Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PeZe

0 bejegyzést írt és 1039 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fejlett világ egyik legelterjedtebb egészségügyi gondja a túlsúly, ennek következtében az elhízás megelőzése keményen kutatott terület, mert az nyilván megvalósíthatatlan, hogy kevesebbet együnk. A kutatás egyik iránya a bélben élő mikróbák vizsgálata, ezek egyensúlya is…..
PeZe 2014.08.23 10:54:34
@Sexcomb: Komolyan azt gondolod, hogy a helytelen életmód miatt kialakult elhízásra a megoldás egy genetikailag módosított baktérium lesz? Nem értem, miért nem tudsz naponta fél órát mozgásra szánni (12-14 óra helyett csak 11,5-13,5 órát dolgoznál, ráadásul a sport kedvező élettani hatásai miatt talán még hatékonyabban is....) Három éves korod óta menzán eszel... Miért nem főzöl magadra? Lehet, hogy akár olcsóbban kijönne, de minden valószínűség szerint egészségesebben és tudatosan táplálkoznál. Tudom, ezzel is elmegy napi fél óra (én szinte mindennap főzök), de ha csak 2 évvel élek tovább emiatt minőségi(bb) életet, már megérte. Én nem vagyok ortodox paleo-hívő, nagyra értékelem a modern nyugati orvostudomány vívmányait, d enem értek egyet azzal, hogy olyan problémákra, amelyekre életmódváltoztatással, némi fegyelemmel, elhatározással megoldást tudnánk nyújtani, inkább kémiai, vagy biológiai módszereket alkalmazzunk, mindenféle káros mellékhatás valószínűségével...
Most hogy indul a Második Négyéves Terv, a Vincentblog fontosnak tartja, hogy hasznos életvezetési tanácsokkal lássa el a tegnapi eredmények iránt azért nem annyira lelkes olvasóit. Lássuk be, nem lehettek olyan vérmes reményeid, de ha mégis elmulasztottál felkészülni, a Vincent…..
PeZe 2014.04.08 13:09:22
@szempontpuska: Úgy általában szóltam a baloldaliakhoz, hidd el, a vincent blog szerepét marginálisnak sem tartom, habár időnként érdekes kérdéseket vet fel, és a fenti post ironikus hangvétele, humora alapvetően tetszett.
PeZe 2014.04.08 14:20:14
@Kettes: Értem én a gondolatmenetedet, de a szavazatarányok vs parlamentimandátum-arányok közötti különbség természetes egy olyan választási rendszerben ahol a mandátumok felét listáról, másik felét pedig egyéni jelöltekből generálják. Ha csak egyéni mandátumok lennének, akkor most kb. 90% Fidesz, 10% MSZP/Baloldal lenne, a Jobbik be sem jutna, az LMP meg el sem indult volna talán. Egyébként pedig ne felejtkezzünk el arról a tényről, hogy az MSZP/DK/Együtt-PM/Liberálisok és a nyakában lihegő Jobbik összesen alig tudott több szavazatot szerezni, mint a Fidesz. Tételezzük fel, hogy a Fidesz szerez 44% parlamenti helyet, a "Kormányváltók" 26%-ot, a Jobbik 20-21-et, az LMP pedig a maradékot. Akkor mi történne? A baloldal akkor sem rúgna labdába, a Fidesz megvásárolna pár Jobbikost/LMP-st/"Kormányváltót" és ugyanúgy nem váltanának kormányt, max instabil lenne a kormányzás. A Baloldal ilyen arcokkal egyszerűen nem szexi, nem nyerő, az emberek nagy többsége továbbra sem kiváncsi rájuk, sokkal többen újráztatták a Fideszt, mint ahányan a baloldal régi arcait akarták volna újra látni. Ennyi.
PeZe 2014.04.08 14:32:42
@Kettes: Ezesetben mea culpa :)
Vezető hírügynökségi beszámolók szerint Hitler életben létének bizonyítékára akadt két chilei újságíró-riporter . A riporterek szerint Hitler jelenleg Argentínában és Brazíliában él, lakhelyét három-négy havonta cseréli, hol az Argentínában Mar del Plata nevű…..
