Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Füstkarikagyáros

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyugi, nem akarom elvinni a blogot ilyen kocka szakbarbár irányba, igérem hamarosan visszatérünk a jól bevált irodai patkánykodásos vonalhoz, a címben szereplő téma csak arról jutott eszembe, hogy a héten megemeltem a fogyasztási hiteleink kamatát 0,25%-kal, amivel kerestem is a…..
Füstkarikagyáros 2010.06.05 11:48:07
Füstkarikagyáros 2010.06.05 18:56:42
Az alábbi, egy kicsit zavarosnak tűnő történet egy majdnem szokványos felszámolási procedúrát ismertet.  Bács-Kiskun megyében éppen most számoltak fel egy felszámoló maffiát, amiben a bíró is benne volt.Tisztelt Zugügyvéd !Velem történt ill.még mindig történik az eset.…..
Ha a jogi Darwin díjat megalapítaná valaki, az alábbi történet sógor szereplője valószínű esélyes lenne. Szia Zugügyvéd.Sógorom az osztatlan házas telek társtulajdonosom!Kicsit körülményes ember: a postaládáját 3 hét alatt szerelte fel a kapura. Vízi mérték, függő…..
Füstkarikagyáros 2009.09.12 20:21:40
@elfmage: ez a "duplájáról számlát" szisztéma nagyon a véredben van. Nem vagy te véletlenül közös képviselő? :)
Lenkei úr halad a korral, reklámot is forgatott.   Amikor először megnéztem, azt hittem, hogy valami paródia, vagy vicc, de aztán rájöttem, hogy komolyan gondolja. Íme a remekmű:     Amire külön érdemes figyelni: - Lenkei úr kiváló, az alámondásos VHS filmek…..
Füstkarikagyáros 2009.08.07 11:40:24
@Matrox: irodalomjegyzéket betű szerint kopipésztelni és saját diplomamunkával összefüggésbe hozni méretes láblövés. Ideje lenne nicket váltani :D
Kisember megunta, hogy az autósok egy részét egyáltalán nem érdekli, ha egy gyalogos át akar kelni a zebrán, akkor sem, ha az már lelépett. Inkább gázt adnak, hogy még átférjenek előtte, meg a felpörgő motor hangjától majd úgyis megijed a puhatestű. Ha egy irányba megy kettő…..
Füstkarikagyáros 2009.08.04 18:04:29
@Rav Antal: a féktávolság kresztől függetlenül mindenhol értelmezhető, ugyanúgy, mint a sebesség vagy a gyorsulás. A fogalom létezik, függetlenül attól, hogy használják-e a szabályban vagy nem :) Szóval mit akartál írni?

Megkerestem azt a hsz-t, amire emlékeztem:
BH1998/7.-re hivatkoznak.
Füstkarikagyáros 2009.08.05 12:44:37
@kpityu2: percekig gondolkodtam, ki volt a sztoriban, aki a teknősbékával versenyzett, pedig csak tovább kellett volna olvasnom :)

@Rav Antal: ha ennyire ragaszkodsz a "mindig meg kell állni" tézishez, akkor mivel magyarázod azt a BH1998/7-et? Mindegy is, hogy milyen feltételek vannak benne, a lényeg, hogy bizonyos esetben kizárja a vezető felelősségét. Ha mindig meg kellene állni, nem lehetne ilyen döntést hozni, nemde? Vagy akkor a jogtudorok értik félre a szabályt?
A ma este minden bizonnyal óriási élmény lesz sok ezer érettségizett fiatal számára: ma derülnek ki a felsőoktatási ponthatárok. A közösség és az állam szempontjából azonban lényegesen fontosabb, hogy idén hány olyan diákot vesznek fel az állami képzésekre, akik pár év…..
Füstkarikagyáros 2009.07.23 21:14:19
@kekrike: Nem értek egyet. A közgazdászokat hagyjuk, az csak arra volt példa, hogy szerintem szinte bármilyen rendszer sajátosságai tekinthetők természeti törvényeknek, nem csak a fizikai világé. Úgy is mondhatjuk, hogy egy adott rendszer természetét meghatározó feltételek és összefüggések az adott rendszer természeti törvényei :)

A másik esetben talán megint nem voltam elég világos, kicsit akkor konkrétabb leszek. Vegyük pl. az entrópiakódoló eljárásokat (a köznyelvben ezek a "csomagolóprogramok", pl. RAR, ZIP) vagy a multimédiás kódolókat, amik jellemzően veszteségesek (MPEG-2 a DVD lemezen, MP3 az iPod-on, stb). Itt a természeti törvények a csomagolandó információ jellegéből és a felhasználás módjából adódnak, pl. mire lehet számítani statisztikailag, ha egy szövegfájlt akarunk kódolni (betűk gyakorisága, együttállásuk) vagy egy filmet akarunk rátömöríteni a lemezre (milyen összefüggések vannak egy mozgókép időbeli és térbeli részletei között), vagy egy zenealbumot akarunk magunkkal vinni (szintén milyen a forráshang statisztikája, mekkora torzítás megengedhető egy adott eszközön való lejátszáskor). A hangok, a képek a valóságból származó, eredetileg folytonos jelek, saját jellemzőkkel, törvényekkel, a másik oldal: a fülünk, a szemünk szintén rendelkezik természeti törvényekkel. No, ezt mind figyelembe kell vennie annak az informatikusnak, aki ezekkel foglalkozik. Persze az eszköztára nyilván a szakterületre jellemző, nem ugyanaz, mint egy villamosmérnöknek. Pl. ha egy villamosmérnöknek azt mondod, hogy Lempel-Ziv-Walsch kódolás, fingja nem lesz, mi az, de egy informatikus jó eséllyel legalább a tárgy címét meg tudja mondani, amiben tanult / tanulnia kellett róla.

