Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monorau Bukurea

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ma esti Fókuszból derült ki, hogy az RTL Való Világ 4 című pompás trashreality műsorának nyertese, VV Alekosz alaposan megszívta, a Fővárosi Ítélőtábla ugyanis helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, és vissza kell adnia a nyereménylakást. A nyóckerben, de annak…..
Pár óra alatt bejárta a sajtót az a hír, miszerint a román bíróságok a Heineken keresete folytán betiltották a Csíki sör gyártását. Mint minden hírről, erről is bebizonyosodott, hogy nem fedi 100%-ig a valóságot, de több olyan dologra fel kell hívnom a figyelmet jogászként, ami jogilag érdekes,…..
Monorau Bukurea 2017.02.05 15:42:31
@ttt74: Erről van szó. Megvezették a magyar közvéleményt, de még a politikusokat is. Lénárd egy kalandor, eleve fricskának szánta az elnevezést. A jogásznak mondott blogger pedig kicsit alaposabban körüljárhatná a kérdést. Talán nem fekete-fehér az sem (vajon lehetne nálunk "Az igazi Meki" gyorsétterem?, nyerne egy "az igazi Szofi" cigaretta a BAT-val szemben?), de annál azért árnyaltabb, mint ami a posztban van.
Igazi időt csak Gil ötödik napján tudtunk egymással tölteni. Szerdától folyamatosan találkozói és vacsorái voltak. Az egyik konferenciavendég szervezett neki minden napra és estére programot. Volt olyan nap, hogy nem is találkoztunk. Ha ez egy igazi couchsurfing hostolás lett volna,…..
Nyolcezer szerencsés kiválasztott kezdhette meg néhány napja a Google új fejlesztésének tesztelését. A Glass Explorer-projekt célja a felhasználók bevonása az új technológia jövőjének a formálásába. Bár még nem tudni, hogy számíthatunk-e az eszköz széleskörű…..
Van az úgy, hogy két ember egymástól teljesen függetlenül pont ugyanazt a dolgot találja ki, nem kell összeesküvés-elméleteket gyártani az ilyesmihez. Ott van például Ganxsta Zoltán és zenekarának Helldorado című albuma, aminek pont az a címe, mint a WASP nevű zenekar szintén…..
Azzal, hogy az Alaptörvény negyedik módosítása tulajdonképpen alkotmányos erőre emelte, egyértelművé vált, a hallgatói szerződés biztos sarokpontként funkcionál majd a közeljövő felsőoktatási koncepcióiban. De vajon meghozhatja-e a várt eredményeket a rengeteg politikai…..
Nahát, erre azért nem számítottunk ezen a csodálatos reggelen: a hír24 szerint a VV4 nyertese, az azóta a Tv2 kebelére ölelt torpedógatyás Alekosz nemcsak az Összeesküvőkre ugrott be a másik kertévébe, hanem hosszú távra. A hírportál információi szerint az RTL Klubbal éppen…..
Szerintem két dolog miatt hajoltak meg a brüsszeli maoista technokraták Orbán Viktor előtt. Egyrészt azért, mert elkezdték kinyomtatni gyurcsány ferenc vádlott számára (a saját kérésére, nem az ügyészek ennyire hülyék, hanem a fletó, meg a törvény) a sukorói ügy negyvenezer…..
Pénteken már egyes távközlési cégekkel egyeztetett az NGM, így napok kérdése volt, honnan fognak előszivárogni a szaftos részletek. Ez feltehetően a T-Com -> Deutsche Telekom -> Die Welt vonalon futott végig, mivel a német újság szerint percenként és smsenként 2 forint lesz…..
Ha azt mondják még három hónappal ezelőtt, hogy Anders Behring Breiviket kiengedik és boldogan élhet, gondolom, mindenkinek a hátán felállt volna a szőr. Mégis, a legfrissebb közvéleménykutatások alapján, a norvégok 74%-a szerint helyesen döntött a Királyi Bíróság, mikor…..