PeZe 2014.03.14 13:28:16
@scavengario: amit az általad megjelölt cikkben írnak, az szemenszedett hazugság... Gondold csak végig, kinek az érdeke, hogy ne derüljön ki a chemtrailek mögött álló lobbi tevékenysége? Nyisd ki a szemed, és láss, ne csak nézz...
PeZe 2014.03.14 14:19:28
@scavengario: nagy Móka Miki vagy :)
Subba Üvegszálas harisnya 2014.01.06 10:59:00
..
PeZe 2014.01.06 18:11:13
A Bock Bisztróban már évek óta, talán még a baconrózsás burgerforradalom kirobbanása előtt is egy kicsivel lehetett kapni a Big Bock Beef Burgert, mely emlékeim szerint sosem került fel a fix étlapra, ellentétben a heti ajánlatok között stabilan szerepel. Az étterembe ha csak…..
PeZe 2013.04.15 15:41:46
@skaven: No igen, a Trófeától én is rendeltem évekkel ezelőtt párszor, nekem is csak a 4. alkalomra sikerült megennem, igaz nem azért, mert "emberes" volt az adag, hanem tocsogott a zsírtól...
PeZe 2013.04.15 16:26:06
@Amani1987: Azt kétlem, hogy pofán tudnál csapni :)

Másrészt pedig ez nem arról szólt, hogy mennyi pénzem van (vagy nincs), hanem egy kissé ironikus megjegyzés arra vonatkozólag, hogy mennyire felesleges vitatéma az, hogy mi mennyibe kerül, legalábbis egy gasztroblogon. :)

Nekem egyszer jó félévig kb. kínai zacskós leves korszakom volt, 60 Ft-ból kijött egy ebéd. Mégsem csaptam pofán senkit, aki akkor steaket evett. Egyébként a "nagy" vagyonomat egy ember munkájából szereztem, a sajátomból, rendesen adózott jövedelemből. Az általam befizetett adóból legalább 3-4 embert tart még el az állam.
Ezt a szót egy szakmai továbbképzésen hallottam először. Először jót röhögtem, majd összeraktam magamban az emlékeimmel, illetve figyelni kezdtem és tényleg! Erre a lehetőséget a sokat szidott multik ügyfélkezelési gyakorlata adja meg neki. Miről is van szó?…..
PeZe 2013.04.05 14:27:09
@Feketebotos Mark Y'henon:

Miért lenne igaza mindig a vevőnek, főleg ha hülye? És miért ne lehetne az embernek véleménye az idióta vevőkről (vagy eladókról, vagy szolgáltatókról, vagy szomszédról)? Miért nem írsz az eladókategóriákról? Miért kéne egy eladónak az eladókról írnia, a vevők helyett, ha egyszer főleg vevőkkel találkozik a boltjában?
lowfast Malacok közt 1 2013.01.19 18:21:55
PeZe 2013.03.14 20:13:44
A cím nem csak mai úticélunkra, Máltára érvényes (noha, mint Andi írásából kiderül, oda fokozottan), hanem azt gondolom, általában véve is minden országra, ahová kívülállóként csöppenünk. A mai posztban azonban természetesen nem csak erről lesz szó, hanem arról is, hogy…..
PeZe 2013.02.09 19:22:03
@micsoda?: Milyen értelemben se meleg - se hideg?
PeZe 2013.02.10 17:37:20
@micsoda?: Pedig nem középszerű. Az emberek vagy nagyon szeretik ezt a helyet, vagy nagyon nem.
PeZe 2013.02.14 12:30:43
@tucano: Szerintem párszáz, mondjuk télen 400-500, nyáron akár 1000 is.

Hivatalosan Máltán összesen kb. 20.000 külföldi rezidens él, ennek csak egy töredéke magyar. Az számít ebbe a kategóriába, akinek van máltai személyi igazolványa (vagy azzal egyenértékű dokumentum), ami szinte kötelező annak, aki itt munkát akar vállalni.
Magyarországon 1989 óta beszélhetünk mobiltelefonálásról és bár már 24 éve létezik itthon ez a lehetőség, mégis sokan csak jóval később kapcsolódtak be az infósztráda ezen szegmensébe. Azóta mindenkinél eltelt jó pár év és a szolgáltatói csereberék mellett a…..
