Regisztráció Blogot indítok
Adatok
susztera

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Hajdú Péter álma 2010.02.08 16:22:00
Hajdú Péter megcsinálta. Nem hiába mentette el vezető szocialista politikusok számát, nem hiába szólította apukának Medgyessy Pétert, vagy hogy annyit vacsorázott Friderikusz Sándorral. Így visszatekintve pedig még az sem volt rossz befektetés, hogy annyiszor csináltak belőle…..
susztera 2010.02.08 21:23:09
A műsor pont olyan, mint a műsorvezetője hajdú péter (nagyon nagyon kis betűvel), katasztrófális, persze maga a TV2 is az, olykor már sikerül túl szárnyalnia nézettségben a királyi magyar tv-t.
Igaz most már tudom, itt él közöttünk a nagy karatéka Chuck Norbis, aki most emberbaráti okokból nem viszonozta a pofont, de legközelebb aztán fejen állva, ima mormolás közben is lazán megvédi magát. Zseniális, mint a magyar partizánok, rengetegen voltak (papíron), rendesen odavágtak a németeknek, máig nem értjük, hogy nem szabadultunk fel hamarább.
Producerek figyelmébe ajánlom Chuck Norbist, aki láthatóan, akadozva, levegő után kapkodva kereste a szavakat a pofon kommunikálására, mint aki most is épp attól tart, hogy mikor lép be a stúdióba valaki és akkot jöhet az önvédelmi gyakorlat.
Ma meg tessék Megint felpofozzák Norbist, csak most a GVH, mert a rendkívül becsülets és tisztességes update konszern tisztességtelenül átvágta a fejünket a termékeiket, mert minden ígéret, amit a termékhez kötöttek hazugság volt.
Hát ez bizony nem Norbis hete, de talán ha update pogácsát majszolgat, akkor még minden rendbe jöhet.
Persze Jimmmy halálátol lebénuló, majd 9 év csendes pihenő után vallomásra és könvykiadásra fakadó asszonyság sem volt piskóta, akit úgy jelentett be Hajdú, hogy most aztán megtudjuk mi is történt Jimmy utolsó estéjén, majd a világon semmi nem derült ki, mert az asszonyság (gonsolom a kiadandó könyve eladási számira gondolva, még véletlenül sem árulta el, hogy mi történt, hogy öngyilkosság volt vagy gyilkosság.
Gesztesit már ne is említsük, az előre begyakorolt poénjaival, az egész műsor egy színvonaltalan, amolyan csigabiga tv-s férc mű.
Remélem Sarka Katának tetszett, bár az eddigi szerepléseiből nekem úgy tűnik neki bármi tetszik, amit peti csinál....
Én ültem mindkét oldalon: mikor a jobbik oldalon ültem sokszor el sem olvastuk a beérkező önéletrajzokat, valóban a nagy része lótúrót sem ért. Mondjuk nálunk nem számított ki hol lakott.   Egy fontos info még az önéletrajzhoz (2-300 elolvasása után):   Csak a…..
susztera 2009.10.27 08:38:04
Csak megerősíteni tudom, hogy manapság a behívások vagy egyáltalán visszahívások aránya a beadott pályázatokhoz képest erősen közelíti a nullát, és azt is csak alátámasztani tudom, hogy ismerős nélkül szinte lehetetlen vállalkozás lett az álláskeresés.
Ami viszont nagyon felháborít (még annál is jobban, hogy ha nem válaszolnak a pályázatra),amikor behívnak, teszteket íratnak velem, majd személyes interjú, sőt interjúk, majd a 3-ik kör útán közlik, hogy rám esett a választásuk, és akkor tiszta jutalékos rendszerben alkalmaznának, persze számlát kellene adnom.
Legalább az alkalmaznának szót ne használják, ha vállakozóként számlát kérnek tőlem.
A pofátlanság teteje, hogy egyetlen szóval nem írják a hirdetésben, hogy számlaképesség feltétel és azt sem, hogy tiszta jutalékos rendszerben alkalmaznak, majd a legvégén úgy közlik, mintha ez lenne a legtermészetesebb.
Miért nincs törvény arra, hogy aki lényeges információt eltitkolt, vagy valótlan dolgot állít munkáltatóként a hirdetésében, azt milliókra büntessék meg.
