Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wellarom

33 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus 20. Ma van a szülinapunk. :-) Ünnepeljük Istvánt, az államalapítást, a keresztény Magyarország megszületését. Én pedig hátul szépen csendben éppen az aromaterápia történetét dolgozom fel. És napok óta  azon gondolkozom, hogy nem tudja azt idehaza mindenki, hogy máig tartó aromás…..
Ritkán osztok meg veletek illóolajos recepteket, pedig ha nem mondtam volna még, aromagasztronómiából írtam a(z aromaterapeuta) diplomadolgozatomat. ;-) Most hoztam egy nyári (sütés nélküli), gyors, egészséges, gyerekfoglalkoztatónak is remek receptet. Jókedvre derítő meggyes…..
Számomra a legbonyolultabb ünnepe az évnek. Már a magyar elnevezés is milyen beszédes. Kivételesen többes számban használjuk. Nem Nőnap, nem névnap. Pedig lehetne Nők napja, lehetne mondjuk Aniták napja, mégsem. Az Anya nem általános tartalmú fogalom. Anya tényleg csak egy van, és mindenkinek…..
A népi gyógyászat gyakran alkalmazott, hatásos módszere a fájós fül meleg sóval történő kezelése. A fülmelegítés fájdalomcsillapító hatású, csökkenti a teltségérzetet, javítja a középfül szellőzését, és felgyorsítja a fülgyulladás gyógyulási idejét. A házilag kivitelezett, zokniba töltött só,…..
A téli vírusos időszakban gyakran hangoztatjuk a higiénia fontosságát, vagyis az alapos és többszöri kézmosás jelentőségét. Az egészségtudatosság azonban messze távol áll a betegség-hisztitől, amely megteremtette az antibakteriális szappanok (meg persze az intim mosakodók, "domesztoszok") piacát.…..
Nagy örömömre szolgál, hogy egyre népszerűbbek az illóolaj porlasztásra fejlesztett, ultrahangos hidegpárásító-aromadiffúzorok. Egyre több egészségtudatos anyuka és apuka áldoz szívesebben az egészségmegőrzésre, mint a patikaszerekre. Tudjuk, hogy a terápiás minőségű illóolaj keverékek nem csak…..
Riogatnak bennünket a híradások, az influenza járvány itt toporog az ajtónkban. A szokatlanul enyhe tél valóban a vírusok oldalán áll, mellettünk viszont a náluk is erősebb aromás olajok. :-) Vegyük csak sorba, milyen tünetek esetén gyaníthatjuk, hogy influenza vagy influenzaszerű megbetegedéssel…..
Az úgy volt, hogy a múlt heti immunerősítő workshop résztvevőinek ajándékán törtem a fejem. Kicsi, témához passzoló, de formabontó apróságra gondoltam. Majd a torokfájós kliensek hatására megszületett az ötlet: lehelet frissítésre, megelőzésre, fertőtlenítésre szolgáló száj- és torokspray.  Úgy…..
Akinek volt szerencséje légúti vírusfertőzésekből a szokásosnál gyorsabban meggyógyulni az aromaterápia segítségével, az nem lepődik meg, ha a másfajta tüneteket okozó fertőzések esetén is segítségül hívjuk az illóolajokat. Van, hogy évekig nem is hallunk róla, most viszont megint egyre több…..
Furán hangzik, tudom, de úgy tapasztalom, nem becsüljük eléggé a modern kor egyik legkézenfekvőbb vívmányának fertőzésgátló hatását. Sajnos, kevesen tudnak "jól" és megfelelő időben kezet mosni és/vagy nem tanítjuk azt meg gyermekeiknek. Amikor én kisiskolás voltam, a tanítónéni sorra szagolgatta a…..
Teli vannak a rendelők, a gyerekek köhögnek, prüszkölnek, a felnőtteknek kapar a torkuk. Én a "másik" oldalon állok, vagyis egyáltalán nem tartom normálisnak, ha az óvodáskorú és kisiskolás gyermek folyton beteg. Nappal folyik, éjjel bedugul az orra, szörcsög éjszaka, kicsit zörejes a légzése -…..
Az úgy volt, hogy beborult a csomagtartóba egy tálca tojás, és összetört. :-( Szerencsére az eset nem velem történt, hanem egy kedves ismerőssel, és kérte segítségemet, a bűz elviselhetetlen a kocsiban. Az első teendő nyilván egy alapos takarítás, majd jöhet a légfertőtlenítés és illatosítás.…..
Napozni vagy nem napozni? Pontosabban mivel napozni, ez itt a kérdés. Lassan már azok is elbizonytalanodnak, akik eddig ügyet sem vetettek a kérdésre. Vagyis sosem védték a bőrüket, vagy a drogériában szembejövő első naptejet vitték magukkal a vízpartra. A téma - mint minden olyan, amely a…..