Ilyen, amikor megindul az egymásra mutogatás. Bendegúz meg el kell döntse, fizet vagy nem fizet büntetést, hisz pillanatokon belül megnő a bírság összege, ha túl sokat agyal rajta. Tudja-e bizonyítani vajon, hogy jóhiszeműen járt el és ha tudja is, ér ez valamit egyáltalán vagy…..
Monorau Bukurea 2011.07.22 13:37:13
Itt többen tévedésben vannak. Jogi szempontból a nyitott lehajtó nem jelent semmit, a terelőútvonalak kijelöléséért a rendőrség felelős, és ha nem tesz ki táblát a lehajtónál, vagy nincs egyértelmű tábla vagy tájékoztatás a lehajtás kezdetén, akkor nem kell lehajtani az első lehajtón. A jogszabály alapján a rendőrség a felelős a tájékoztatásért, akár a média útján, akár a közlekedésben részt vevők közvetlen szóbeli tájékoztatásával. Ha a rendőr azt állítaná, hogy szóban minden egyes elterelt autóst tájékoztatott a díjmentes szakasz hosszáról, akkor bajban van a posztoló, egyéb esetben helyt adnak védekezésének. Viszont már ketten vannak az egyik kommentezővel, akik ugyanazt állítják, nevezetesen hogy éppen a Budapestig tartó ingyenesség hangzott el.
F173-nak jelzem, hogy a lehajtó lehet nyitva akkor is, ha az eredeti útvonal még mindig zár alatt van, hiszen a lehajtóról más útirányok is vannak. A lehajtónál lehet, de nem kötelező jelezni, ha a lehajtó közelébe eső valamely útvonal zár alatt van. Ha viszont vége a terelésnek, azt jelezni kell.
Végül rendőrségi oldalról: forgalomszervezési okokból ilyen terelések esetén kényelmesebb a rendőrségnek is, ha nem terelik vissza az eredeti útvonalra az összes autóst, ezért szokták egy-két további fizetős szakaszra is ráterelni a forgalmat, lásd. a Sóskút-Érd szakaszt a martonvásári tereléskor.
Monorau Bukurea 2011.07.22 13:55:51
@okoska100: Akkor is ezt írod majd, ha több tucat kommentelő írja, hogy ugyanakkor, ugyanott, ugyanezt a tájékoztatást kapta?
Tudod, nekem már az elég, hogy ketten írták ezen az oldalon ugyanazt, nem feltételezem, hogy ők találták ki.
Alekosz nőkereső műsorának tegnapi kiadásában egy furcsaságra lehetett felfigyelni: az önjelölt szexkiborg hol bal, hol jobb fülében egy leukoplaszttal leragasztott izé van beletolva, amiről hirtelen felindulásunkban azt gondoltuk, hogy a titkosszolgálatoknál is rendszeresített,…..
Monorau Bukurea 2011.05.12 10:35:20
Bocs az elgépelésért: Alexonka = Alekosznak
Ez vicces:
alekosz.rtlklub.hu/video/128491 - ezt nézzétek, 1:44-től: "Beatrix, szeretnéd szabadon engedni velem? ... ... A boldogságunk narancssárga madarát?"
Monorau Bukurea 2011.05.12 11:23:01
@potyus: Valószínűleg lemaradtál arról a részről (ne sajnáld), amikor Alek maga mondta, hogy nem tudta, hogy mit jelent a "retardált" szó, csak azért használta, mert előtte Évától hallotta Jerzyvel kapcsolatban.
Monorau Bukurea 2011.05.12 11:27:13
@GGG77: Nem súgnak neki, hanem diktálják a szövegét. És tényleg látszik rajta, hogy maga sem érti néha, amit mond. Várom már, hogy mikor mond Alek olyat, hogy "Egészségedre. Alek, nem neked mondtam.". :-)
CORVINULL Vége 2011.03.31 21:21:00
Lediplomáztam.Ha újra 18 lennék, nem ezt az egyetemet jelölném meg február közepén.Olyan helyet jelölnék meg, aminek nem neve van, hanem használható tudást ad.Ahol tanítanak is valamit, amivel később tud is az ember kezdeni valamit.Ahol olyanok tanítanak, akik a való életben is…..