Azért mert munkát keresek még nem jelenti azt, hogy az én időm értéktelen és sokadszor belehet hívni, teszteket lehet velem irattatni, miközben be se adtam volna a jelentkezésem, ha becsülettel leírják, hogy számlás alvállalkozót keresnek, akinek semmilyen jogai nincsenek, viszont olyan kötöttségei lesznek, mintha 8 órás főállású munkaviszonyba lenne.

Ideje lenen a munkavállalóknak összefogni és benyújtani egy petíciót az illetékeseknek, hogy törvényben szabályozzák miként kell, lehet feladni egy álláshirdetést.
  Te hogy készülsz fel? Mi a véleményed a "százkörös" interjú sorozatokról? Van valami trükköd, amit megosztanál másokkal is? Eőször is bocs, - tegnap nagyon sok tárgyalásom volt és nem volt időm blogolni. Persze valamikor az élmény-alapról is gondoskodni…..
 cdrom70 becenevű olvasónk álláskereső tapasztalatait olvashatjátok. 100 elküldött önéletrajzból 30 válasz, zsebbe fizetés, semmi "meglepő". Mint munkavállaló a következőt tapasztaltam amikor munkát kerestem.100 elküldött önéletrajzból jó ha 30-ra kaptam…..
Az év elején Berényi András lányát, Emmát is utolérte a végzete: kiírták a Barátok köztből. Marenec Fruzsina nem sokkal később nyilatkozott is, hogy jelenleg munkanélküli, viszont a műsorvezetés az álma, és ezért egy betelefonálós játék castingján vett részt.…..
Szerelem Blog 2009.04.12 21:57:00
Szervusz Susybaby!Őszintén szólva még nem igen írtam ilyen témájú levelet,ezért némiképp vegyes érzések kavarognak bennem.Igazából soha nem volt szerencsém a szerelemben.Mindig próbáltam a lányokat komolyan venni,és éreztetni velük hogy fontosak nekem,főképp az akinek éppen…..
susztera 2009.07.21 14:02:18
a hiba nem benned van, hanem a világban, ami körül vesz, a hamis értékrendben, amit férfiak és nők egyaránt magukénak vallanak.
Szerintem puszta kémia, amitől szenvedsz, egyszerűen külsőre nem jössz be az adott lányoknak, de ez messze nem azt jelenti, hogy csúnya lennél. Sajnos az emberek többsége, amikor megfogalmazza milyen emberre vágyik, akkor azt teletömi belső tulajdonságokkal, aztán amikor választ, még időt sem ad arra, hogy ezek az elvárt belső értékek megcsillanjanak, megragadja őket az arc, az alkat. Ha a szemkbe mondod ezt, akkor azt mondják nem értheted, ez a kémia, a szerelem első látásra. Aztán el telik 1-2 hét, hónap, és kezd szokványossá válni a külső, a belső érték meg nem is igazán volt, jön a szakítás és rohannak az ilyen magadfajta barát-bátyushoz, mert neked széles a vállad és lehet rajta nagyokat sírni.
Te rendes vagy megvigasztalod, Ő elmondja, hogy Te vagy a legjobb ember a világon, aztán ismét leírja milyen férfira vágyik, megint tele lesz szép, belső értékekkel, aminek akár Te is megfelelhetnél....de sajna megint kinyilík egy ajtó, belép egy charmos kémiából jeles és kezdődik az egész elölről.
Régi mondás a hülyének nem lehet súgni, csak aki tanult is valamit, így azt mondom, aki csak könnyezni jár hozzád, annak mond megőszintén, hogy köszi, de a papírzsebinél azért értékesebbnek gondolod magad, és hagyd ott, hagyd gondolkozzon mire gondoltál.
Szerencsére nem mindenki csapja be önmagát, így olyan is van, aki tényleg a belső értékeket keresi, és az ilyen előbb v agy utóbb megtalál vagy Te találsz rá.
Se szeri se száma az eladó félkész házaknak. Na de hogy kiadjanak egy ilyet? Ráadásul a még ma is menőn csengő nevű Rózsadombon? Mzs mindenesetre fényképezett egyet a Cimbalom utcában, egy ugrásra a Vérhalom tértől és elküldte az Urbanistának. Kösz!…..
Hunvald György tiszta fejjel gondolhatta végig, hogy polgártársai, akik a múlt héten, a hőség idején kinnrekedtek a VII. kerület forró falai között, segítségre szorulnak. A polgármester tollat ragadott, és a hűvösben papírra vetette intelmeit a kívülmaradottak számára, hogy…..
