Regisztráció Blogot indítok
Adatok
garpszerint

12 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban jelent meg a hír, hogy a főiskolát végzett ápolók egy másfél éves mesterképzés abszolválásával okleveles ápolóból kiterjesztett hatáskörű okleveles ápolóvá léphetnek elő. A képzés még az idei év őszi szemeszterében elindul három orvosi egyetemen, hat szakirányon. Az első végzősök 2019-ben…..
A betegjogi törvényt sérti a hivatásával visszaélő, másodfokon elítélt orvos nevének eltitkolása. A betegnek joga van megfelelő módon tájékozódni állapotáról, orvosáról, az őt alkalmazó kórházról, amely ismeret kihat az egészségügyi állapotára. A Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórház és a…..
„A liberalizmusnak, számtalan csodálatos vívmánya mellett, nagy veszélye, hogy nincs ellenségképe. Nem orbáni, kreált ellenségekre gondolok. Hanem arra a képességre, amely felismeri a valós veszélyt. Pedig a bajokra csak úgy lehet humánus és racionális megoldást találni, ha megértjük, mi is a baj.”…..
garpszerint 2016.08.30 08:36:43
@Lord_Valdez:
A pongyola fogalmazást újrafésültem. Nagyon örülnék egy újabb kritikának.
garpszerint 2016.08.17 21:20:18
@Lord_Valdez:
Köszönöm a reflexiót.
Sajnálatos félreértésre ad okot, hogy én hierarchikusan egymásra épülő gondolkodási keretek részeként értelmezem a liberális gondolkodást, mely nem keverendő a liberalizmussal, mint eszmerendszerrel, vagy jobboldallal és baloldallal. A pogyola fogalmazás sajnos ezt nem tisztázza, ezért azt korrigálni fogom. Addig az írás elérhetetlen lesz.
Bizony mondom tinéktek: Mária országa morálisan már régen elhasalt a migráns-kérdésen. De financiálisan még csak most fog igazán. Az Európai Unió 2007-2013 között minden magyar állampolgár zsebébe fejenként 775.000 forintot préselt. (Miután a minap még egy egyébiránt értelmes ismerősöm is…..
Előző írásom kultúrtörténetünk integrál-modelljéről mesélt. Ken Wilber keret-koncepciójába kitűnően beilleszthetők a fejlődés-lélektani, kultúr-antropológiai, társadalomtudományi kutatások éppen úgy, mint a kognitív idegtudomány, a tudatkutatás idevágó eredményei, vagy Heraklitosz és Platón…..
A kultúrtörténetünk holarchikus rendjét vázoló írásom figyelmes olvasója bizonyára észrevette: az egymásra épülő gondolkodási kereteinket különböző színekkel jelöltem. A jelöléssel Don Beck és Christopher Cowen munkásságát hangsúlyozom. A spirál-dinamika modelljében használatos színek önkényesek…..
Bevezetés A következő esszé az emberi történelem bizonyos törvényszerűségeire kívánja felhívni a figyelmet. A felületes szemlélő hajlamos lehet kollektív történetünket ismétlődő háborúk és szövetségek, intrikák és átmeneti együttműködés kavargó káoszának érzékelni. Történelmünk azonban nem más,…..
garpszerintavilag Hála? Pénz? 2015.12.22 23:28:02
Történt egyszer, hogy távollétemben egy férfi zörgetett a kertkapunkon. (Akkor még) kisfiam szaladt elé, és kérdésére elmondta, hogy szülei nincsenek itthon. Az jó, mondta a férfi, majd kedvesen az udvarunkba kéredzkedett, és egy jókora ajándék-kosarat hagyott a teraszunkon.…..
"Megvédjük az országot!" kántálja hangosan fogadott apánk, és védelmezőnk, kit ellenvélemény nélkül megerősített posztján a családi választmány. (1177 családtagból háromnak volt halk ellenszava - őket természetesen saját politikai halottunknak tekintjük.) De mégis!…..
Szerencsés vagyok. Szerencsés vagyok, mert nem humán erőforrás lettem, hanem a véletlen folytán hivatást találtam, melyet szeretek, ezért a munkám ma is öröm, és fejlődés forrása. Szerencsés helyzetben vagyok, mert akkor voltam fiatal, mikor még egy egyedülálló pedagógus…..
Fiatalságom kalandozásainak meghatározó korlátja volt a papír, mely csak a „baráti országokba” engedett kiutazást. Én még álltam sorban IBUSZ-irodában osztrák vízumért, és vásároltam ismerőseimtől valuta-keretet. Én még szédelegve álltam a Mariahilfer Strasse forgatagában, amikor végre kijutottam.…..
"Lehet ugyan az elnyomó apparátusok, a hatalom,a kizsákmányolók oldalán élni, de nem érdemes.Az ember az elnyomottak, a természet oldalára áll,ezzel tud használni az embereknek, és a lelkében is jó érzés támad."(Karátson Gábor)   A várhatóan egyre durvább európai…..
Érthetően szeretjük büszke, tehetséges és kiválasztott népnek tekinteni magunkat – de a történelem valami másról mesél. Sajátos módon szeretünk elfelejteni néhány tényt, és talán már a rovásírást is azért találtuk ki, mert kissé feledékenyebbek voltunk a…..
garpszerintavilag Beköszöntő. 2015.04.01 09:26:30
Nem is lehetne talán aktuálisabb időpont egy közéleti jellegű saját blog indítására, lévén ma bolondok napja. A magyar politikai és közéleti paletta által kiváltott szigorúan szubjektív és személyes gondolatok két oldalról is illeszkednek a bolondok napjához. Egyfelől a…..