wellarom 2017.06.01 15:14:16
@foggy day: A titán-dioxid meghatározásához nem biztos, hogy az orvosi egyetemet elvégezni ajánlott. De még a napozáshoz választott szer összetevőinek elemzéséhez sem. tudatosvasarlo.hu/eszam/e-171-tit-n-dioxid
wellarom 2017.06.01 15:30:24
@foggy day: Igen, épp úgy ellenőrzik őket, mint a fizikai fényvédőset (amiben pl. titán-dioxid) van. És épp úgy, mint a margarinokat, csokoládét, cukorkát, virslit. Mindenki válasszon ismeretei és belátása szerint. Ez egy független, személyes blog, nem lebeszélő-fórum. Szimplán egyszerűbb így átadni ismereteimet, mint egyesével elmondani mindazoknak, akik kíváncsiak rá. Akik nem adnak a véleményemre, vagy nem tartják hitelesnek azt, azok rengeteg más olvasnivalót találnak ebben a témában is a neten. :-)
wellarom 2017.06.01 16:16:09
@foggy day: Nem vennék én arra mérget, hogy Szendi szó szerint ezt mondta...És bár ő nem orvos, sok orvos olvassa és használja az ő ismereteit, amit úgy gyűjtött össze, hogy vette a fáradságot, időt, pénzt, nyelvtudást, stb. Ez az önképzés minden tanácsadóra ráférne. Ha az orvosi egyetemen oktatott tudomány számodra megkérdőjelezhetetlen, hogy lehet az -
idézlek - hogy minden bőrgyógyász mást mond? Majd mégis azt javaslod, csak a bőrgyógyásznak higgyünk. És mégis melyiknek? Bántani nem tudsz, és semmi titok nincs körülöttem. A bemutatkozó szövegemben szerepel, hogy aromaterapeuta vagyok, mint ilyen, messze-messze távol a kemikáliáktól. De jól ismerem a másik oldalt is, hosszú éveket töltöttem kozmetikai cégnél, és bőrgyógyászati-szépészeti klinikán.
Nem cukorkát kínálok, hanem az eukaliptusz illóolajok útvesztőjére célzok. ;-) A populáris aromaterápia nem tesz különbséget, a legtöbb ember az eukaliptusz szó hallatán erős, mentolos illatra asszociál. Aromatológiában pedig akár hat (!) eukaliptuszféle illóolaját használjuk egészen más célokra.…..
Ha nekem fiam lenne, nem adnék a kezébe locsoló kölnit, sem szintetikus parfümöt. Hanem tanítanék neki kedves, népi versikéket, majd kapna egy neki - sőt, vele együtt - készült, a locsolni való lánykáknak szánt üvegcsét. Az üvegcsében rózsavíz, vagy édes illóolajok és virágvíz keveréke. Sőt, ilyet…..
Mit teszel, ha a gyerek lehorzsolja a térdét a játszótéren? És ha zöldségszeletelés közben elvágod az ujjad? Vagy hozzáérsz a forró sütőhöz? Persze, először is azt mondod: jaj. :-) Aztán segítséget kérsz, vagyis előveszed a táskádból, leveszed a fürdőszobapolcról a HELP! illóolaj keveréket. Mert…..
Megtisztulás, böjt. A kora tavasz minden értelemben a megújulás időszaka. Ha még nem is szánod rá magad tisztító kúrára, legyen a szaunázás a böjti egészséges szokásod. Karbantartja a keringést, erősít, méregtelenít, szépíti és simítja a bőrt. Különösen, ha jól megválasztott aromakeverékeket is…..
Fizikai szinten a fejfájást az agyi erek átmérőjének gyors változása okozza. Ezt kiválthatja időjárási front, holdtölte, stressz, menstruáció, fogamzásgátló tabletta, de nagyon gyakran bizonyos ételek fogyasztása (főleg tartósítószert, ízfokozót tartalmazó ételek: leveskockától a felvágottig,…..
Hetek óta kérdezitek, miként tudjátok elkerülni a főleg gyerekközösségeken (szó szerint is) végigszaladó hasmenéses, illetve a már küszöbön álló influenza járványt. A válaszom megint úgy kezdődik: az aromaterápia alfája és omegája a párologtatás.  Sokszor ismételjük a tudományos igazolásokat,…..
Persze, azért kívánok én nektek Boldog új évet is, csak ilyen könnyen nem ússzátok meg. ;-) Azt mondják, 2017 a változások éve. Számmisztikailag 1-es évet írunk, a Nap az uralkodó bolygó, vagyis új alapokat teremthetünk, újratervezhetünk. Az esztendő üdvözlése jó alkalom lehet arra is, hogy…..
Van itt nekünk ugye, ez a kis csoda stick, a mobil USB illat-adagoló. Imádjuk, mert zsebre vágva magunkkal vihetjük: használhatjuk az autóban (szivargyújtóhoz csatlakoztatva), irodában (laptophoz illesztve), de akár repülőgépen utazva is. Aroma-barátok kötelező trendi felszerelése. ;-) Rögtön…..
...sütés nélkül is. Minden fűszer esszenciája, amit a mézeskalácsba csempész a jó háziasszony, üvegcsékbe zárva a polcomon csücsül. Türelmesen várta az Adventet a szegfűszeg, a csillagánizs, a szerecsendió, a fahéj, a gyömbér, a kardamom, hogy végre ne csak fantasztikus gyógyító erejükért,…..
Speciálisan összeállított, erős hatású illóolajok és esszenciák, bedörzsölés, különleges masszázstechnika, forró lávakövek, lazítás. Immunerősítés és teljes kikapcsolódás egy órában. Hogyan lehetséges? Különleges, csak aromaterapeuták által végezhető kezelési forma az ImmunEnne. A kezelés során…..
Sok édesanya számol be arról, hogy nehezen alszik el gyermeke. Kicsiknél különböző technikákkal történő hosszú, mamafárasztó altatás, nagyobbaknál órákig tartó forgolódás előzi meg az álomba zuhanást. Az elalvás feltétele az ellazulás. Mi felnőttek is tapasztaljuk, hogy stresszes napokon (sőt,…..
A legjobb barátnőm nagylánya Ausztriában él, szülni sem jött haza. Bécs mellett laknak, így a közeli kórház szülészetének vendégszeretetét élvezte röpke három napon át kisfia érkezésekor. Nem viccelek a vendégszeretettel, mi szem-szájnak ingere, többnyire biotermékek. Főétkezéskor pedig ötféle…..