Regisztráció Blogot indítok
Adatok
:-S

0 bejegyzést írt és 722 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorozatunk jubileumi, negyedszázadik darabja durvábban üt, mint a krekk. Szilvásy György öccse, az Egymásért Alapítvány által szponzorált Péter a tavalyi Emese-bálban megalapította a Kormányzati Tanácsadó Jósdát, "a tagok többsége a szakmájában etikai esküt tett".…..
Hogy az élet - különösképp ha annak politikai vetületéről van szó - korántsem olyan kiszámítható, mint azt gondolhatnánk, az elmúlt órák hűen bizonyították. A hazáért még valamelyest aggódó honfiak emelkedett lélekkel vehették tudomásul, hogy az Antall József-díjat…..
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
Gyurcsány Ferenc újfent a sarkára állt és hitet tett köztársaság és demokrácia mellett. Oroszország után most éppen Kínának jutott ki az elkötelezett demokrata kérlelhetetlen kritikájából. Ízlelgessük: "Kína és Magyarország a társadalmi és demokratikus átalakulásban…..
:-S 2007.05.24 13:36:57
Na, bontsok akkor ketté...

-----

Az egyik kérdés, hogy Kínában hogy bánnak a munkásokkal. Ennek vszeg akkor ártunk a legtöbbet, ha nem vásárlunk Kínai termékeket; akkor ugyanis a kínai gazdaság helyzete romlani fog, aminek következtében még kevesebbet fognak tudni fizetni a munkásaiknak. Esetleg a nyomás hatására a nyugati cégek inkább mégis hazatelepítik a termelésüket, így mi még jobban fogunk élni, ők meg még rosszabbul. Az iparuk elhal, mehetnek vissza rizst termelni - ami persze romantikus dolog, de elég puritán megélhetést nyújt a "kizsákmányoláshoz" képest is, nem véletlen hagynak fel vele mind többen.

A "kizsákmányoláson" hosszú távon csak úgy tudunk javítani, ha segítjük Kínát a növekedésben, a világgazdasági körforgásba való jobb bekapcsolódásban.

Ami az EU-t illeti, a mezőgazdasági politikája pl. nagy mértékben felelős azért, hogy ezen a téren a szegényebb országok (pl. Ukrajna) nem tudják kihasználni a versenyelőnyüket, és leszakadnak.

Ez tehát sz*r, demagóg duma, leginkább a nyugati munkások kiváltságainak védelme.

-----

Ami a diktatórikus berendezkedést, úgy általában az emberi jogokat, meg a környezetvédelem fokozottabb figyelembe vételét illeti... Hát, az ilyesmit lehet, hogy nem árt pl. a kereskedelem korlátozásával is kihajtani.

