Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Konika

227 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzésekben már sokat meséltem a brazil utunkról, arról, hogy nem számít egy álom úti célnak manapság, még ha gyönyörű is, mégsem vonzza a turistákat a rossz közbiztonság miatt. Ezzel együtt meglepő volt, hogy az egyik legszabadabb, legelfogadóbb hely, ahol valaha jártam, de írtam a…..
Lassabban haladok a brazil élménybeszámolómmal, mint hittem, ezért elnézést kérek. Írtam már bevezetésképpen Bahia államról, majd Salvador da Bahia város látnivalóit vettem sorra, és egy kicsit a brazil szilveszterről is meséltem. Most beszámolok a városon kívüli útjainkról, amiből ihletet…..
A korábbi években mindig írtam egy Oscar előzetest, ahol latolgattam az esélyeket, és elmondhattam, nekem, melyik kategóriában ki a kedvencem, és ki várható nyertesnek a fogadóirodák szerint, az Oscar után pedig megszámolgattam a tippjeimet, hányat találtam el. Idén szakítottam ezzel a…..
Brazíliába rokonlátogatás kapcsán kerültünk december végén, így a szilvesztert is ott töltöttük (már írtam két összefoglaló anyagot Bahiaról, valamint a város látnivalóiról, ott több fényképet is láthattok, itt viszont, mivel szilevszter este nem kattogtattunk, nem lesznek képek!) Otthon, a…..
A brazíliai Salvador da Bahia városról az előző posztban már írtam pár gondolatot, most vegyük sorra a látnivalókat. Azt mindenképpen el kell mondanom, hogy a különböző érdekességek elég távol esnek egymástól, és a nem túl jó közbiztonságról híres Brazíliában éppen ezért kizárt, hogy mindent…..
Ha a Kisasszonyok című filmnél negatív elfogultsággal vagyok vádolható (mivel túlságosan szerettem az 1994-es változatot, így nyilván kétkedve néztem végig az újat), akkor a Jojo nyuszi esetében is igaz ez rám, igaz a fordított irányból: itt eleve pozitív elvárásaim voltak, mivel a rendező Taika…..
Lehet, hogy egyedül leszek a véleményemmel, de én annyira szerettem az előző filmes változatot Winona Ryderrel, hogy ezt az újat nem tudtam igazán közel engedni magamhoz. Mivel körülöttem azt látom, hogy a többség imádja a Kisasszonyok legújabb feldolgozását, ezért lehet, hogy tényleg velem van a…..
Őszintén meg kell mondanom, amikor először felvetődött, hogy rokonlátogatás céljából (házasság révén jött a kapcsolat) Brazíliába „kellene” utazni, nem igazán lelkesedtem az ötletért. Akkor sem, amikor a repülőjegy vásárlásnál tartottunk tavaly tavasszal, és akkor sem, amikor már ott álltunk…..
Az év vége közeledtével szokás összeszedni az év legjobb könyveit, koncertjeit, színdarabjait, ugyanakkor a filmes értékelésemet egyértelműen hagyományosan az Oscar gála előtt szoktam megírni. Most inkább az késztetett írásra, hogy olvasva néhány külföldi lap éves értékelését, rá kellett döbbennem,…..
Konika 2020.01.20 23:52:25
@midnight coder: Igaz, szubjektív a lista!
Konika 2020.01.20 23:53:58
@Exegol: Igaz! Nem vidám darabok...de hozzám ezek állnak közelebb...
Konika 2020.01.20 23:56:58
@Exegol_: Köszi az ajánlást, megnézem mindneképpen! Azért én sem csak művészfilmeket nézek! A maga idején éltem-haltam a Titanicért, a Gladiátorért, és Függetlenség napja rajongó is vagyok! :)
  A következő bejegyzés nem önfényezés, hanem saját magamnak szóló értékelés, így nem muszáj olvasnotok! Kívülállóknak unalmas, nekem viszont egy fontos összefoglaló, és iránymutatás a jövő évre… 2018-ban az összes blogbejegyzés száma 80 db volt (átlagban havi: 6,6 db) Idén, 2019-ben a számok a…..
Már jeleztem korábban is, hogy elég nagy csúszásban vagyok a bejegyzések írásával. Ezért most a legutóbbi zenei élményeimet is csak összefoglalva, lényegre törően mesélem el – bár inkább ez amolyan valódi naplóbejegyzés saját magamnak. A következő koncerteken jártam ősszel: November…..
Az őszi olasz utazásunk, valamint a vizsgaidőszakom megkezdésével eléggé megcsúsztam a blogírással, így csak egy tömör összefoglaló keretében lássuk, milyen színházi élményeim voltak az utóbbi időben:   Secondhand Szvetlana Alekszijevics írásaiból készítettek darabot az Örkény Sínházban…..
Az október végi puglia-i utazásunk utolsó két napjával még adósotok maradtam, igyekszem most pótolni. Igaz, most már nem Puglia lesz soron, hiszen átléptünk Basilicata régió területére: a Lecce-től mindössze 2 órás autóútra található Materát nem érdemes kihagyni, ha már erre járunk, és ezt nem csak…..
Nagyon a szívünkhöz nőtt Lecce, de sokáig persze itt sem bírtunk a fenekünkön megmaradni, kocsiba pattantunk, és úgy döntöttünk, hogy körbeautózzuk a csizma sarkát, egészen pontosan a Lecce környéki tengerpartokat. Arra már az út elején rádöbbentünk, hogy erre legalább két nap kellene, ha minden…..
