Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noémia

86 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noémiában az élet Temetésen 2019.08.06 08:44:55
Tíz évvel ezelőtt írtam ezt a novellát nagyapám búcsúszertartása után. Vélemény egy álszent és bizarr iparágról...
Miután kiheréltek minden klasszikust, jött a hír, hogy az új 007-es ügynököt egy fekete bőrű színésznő alakítja majd. Ez a polkorrekt hullám lassan átmossa az egész filmipart...
Az általános érdektelenség posványában már csak háromlábú csecsemőgyilkos unikornisok tudják megugrani az emberek ingerküszöbét...
Sokszor olyan elveszettnek érzem magamat hétköznapi szituációkban, mint töpörtyű a vegán joghurtban. Összeszedtem, milyen tárgyakat tennék kötelezővé érettségiig...
Időről-időre nekem szegezik a kérdést, úgyhogy elgondolkoztam rajta...
Számos érvem van rá, hogy miért érdemes bevetni a bujaságra kódolt bábukat. A kuncsaftok pontosan azt kapják, amire vágynak, ráadásul senkinek nem esik bántódása...
Prostitúció-e az, ha csak babákat lehet igénybe venni? Degradálja a nőket a szexrobot? Potenciális bűnelkövetőt faraghat-e valakiből az addig elnyomott vágyak realisztikus megélése?..
Én valamiért mindig azt hiszem, hogy velem van a baj. Te is szoktál azon aggódni, hogy valaki biztos azért nem válaszolt a leveledre, mert megbántottad, pedig csak elfelejtette az egészet?..
Ijesztő irányba tart az álszenten civilizált társadalom: úgy kell majd földalatti bunkerekben, illegálisan felolvasni a régi Móricka magazinból a szőke nős poénokat. Azt is jó lenne tisztázni, hogy egy jó nő láttán minden férfi ugyanarra gondol, csak a reakció függ az illető szellemi szintjétől...
István ideiglenes befogadóként mesél arról, hogy milyen tapasztalatai voltak a nyolc – egyesével, átmenetileg – mentett eb kapcsán. Egyiküket végül megtartotta saját kutyája mellé, olyan jól kijöttek egymással. Szerinte le kéne számolni azzal a sztereotípiával, hogy minden mentett kutya problémás,…..
A zabagép kislányomból hirtelen válogatós lett. Minden nap ugyanazon kattogok: vajon megeszi, amit főztem neki, vagy ezt is undorral kiköpi két falat után? Esetleg megvető lazasággal maga alá hajítja, szimbiózisban a földön lévő morzsatemetővel?..
Hát persze, hogy nálam, az országban elsőként! Beszámoló az inkvizíciós rémhistóriától a boldog befejezésig...
Noémia 2017.09.29 21:19:45
Köszönöm szépen a kommenteket!

@airsheep: Volt lehetőségem PRK-ra, de nekem fontos volt a gyors felépülés a kisbabám miatt, illetve egyéb szempontokból is jobbnak ítéltem meg ezt az eljárást (vannak erre összehasonlító táblázatok is).

@Los Alamuszi: Nem hibáztatom őket, ahogy írtam is, végig kedvesek és korrektek voltak velem, egyszerűen peches voltam, és újságíróként - terápia jeligére - kiírtam magamból a történteket. Sajnálom, ami a te szemeddel történt,kemény lehet, amikor azt hiszed, hogy végre megoldottál egy problémát, erre visszatér... kívánok neked tökéletes látást egy életre!

Amúgy nekem is megvolt a császár utáni felépülés fájdalma (sajnos keresztben volt bennem a baba, muszáj volt), azért az még mindig rosszabb volt, mint ez, főleg, hogy tovább tartott. De ez nem verseny, és nem a panaszkodás volt a célom :)
Zagyvai Gábor piercer-tetováló szerint az önmegismeréshez néha fájdalmat kell vállalnunk. Vallja, hogy nem attól lesz valaki jó művész, hogy mindent megcsinál, ezért volt, amit már ő sem vállalt el. Az extrém beavatkozásokról ismert srác a programozható chip-implantátumban látja a jövőt...
Irigylésre méltó a sokat alvó, egészségesen étkező, önfeledten játszó, csinosan öltözködő gyerekek élete. De magunktól sem kell ám megvonni mindezt. ..
A dekadens marketingből ötös Marilyn Manson koncertjén volt minden, ami garantálja a szórakozást...
Képesek kölyökkutya- és részeg üzemmódra kapcsolni, valamint válogatott gusztustalanságokat kéjes örömmel véghezvinni...
Ha unod már az Ingyom-bingyom-tálibert, hallgassatok bébikompatibilis Metallica-feldolgozást!..
Nem vagyok süket, de egy gyerekkori műtét óta közepesen erős hallássérültnek diagnosztizáltak. Mivel nem egyértelmű a helyzet, gyakran hülyeséget válaszolok a félrehallott kérdésre, vagy nem reagálok, mert meg se hallom, és ez rengeteg félreértést szül...
Vannak témák, amelyek mindenkit érintenek, mégsem minősülnek általános beszédtémának. Klettner Anikó szexuálpszichológussal a gyermekáldást követő szexualitás problémáiról beszélgettünk. A klinikai szakember szerint például baj, hogy berögzült mondat lett a ’jaj, ne a gyerek előtt’, hiszen így csak…..
Minden évben sokkol a magyar anyakönyvezhető utónevek frissített listája, ez idén sincsen másképp. Szerintem a különc nevektől nem egyedi lesz a gyerek, hanem áldozat. Lejárt a hétköznapi keresztnevek ideje? ..
Hello MAMA Egy gyerek nem gyerek?! 2017.04.28 09:11:53
Aki még egyszer ilyet állít nekem, azt rituálisan fojtom bele egy adag tápszerbe. Közkedvelt hobbi egy kisgyermekes anyuka termékenységi mutatóján spekulálni, de az mindenkinek a magánügye...
Hello MAMA Búcsú a szoptatástól 2017.04.21 13:39:00
A szoptatás elhagyása sokszor nehezebb a mamának, mint a babának. Olvassátok szeretettel a mi személyes történetünket az anyatejes táplálásról!..
Családi vállalkozásukban a kétgyermekes Palkovics Rozália a rajzoláson kívül a marketingért és a kommunikációért felel, a férj pedig a pénzügyes-informatikus. Olvassátok szeretettel a megfontolandó tanácsokat a tökéletes bébilábbeli kiválasztásához!..
Ismét egy szupermamival, egy hús-vér családanyával, Szőke-Hamerli Rékával beszélgettünk, aki második szülése után példaértékűen újraalkotta magát: rengeteget fogyott és életmódváltásba kezdett. A babakocsis futónagykövet arról mesélt, hogyan oldja meg a sportolást három gyerek mellett – vagy éppen…..
A zenészként is ismert Sallai Péter kitanulta a szakma alapjait, majd a Galaktika magazinnak és ismert magyar zenekaroknak rajzolt borítókat. Előbb-utóbb azon kapta magát, hogy olyan külföldi zenekaroknak dolgozik, amelyeken felnőtt, jelenleg pedig a Hammerfall színpadtervén dolgozik. Péter mesél az…..