Regisztráció Blogot indítok
Adatok
davehame

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a napon minden cselekedetünk - gondolatunk tízmilliószorosan hat, éppen ezért tudatosságra van szükségünk, hogy a minket körülvevő koncentrált energiákat a lehető leghatékonyabban használjuk fel, fogjuk be vitorlánkba. A tibeti kultúrában "nagy" Buddha (Dharmacsakra)…..
Egy fiatal szamuráj beleszeretett az ura feleségébe. Amikor a férj rajta kapta őket, az ifjú önvédelemből leszúrta őt, és egy távoli tartományba menekült. Hiába keresett munkát, így hát útonálló lett belőle. Egyik reggel aztán hirtelen rádöbbent, hogy mit tett az életével. Őszintén megbánta minden…..
  Egy nyugodt pillanatban merüljön alá fényes belső világába. Képzeljen maga elé egy tükröt, és nézzen bele. Lássa saját magát, a testét. Ki az, aki látja ezt a testet, és ezt kérdezi: ez az én testem? Aki ezt kérdezi, az én magam vagyok. Én tehát nem vagyok azonos a…..
Indiában dhóbínak hívják a mosóembereket. Egy napon az egyik dóbhí szokás szerint feltornyozta az összes mosnivalóját a szamarai hátára, és elindult velük a folyóhoz, hogy munkához lásson. Útközben látta, amint egy vadász lelőtt egy nőstényoroszlánt, lenyúzta a bőrét,…..
A fizikusok háromszáz éve azon dolgoznak, hogy megtalálják az anyag alapját, annak alkotóelemeit, de minél mélyebbre értek, annál jobban összezavarodtak. Minél mélyebbre ástak, annál kevesebb és kevesebb szilárd anyagot találtak, egyre kevesebb volt az anyag maga. És mikor…..
1. Ifjú, ha fölcsöpörödtél, és hevesen ver szíved, lányra nézve ha úgy érzed, mintha zsákot szorítanának melledre, tudhatod, szerelembe estél! 2. Közeledj a leányhoz, de ne lüttyőn, ne málén, ne is kakaskodva, hanem szép szerrel. Keresd egyedüllétében, úgy szólítsd meg.…..
"A tudatosság az a tér, amiben a gondolatok léteznek, amikor a tér önmaga tudatára ébredt..." ..
Milyen hatással van ránk a pénz, milyen a viszonyulásunk a pénzhez, és ki a főnök? Szemfelnyitó egész estés film arról, hogy milyen életet élünk, és milyen befolyással van ránk a pénz hatalma. ..
Mullah Naszruddin egyszer egy történetet mesélt a gyermekének. A gyermek nem akarta, hogy apja abbahagyja, a mesélést, úgyhogy Mullah kitalált még egy mesét. A mese így szólt: - Volt egyszer egy kukac, egy korán kelő kukac. Korán reggel a brahamamuhurtakor ébredt, mert a vallás és…..
Meghatározott céllal és feladattal születtünk a Földre. Beteljesülést csak akkor érhetünk el, ha életfeladatunkat felismerjük elfogadjuk, és eleget teszünk neki. Életünk értelmét úgy ismerhetjük fel, ha a következő kérdéseket megválaszoljuk: Hová állított engem az…..
A gyermek csodálkozó szemmel nézi a világot. Lenyűgözi, elvarázsolja minden. A legapróbb dolognak is gyöngyöző kacajjal örül, mert számára az élet végeérhetetlen felfedezések sora. A gyermek ártatlannak születik, s amíg nem tud semmit, nem is korlátozza semmi. Rácsodálkozik…..
   Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy egy nagy titkot őriz egy varázs ládában, ami az élet minden területén sikeressé teszi, és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát. Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, még meg is…..
A gondolatok olyan gyorsan vetítődnek le az elmédben, hogy nem látod közöttük a hézagot. A vásznat teljesen eltakarják a gondolatok, és olyan gyorsan mozognak, hogy nem veszed észre: minden gondolat különálló. Erről beszél Tilopa: A gondolatok olyanok, mint a felhők;…..
Mikor Seisetsu volt a kamakurai Engaku-templom mestere, nagyobb termekre lett volna szüksége a tantáshoz, mert a meglevőek túlzsúfoltak voltak. Egy edói kereskedő, Umezu Seibei elhatározta, hogy ötszáz aranypénzt - ryót - ajándékoz egy tágasabb iskola építésére, s ezt az…..
Egy zen tanítvány meglátogatta Bankeit, és elpanaszolta neki:- Mester, az én temperamentumom fékezhetetlen. Hogyan változtathatnék ezen?- Nagyon különös dologra tettél szert - jegyezte meg Bankei. - Lássuk csak, mid van!- Most rögtön nem tudom megmutatni neked - felelte a…..
Spirituális Útikalauz Valóban? 2015.03.10 10:21:55
Hakuin zen mestert erkölcsös életvitele miatt dícsérték szomszédai.Lakott a közelben egy gyönyörű japán lány. A szüleinek élelmiszerboltjuk volt. Hirtelen minden előzmény nélkül, a szülők felfedezték, hogy leányuk teherbe esett, és rettentő haragra gerjedtek. A lány nem…..
Honnan is fakad az igazi boldogság? Mit is jelent boldognak lenni? Mooji megmutatja az utat Neked :) ..
A zene alapjául szolgáló különböző frekvenciájú hanghullámok jótékonyan hatnak a homloklebenyi részre,ezzel elősegítve a harmadik szem nyílását. ..
Mozgás közben sokkal könnyebb és természetesebb dolog ébernek maradni. Amikor csendben üldögélsz, persze hogy elalszol. Amikor fekszel az ágyadon, nehéz ébernek maradni, mert ebben a testhelyzetben aludni szoktál. De amikor mozogsz, nyilván nem alhatsz - ilyenkor még éberebb vagy. Az…..
8 előadás Osho-tól a zenről a Poonai ashramban, 1975-ből ..
"Mérhetetlenül túlbecsüljük a mentális képességeinket, mintha az igazságnak az elménkben kéne megjelennie. Nem ismerjük fel, hogy mennyivel mélyebbek vagyunk, mint a puszta kondicionált elménk..."   A videó közvetlen elérési útja, ha nem indulna…..
Ha szeretnél feltöltődni pozitív és harmonikus energiákkal, vagy meditálnál, és kéne egy jó kis zene ami segít az elmélyülésben, akkor ez most jól fog jönni :) ..
Elönt néha a magány érzése? Egy társra vágysz? Tudod, sőt már tapasztaltad is, hogy végső soron saját magad teljessége hozza az igazi beteljesülést, még sem tudsz saját érzéseiden felülemelkedni? Mooji választ segít :) ..
„A kundalini jóga egy tudmány az elme és a test számára, hogy felemelje a szellemet, mely nem ismer határokat és megkülönböztetést.” (Yogi Bhajan) - A jóga, a szankszrit judzs szótőből származik, melynek jelentése: egyesít, összeköt, igába fog. A jóga egy gyűjtőfogalom…..
   Akik úton járnak bizonyára tudják, vagy már hallottak róla, hogy a meditáció mennyire hasznos, jótékony és segíti a folyamatot. Jómagam már több éve meditálok szinte napi rendszerességgel. Most megosztom tudásom, tapasztalataim, mely segítségül szolgálhat mind azoknak…..