Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.u.c.a.

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudtátok, hogy Jézuska mekkora nagy király?  Ő is tud ám horgolni, bezony!!!Nekünk például ezt hozta karácsonyra :)   Ennek a horgolt orvosi szettnek a leírása fizetős, itt találod. Nagyon egyszerű, könnyen követhető minta, ajánlom mindenkinek. Szóval hideg idő ide, megfázás oda, most már…..
Új év, új fogadalmak. Azt mondják a legtöbben január 10-e után hagynak fel a fogadalmaikkal. Na éppen ezért én átugrottam ezt a napot, és csak másnap készítettem el a  listát. Hogy mi áll benne? Többek között az, hogy az elkészített horgolmányokra szánok annyi időt, hogy szépen lefotózzam és a…..
Ennél laktóz- és gluténmentesebb burgert nehezen találni manapság. Könnyen elkészíthető, a nap bármely szakában fogyasztható, hiszen kalóriatartalma a nullával egyenlő :) Remek játék a gyereknek. Szeretnéd a leírását? Szívesen megosztom!  ..
Babamigurumi Átköltöztem 2015.07.02 14:16:32
Örömmel jelentem, hogy hosszas szaporítás, fogyasztás, bővítés és visszabontás után végre megszületett az oldal, melyet, mily meglepő, a www.babamigurumi.com oldalon találsz meg. Íme egy kis ízelítő a logóból: Ezentúl a blogbejegyzéseket is ott leled, a Blog fül alatt -…..
  HORGOLT FÜLBEVALÓ LEÍRÁS  #4    Amire szükségünk lesz: fonal (Catania) horgolótű  tű (2 mm) tű 2 db fülbevaló akasztó MK: mágikus kör (angolul MR - magic ring) LSZ: láncszem (angolul CH – chain) RP : rövidpálca (angolul SC - single crochet) FP: félpálca…..
  HORGOLT FÜLBEVALÓ LEÍRÁS  #3    Amire szükségünk lesz: fonal (Catania horgolótű  tű (2 mm) tű 2 db fülbevaló akasztó MK: mágikus kör (angolul MR - magic ring) LSZ: láncszem (angolul CH – chain) RP : rövidpálca (angolul SC - single crochet)…..
  Milyen tökéletes kis gombaházacska! Már látom, (míg anya horgolta, addig) a kislányok szövik mellé a varázslatos kis tündérmeséket. Imádni fogják ezt a szórakoztató puha kis házacskát, ami nappal remek játék lehet kicsik és nagyok örömére, addig este a lakás díszévé…..
Két napja viharra és hirtelen lehűlésre ébredtünk. Így hát gyorsan horgoltam egy kis tavaszi sapkát.Eredeti leírása itt található.   TAVASZI VIRÁGOS SAPKA LEÍRÁSA   Amire szükségünk lesz: sok sok színes fonal – könnyű, vékonyabb fajta horgolótű  tű (3-4mm)…..
Maradva a múltkori gyümölcsös fülbevalónál most is egy ennivalóan édes ékszert hoztam nektek. Mivel az idő nem kedvező egy nagy sétára, kimozdulásra, és bent ragadtunk a lakásban, ez a seperces, mutatós fülbevaló akár el is készülhet. Mondtam már, hogy remekül fel lehet…..
Babamigurumi Új babakocsi huzat 2015.05.07 06:23:08
Mit csinálj, ha szétfoszlik a gyerek babakocsijának szövete? Egyszerű! Horgolj bele másikat :) Nem lehetett már megmenteni az előzőt, teljesen szétjött, méghozzá az anyagnál. Varrás már nem segített. Így leapplikáltam róla a gumit és a bekötő részét, amit úgymond…..
Új termék az Etsy-n, Craftsy-n: Ez most fizetős, de ígérem, legközelebb egy ingyenes mintával térek vissza. Maradva a gyümölcs témánál.....
Egyszer megkérdezték, tudok-e fülbevalót horgolni. Természetesen nekiálltam készíteni. És rá kellett jönnöm, hogy ez bizony veszélyes dolog:  - a huzamosabb időn keresztül fennálló, rendszeres fülbevaló horgolás rövid időn belül nagy sikereket eredményez- függőséget…..
