Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BerkeczBalazs

390 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április 4-én délelőtt a védekezésre elkülönített pénzügyi keretekről tett bejelentést Gulyás Gergely miniszter, megerősítette, hogy lesz béremelés az egészségügyben, miközben elmondta, hogy az elmúlt hetekben 30 ezer fővel nőtt a munkanélküliek száma. Gulyás szerint napi 4000 fő körüli a munkájukat…..
Aki még nem építkezett az elmúlt 3-4 évben, annak úgy tűnhet, hogy könnyűvé vált a hazai lakásépítés, de az a rossz hírem van, hogy ez nem igaz. Sőt, most még egyet csavart rajta a kormány. Mindenki olvassa el legalább ezt az írást, mielőtt építkezésre adná a fejét. (fotó: pexels.com / Lex…..
Zenekarom, a Persona Non Grata egy fontos ügyben indított jótékonysági akciót, ugyanis a dobosunk, Balog Tamás nagyon beteg. A PNG kortársai, legendás hazai zenekarok és művészek fogtak össze, hogy segítsenek Balognak.  Kiss Tibor Noé, kortárs író, a PNG tagjainak régi barátja, akit a zenekar kért…..
Többször kongattam meg már az építésügy elszabása miatt a vészharangot, de minden igyekezetem ellenére sikerült ezt a területet (is) szétvernie a harmadik ciklusát töltő rezsimnek. Azt írtam már két éve is, hogy idegesek a frissen épülő házak szomszédságában élők, rosszak az engedély nélkül,…..
Mint ismeretes: a pécsi önkormányzat az elmúlt évben csődközeli helyzetbe került, ami több kérdést vet fel, többek között a hűtlen kezelés gyanúját. 2017 júliusa óta ismert, hogy sokmilliárdos lyuk van a pécsi gazdálkodásban. A pécsi fideszes vezetők 5 milliárdról kezdtek beszélni, de végül 12…..
Hatalmas a baj az uniós pénzekkel: A fideszes kormányzat még a lázárjánosi időkben lekötötte a rendelkezésre álló brüsszeli források 95%-át. A kormány a pályázati döntéseket késve, egy szétbarmolt adminisztrációs bázissal, másfél-kétéves csúszással hozta meg. A hatalmas késedelem…..
Szabó Rebeka, a Párbeszéd zuglói alpolgármestere, Karácsony Gergely helyettese kifakadt a helyi MSZP-re, miközben saját maguk tapasztalataiból is jól tudhatták a szocikról, hogy milyen erkölcsi minőségre kell számítani tőlük. Mindeközben az MSZP az egyszer már leszerepelt Mesterházy Attilával és az…..
Interjút adott a 24.hu-nak Alföldi pécsi cenzora, Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetője. Miután ebben az interjúban engem is emlegetett a Pécsről egyre szomorúbb képet festő kulturális kiskirály, gondoltam, hogy egy nyílt levélben fogalmazom meg számára a válaszom és a bennem felmerült…..
Az ellenzék nagyobbik fele csak a túlélésre hajtott, míg a választók nem tudtak bennük hinni. Így nem lehet egy maffia felett győzedelmeskedni. Mégis mi történt? Közel öt éve Bajnai Gordon hívására kezdtem politizálni azért, mert azt látom, hogy a Fidesz mindent behálózó maffiája tönkretesz és…..
A Fidesz-közeli Figyelő információi szerint Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az EMMI élén. Az a Kásler Miklós, akire hivatkozva 100 millió AIDS-es nigériaival riogatott ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF…..
Többen azt gyanítják, hogy az informatikai rendszeren keresztül csalták el az EBESZ szerint is eleve egyenlőtlen feltételek mellett megtartott választásokat. Én is két olyan eset miatt tettem választási kifogást, amely ezt a gyanút erősíti, de a Baranya Megyei 2 számú Országgyűlési Egyéni…..
Hatalmas, 6-7 ezres tömeget megmogató tüntetést szervezett Fülöp Flóra Eper Pécsett. A lelkes fiatal civil hölgy nagyon jó beszédekkel kiállt felszólalókat is talált a "Szimpátiatüntetés Pécsen - Talpra Magyar, Hív a Szabadság" címmel megrendezett eseményhez: Simon Wintermans holland származású…..
Szerdán két kifogást nyújtottam be a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 208. § szerint, Pécs egyik szavazatszámláló bizottságának tevékenysége és döntése ellen a Baranya Megyei 2 számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságához a választás tisztaságának megóvása…..