Lehet, hogy az a diktatúra nem ugyanaz, mint ami mondjuk az oroszoknál volt, de azért a politikai cenzúra, a lecsukások, kivégzések ma is megvannak ott is. Ja, és a többség nálunk is napirendre tért a felett, hogy a Kádár-rendszerben politikai okokból ültettek vagy végeztek ki embreket, ezért is a nosztalgia - de valahogy mi itt nem a többséggel értünk egyet ebben sem...
Sűrű homlokráncolás mellett vettük kezünkbe a múlt heti hávégét. Régóta forgatjuk, tartjuk is valamire a katasztrófa sújtotta magyar sajtópiacon, ám miután pillantást vetettünk az aktuális címlapra, ez a rég berögzült lelkesedés hirtelenjében alábbhagyott. A lap fő…..
Ha egy liberális pályázat keretében felkérnének arra, hogy találjak ki egy államfőket és egyéb politikusokat felvonultató, rasszista veszélyre utaló elemeket sem nélkülöző tanmesét, akkor sem tudnék olyan mókás egyszersmind szánalmas sztorit kiagyalni, amilyen Basescu román…..
Mandiner blog Tessék választani 2007.05.20 14:24:14
Ugyanazt is lehet másképp mondani. Tessék választani.Kövér: "A kongresszust rendkívülivé a szélsőséges, gátlástalan, kapzsi klikk teszi, amit az MSZP-SZDSZ koalíció hozott létre. Az ország olyan mély válságban van, hogy ilyenben a szuverén Magyarország még nem volt.…..
Mandiner blog Kint is, bent sem 2007.05.21 14:10:00
„ügyeskedhet, nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret” Kedvelt szórakoztató tevékenysége a konzisztens értékvállalására méltán büszke Magyar Liberális Pártnak, hogy bentről, az elégedetlen közvélemény aktuális érzeteit meglovagolva (magyarán: ha csordultig…..
Mandiner blog Visszalépett 2007.05.19 18:07:00
Schmitt Pál ebben a pillanatban visszalépett a Fidesz-alelnöki jelöltségtől. Holnap tehát két tiszteletkör lesz, az elnök és a négy alelnökjelölt megválasztása. Az izgalom tehát holnap sem hág a tetőfokára...
Mandiner blog Hát ezt így hogy? 2007.03.12 10:05:00
Se Orbánnal, se Gyurcsánnyal, viszont 10% és kormányzás. Itt formállogikai szempontból több érdekes problémával állunk szemben. 1. Dávid Ibolya már tud valamit (Gyurcsány megy, Szili jön, Orbán megy, borosjenői és szegedi gróf Tisza István jön), ezért a jelenlegiekkel már nem…..
A vezető politikai napilap mai cikke:"A szóbeszéd szerint Cs. kapcsolatban állt egyes szélsőséges csoportosulásokkal, sőt egyes források szerint a férfi május 4-én azért akarta kirabolni a Széna téri OTP-t, hogy a szélsőjobb egyik ismert alakjának szerezzen pénzt egy…..
In Globalisation We Trust kendernap 2007.05.13 00:43:36
Szóval folytatva ezt. a.) Libertáriusként lehet úgy érvelni, hogy jogom van az önpusztításhoz.b.) Világnézettől függetlenül a jelenlegi szabályozás debil.Ha a fű tényleg az ördögtől való, ahogy OrbánV mondotta, akkor sem így kell visszaszorítani.Gyönyörűen gúnyolja a…..
Mandiner blog Kiszavazó show 2007.05.16 08:22:00
A hétvégén lesz a Fidesz kongresszusa szövetségi találkozója. A kétnapos rendezvény leglényegesebb része alighanem a tisztújítás. Elnök-jelöltből pont annyi van, ahány hely, alelnöknek viszont eggyel többen indulnak, mint ahányan beférnek. A jelöltek: Kósa Lajos, Pelczné…..
"Üldözöttekké váltunk az MSZP fórumán, mert Gyurcsány Ferencet védjük. Nem képzelgünk, sajnos ez van" - írja Benga az Amőbán. A magyar átok tehát befészkelte magát a szocpárt tagságába is. Benga nagyon letört, szomorkodjunk hát vele:"Attól zengett a fideszes…..
Mandiner blog Új kormány/tervezet 2007.05.10 13:56:00
Szakértői névsor a jelöltekrőlAz új, tartalék, szakértői kormány névsora:('elfogtunk' egy tervezetet) Miniszterelnök:Szekeres Imre - semmihez sem ért, de mindent átlát.Belügy:Tasnádi Péter - elvégre rablóból lesz a legjobb pandúr Külügy:Eörsi Mátyás - aki szerint…..
:-S 2007.05.18 10:36:47
Amúgy volt itt ilyen is:

ufi.blog.hu/2007/01/18/a_zidealis_part

Kicsit persze zagyva lett a végeredmény, de hogy is lenne ez másként :-)
Gyurcsány Ferenc nyilatkozta 2006 őszén (hónapokkal a hazugságokkal való legendás leszámolás után): "De amit mi csinálunk, annak a szociális hatásai eltörpülnek az 1995-ös kiigazítás mellett, pár százalék jövedelem-csökkenést jelenthetenek jövőre, viszont miután nagy…..
A nagysikerű és látványos és izgalmas és üzenetértékű és előremutató és, és, és... meg minden, szóval a tavalyi PVC-tehénfeszt után a budapesti fülledt kánikulában ismét a műanyag marhabőr jelenti majd a nagy és impozáns és csodás és pompás és nagyívű és, és,…..
'napot! A Jobbiktól jöttünk és csak azért zavarnánk a polgármester urat, mert szeretnénk átadni a kerület polgárainak magyarságunk szimbólumát. Tetszik érteni, ez egy ilyen gesztus a részünkről, a csíkos zászló. Na, kell vagy nem? Polgármester úr, hálóóó! Most akkor…..
:-S 2007.05.17 00:04:50
:-S 2007.05.17 00:05:21
Mondja a miniszterelnök az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának ülésén. Éppen akkor, amidőn gyávasággal (és személyiségzavarral) vádolja meg Orbán Viktort.Először, mint valószínűleg sokunkban, az elemi felháborodás vált úrrá, de aztán mindannyian lehiggadtunk és…..