A pugliai utazásunk a chioggiai megállóval kezdődött, két napos Gargano-félszigettel folytatódott, majd 3 napig Monopolit és a környező városokat fedeztük fel. Egy hétre tehát ennél többet nem is szabad véleményem szerint tervezni. Lecce és környéke vagy egy teljesen külön utazás, vagy pedig…..
Élménypulzus A fehér városok 2019.11.23 17:00:00
A bázisunkról, Monopoliból, egyik nap kocsiba szálltunk és felfedeztük a szárazföld belseje felé található városokat. Alberobello, Locorotondo, Martina Franca: ezeket a helyeket szinte minden utazónak ajánlani szokták, ha Pugliban jár, és egyébként ez egy egy nap alatt kényelmesen teljesíthető…..
Ahogy a Gargano-félszigetnek búcsút mondtunk, kicsit szomorú szívvel indultunk tovább délre. Ráadásul kezdődött az újabb számolgatás, hogy mi az, ami belefér az időnkbe, és mi az, ami nem. A következő három napra Monopoli városába foglaltunk szállást, onnan tűnt úgy, hogy csillagtúraszerűen a…..
Talán sok ismerősünk gondolta azt, hogy őrültek vagyunk, amikor kitaláltuk, hogy mi nem egyszerűen Pugliaba szeretnénk utazni, hanem mindezt autóval tennénk meg. Nem úgy tehát, hogy leszállunk Bariban a repülőről és bérlünk egy kocsit, hanem úgy, hogy Budapestről egészen levezetünk az olasz csizma…..
Konika 2019.11.18 23:42:28
@rgranc: Nagyon kalandos lehetett kisbusszal! Van ismerősöm, akik kisgyerekekkel felautóztak Svédországig is, szóval semmi sem lehetetlen, viszont hatalmas élmény! :)
Konika 2019.11.18 23:45:46
@gabroca: Igen, október eleje lett volna időpontban a legideálisabb: nem túl sok turista, melegebb tenger... Próbáld meg rávenni a barátnőd, mondjuk egy két napos római megállással félúton? :) De olyat is hallottam, aki Szicíliába úgy megy autóval, hogy teljesen északról lekompol.... (talán Genovaból? Nem biztos.)
Konika 2019.11.18 23:53:12
@kiskutyauto: nehogy a többi bejegyzést elolvasd :) Nekem amúgy is ez egy napló, saját magamnak, emlék örökre...ha más is olvassa, örülök, ha nem, nem. Ha annyira minden nap ilyet megtehetnék, biztos nem írnám le én sem... És bárcsak lenne használható útikönyv magyarul Pugliaba! Ha találsz, nem idejét múlt, használhatatlan infókkal, elküldheted!
Amikor Olaszországon belül Puglia elkezdett minket érdekelni, annak többek között az is volt az egyik oka, mert mindenhol azt olvastuk, hogy még felfedezetlen rész, nem érte el a tömegturizmus, és főleg szezonon kívül magunkban fogunk sétálgatni minden felé. Nos, ezek az írások úgy általában 2-3…..
Ahogy ígértem, a dél-olasz utazásunk részletesebb beszámolójával folytatom, igaz, ebben a bejegyzésben még nem délen járunk majd, hanem az útba ejtett helyekről mesélek. Tehát aki repülővel szánja el magát a pugliai utazásra, annak talán kevésbé érdekes rész következik, ugyanakkor Chioggia és…..
Feltüzelve ültem be a moziterembe, hogy végre megnézzem Hartung Attila, FOMO - Megosztod, és uralkodsz című filmjét. A túlzottan jó kritikai visszhang nálam most a csalódásfaktort növelte, pedig a magyar filmeknek mindig duplán szurkolok. Először is nagyon jó a témaválasztás, mert igenis, kell…..
A Cinefesten láttam az Élősködők című dél-koreai filmet, amely megnyerte idén az Arany Pálmát Cannes-ban, és amelyet Oscarra is esélyesnek tartanak. Ígértem a fesztiválról írt összefoglalómban, hogy pár napon belül írok róla, de ez jól megcsúszott, mint látjátok. Sajnos a szabadságom után olyan…..
Alapos késéssel, de végre mozikba került a németek idei Oscar-jelölt filmje, a Mű szerző nélkül, amelyet nem csak mint filmet jelöltek, hanem a legjobb operatőri munkára is esélyesnek tartották. Emiatt február környékén eléggé morcos is voltam, hogy ezt a filmet sehol sem lehet látni, ráadásul az…..
Hosszú idő óta a Joker az első olyan film, aminek nagyon vártam a bemutatóját, és rohantam megnézni, amint lehetett. Persze tudom, ha nagyon várok valamit, akkor annak csalódás is lehet a vége, de jelen esetben erről nem beszélhetünk. Nem vagyok képregényfilm-rajongó, egyedül a Christopher…..
Végre! Megtaláltam azt a filmet, amiért érdemes volt a Cinefestet idén is célba vennem. És ugyanakkor egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy mindenki egyetértene velem, szerintem a mai társadalmi kérdéseket leginkább feszegető, érdekes, laza, elgondolkodtató, olykor humoros filmet láthattam végre,…..
Konika 2019.10.14 21:36:08
@Syracuse: Ez a jó filmekben, hogy mennyire szubjektívek, mindenkire máshogy hatnak...nálam tényleg hasonló pontszámokat érdemelnek, most már több hét távlatából is mondhatom: egyiket sem bírnám újranézni, ha kényszerítenének sem... :)