A KDNP képviselői az Újszövetség után az Ószövetség szövegéből is merítenének a törvényi szabályozásokhoz. Semjén Zsolt elmondta, hogy végre az Ószövetségre is van idejük figyelni, így számos új törvény előkészítésénél, ha a történeti alkotmányról le is kell…..
Monorau Bukurea 2011.04.14 18:36:53
@mózes-kóser: "Aztán majd a halál után mindenki meglepődik." -- Az meg hogy? Valamelyik csak eltalálta mizu, nem?
Monorau Bukurea 2011.04.14 18:41:40
@soproni1: Láttam, az *réna *esco már készül a Friday-only nyitvatartásra (ez csak a brit üzletláncokra vonatkozik, a franciák szerdán, a németek* csütörtökön nyithatnak ki, a magyarok hétfő-kedden, a fogathatjtók pedig ezek tetszőleges kombinációján és hétvégén), és automata pénztárokkal próbálja legyűrni a pénteki csúcsforgalmat.
* Az osztrákok csak délelőtt.
Ma este 21:40-kor végre adásba kerülhet az új közszolgálat számára, évtizedek óta először készült tévéfilm, a T. Ú. K. - Tanár úr kérem! az m1-en. Mátyássy Áron filmjének első kitűzött premierjét az MTV elhalasztotta, mivel az NMHH szerint a tévéfilm kerettörténetét…..
Monorau Bukurea 2011.04.05 17:13:32
@Gerzsonka: Azért az olvasmány és a filmváltozat hatása nem ugyanaz. Hófehérke meséjéből lehet pillangós-szívecskés rajzfilmet, de véres horrot is forgatni, még nagyjából szöveghű feldolgozás esetén is.
Kedves olvasgatók. Egy sokkoló adatsorral indítunk. Az alábbi grafikonon jól látszik, mekkora összeggel járulhatnánk hozzá a magyar civil szervezetek működéséhez (azzal most nem foglalkozunk, hogy ezek közül mely szervezet és mennyi pénzt érdemel abból, amit aztán az APEH…..
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
Monorau Bukurea 2011.03.03 19:55:56
@Alf: Nem érted?! Te példákat hoztál, én meg gyakoriságokat. A Google a teljes internet feldolgozásával statisztikai alapon fordít, a Hunglish pedig kétnyelven tükrözve elérhető szövegek vizsgálatával. Én is hallottam már egy csomószor "meglőtték" értelemben, de ennél gyakrabban jelenti, hogy "lelőtték". Miért akarod Heller Ágnes szájába a kevésbé gyakori fordítást adni?
Monorau Bukurea 2011.03.03 20:22:42
@MOPO3OB: Sokféle szoftveres fordítás van, a Google-ét elég közelről ismerem (Alf: igen, képzeld, bölcsészek is dolgoznak rajta), és a magyar fordításhoz számos forrásból gyűjti a kétnyelvű korpuszokat, és statisztikai alapon javasol fordításokat, némi kiegészítő technikákkal tisztítva a találatot.

De tök felesleges ezen vitázni, a lényeg, hogy egyáltalán nem egyértelmű, hogy Heller Ágnes azt mondta / akarta mondani, mint amit a szájába adtok, az meg tényszerűen bizonyított, hogy a HírTV kitalációt is írt a fordításba az elhangzottak helyett.

Sajnos nem tudjuk, mire válaszolt Heller, mi volt Morvai pontos szövege, szóhasználata, annak tükrében akár igazatok is lehet, de a HírTV ezt nem óhajtotta megmutatni.
