Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisztina Kiss Photography

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alekszandr Puskin terve, hogy megírja Borisz Godunov című nagy, az orosz nemzeti történelem emlékezetes eseménysorozatát feldolgozó tragédiáját, csak részben sikerült. A mű elkészült ugyan, de nem nagy, nemzeti tragédia lett, helyette káprázatosan szellemes, fordulatos és meglepően modern mű…..
 A halálbüntetés eltörlésének napján (1965) az észak-angol kisváros, Burnley kocsmájában megjelenik Mooney, a délről jött idegen. A kocsmát a volt főhóhér, Harry Wade és felesége viszi, így mindenkit az érdekel, mi a véleménye Wadenek a nagy eseményről. Másnap lányuk, a tizenöt éves Shirley eltűnik,…..
 "Ádám és Éva óta, mióta egyből kettő lett, nem élhet senki anélkül, hogy ne kívánja embertársai lelkébe képzelni magát, s megismerni igazi valójukat, miközben egyúttal idegen szemmel is próbál nézni. Az együttérzés az önfenntartásnak nélkülözhetetlen eszköze.”(Thomas Mann) Az ifjú Józsefet, Jákob…..
Tétova a kérdés, hogy a 21. század modern emberét érdeklik-e még a versek. Belefér-e felpörgött életünkbe, vagy sokkal inkább van-e igényünk arra, hogy verseket olvassunk? Így vagy úgy, olyannyira kell a líra, hogy az Örkény Színház Anyám tyúkja című nagy sikerű darabja folytatásért kiáltott, s a…..
Ha egy férfi, akárcsak Arnolphe, azt gondolja, hogy egy ostoba nő mellett lehet biztonságban és teljesedhet ki az élete, vagy maga is ostoba, vagy saját bizonytalanságának és félelmeinek a csapdájába került. A férfikora delén álló Arnolphe, kiválaszt egy négy éves gyereket, kiemeli addigi életéből…..
Kérdés: Érdemes-e kora tavasszal Tokajba utazni, amikor jellemzően nincs borszezon? Válasz: Mindenképpen! A kisváros több meglepetést is tartogat a kíváncsi, lelkes utazónak. A tokaji régióban egyértelmű a gazdasági fejlődés a kissé távolabbi borsodi településekhez képest. A térség a világörökség…..
Luxus és romantika együtt jár a Milánótól kb. 50 kilométerre fekvő Comó-i tónál. A fordított ipszilon alakú tavat gleccserek vájták az Alpok déli vonulatába. Legmélyebb pontja 410 méter, így vize felmelegedni nyáron is csak kis mértékben tud. Jellegénél fogva és a szinte állandó langyos szél…..
Remek kikapcsolódást ígér egy-két nap eltöltése Kalifornia híres borvidékén a Napa völgyében. Ez a terület San Francisco-tól kb. ötven kilométerre található északi irányban. Két völgy húzódik egymás mellett Napa illetve Sonoma településekkel. A dimbes-dombos táj, a szőlőültetvények végeláthatatlan…..
 "Egy négyszobás házban lakunk nagy kerttel – ez a mi királyságunk, a mi URADALMUNK, mondja apa mindig. Apa annyira vicces. Állandóan mosolyog és folyton komoly tervei vannak. Folyton arról beszél, hogy végre most már lehet. Van jövő! Van szabadság! Csak akarnunk kell és elérhetünk bármit! Te már…..
Legalább két napot érdemes rászánni arra, hogy felfedezzük ezt az óriásfenyőkkel tarkított különleges atmoszférájú nemzeti parkot. Az se baj, ha képzett túravezető segítségével járjuk be a gyönyörű vidéket, aki elvezet minket a legszebb helyekre, anélkül, hogy eltévednénk, s emellett rengeteg plusz…..
Akira Kurosawa, Hideo Oguni, Shinobu Hashimoto A hét szamuráj című forgatókönyve motívumai alapján, valamint Tábori Zoltán Cigány rulett című riportkönyve felhasználásával írta:Mikó Csaba és Gáspár Ildikó Szereplők: Baksa Imre mv.,Debreczeny Csaba, Ficza…..
Gyönyörű látvány tárul elénk, ha nyomon követjük a Dunát a Vaskapu mentén a Djerdap Nemzeti Parkban. A hatalmas sziklák között kanyargó felduzzasztott víztömeg, az őszbe forduló növényzet színkavalkádja remek téma a hajnali fényekre vadászó fotósnak.Ha a ködpára…..
Az egyik legjobb dolog, ami az emberrel történhet, hogyha Portugáliába utazhat. Először csak Lisszabon volt tervbe véve, aztán ahogy két barátnőm is csatlakozott, kitágult a kör, hogy bizony autót kell bérelni, s látni kell Észak- és Dél-Portugáliát is. S mindezt tíz nap alatt,…..
Downtown A belváros nem túl nagy kiterjedésű, és nagyon jó tömegközlekedési hálózata van, így fél órán belül minden elérhető. A reggeli csúcsforgalmat leszámítva autóval is vidáman lehet közlekedni, sőt a taxi szolgáltatás is könnyen igénybe vehető, nem túl drága. A…..
A városnak remek hangulata van. Azonnal beleszerettem a látványba, amely elém tárult a Twin Peaksről. Egészen fantasztikus, ahogy a dimbes-dombos várost körbeöleli az óceán. Különleges atmoszférája pedig abból adódik, hogy itt aztán mindenféle ember él a sokszínű forgatagban…..
Hát vágjunk neki! Egyrészt egy nagy utazásnak, másrészt az írásnak, mert induláskor megfogadtam, hogy lejegyzetelem az út során szerzett élményeimet, tapasztalataimat... 2011. október 8-án életem egyik legnagyobb kalandjára indultam. Ahogy ott ültem a hatalmas utasszállító…..