 Gyakran ér bennünket a kritika, hogy csak a munkavállalók véleményét publikáljuk és a munkaadói oldalt figyelmen kívül hagyjuk. Természetesen eszünk ágában sincs diszkriminálni senkit, arra biztatnánk a munkáltatókat, hogy gyakrabban írjanak nekünk, akkor mi is gyakrabban…..
susztera 2009.07.20 14:11:23
@Dezsőjóska: Belátom igazad van, nem vagyok elég tökös, hogy kopasz mercis felvegyen, igaz nagyon szégyelném magam, ha egy ilyen embert kellene a főnökömnek titulálni....
susztera 2009.07.20 14:28:46
@KopaszMercis: Akkor most már ketten lehettek büszkék, Te és a főnököd főnöke, és talán ketten már annak a felelősségét is vállaljátok, hogy leírjátok melyik cégnél volt olyan gyenge a HR-s, hogy még Te is megfeleltél :-)
susztera 2009.07.20 15:24:19
@zaphod.beeblebrox: akkor most már megnyugodtam, szegény HR-nek nincs ideje válaszolni...
de ha ennyi dolga van a HR-nek és nem lesz ideje jelentkező önéletrajzát bogarászni, válaszolni, interjúztatni, akkor minek ad fel hirdetést, csak a pénz megy vele.

Egy üzletvezető feladatait én is leírhatom pontokba szedve, de ha a végén csak arra nem maradt időm, hogy kiszolgáljam a vevőt, akkor nem sokáig leszek üzletvezető függetlenül attól, hogy elmondom a tulajdonosnak mennyire le vagyok terhelve....

Ezért kedves HR-s kollégák, ha bevállaltátok csináljátok, ha nincs elég idő a feladatra, energia az elvégzésére vagy bármi más okból nem tudjátok elvégezni, ami a feladatotok lenne (pl az általatok feladott hirdetésekre jelentkezők önéletrajzának az elolvasása, válasz, stb), akkor tessék beadni a felmondást, és kipróbálni más HR-nek lesz-e ideje a Ti jelentkezéseiteket elbírálni.
Kedves Mindenki! Ismerkedjetek meg T-Men becenevű olvasónkkal és véleményem szerint kiváló ötletével. Kérlek szavazzatok!Kedves Despota! Blogod állandó olvasójaként feltűnt, hogy sokakat éppen azért ér csalódás illetve negatív élmény, mert olyan állások tömkelegét…..
Két hete még csak találgatások voltak arról, hogy megszűnhet a 10! a TV2-n, de a mai Bors szerint a műsorvezető Szorcsik Vikinek lejárt a szerződése a csatornával és azt nem hosszabbították meg. A munkanélküli színésznőnek rengeteg hitele van, ezért aggódik a jövője miatt és…..
Kettős Mérce Absztinensfasizmus 2009.07.16 22:59:00
Szeptember elsejétől nem érdemes hajnalig tartó bulizást szervezni a Sirályba vagy az Instantba, a Szilvupléban se fog hajnalig salsázni a törzsközönség, és a Liszt Ferenc téren se koktéloznak majd a trendi fiatalok: a terézvárosi önkormányzat rendelete értelmében este tízkor…..
susztera 2009.07.17 13:08:22
@városjáró: megválaszoltad helyettem is, bizony a Nagymező utcai Soho Londonról beszéltem, ami 1,5 - 2 évvel ezelőtti állapot alapján akár Tini Soho Londonra is átírhatta volna a nevét, igaz olyan mennyiségben vedeltek (leginkább az üzlet előtt, közértes piából), hogy azzal versenyre kellhettek volna a jóval idősebbekkel is.
A BKV rajzpályázatot indított a vakáción lévő gyerekeknek. A pályázat a „Szeretem a BKV-t” címet viseli. Bár olvasónk már elmúlt 17 éves, és a témától is eltért egy kicsit, mégis jelentkezett a pályázatra, mert szeretné megmutatni a BKV-nak, hogy miért nem…..
Az angol csak nálunk világnyelv (ahogyan Kobayashi Ken-Ichiro is csak nálunk világhírű karmester)! Legalábbis mi sokat bizonygatjuk itthon magunknak az angol nyelv fontosságát, holott nyilvánvaló, hogy haladó nemzetek nem is ismerik a világnyelv fogalmát. Sőt, nagyon jól elvannak…..