Sokáig vacilláltam, hogy a most következő fogás felkerüljön-e a blogra, ugyanis rendkívül triviális ételről van szó. Végül három érvet sorakoztattam fel amellett, miért is kell mégiscsak kikerülnie. Elsőképpen azért, mert egyszerűsége ellenére annyira szeretjük, hogy…..
PeZe 2013.01.30 12:31:37
@HunMoiselle: Egyébként ami még feltűnt, hogy a texmex konyha (fűszerezésben, alapanyagban, stílusában) mennyire hasonlít az indiaira. :) De biztosan van ennek racionális oka is...
Fejlődés és a Nyugat vs. ellenforradalom és provincializmus - ez a cseh elnökválasztás legfontosabb üzenete. Előttem van, ahogy kinyitják a jobboldaliak a Magyar Nemzetet vagy bármelyik jobboldali weblapot, félelmetes, hogy mennyire nem működik a Fidesz ellenség/barát felismerő…..
A Sandy ugyan elmosta a hétfő délelőttre tervezett nagy Android-sajtótájékoztatót, de Andy Rubin (nyilván arra is tekintettel, hogy már nagyjából minden információ és adat kiszivárgott) inkább így is megnyomta a Nagy Piros Gombot, és életre keltette a Google oldalain összes…..
Van az úgy, hogy az ember olyan országot választ magának, amiről kiderül, hogy valami miatt mégsem jön be. Ez történt Judittal is, aki párjával megszerette Máltát, de arra is rájött, hogy nem akar élete végéig ott élni. A miértre fény derül a mai…..
Mostanában sokat foglalkoztunk a magyar fiatalok kivándorlásának témájával - lássuk, milyen az, amikor valaki tényleg úgy dönt 2012-ben, hogy nekivág, ám nem a megszokott London-Berlin tengelyen vadászik letelepedésre. Ambrus Vilmos írása a munkavállalási lehetőségekről…..
PeZe 2012.06.24 19:59:53
@kék madár: Máltán alapvetően nincsenek se túl szegények, se túl gazdagok (leszámítva itt élő külföldieket, megy néhány helyi mágnást), leginkább középosztály van. Alsó középosztály, felső középosztály, meg a kettő között a maradék. Aki akar és tud dolgozni, az szépen meg tud élni a keresetéből. Sokkal kisebb a különbség a melós és az értelmiség fizetése között, mint pl. otthon. Az árak persze magasabbak, de korántsem annyira, mint a fizetések. 1200 EUR fizetés az itt nem brutális, hanem leginkább átlagos. Persze az nem túl gyakori, hogy valaki beesik ide Magyarországról, és már az első hónapban ennyit visz haza, kell érte egy kicsit küzdeni, meg jól dolgozni, meg kell egy pici szerencse is, de sokkal könnyebb tisztességesen megélni, mint otthon.
PeZe 2012.06.25 00:14:34
@sztd: Nyilván minden eset más és más, én speciel IT-ben dolgozom, lényegesen jobb körülmények között, mint otthon, minden szempontot beleszámítva. De ha arányaiban csak ugyanannyit keresnék, mint otthon, már akkor is megérte volna, annyival nyugodtabb itt az élet, és nem kell feleslegesen elpazarolni energiát idióta kollégákra, bürokráciára, hülye rendőrre, irigy embertársakra, van viszont helyette tenger, napfény, kedves emberek, laza szabályok, és valahogy a dolgok működnek. Nem minden jól, például a tömegközlekedés szar, a BKV-t visszasírom, és kulturális lehetőség is jóval kevesebb van, mint otthon.
PeZe 2012.06.25 05:31:30
@Pszientológus: Ahahaha. Touche... Gondolom, barátom, ha valaki megsúgná neked, hogy a dolgok nem csak feketék és fehérek lehetnek, akkor ennek befogadása elég jelentős probléma elé állítana téged...
Papírforma szerint ma megkezdődött a 2011-es népszámlálás. A cenzus miatti füstölgés azonban már jóval előbb megkezdődött. A hazai sajtó és a blogszféra egyik fele folyamatos felháborodásban leledz az intimszféra brutális megsértése miatt, a másik fele pedig igyekszik…..
