Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsa63

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utóbbi időben megint belecsöppentem ebbe a hangszedő-mizériába. Nem mintha a meglévő Clearaudio Concept MC-m ne volna elég ( vagy inkább nagyon is ) jó, és nem is csak amire nekem kell, hanem úgy egyáltalán, szinte minden téren. Mondjuk ki, kerek-perec, ez egy állati jó hangú cucc, pestiesen szólva,…..
Coach-Co Jól látod, nagyi? 2020.01.07 17:27:00
Előrebocsátom, hogy semmiképp sem szeretnék korosztályi ellentéteket szítani! Az elfogulatlanság, tájékozottság  nem korosztályi kérdés!..
zsa63 2020.01.08 21:02:17
@midnight coder: Jesszusom, hogy téged is kedves troll mi szél fút pont erre... :(
Budapest leghosszabb utcája és a város egyik legfontosabb közlekedési útvonala az Üllői út. Számos látnivaló vagy műemlék akad az út mentén vagy a közelben, ennek ellenére méltatlanul kevés hangsúly esik ezekre az érdekességekre. Mivel mostanában sokat sétáltam az Üllőin és a környező kis utcákon,…..
zsa63 2019.03.23 18:50:04
@FikkFakk:
Miért is?
zsa63 2019.03.23 20:53:27
@Don Blasius: Egy baj van az 50-es villamossal (túl azon, hogy keskenyen tartja az autósávokat), éspedig a csatornázás! Jelenleg a lőrinci szakaszon (de gondolom Kispesten is) az Üllői űt egyik fele nincs bekötve a csatornába, mert a villamos miatt nem lehetett! Mármost aki ott él az tudja, hogy milyen az, amikor néhány havonta jön a szippantós autó, ráadásul mert sok házat érint, szinte minden héten lehet szagolni valamelyik szomszéd "illatát". És persze egy katasztrófa, hogy a város egyik legforgalmasabb útja 2x1 sáv, katasztrofális állapotban.
Minden nap autóval indulsz reggel, de a karbantartást a párod intézi? Vagy céges kocsid van és csak elviszik, amikor sor kerül a következő esedékes karbantartásra? Ha így van, akkor is figyelned kell pár dologra, hogy ne maradj az út szélén és még sokáig róhasd a kilométereket…..
zsa63 2019.03.13 12:44:25
@n3spr3ss0: Számból vetted ki a szót! :) Tessék mondani, mitől nőtt meg az olajcsere periódus időtartama? 10 ezer után éppen annyi korom van az olajban a modern autókban, mint 20 évvel ezelőtt. (A gyári szervizben meg leginkább le se cserélik csak rátöltenek, 150 ezret úgyis elmegy, aztán persze roncstelep. Tisztelet a kivételnek.)
Ja, és ha az olajszint alacsony, akkor vagy a szerviznem töltetem utána, vagy eleve vettem olajcserekor tőlük tartalék olajat. De rátölteni valamit amit a kúton kínálgatnak vagy a Józsi szomszédnak van, na hadd ne mondjak semmit. :/
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
zsa63 2019.03.11 09:29:09
@Nancsibacsi: Bizony, rajtad kívül nincs is más vendég, a konyhában is külön szakács, külön előkészítő csak a te rendeléseddel foglalkozik... És egyébként is, fél óránál többet szánni abrakolásra tiszta időpocsékolás, jobb volna intravénásan, hogy közben is pörögjön az élet..! :D
zsa63 2019.03.11 09:53:02
@naugyemegmondtam: Van egy kedvenc éttermem, afféle kockás-abroszos hely, két főre sörrel 5 ezer forintért lazán megvacsizunk. DE nem törzshely, olyan sűrűn nem járunk. Nemrég édesanyám születésnapját ünnepeltük, el akartunk menni valami flancosabb helyre, de aztán mégis maradtunk ennél. Ő nem fine dining hívő, egy jót szeretett volna enni családisa környezetben.
Mikor megrkeztünk (9-en) rögtön szólt a picér, hogy teltház van, kicsit csúszni fognak az ételek, akár 40 percet is várnunk kell. Nem gond, beszélgetünk. Alig fél óra múltán minden az asztalon volt! Végén fizetés, a számla 33 ezer. Adtam 40 ezret, kedvesek és aranyosak voltak, segítőkészek, ráadásul édesanyám korára való tekintettel külön figyeltek minden apróságra!
Amikor indultunk, 3 pincér segítette fel a kabátokat, kikísértek, kedvesen beszélgettek!