 Újabb levelet kaptunk Györgyitől, aki az ügynökök és managerek világáról mondja el nem túl hízelgő véleményét.Már elutaztam, úgyhogy jók legyetek vasárnapig :)!Gondolataim és véleményem a sajátom, amivel nem kell azonosulni, nem kell egyetérteni, lehet szidni,…..
susztera 2009.06.18 11:19:32
Egy ismerösöm jó pár éve elhívott egy számomra nagyon fontos beszélgetésre, persze nem árulta el, miről lesz szó, mert lényeg a megleptés...:-)
Sejtettem, hogy valami MLM-es piramis játék részesévé szeretne tenni, és kétség sem fért ahhoz, hogy nemet fogok mondani, de kedveltem az illetőt, ezért elmentem.
Forever life volt a nagy lehetőség a számomra, személyes Kósa adolf beszélt arról, hogy micsoda lehetőség előtt állunk, egészségesek leszünk, és még meg is gazdagodunk, és ezért még különösebben dolgozni sem kell, csak dől a lé. (Idézte is, hogy amikor üdölni volt mindennap megnézhette a neten, hogy azon a napon menniyt keresett azzal, hogy üdült) Ennél a résznél már nagyon küszködtem a röhögéssel, de aztán felkérték azokat a gyesen lévő kismamákat, nyugdíjas közérti eladókat és lelkes másodállású bkv ellenőrőket, hogy jöjjenek ki, és tapsoljuk meg őket, mert ők egyetlen hónap alatt eljuttak a bronz másodfokozatú csillagig, és itt már a kezembe kellett temetni az arcomat, pestiesen szólva gennyesre röhögtem magam ezen az olcsó színházi darabon.Akkoriban tele volt a nagyterem a beavatásra várokkal.

Évekkel később (mostanság) ismét volt egy ismerős, akit nem akartam megbántani és elmenetem a számomra nagyon fontos előadásra, és lám ugyanott ültem, de most már Kósa Adolf sehol (talán megint üdült) és csak Id. Kovács Jánosné magyarázta talán szegényesebben, akadozva, amit Kósától tanulhatott, és már nem volt tele a terem, talán 10-es lézengtünk, mint meghívott, és beültek mellénk, közénk vagy 30-an a már beszervezettek közé, hogy ne legyen annyira ciki az üres terem, vagy esetleg attól tartottak félni fogunk, ha csak 10-en vagyunk.
Az eredmény ugyanaz betegre röhögtem magam, és mindkét esetben megköszöntem az ismerősöknek, hogy elhoztak, mert egy moziban egy jó vígjátékon nem nevettem volna ennyit, csak ott fizettem volna 1200-t, ez meg ingyen volt, igaz a végén el kellett utasítanom a fantasztikus ajánlataikat, a beléptetést, és láttam az arcukon nem értik, hogy én miért nem értem, hogy életem lehetőségét hagyom ki.
Id. Kovács Jánosné talán egy darabig szomorkodott, hogy ez ma nem jött össze, de utána lázasan csomagolni kezdett, hiszen Győzike és a brazil szappanoperák adott időben kezdődnek, azt meg ki nem hagyná, még a forever life kedvéért sem....Én meg egy pillanatra becsuktam a szemem, és végig gondoltam, hogy most hány csillagot, gyémánt koszorút, tábornoki kinevezész hagytam ki azzal, hogy nem indultam el a Forever life felemelkedés útján, de mivel már gyerekkoromban sem tetszettek néphadseregünk vetereánjainak a mellén feszítő érdemrend-kitüntetés tengerek, így hamar megnyugodtam, hogy ismér nem lettem az ügynök hadsereg gyémánt csillag rend lovagja, aki ha ismerőssel beszél milliókat keres munka nélkül ebből a szekta tevékenységből, aztán meg becsönget hozzám pár ezer forint kölcsönért.
Ez nagyon hasonlít a vendéglátokban termő kigyúrt-kopasz üzletemberekre, akik porschéval érkeznek (ki lopottal, ki lizingelttel), de épp annyit tud tankolni bele, hogy beálljon vele virítani a parkolóba, ahol valamelyik hülye picsa csak beveszi (mindkét értelemben)
Kriszti leveléből kiderül, megbánta az egyetemen eltöltött 5 évet, mert hiába végzett kitűnőre, nem talál magának állást.Kedves Despota!Régóta olvasgatom a blogot és a kommenteket is, bár én még ebben nem vettem aktívan részt. Most azonban felmerültek bennem kérdések,…..
w A kocka el van vetve 2009.06.04 00:45:00
Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem…..
susztera 2009.06.04 06:49:51
A demokráciába nem csak annak kell beleférni, hogy 4 évente választhatunk, de annak is, hogy ha minden létező felmérés elsöprő ellenzéki támogatást mutat, ha a kormányon levők a 2/3-os fidesz többség veszélyeiről beszélnek (ergo ezzel elismerik ők is az elsöprő többséget), akkor nem nevezi magát legitimnek és akár jogtalan költségtérítési botrányok nélkül is önként távozik.