PeZe 2011.10.02 11:42:50
PeZe 2011.10.02 22:24:24
Modorosblog A beilleszkedő 2011.07.18 06:00:00
- Ez az örökös marakodás nem vezet sehova, öregem. Itt vagyunk együtt, együtt kéne boldogulnunk - nem csak keresni, hogy miért eshetünk egymás torkának. Én útálom az ilyen embereket, akik a más szemében a szálkát is, érted. Amúgy meg nem lenne itt semmi gond, békében…..
PeZe 2011.07.18 10:59:01
@altoid: mesélhetnél ezekről a tábori sztorikról... Már ha nem okoz gondot.
„Így odafönn, a híd kapujában, az ég, a folyó és a hegyek között nemzedék nemzedék után megtanulta, hogy ne sajnálja túlságosan azt, amit a zavaros víz elragad magával. Itt költözött beléjük a kasaba tudat alatti bölcsessége: hogy az élet fölfoghatatlan csoda, mert…..
A dél-afrikai Fokvárosban vasárnap, egy nappal 26. születésnapja után elhunyt Leon Botha, akit legtöbben a Magyarországon is többször fellépő Die Antwoord Enter The Ninja klipjéből ismerhettek. Botha amellett, hogy DJ $olarize-ként klubokban játszott, még vizuális műveivel is…..
PeZe 2011.06.08 09:03:40
RIP
Lehet keseregni azon, főleg ilyenkor nyáron, hogy nincs magyar tengerpart, pedig a valóságban még a Balatonig se kell elmenni egy kis illúzióért.Bőven elég csak biciklivel (na jó, esetleg más járművel, akár autóval, akár HÉV-vel) kimenni a Római partra, ahol nem szabad - vagy csak…..
8ker Kukázás előállítással 2011.03.10 19:57:00
 Szóval demostrációra hívták a rendelettel egyet nem értőket ma délután - de ott volt a rendőrség is. Meg is kérdeztem őket, mi lesz a forgatókönyv, ha valaki belenyúl a kukába? Szabálysértést követ el, persze, és ez alól a demonstráció sem mentesít - kapom a választ.…..
Tőlünk nyugatra teljesen megszokott, ha valaki nem akar „boldog” lakástulajdonos lenni, hanem beéri azzal, ha bérli a 300 négyzetméteres manhattani penthouse lakását. A tengerentúlon pedig még egy burzsuj is elgondolkozik a lakásbérlésen, hiszen így nem kell foglalkozni a…..
PeZe 2011.02.24 10:48:31
@Void Bunkoid: Á köszi, megtarthatod, nem élek vele.
Subba Double wholecar 5 perc alatt 2011.02.07 12:40:00
De hát pont ezért a precizitásért szeretjük a németeket! Pure Hate, Berlin's Finest!..
PeZe 2011.02.07 13:18:38
Két propagandafőnök, két korszak, két különböző történelmi éra média-megnyilvánulásai. És közöttük háromnegyed évszázad...  Végre van miniszterelnöke Magyarországnak. Végre van egy olyan vezető, aki az EU-ban nem elnézést kér, hanem megvédi az…..
PeZe 2011.01.22 22:33:42
Michael Knight Bepöccenve 2011.01.19 16:57:00
Legutóbb Hruscsov elvtársat láttam ennyire bepöccenve felszólalni, mint szerdán a mi szeretett miniszterelnökünket az Európai Parlamentben. Hruscsov akkor, 1960. október 12-én az ENSZ-ben a legendáriumok szerint miután egy vitában bírálni merték, magából kikelve…..
lowfast Besztof 2010 2010.12.28 10:52:00
"annyira látszik a dolgok látszatának foszlása" - írta elvi sík ide, hát ennél jobb felvezetés nem is kell. Jöjjenek hát 2010 általam legjobbnak gondolt darabjai... MÉSZÁRCIRKUSZMit érdemel a kisköcsög ppo?Bréking! Orbán Viktorról kiderül, hogy cigány, de…..
PeZe 2011.01.02 01:12:24