Regisztráció Blogot indítok
Adatok
picursztorik

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az a film, hogy Minden kutya a mennybe jut. Na, viszont amelyik nem, az tuti, hogy bennünket környékez meg. Ami nagyon övön aluli húzás az univerzum részéről, mert pontosan tudja, hogy ebben a kis háztartásban, amit otthonnak hívunk, mindenki szeretne egy szőrös, ugató, farokcsóváló állatot…..
Egyre többet kérdeznek a gyerekeim felnőttes dolgokról. Frász tudja, különben, lehet, hogy csak mi gondoljuk túl őket…Nem is olyan felnőttesek. A minap például azt kérdezte a kisebbik lányom, szomorú vagyok-e? Válaszoltam őszintén, hogy nincs túl jó napom. Mire azt reflektálta, neki sincs. Kérdeztem…..
A szomszédban újabban olyan hangosan habzsolják az élvezeteket - pontosan egy bizonyos élvezetet, hogy ha ez olimpiai ág lenne, tuti aranyeresek aranyérmesek lennének benne. A jelenség alapjában véve mindenkit hidegen hagy, bármilyen forrónak is tűnik, de azért elég durva úgy enni a húslevest, hogy…..
Senki nem garantálja, hogy az élet könnyű. Nem adnak a szülőszobán útmutatót a családi élethez, pedig sokszor többre mennénk vele, mint az életkezdési támogatással, amit a legtöbben elnyomnak pelusra egy másodperc alatt a déembe. Bevallom töredelmesen, én is sokáig éreztem megoldásnak, hogy a…..
Picursztorik Hajnali felderítés 2017.10.09 14:54:52
Néha a kis húgom, mindhárom gyerekem gyémántfokozatú keresztanyja, nálunk alszik. Jobban fogy a kávé és a meleg víz, de szeretjük, mert a miénk. Persze hozzátartozik a túlélési statisztikámhoz is a létezése, amiért hála és köszönet jár. (Meg néhány éber éjszaka.) Az úgy volt, hogy egyik hajnalban…..
Úgy alakult, hogy az elmúlt 5 évben tévé nélkül éltük a mindennapjaink. Csak mondom, hogy abszolút túlélhető az állapot, pláne mert helyette ott volt a világháló. Egyéb okok miatt azonban ez is megszűnt. Maradjunk annyiban, hogy a szomszéd nete mindig zöldebb.  Nagylányosat játszottam tehát és…..
Főleg ha tudod, hogy szokott írni is. Senki nem mondta, hogy egyedülálló szülőnek lenni könnyű. Sőt, azt gondolom jókedvében senki nem dönti el, hogy megszívatja magát, mint a torkos borz és beleáll egy olyan helyzetbe, ahol egy rakás problémával kell szembeszállni, mégpedig úgy, hogy méhed drága…..
Tavaly ilyenkor kicsattantam, hogy már csak pár nap és kezdődik a suli és az ovi. Ekkor leforrázott egy (azóta már nem kedves) szintén három gyerekes ismerősöm véleménye, miszerint ez mennyire undorító dolog, hogy az anyák nagy része örül az iskolakezdésnek. Mert milyen jó egész nap együtt lenni a…..
A gyerekeket idén elvittük életük első többnapos nyaralására. Talán meglepő, hogy csak most sikerült, de igenis büszke vagyok rá, hogy összespóroltam és végül egy kalandokban dús, sokat nevetős, magunkat degeszre evős és persze strandolós utazásunk volt. Az internetes szállásfoglalón kiszemelt…..
Középfos őszi reggelre virradtunk március közepén. Egy madár beszorulhatott a társasházi kéménybe, mert 5.1-ben hallom minden reggel a madárcsicsergést napok óta, csak innen sejtem, hogy tavaszodik, mert az időjárás eddig nem sokat segített a felismerésben. Próbáltam én pozitívan indítani a napot,…..
Picursztorik "Szaranya" 2016.06.20 23:06:46
Mindjárt mondom ki az és miért (Te is és én is, efelől nyugodt lehetsz) , csak előbb elmesélnék egy játszótéri börleszket. Aki nem bírja a terhelést, az forduljon el. Szóval az említett műveleti területen egy törpe fel alá csimpaszkodott a mászófalon. Én már a látványtól elfáradtam, de Ő csak…..
Én tudok veszíteni..mondjuk nem annyira szeretek.Gondoltam adok egy esélyt a hónak. Elvégre a gyerekek úgy várták, olyan szép fehér…és a gyerekek is várták..és fehér.. Reggel 7-kor kitárom hát az ablakot, hogy a beszippantsam a friss hó illatát és az ébredező utcát, házakat nézzem. Ebben a…..