Szóval szerintem nem a természeti törvényekkel kell definiálnia mérnököt.
A Zugügyvéd új műfajjal találkozott,  a más nevében elkövetett  álbejelentés műfajával. Ezzel az a probléma, hogy adott esetben a hamis vádat is ráhúzhatják arra, akinek a nevében feljelentéseket tesznek. Kedves Zugügyvéd!Tanácsot szeretnék kérni tőled!Nagyon…..
A Zalai Hírlap tárgyalótermi tudósítását küldték be a Zugügyvédnek egy megcsúszott ügyvédről. Bár a tudósítás egyes részei nehezen követhetők, az alábbi összefoglaló talán segít a megértéshez.Kedves Zugügyvéd!Úgy látszik, rájár a rúd a zalai ügyvédekre, vagy…..
Hasonló szituációt leginkább az egymást nulla sebességkülönbséggel előzni próbáló kamionok szoktak produkálni, Namnit most egymás után két szerencsétlen autóst fogott ki, akik a világ minden kincséért sem mentek volna ki a külső sávba. Aztán persze ő is ideges lett, az…..
Internetes zaklatás, postafiók feltörés, pornókép küldözgetés. Anyuka segítséget kér a chaten nőző fia számára.Tisztelt Zugügyvéd!A segítségüket, illetve tanácsukat szeretném kérni az alábbi témában:A lányomról és a barátjáról van szó. Már a rendőrségre került…..
A kevésbé rutinos vezetők sokszor zavarban érezhetik magukat ismerősnek hitt forgalmi szituációban, ha nem az elképzelésük alapján történnek a dolgok. Attila a ti segítségetekre számít, és még le is rajzolta a kérdéses helyzet. Egy kérdésem lenne a blog olvasóihoz, mert a…..
Füstkarikagyáros 2009.05.22 10:50:37
@TH: nem jó ötlet, de te is forgalmi okból ragadsz bent, nem jókedvből. Akit feltartasz, az is forgalmi okból kénytelen - esetleg - megállni. Ha elsőbbség nem sérül (hirtelen fékezés blabla...), akkor szerintem mindenkinek ugyanannyi joga van ahhoz, hogy próbáljon haladni.
Ha egy olyan leányzóval találkozik, aki megdobogtatja a szívét, esetleg pusztán fizikai vonzalomlép fel irányába, első kérdése a következő: Ne haragudj, te zsidó vagy?! A kép innen Hali! :)  Először a könyvvel találkoztam, utána gondoltam, hogy felkukkantok a blogra…..
Füstkarikagyáros 2009.05.19 14:16:32
Prokee az általam ismert legfanatikusabb, kalandos életű Trabant tulajdonos - na jó, bevallom, olyan sokat nem ismerek -, akinek már egyszer ellopták, majd nem sokkal később fejtetőre állítva meg is találták a szeme fényét. Most másvalamibe keveredett, az eddigi jó tapasztalatai…..
Füstkarikagyáros 2009.05.15 15:37:14
@newtehen: Nem. Csak ha a gumikat melegítjük.
autózz! Kamuzott a kereskedő 2009.04.10 11:31:00
Mikor az ember autó vásárlásra szánja el magát a lehető legjobb megoldást keresi és persze a pénztárcájához mérten a legolcsóbbat. Az is fontos, hogy megfeleljen az igényeknek és praktikus legyen. Csaba igazi szerelmese a Volkswagennek és majdnem meg is találta a tökéletes…..
 – ...nem, nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...  (Vicc az agresszív kismalacról) Figyelem! Csak a szöveg ízléstelen. A videók nem tartalmaznak pornográf jeleneteket! Nehéz téma következik, de nem szabad tovább kerülgetni. Meg kell…..
Füstkarikagyáros 2009.03.30 20:11:12
Egy friss tanulmány szerint a 2008-as esztendőben történt Microsoftos sebezhetőségek döntő hányada megelőzhető, vagy hatása csökkenthető lett volna, ha a felhasználók többsége nem állandóan adminisztrátori jososultságokkal használná a Windowsos számítógépét. A…..
Füstkarikagyáros 2009.02.06 16:58:32
@zsoci: az én xp-m nem lassú, nem instabil, nem csicsás, egyik gépen sem. Akkor én is megérdemlem?
Hülye suzukis, már megint. Folyton beleakadok ebbe az állatfajba, hogy színváltós legyen tőlük a fejem. Aztán meg azoktól, akik az ilyenek miatt általánosítanak. Ubulnak is egy agyatlan idióta jutott ki nemrég, akinek némi nézeteltérés után épp előtte tartotta a napi rendes…..
Füstkarikagyáros 2009.01.30 14:49:29
@Nyomek: balesetveszély megvolt, előzési szándék lakott területen kívül megvolt. Persze nem ezért dudált, de ha meg kell magyarázni, simán meg lehet.
Az ilyenektől még mindig falramászok. "Iskolai tananyag lett, hogyan kell füves cigit sodorni" írta címben az Inforádió, bár a Daily Telegraph szintén pánikkeltő szándékú cikkében szó nem volt ilyenről. Címben/leadben arcbahazudják az embert ezzel a hülyeséggel,…..