Babamigurumi Megszületett Rozita 2015.05.04 13:06:03
Örömmel értesítelek, hogy 2015. április 17-én, a hajnali órákban megszületett Rozita. 65 centi és 525 gramm. Baba is és készítője is jól vannak!:) Egyszerűen lehetetlenség volt ellenállni ennek a meseszép babának. Amint megláttam, rögtön nyúltam is a bankkártyámért, hogy…..
Az ünnepekben a legjobb dolog a készülődés. Gondoljunk csak bele, milyen áhítattal készülünk hetekig egy-egy neves eseményre. Mert maga a nagy nap, legyen szó születésnapról, karácsonyról, sajnos olyan hamar elmegy. Így van ez a húsvéttal is. Lázasan szervezkedtünk,…..
Nem indult zökkenőmentesen a mi kapcsolatunk. Van úgy, hogy elképzeled, fejben már meg is tervezted, hogy milyen is lesz az ideális. Aztán ráébredsz, hogy nem fogod megkapni. Be kell érned mással. Elkeseredsz. Majd ismét rájössz, hogy a más néha sokkal jobb. Nem, ez nem egy…..
Kezdő horgolóként türelmetlenül vártam, hogy nekikezdhessek a kiválasztott mintám elkészítésének. Fogtam a fonalat, megszabadítottam a címkéjétől és már hozzá is láttam. A hulladék fonalak, címkék rendszerint a szemetesben landoltak. HIBA VOLT! Rutinosabbként most látom…..
Előző posztomban már bemutatkozott Nyúl Úr Répautója, melynek leírása nem maradhat el. Ne felejts el megosztani velem az elkészült remekműved :) Jó horgolást!   Amire szükségünk lesz: o    Répa színű fonal (Rial Filati Relax sötét narancs) o    Kevés zöld…..
Ez nem közönséges nyúl. Ennél aranyosabb, kedvesebb rágcsálót még nem láttál. Vigyázz, csak vigyázz, ez a nyúl mosolyt csal az arcodra, akár egy mérföldnyire is. Mennyire édes gombjai vannak, nézd a lábát mekkora! :) A szakramentumát, úgy izgulok. Már csak négyet kell…..
Előző postomban az édes, de korántsem hizlaló Nyúl Úr megszületett. Ő: Aztán amikor már elég pénzt "összelocsolkodott", akkor végre, véégre átvehette a futószalagról nemrégiben legurult, 2015-ös év legújabb modelljét, a Répautót!! Tádáám:   Erre a leírásra…..
Ha húsvét, és húsvéti nyuszi, akkor nálam csakis csokoládé vagy horgolt nyúl jöhet szóba. És mivel most diétán vagyok, így marad a horgolt nyúl. De ebből csakis a legédesebb fajta :) szerencsére ezek nem hizlalnak, vagy okoznak allergiát, viszont elkészítésük éppen olyan…..
Úgy gondoltam idén kicsit eltérek a szokványos tojásfestéstől és valami egyedivel, rám jellemzővel dobom fel a húsvétot, és ezáltal a locsolók kedvét (legalább is remélem). Egy remek leírást találtam itt, amit most szeretnék veletek is megosztani. Mivel a minta nagyon…..
Ahogy ígértem, elérhető a leírása az etsy és a craftsy oldalakon egyaránt. Valaki magyar nyelven? Húsvétra való tekintettel most ákcióós :D   Ha húsvét, akkor a horgolt tojások mellé dukál egy csirke is:     A saját tervezésű és elnevezésű "csirke a törött…..
Közeleg a húsvét. Jobbnál jobb horgolt mintákat találni az interneten, legszívesebben mindet meghorgolná az ember, ha lenne ideje. Nem győztem válogatni a húsvéti dekorációk, tojások, tyúkok és egyéb csodák közül. Aztán rátaláltam erre a hullámos tojásra, ami remek…..
Wohooo, elkészült a horgolt méhecske mamuszom leírása, mely megtalálható az etsy és craftsy oldalán. Nagyon finom Rial Filati pamutból készült, mellyel rendkívül könnyű dolgozni és hát a színe... csak ránézek, és máris jó kedvem támad tőle, olyan szép élénk sárga, csak…..
Egy újabb alkalom, hogy valami szépet horgolhassunk magunknak, párunknak, vagy csak úgy, a lakás csinosítására. A következő kicsi szívecskék pillanatok alatt elkészülnek, girlandnak összefűzve a lakás dísze lehet, de tehetjük az ajándékunkra, képeslapra, vastag fonalból…..