karikatúrája a visszapattanó fénybenegy pakli szó a maszatos naplementében egy életen át tanulni − nem pislogni a vakubanyitott szemmel sétálni még az álomban isés nem félni csukott szemmel átlépni a…..
egyszer az összetört tányér vagyok a padlón, megkopott virágminták tarkítják testem. a repedések mentén írom meg magam. a fehér porcelánpor hullik belőlem rád. máskor az a légzés, ami megreped cselekvés közben. sárgás fény vetül testemre, csontig-lélekig hatol a meleg…..
breathe in, breathe outmost lélek vagyok ismét, élek. ki tudja, talán a sok napsütés töltött fel energiával vagy a hasonló színű kabátom, amiben magam karikatúrájaként libbenek el előtted. nem beszélek, megteszik helyettem azt a szemeim. beléd próbálok látni, felvenni a…..
A gonoszak mi vagyunk:Te meg énKik úthenger-pillantással taposnak átEgymásonVagy az egész nap térdelve kéregetőnA Fővámon A gonoszak mi vagyunk:FélrefordulvaA buszokon öreg nénit látvaMeggyalázzukEgymást ha sor kerül ráNevetünk, nevetünk, de még milyen!Milyen a vallásod!…..
végtelenül relatív az élet definícióját keresem és az időn gondolkodok. élet = idő az idő méri a lelket változásokra időzítjük be (micsoda szó!) magunkat  az árkok csak vannak. beleesünk. voltál már a halál közelében?  szándékosan. mínusz tíz fokban kihajolni…..
(there are daysI dream like I am) mikor felébredek az első pillantásom a hervadt rózsaszirmokra esikfélholtan fekszenek a szekrény tetején mellettük kattog a vekker, kattog, mint a szívem oldalra nézek: a nap ma nem süt - vakító fehér vagyok, mint a fal légzésekkel ébresztem…..
A bevándorlás kérdése a napi politikai párbeszéd részévé vált a párizsi tragédiát követően. Egyre több hír foglalkozik az illegális határátlépőkkel, a Keleti pályaudvaron feltartóztatott koszovóiakkal. Mi áll a háttérben? Dr. Melegh Attila szociológust, corvinusos…..