Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MádiN.

0 bejegyzést írt és 313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Petit Pittacum az elmúlt évek során az egyik legmegbízhatóbb vörös vétellé vált, amely ezért évről-évre szerepel vásárálási listáinkon. Még akkor is, ha ritkábban írunk róla. Nem árulok el túl nagy titkot, ha előre leszögezem: az októberben polcra került…..
MádiN. 2018.11.05 09:06:07
@ungert: kissé nagyon
De ha már mencia legyen kövér.
Ornellaia, Tignanello, Sassicaia, Il Blu... ismerősen csengő nevek az olasz csúcsborok kedvelőinek. Ezek az Tenuta dell'Ornellaia, a Marchese Antinori, a Tenuta San Guido és a Casa Brancaia ikonikus szupertoszkán borai, amelyeknek egy-egy palackjáért már mélyebben kell a zsebébe nyúlnia az egyszeri…..
MádiN. 2018.07.06 11:49:37
@furmintfan: köszi a 2ha-t ismerem, kóstoltam többször, ott azért kicsit meg van vadulva az árszabás
MádiN. 2018.07.25 08:24:06
@furmintfan: köszi szépen az ajánlást!
A Borrajongó Gallay Pince update 2018.05.25 06:00:00
A Rosalia Fesztivál nem az a boros rendezvény, ahova az ember eltartott kisujjal megy borokat kóstolni, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne találkozni érdekes kiállítókkal vagy borokkal. Én sem azért mentem ki a Városligetbe, hogy szakmai ismereteimet pallérozzam, de mielőtt még belemerültem…..
Kiadó:Nuclear Blast Honlapok:www.amorphis.netfacebook.com/amorphis Előrebocsátom, hogy nem leszek igazán fair sem a zenekarral, sem a mostanában elégedetlenkedő ősrajongókkal. Egyrészt mindjárt az elején el akarom mondani – gyakorlatilag csak amolyan apropóként használva föl a finn zenekart –,…..
MádiN. 2018.05.22 13:47:30
Elég ritkán fordul elő, hogy egy chardonnay-kóstoló kapcsán nem Burgundia borai kerülnek terítékre, ezúttal azonban a szomszédos Ausztria egyik legjobb borászata, a Weingut Velich két borának két-két évjárata volt a főszereplő. Roland Velich borászata, a Weingut Moric…..
Kiadó:Sony/Legacy Honlapok:www.satriani.comfacebook.com/joesatriani Ejh...!!! Ez már tényleg csak becsületből! A legutóbbi, 15. Satriani megjelenéskor – én, hülye! – azt találtam írni, hogy róla bizony "írni kell, írni illik és írni fogok, ha belegebedek is". Hát íme! ... Az a fránya…..
Kiadó:Bad Racket Honlapok:www.greghowe.comfacebook.com/greghoweguitar Tekintve, hogy még a törzsolvasói gárdának is max. 20 százaléka fog beleolvasni ebbe a cikkbe (ha egyáltalán), nem vagyok hajlandó Greg Howe bemutatásával kezdeni. Már csak azért sem, mert a Mike Varney által létrehozott…..
MádiN. 2018.01.11 10:14:00
Első számú házi gitárhősünket nem kis feladat elé állítottam, amikor felkértem a TOP 15 megírására. "TOP 5 lehet?" – kérdezte, amire nem válaszolhattam mást, csak azt, hogy igen, hiszen magam is produkáltam már hasonlót, más kérdés, hogy kaptam érte hideget-meleget.. :-)) Nagyon nagy meglepetést…..
MádiN. 2017.12.30 00:14:56
@lesliedawn: :)
Másik kettő?
MádiN. 2017.12.30 18:03:41
MádiN. 2018.01.09 07:55:23
@lesliedawn: ismerem, de nem az én zeném, a másikra rákeresek :)
A nem túl stabil, de létező gyakorlati tapasztalataim alapjára helyezkedve állítom, hogy nincsen túlkínálat a magyar színekben induló, érdekes és emlékezetes syrah-mezőnyben. A kereshető-adható indokok szokásszerűen sokfélék, de a legnyomósabbnak talán azt érzem, hogy a fajta…..