Szóval nem ár kérdése a dolog, van még ilyen kisvendéglő is! :)
Január 27-én, vasárnap, volt a Holokauszt emléknapja.  Rengeteg filmnek, könyvnek, cikknek és egyéb alkotásnak volt és lesz a központi eleme. Olyan téma, amiről mindig lehet és kell is beszélni. Viszont kevesen tudják, hogy a zsidó és más nem kívánt nemzetiségű (pl. roma) lakosság szisztematikus…..
zsa63 2019.02.01 20:18:17
@0dzsud0: A Holokauszt itt történt, velünk, magyar emberekkel. 600 ezer honfitársunk halt meg, nem német felelősség ahogy próbálják beállítani, hanem bizony a miénk. Ahogy a 200 ezer doni áldozat is, meg a további ádozatok, mintegy millió a II. VH. alatt! Ezért hallasz - és ezért kell, hogy halljál!!! - erről sokkal többet, mint Pol Potról, vagy Maoról. De az is kamu, hogy nem hallottunk róluk, mert nagyon is hallottunk! A '80-as években például Magyarországra jött és itt tanult nagyon sok kambodzsai fiatal - nekem volt évfolyamtársam - akik nagyon is élőben tudták közvetíteni, ami ott történt. Csak az emberek nagyon szeretik becsukni a szemüket. Például egyre nagyobb divat ma a holokauszt fontosságát tagadni. Hát pedig bizony nem lehet elégszer azokba a buta és korlátolt agyakba tömni, hogy az agresszió, a gyűlölet miként hat és milyen veszélyeket hordoz! Nekünk itt a holokauszt, nekik ott Pol Pot vagy egyéb, mert mindenütt ugyan az a forgatókönyv.
És mindenütt azzal kezdődik, hogy először relativálják, aztán anulálják - végül újra átélik!
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
zsa63 2018.11.04 15:38:57
@gentilo: Sosem értettem ezt az utálatot akár a Return of the Jedi akár más részekkel szemben, mert szerintem sok baj nincs vele. Sőt...
De ha már trilógiákat cikizünk, a legeslegfontosabb maradt ki a listáról és senki még csak szóvá sem tette, pedig ott a második rész annyira gáz, hogy azt semmi alul nem múlja! Éspedig a Hegylakóról van szó. Na, azt (II. részt) alulmúlni nem lehet. (Talán a III., bár az inkább megpróbált valamit rendbe tenni, elég gyengén sikerült.)
zsa63 2018.11.04 16:04:26
@BelaVak: Az Alian "trilógia" azaz quatrológia zseniális úgy ahogy van, a Terminátorból a második rész a legenda és a legjobb, a Star Wars-nál pedig mindig kifelejtik, hogy teljesen más korosztályoknak készült, mi ötvenesek ha azt keressük a maiakban amit 40 évvel ezelőtt kaptunk, akkor nagyon rossz úton járunk.
zsa63 2018.11.04 16:25:02
@BelaVak: Ezzel így egyet is értek, fenntartva, hogy nekem semmi bajom a Return of the Jedi-vel és bevallom, hogy nem is értem a fanyalgások mibenlétét. (A '80-as években baráti körben éppen a második részt kritizáltuk, ha már... de különbözőek vagyunk, elfogadom.)
A II. világháborús vereség a tánc, a film és a fényképészet világában alkotó japán művészek számára kérdéseket vetett fel a háború utáni nemzeti identitással kapcsolatban. Mark Holborn megállapítása szerint „a háború után készült japán fényképek között egyet sem…..
zsa63 2017.08.07 07:10:52
@karandash: Mi (magyarok) mikor is kértünk bármiért is bocsánatot..?! Egyébként meg... hagyjuk. :( Aki alapvető morális normából elégtelen, azzal kár elvontabb kérdésekről vitába bocsátkozni.
Hogyan védjük meg otthonunkat a betörőktől, amíg a család önfeledten nyaral? Íme 5 hasznos tipp, amit ha betartasz, megnehezíted a betörők dolgát:   1: Ne posztoljuk ki a Facebookra, hogy mikor megyünk és hová nyaralni! A képeket feltehetjük nyaralás után is. 2: Nézzünk körbe a kertben és amit…..
Biztosan mindenkinek vannak olyan volt osztálytársai, ismerősei, akik csodagyerekként indultak, ám valamiért mégsem futották be azt a pályát, amit sokan jósoltak nekik. Mi lehet ennek az oka?..
zsa63 2017.05.24 23:51:10
@Online Távmunkás: Ez pontosan így van. De fura is lenne, hogy ha egy unintelligens világban, ahol egyre kevésbé az IQ illetve az EQ számít értéknek, ott épp az ezzel rendelkezők lennének a sikerrel jutalmazva.