Monorau Bukurea 2011.03.03 20:33:20
@MOPO3OB: Mint már írtam, kb. ezt próbálja mondani: "No one was shot. Show me a fact. No one was shot. No one was tortured. Show me a fact about anyone being shot, anyone being tortured right (?) there. And need a fact, because it’s not even a… the Fidesz was…would… claims that anyone would have been shot. What they claim is… what they claim is not this. They claim something else which is also very problematic but never claimed that people were shot, never claimed that people were tortured. I’m sorry, er… it was that’s a […?...] story that’s your fiction. That’s w… I don’t want to speak about 2006, because it would take us too far away, but I repeat that this is a fiction, no one was shot, no one was tortured."
Ti otthon biztosan jobban beszélitek a magyart. És a Google Translate működését is jobban ismeritek. És persze ha a gép többmillió oldalt elemez, az nem lesz olyan okos, mint ti. Az írek itt hülyék, mert nem értik, hogy az igazi angolban a "no one was shot" azt jelenti, hogy senkire sem lőttek gumilövedékkel. Ezek a szerencsétlenek itt azt hiszik, hogy ölésről van szó, de most, hogy felvilágosítottatok, majd elmagyarázom nekik...
A pozitív szállodalisták mellett minden évben elkészülnek a negatívok is. Az elmúlt évben csak a legjobbakat mutattam be, így éppen itt az ideje, hogy a legrosszabbakról is írjak. A listát a TripAdvisor a felhasználói értékelések alapján állította össze -  íme USA,…..
Monorau Bukurea 2011.02.15 19:48:42
@third: Jé, van aki még nem hallotta azt a kifejezést, hogy a "erősen pixeles kép"? Most kötötték csak be nálatok a netet?
(Persze, szebben hangzik, hogy "alacsony felbontású kép", de a fekvőrendőrt sem hívod feltétlenül forgalomlassító küszöbnek, ugye?)
Halastou elrontotta a mókát, most ki fogja így azt hinni, hogy a "díjnullázó" a legolcsóbb csomag a Raiffeisennél?Emlékeztek a reklámra, amikor 3 csaj mindenre rápecsétel egy nullást, hogy "miért nem nulla forint"? Ez harangozta be a Raiffeisen Bank díjnullázó…..
Monorau Bukurea 2011.02.05 00:09:11
@halastou: Nekem értékpapírszámla-vezetési síjat számítottak fel e miatt a hozamfokozós cucc miatt. Elvileg, ha csak hozamfokozós megtakarítás van az ÉP számlán, akkor annak nincsen számlavezetési díja, de nekem rövid idejig volt rajta egy másik befektetési alap is, és amikor azt eladtam, akkor a díj "úgy maradt", továbbra is vonták negyedévenként. Kérdeztem őket, hogy ezt akkor hogy', erre visszakérdezett a callcenteres, hogy szeretnék megbízást adni arra, hogy csak hozamfokozó legyen a számlámon? Mondom, fél éve csak az van rajta, nem látja? Erre ő, látja, de a negyedéves díj addig fut, amíg nem adok megbízást arra, hogy ne vonják...
Sajnos még így is a korrektebbek között van a Raiffeisen, ha összehasonlítom más hazai bankokkal.
Ma hajnal háromra elfogadták az új médiatörvényt. Igaz, nem ez blogunk fő profilja, de úgy éreztük, nem árt, ha olvasóink innen is értesülnek arról, mi vár ránk a tejjel-mézzel folyó szép, új világban. Az alábbi szöveget az MTI bocsátotta ki három részben, kicsit húztunk…..
Monorau Bukurea 2010.12.22 01:28:43
Ez volt már? goo.gl/NkUU4
A luxemburgi külügyminiszter szerint nem kaphatja meg Magyarország január elsején a soros EU elnökséget, ha ennyire nyilvánvalóan az EU-alapszerződés elveibe ütköző médiaalkotmányt léptet életbe.
Ráadásul ezt nem valami ballib újság, hanem a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung hozta a politikai rovat vezető cikkeként, megelőzve a fehérorosz helyzetről szóló írást.