Hihetetlenül tragikus nap volt 2018 áprilisának második vasárnapja. Rövid rezümé következik. A választási eredményekből világosan látszik, hogy sok körzetet meg lehetett volna nyerni, ha van országos szinten ellenzéki koordináció, mint ahogyan azt az Együtt javasolta két éve folyamatosan, viszont…..
Információim szerint ma levélben fordultak az ex-Zsolnaysok Páva Zsolthoz, Pécs fideszes polgármesteréhez azért, hogy ígéretéhez híven segítsen nekik. Mint ismeretes: Pécsett 117 volt Zsolnay-dolgozót kötelezett jogerősen arra a bíróság, hogy fejenként átlagosan 200 ezer forint kártérítést kell…..
Orbán Viktor Vajszlón kampányolt. Én is meglátogattam az ad-hoc összedobott kis fórumot, ahol azt próbáltam megtudni a miniszterelnöktől, hogy nem volt-e elég a 12 000 milliárd Ft, amit elloptak.  (a kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala) Egy úr rögtön megrángatott ennek hallatára az utcán,…..
Már elfogadta a Pécs városát csődközelbe vivő, Páva Zsolt vezette fideszes többségű közgyűlés az önkormányzat 2018 évi költségvetési rendeletét, de a sokmilliárd forintos költségvetési hiány okainak vizsgálatával megbízott, Hoppál Péter vezette tényfeltáró bizottság még nem tett le semmit az…..
A Nigériai Szövetségi Köztársaság Budapesti Nagykövetsége nyilvános állásfoglalásban cáfolta a náci propagandát terjesztő ifj. Lomnici Zoltán Kozármislenyben elmondott hazug állításait, miszerint "Nigéria lakosságának több mint 80%-a, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd…..
Létezik az önkormányzatok kinyírásáról szóló fideszes elképzelés - ezt állította Vass Péter, Szigetvár polgármestere, akihez eljutott a titkos felirattal ellátott dokumentum amely ezt taglalja. A polgármestert ezt követően Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő és Fazekas Róbert, a Baranya…..
Egy kozármislenyi fideszes fórumon Hoppál Pétert próbáltam kérdezni a pécsi csődhelyzetről, sikerült. Illedelmes kezdés után közel másfél óra tömény gyűlölet következett goebbels-i mélységekben Lomnici Zoltántól, plusz a végén belémrúgtak és leköcsögöztek a fideszes szimpatizánsok.  Sikerült a…..
Azt reméltem, hogy Pécsett minden ellenzéki jelölt közös célja az, hogy ne Hoppál Péter és ne a Fidesz nyerje a Baranya 2-es körzetben a választást, ráadásul ez könnyedén elérhető lenne, ha egy jelölt áll vele szemben. Ezért hívtam el egy beszélgetésre a pécsi ellenzéki képviselő-jelölteket: Hohn…..
Pécsett 117 volt Zsolnay-dolgozót kötelezett jogerősen arra a bíróság, hogy fejenként átlagosan 200 ezer forint kártérítést kell fizetnie. Hol van most Páva Zsolt, aki az írta két éve a Ledinába átpaterolt ex-zsolnaysoknak, hogy biztosak lehetnek abban, hogy a város mellettük áll? Tavaly április…..
Remélem, hogy a Baranya 2-es körzetben minden ellenzéki képviselő-jelölt közös célja az, hogy ne Hoppál Péter, és ne a Fidesz nyerje a Baranya 2-es körzetben a választást, és a Közös Ország Mozgalom nem reprezentatív kutatása szerint - a hibahatárokat is figyelembevéve - egyértelműen kijelenthető,…..
Kósa Lajos titokban Pécsre látogatott, majd a Városháza kapujában meglátta Babos Attila és Kovács István független újságírókat, valamint az Együtt velem érkezett aktivistáit, ezért nem akart kiszállni a szolgálati autójából, ami így először nekiment a városháza kapujának, utána pedig elhajtott.…..
Február közepén a pecsistop.hu írta meg, hogy egy képernyőfotót fogott el egy olvasójuk, amely tanúsága szerint pénzért vadássza a Fidesz Baranyában a jelöltet támogató aláírásokat, de úgy, hogy azt az aktivistáknak a bevándorlók elleni hozzájárulásként kellene…..