Ezért legalább annyira féltened kellene ezt az országot Árpád ettől a választok véleménye szerint nem legitim kormány és irdatlan kiszolgáló hálozatának maradék időszakra eső és felgyorsuló lopásaitól, mint egy 2/3-os fidesz győzelemtől.
Persze erre azonnal reagálhatod, hogy akkor az menniyt fog lopni, akinek 2/3-os többsége van, nos a lopáshoz a sima többség is elég, másrészt mint már írtam kontrolt kell gyakorolni kötelező jogszabályokkal. Persze ebben az esetben nem lehet majd csendesen, homokba dugott fejjel tűrni, hogy egy vesztegetési ügy főszereplője, továbbra is pártkatonaként polgármester maradhasson, azaz az ítélethozatalig tovább úzhesse azt, amiért a bíróság elé áll.
Itt meg nyugodtan írhatsz arról, hogy mindekit megílet ítéletig az ártatlanság joga, de legyen előttünk a 2 mentős példája, akiket lopással vádolt egy közel 100 éves beteg, e miatt nem rúgtak ki őket, kapnak alapfizetést, de semmi kiegészítést és nem dolgozhatnak fel vannak függesztve. Na ezt a példát politikusainkra is illene alkalmazni párt színektől függetlenül, felfüggesztés és az ítéletig minimál bér, és semmilyen kiegészítő jövedelem.
Bő egy évvel ezelőtt Molnár Gyula a tőle korábban csak közeli pajtásai és a polgármesteri hivatali dolgozók előtt ismert nyílt trágárságok közepette kereste Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármestert az újbudai képviselő-testületi ülés szünetében.  Az alpolgármester akkor…..
susztera 2009.05.29 06:16:17
@0o0o: Nem az a baj, hogy bekeményített, hanem hogy megint kivitelezett, elnézve az elvtársak tevékenységét, azt kell mondjam olvasott emberek, legalábbis egy könyvet nagyon ismernek és ez Orwell Az Állatfarm, mert az egyenlök és az egyenlőbbek elvet álmukból ébredve is azonnal tudják
Kerületünk polgármesterének pártpozíciói finoman szólva is meginogtak. A néhány évvel ezelőtt még budapesti szoci elnök Molnár Gyulára a pártközpontban ma a kutya sem kíváncsi. Természetesen nem arról van szó, hogy nem szolgálná kellő eltökéltséggel pártja érdekeit, a…..
comment:com Győzike, a kétarcú 2009.05.26 16:30:00
Elérkezett a nagy nap. Ma lesz Kepes műsorában, a Különös történetekben Győzike. Már a címe is röhejes: Gáspár Győzi két élete. Már megírtuk, úgyhogy nem ismételem magam, Gáspár Győzinek egy élete van, és ez kizárólag Kepesnek nem tűnt föl eddig. Mindegy, leteszteljük…..
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
susztera 2009.05.26 13:51:20
@grigorij: Ej Ej grigorij szép okfejtés, csak épp kihagytad, hogy aki nem ment el, az egyébként ki mögött áll, kire szavazna, ha elmenne, mert a Te számításaid szerint ez az 50% mind a mostani kormányt támogatja, ami így igen nevetséges.
Jó dolog a szavazásra el nem ment szavazatait elméletben valamelyik oldal mellé állítani, csak épp nem igaz.
susztera 2009.05.26 16:09:17
@csodarabbi: Már bocsi, de vérszomjas bosszút vizionálni, csak mert kérjül a politikai és gazdasági elit elszámoltatását, az ország el és kiárulóinak megbüntetését, hát ez némi elfogiltságot mutat.
Bár én már hozzászoktam, hogy az mszp tábornokok és katonák, na az szdsz meg méginkább, ha megbukik valamelyik ingatlan bizniszben, akkor azonnal a jogaiért kiállt, és politikai támadást vizionál, ahogy Te vérszomjas bosszút...