Több mint tíz évvel ezelőtt tűnt fel a köztévén, ahol meghatározó közéleti személyiségekkel készített interjúkat, két éve pedig a Hír TV-n teszi ugyanezt a nevével fémjelzett műsorban. Szerinte, ha valahol nem lehet szabadon dolgozni, akkor fel kell állni, de nem ítélkezik mások felett. Viszont…..
zsa63 2017.05.10 12:21:51
@Tibi !: Elárulom, hogy mi lesz velük. Semmi. Még csak csúnyán se néznek majd rájuk. Másnap, hogy ez a rezsim elmúlik, ezek az emberek lesznek a leghangosabb zászlóvivői az újnak, ők fogják a leghangosabban kiabálni, hogy bizony mennyit tettek a rezsim széthullásáért (belülről bomlasztottak) és majd eltelik egy félév és már mindenki csak arra fog emlékezni, hogy az elmúlt fél évben mit csináltak.
Egyébként mi történt Chrudinákkal, Avarral, vagy bárkivel..?
És mi történik mondjuk Orbán Viktorral, aki akár 180 fokban megy ellene a tegnapi önmagának?
Semmi.
Ez itt Magyarország, a megalkuvás, a szervilizmus, a tekintélyelvűség hazája. :(
zsa63 2017.05.10 12:50:23
@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Orwell meg forog a sírjában amikor ezt olvasván elszörnyülködik, hogy forgatókönyvnek nézték az írásait és ilyen jó trollgárdárt neveltek... :(
2017.04.15. "A CEU mellet tüntettél? Ti a magyarok ellen tüntettek!" - mondta valaki.2017.04.16.: „A békés és derék keresztény embereknek is viszket a tenyere” - mondta Orbán Viktor.2017.04.23. Megtámadtak három férfit egy pesti szórakozóhelyen szombat éjjel, mert az egyikükön a CEU-t támogató…..
zsa63 2017.04.25 21:28:09
@koala kóla: Nem, nem behívja az oroszokat, rosszabbat tesz. Az unokád unokáját is fülig eladósítja, továbbá a teljes magyar adminisztrációt kiszolgáltatja az oroszoknak. Továbbá bebetonoz egy szervilis rendszert. Ez lesz jó a gyerekeidnek, unokáidnak? Gratulálok. :(
Azt tudjuk, hogy Sebastian Vettel négyszeres világbajnok, jelenleg a Ferrari versenyzője, és szeret női beceneveket adni autóinak. Most azonban a széria hivatalos oldalának köszönhetően néhány privát titkot is megtudhatunk a 29 esztendős sztárpilótáról…..
zsa63 2017.04.24 22:06:07
@Ződ2000: Most úgy őszintén, Alonso nyert két mázli VB címet.... Sosem értettem, miért a nagy őrület, hogy micsoda zseni. És ez nem szubjektív szimpátia vagy antipátia, mert például Hamiltont ki nem állhatom, mégis elismerem, hogy egy autóba született zseni.
Vettel egy nagyra nőtt szerény gyerek, gyakorlatilag afféle puritán, alürmentes és úgy tűnik, hogy csak kibrusztolja, hogy a Ferrarival is eredményt érjen el. Joggal "Sumi" utód.
Szakértők szerint a következő tíz évben reális esély van arra, hogy valamelyik atommal rendelkező hatalom megnyomja az indító gombot. Valóban ilyen nagy a baj?  Valójában az esély egy nukleáris háborúra közel sem olyan nagy, mint egykoron volt. Az 1980-as években az atombombák száma 70 000-re volt…..
zsa63 2017.04.21 15:12:23
@Stenonis: Ráadásul az 2000 kisérleti robbantás leginkább néhány kilotonnás töltettel történt! Ma van olyan robbanófej, amit tengeralatjáró is elvisz és nagyobb, mint a 2000 kisérleti robbantás összesen!
Szóval elég néhány töltet és nekünk bizony befellegzett. Még azok járnak a legjobban akik az epicentrumban vagy a közelében vannak, mert azok még fel sem fogják mi történt. A robbanás terjedése ott gyorsab mint az idegpályák sebessége. Aki viszont 1-2 évig sugárbetegségben szenved... :( Szóval inkább az epicentrum. Csak arra itt Magyarországon kicsi az esély.
zsa63 2017.04.21 15:19:48
@jandera: Mi ezt a seregben anno úgy "tanultuk", hogy ha atomvillanást látsz, akkor jól nézd meg, mert az az utolsó, amit látsz az életben! :(
Az – immár sajnos magyar vonatkozással is bíró – romániai kanyarójárvány kapcsán azt gondolom nagyon sokakban merült fel a címben feltett kérdés. Mivel elég hajmeresztő dolgokat is hallani, a szekszárdi Balassa Kórház infektológusa például állítólag azt nyilatkozta, hogy az 1969 előtt születettek…..