Hosszú utazás végéhez érkezett zenésztársam, barátom, a Jack Rose projekt oszlopos tagja Kiss Ármin, aki mintegy 10 év lenyomatát sűrítette bele nemrég megjelenő első albumába. Aki próbálkozott már valaha bármilyen művészeti ágban alkotni, az tudja, hogy a siker, vagy a minőség nem jön könnyen.…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.tyketto.comfacebook.com/pages/Tyketto-The-Official Finoman fogalmazok, ha azt mondom, hogy a Tyketto, mint a '90-es évek elején, kicsit megkésve érkező ún. "hajbandák" többsége, nem volt éppen a szívem csücske. Pontosabban fogalmazva az MTV-ből ismert egy-két slágeren…..
Kiadó:Klonosphere/Season Of Mist Honlapok:kadinja.bandcamp.comfacebook.com/KADINJA Ritkán kerül az utamba mostanság olyan instrumentális anyag, ami érdemes lenne az elemzésre, emiatt ki kell mozduljak a komfort zónámból. Mondjuk ez így, ebben a formában nem teljesen igaz, hiszen Jason Richardson…..
MádiN. 2017.11.15 15:01:19
@lesliedawn: ismerem az EF-et tényleg elvetemült, számomra hallgathatatlan kb.
Nem tudok sajnos, ha találok, akkor megírom.
MádiN. 2017.12.12 09:57:50
@lesliedawn: Novelists - Noir ők is franciák, ez a friss albumuk, nincs olyan tömény, mint a Kadinja, de nem rossz
MádiN. 2017.12.14 09:20:41
@lesliedawn: ez sajnos álomvilág kategória cimbi:) Olyan gitáros, mint Jason Ricsi, vagy Pierre Danel nem fog felbukkanni minden 7en, de mégcsak minden évben sem.
Olyan mintha azt mondanád, hogy mondjatok már egy olyan albumot, mint a Use Your Illusion 1-2, nem lehet mondani, nincs. :)
Mai posztunkban Sütő Zsolt 2017. március huszonkettedikén megjelent cikkének fordítását olvashatjátok. Az eredeti, szlovák nyelvű cikket itt találjátok. Az eredeti szöveg és a fordítás itt olvasható párhuzamosan. Sok szó esik az utóbbi időben a természetes-, bio-, kézműves- és autentikus borokról.…..
MádiN. 2017.12.11 19:18:59
@Gabssy: köszi, arra gondoltam
A novemberi kóstoló-dömpingből Tar Ferenc és a hozzá tartozó "borbirodalom" (Carpe Diem, finewines.hu, riesling.hu) is alaposan kivette a részét. A hónap során megrendezett több izgalmas kóstoló közül én kettőn vettem részt, syrah-kat és riesling-eket kóstoltunk (ittunk) meg.…..
MádiN. 2017.12.06 13:51:54
@Hepci: száraz vagy félszáraz izzadás? XD
Excuse me
Egyszer azt találtam írni, hogy „rövid múltja ellenére Bakó Ambrust én az egyik legrátermettebb és leghaladóbb magyar bortermelőnek gondolom”. A borok mögött lévő emberen túl ezt a fantasztikusan jól sikerült 2013-as évjárat borai alapján bátorkodtam megfogalmazni és ma sem gondolom másként.…..
2014 óta művelek szőlőt és – kisebb segítséggel – készítek belőle saját bort, saját fogyasztásra. A dolgot csak ajánlani tudom, rengeteget lehet belőle tanulni. Az ember megismeri saját korlátait, van ideje a szőlőben elgondolkodni és lehet tesztelni, érdekel-e minket ez…..
Maroknyi stábunk (egyik) jelesének új munkája. Bőven indokolt, hogy közzétesszük, ennél a nemzetközi instrumentális mezőnyben is vannak vérszegényebb produkciók. Gratulálunk és büszkék is vagyunk (legalábbis én egészen biztosan)! Túrisas..