Ma felnőttnapot tartottunk egy tetőtől talpig bárányhimlős és kettő duracell aktivitású makkegészséges gyerekkel. A felnőttnapok lényege, hogy mindenben, amit csinálok aznap, segítenek a cseppségek. (Leszámítva most a leggyengébb láncszemet, aki tetőtől talpig pöttyökbe burkolózva nézte a disney…..
Mondják, hogy a zseni átlátja a káoszt. Elég sokat elárul tehát a szellemi képességeimről, hogy soha nem találok semmit. Ami kellene az soha nincs a helyén, ami meg nem kéne, tuti hogy a talpad alá kerül. És hegyes. Rohadtul hegyes. Néztem régebben a müzli meg multivitamin…..
Picursztorik Hercegek kíméljenek 2015.09.28 21:59:36
Tátott szájjal nézi a majdnem 6 éves tündérmütyür a mesét, amiben a herceg fűzi a lányt, hogy nem baj, ha nincs tele, mint a déli busz, ő így is #örökkönörökké+egynapig szeretni fogja. Kérdezem: - Tetszik Neked a szőke fickó? Vagy inkább az a barna, a lovas szánnal a…..
Ezúton is szeretném megköszönni a közétkeztetésért felelős okos, felnőtt embereknek, hogy vigyáznak a gyerekeink karcsú vonalaira. Tényleg nem tudtam már mihez is kezdjünk abban a rengeteg szabadidőben, ami, kb. 5 és 7 óra között a családi élet színtereként szolgál, de…..
Segítek. Sehogy. Az a helyzet, hogy úgy behajtogattam megint a ruhák felét (jó háromnegyedét) a szárítóról egyből a szekrénybe, hogy esélyük sem volt a vasaló közelébe kerülni. Bűntudat? Azt is bevágtam a szekrénybe a ruhák mellé...alá.. Mert ugye a tárgyak vannak értünk,…..
Picursztorik FelkéSZÜLÉS 2015.05.26 23:37:51
Nem csoda, hogy az anyák szerepzavarban vannak. Tegnap azt éreztem, ha még egy negatív vagy pozitív kritikát, képet meglátok szerencsétlen (mázlista) Katalin hercegnőről, biz' Isten, alapítok egy gittegyletet, azzal a mottóval, hogy: " Ha nem úgy nézett volna ki szülés után mint…..
…akkor minimum besüt a nap az ablakon. A hajam olyan, mint a klaudiasiffernek a taft reklámban és eleve full sminkben ébredek. A gyerekek mosolyogva, kérés nélkül felöltöznek (vagy már eleve ruhában ébrednek, és nem az előző napiban..), a rádióban a kedvenc zenéimet játsszák,…..
Picursztorik Catan telepesei 2015.02.05 16:48:37
Egyre durvább méreteket ölt itthon a területfoglalási háború. Vagyis, szerintem csak én fogom fel háborúnak, mert mindenki tudja, hogy kik a nyertesek. Próbálom elővenni a hoteljátékban, a kátántelepeseiben (meg néha a gazdálkodjokosanban) szerzett tapasztalataim, csak az a baj,…..
Reggel nem vagyok vicces. Nem úgy, mint a gyerekeim, akik még csukott szemmel, gyakorlatilag alfában arra a kérdésre, hogy ki mit kér reggelire, 3 tök különböző választ adtak: Piknik szendvics (még mit nem, nincs tavasz), nutellás palacsinta (asse tom, hol a palacsintasütő) és vajas…..
Sokat gondolkoztam (pedig nem szokásom), hogy írjak-e erről. De arra jutottam, hogy ha már lúd, legyen disznó, az is kövér, fő az őszinteség. Az ellentábornál már úgysem romolhat tovább a renomém.. Vagy mégis. Pedig milyen boldogok, akik értik a poént.. Kösse be magát, aki nem…..
Picursztorik Mission Completed 2014.12.31 00:52:44
Mondják, hogy minden agyban dől el. Na, nálam a fa dőlt el, de az is a nappaliban. Háromszor. Nyugalom, az újrakezdés nagymestere vagyok. Az agyamnak ehhez nem sok köze van, mert a reset gombot nem találom rajta 20 éve, és a merevlemezem is gyakran hajlik. A gondolataim és a karácsony…..
Aki látott ma egy sétáló nyalókát, az én voltam, mert ki volt engedve az orbitálisan göndör hajam és passzos cuccban voltam. Namámost. Ezzel a külsővel ugye eleve halál komolyan vettek a műszaki üzletben…Pláne, hogy belépéskor nekimentem egy az eladók által nyilván egész…..
Mekkora belső harmónia kell ahhoz, hogy valóban megéljük a szeretetet? A szép pillanatait, a fájdalmait, a buktatóit, a belőle való feltöltődést. A szeretet választható, vagy irányíthatatlanul belefonódik életünkbe? El tudjuk dönteni, hogy kit „akarunk” szeretni? És lehet-e…..