Kerepesi Tibor Dübörgünk… 2017.01.24 11:17:25
Nagyon szakállas vicc jutott az eszembe: Elefánt és az egér mennek át a hídon, egyszer csak az egér megszólal: Hallod, hogy dübörgünk?                                                                                    kép: regithink.transindex.ro Több mindenről is erre asszociáltam, de…..
zsa63 2017.01.24 23:48:18
@Egéridomár: Már túl késő van, nincsenek a központban akik erre a cikkre iránymutatással szolgálnának. De azért gyorsan kellett valami ütőset mondania... :D :D
Ennyire futotta.
      Te fotóztál már órát? Nem? pedig komoly esélyed van rá, hogy egyszer még el szeretnél adni egyet, vagy csak a karácsonykor a fa alatt talált órádat tennéd fel az Instagram oldaladra. Ne kövesd el azt a hibát, amit nagyon sokan ilyen esetben: fogod az órát, leteszed a (lehetőleg…..
Most már biztos, hogy a közeljövőben érezhetően megugrik Magyarországon a turizmus! Persze ez is az éjjel-nappal értünk aggódó és dolgozó pártunkhoz és kormányunkhoz köthető, hiszen melyik renitens, országrontó civilnek jutna eszébe ekkora blődség? Történt ugyanis, hogy az év végi hajrában…..
zsa63 2017.01.13 14:11:15
@Halál kamionja mindenkit elgázol:
A turizmusnak és a diktatúrának semmi köze egymáshoz. Már csak azért sem, mert egy turista aztán mit sem érzékel abból, hogy sajtószabadság, adórendszer, stb.
Viszont remekül érzi magát a filléres alkoholok világában. Így aztán el is árasztotta az országot a nyugati proli, tele is hányja a belváros, de ha már mondjuk kimozdulunk a bulinegyedből, akkor egy fia turistával sem találkozni.
És, hogy nő(tt) a turizmus?
Mihez képest? Prága, Varsó... ott egy "icipicit" sokkal jobban nőtt, elárulom.
Sőt, a diktatúrára fittyet hányva, Moszkvában is. ergo ez kb. megint olyan adat, amivel kitörölhetjük... :(
Az utóbbi években durván elszálltak a magyar albérletárak (igen, tudjuk, ezek jellemzően bérlemények), elsősorban Budapesten találkozhatunk horror árakkal. A Street Press térképre tette Európa elszálló árait, merthogy nemcsak hazánkban, hanem Európa-szerte magas árakkal…..
zsa63 2016.12.17 23:19:28
@fairplay50: Ezt pont nem vettem észre, de szinte szóról szóra... :)
Van olyan, hogy a világ három legnagyobb zongorsitája? És lehet az, hogy mind magyar?  A Kurtág György 90. születésnapjára publikált sorozatunk egyik posztja arra kereste a választ, hogy létezik-e, olyan, hogy a világ három legjobb komponistája egy adott időpontban. Ennek a felvetésnek mintájára…..
zsa63 2016.12.05 19:39:09
@cardiobascuralis 2: Hogy nem tudnak még a zenészek sem különbséget tenni egy adott szint felett a zongoristák között..?! Jézusom, azért úgy koncertterem közelébe ne nagyon menj! Ráadásul pont Kocsis és Schiff vonatkozásában ilyet írni...! :((
A "hármasfogat" inkább az újkori zongoraiskolát változtatta meg, hiszen itt volt Fischer Annie, Ciffra György, Dohnányi Ernő vagy épp a Mester, azaz Kadosa Pál.
De a mai kor kétség kívül három, a zenei világot (és nem csak a magyart) meghatározó művésze a "hármasfogat".
Biztos veled is előfordult már, hogy úgy érezted beszürkülnek a hétköznapok, ami ellen sürgősen tenni kell valamit. Ilyenkor jut eszedbe egy ízletes koktél vagy egy finom bor gondolata. Legyen szó baráti iszogatásról, randiról, csajos estéről vagy egy szimpla péntek estéről, a következő listában…..
zsa63 2016.10.24 09:29:49
@2147. számú Bartók Béla Úttörőcsapat: Fura dolog ez. Amerre megyek, esténként minden tömve van fiatalokkal. Olcsóbb helyeken is 600 forint egy korsó sör, de egy picit jobb kocsmában inkább egy ezres, egy pohár bor hasonlóképp.
Szóval az a gyanúm, hogy sok fiatal (egyetemista is) esetében inkább az apuka pénztárcája mit bír el. És mert ez egy ilyen világ, úgy tűnik, hogy sok apuka pénztárcája elbírja, hogy messze egy havi átlagbér felett elmulatozzon a fiatal nebuló - majd aztán azt természetesnek is vegye, hogy havi sokszázezer forint az csak úgy jár az embernek. :(