MádiN. 2017.10.16 20:35:13
@garael: köszönöm!:)
MádiN. 2017.10.16 20:36:18
@Régi Olvasó: köszi!
MádiN. 2017.10.17 08:41:58
@Kotta: :) köszi!
A Bükk után újra magyar borvidék kerül terítékre a sorozatban, ezúttal az ország déli feléről. A kissé szétszabdalt, a Szekszárdi borvidéktől keletre és északra elterülő Tolnai borvidék és a Grál Borpince lesz a mai téma. ..
A szegedi Bortéren találkoztam először a tolcsvai pincének a nevével. Gyakori kóstolótársam, TiBor-barát szúrta ki őket, felfedezésre váró tokaji pince, szép neve is van, ugyan nézzük már meg egy-két borukat. Hát nézzük! Megvallom őszintén nekem nem jött be az a felvezetés, amivel meg akartak…..
MádiN. 2017.10.10 08:51:06
@furmintfan: köszi szépen Furmintfan! ;) :)
Amennyiben ahhoz szükséges hozzászokni, hogy a Lidl a hazai nagyboltok átlagánál komolyabban tolja a borkülföldet, ám legyen. Múltkor hirtelen nekifutásból egy horvát palavac vizsgázott egészen ügyesen a saját műfajában, most pedig itt egy francia fehérbor sok kérdőjellel, de annál meggyőzőbb…..
MádiN. 2017.10.01 20:54:18
@Kopáncs: ez így van, csomó hordómentes rajnaiban szoktam érezni minimál vanilíás cukrot, vaníliát.
Honlap:facebook.com/katalina.gonzalez.752 Teljesen random módon találkoztam a művésznő egyik, amúgy nem túl jó minőségű koncertfelvételével, ami volt annyira tetszetős, hogy rákeressek és némi kutató munkát folytassak. Kolumbiai születésű hölgyikéről lenne szó, aki egyébként van annyira elbűvölő,…..
MádiN. 2017.09.29 08:25:04
@Régi Olvasó:
Melyik számhoz hasonlít, melyik LTE dal? Nem értem, amit írtál?
MádiN. 2017.09.29 09:07:24
@saszi11: Ja ok leesett, a vörös sivatag kezdő akkordja hajaz némileg a Pink Floyd - Shine On kezdő akkordjaira, ill. a Shakira sláger is ezt lopta.
JP is lehet simán, mert ő alapvetően mindent ellop, ami mozdítható. :)
MádiN. 2017.09.29 22:25:24
@Régi Olvasó:
jó esély van rá :)
A rosé-któl az egységsugarú fogyasztó nem vár sokat, kitölti/megkapja, megissza, elfelejti. A rosé-őrület ettől függetlenül eddig megállíthatannak tűnik és persze jól jön azoknak a borászoknak is, akik egy biztonságosan elkészíthető cash flow-borra vágynak. A készletet általában pont felszippantják,…..
A Somló ikonszerű, már-már legendás Fekete Bélája által fémjelzett Fekete Pince múltja tündöklő, jelene sorsszerűen tragikus, jövője pedig a múlt tapasztalataira, valamint a felhalmozott tudásra alapozva ígéretes. Nem szeretnék mélyebben belemászni a most helyzetproblémáiba,…..
Már szinte közhelyesen köztudomású tény, hogy 2014 nem lesz a legendás magyar vörösborok évjárata. Egy kezemen meg tudom számolni, hány szép hazai vöröset kóstoltam ebből az évből, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ennek egyik oka saját jellemhibám, nevezetesen az óvatosság is lehet.…..
MádiN. 2017.08.12 18:57:53
@furmintfan: félreolvastam bocsesz:)
Kiadó:Kubicki Entertainment Honlap:facebook.com/bicioleo Még nekem is nehezen hihető, hogy Fabrizio Leo, vagy ahogy ismerősei és rajongói általában emlegetik, Bicio, eddigi összes szólólemezéről jelent meg itt, oldalunkon kritika: Túrisas, Jack Rose (alias: Mádi N.), majd én gondoltuk úgy, hogy…..