Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ToyaHSW

2459 bejegyzést írt és 330 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szerda, akkor jöjjön a megszokott katalógus. Ezúttal egy teljesen más stílusú kiadványt osztok meg veletek, amikor az 1976-os Action Man kiadványt osztom meg veletek.Aki kedvelte gyerekként az Action Man figurákat vagy a rajzfilmeket az egészen biztosan szívesen lapozgatja majd át a…..
Ahogy azt megszokhattátok igyekszem nektek bemutatni a hozzám érkezett logikai játékcsomag érdekesebb darabjait. Ennek megfelelően ma is egy érdekes műanyag logikai játékot választottam, amit a 80-as évek kisipara hozott el nekünk és érdekes módon a hordóhoz hasonlóan mind a mai napig gyártják (igaz…..
Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott reklámos rovatot, amelyben különböző korok televíziós játékreklámjaiból készített válogatást osztok meg veletek.Ezúttal a 90-es évekből hoztam egy válogatást, amit mindenképpen ajánlok a figyelmetekbe. Ez nem is volt olyan nagyon régen, hiszen 'csak'…..
Ezen a héten ismét vár benneteket a Heti TOP5 rovat. amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatát igyekszem átböngészni nektek érdekes és megfizethető játékok után.Ismét ráakadtam néhány gyöngyszemre, így érdemes lesz most is velem tartanotok. Vessük is bele magunkat a régi játékok világába!..
Ezen a héten a néhány napja bemutatott lendkerekes IL-14-es repülőgépet szeretném nektek kicsit közelebbről bemutatni. A játékot itthon készítette a Lemezárugyár, így valószínűleg sokan emlékeztek erre a klasszikus játékra.Szerintem érdemes lesz velem tartanotok a Játékmúzeum TV mai adásában is...
Már nagyon régen nem mutattam nektek Lemezárugyáras játékot, de most végre egy újabb darab került a gyűjteményben, így gondoltam azt gyorsan meg is mutatom.Ez a játék pedig nem lesz más mint az IL-14-es Lendület repülőgép. Aki kicsit otthon van a Lemezárugyáras elnevezésekben az pontosan tudja,…..
A Coleco katalógusaival az elmúlt hetekben találkozhattatok az oldalon. A 70-es, 80-as évek egyik nagy és ismert elektronikai játékokat gyártó cége persze a foglalkozott különböző gépekhez készített játékok átírásával is.Ennek egyik legjobb bizonyítéka az általuk összeállított cartridges katalógus,…..
A blogon már az elmúlt időszakban is találkozhattatok a logikai játékok egyik érdekes ágával, ahol nem színeket vagy számokat kellett a megfelelő sorrendben elhelyezni, hanem egy bizonyos formát kellett összerakni.Ezek a játékok nem titkoltan a geometriai ismereteket, a térérzéket és a logikus…..
Ezen a héten ismét hoztam nektek egy csokornyi régi játékreklámot a 80-as évekből. Ezúttal ismét találkozhattok olyan játékokkal, amelyekkel mi is játszottunk már gyerekként.Nosztalgiázzatok most is velem és nézzük együtt ezeket a klassz reklámokat!..
Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben ismét öt érdekes és számotokra is elérhető régi játékot igyekszem a figyelmetekbe ajánlani a hazai aukciós oldalak kínálatából.Szerintem ismét igazi kincseket sikerült lelnem, így érdemes lesz ma is velem tartanotok. Kalandozzunk…..
Végre ez is meglett. Akár így is kezdhetném ezt a bejegyzést, hiszen egy olyan hazai játékról van szó amire már régóta fájt a fogam. Ez pedig nem más mint Föld-Gömb játék párja, a Varázs-Gömb. A Föld-Gömbről már egy hosszabb írást készítettem, amit itt olvashattok el.Mit is kell tudni a Lemezárugyár…..
ToyaHSW 2021.11.28 10:11:41
@llkkklkkk: Maga a késztermék nem, de az alapötlet igen.
Az elmúlt 247 adásban már többször szerepeltek logikai játékok, de mivel az elmúlt időszakban néhány új játék is érkezett amiről eddig még nem is olvashattatok a blogon. Arra gondoltam egy videóban előzetesen bemutatom nektek ezeket a régi 70-es, 80-as évekből származó logikai játékokat.Tartsatok…..
A blog történetében többször előfordult már, hogy valaki felismerte a saját játékát a gyűjteményben és szívesen mesélt is róla hogyan került hozzá és mit csinált vele gyerekként.Ehhez néha elég egy matrica, amit ő ragasztott a játékra de néha még ennyi sem kell. Most Lábas Attilától kaptam emailt,…..
Ezen a héten ismét az elektronikai játékok egyik klasszikusával a Colecoval kalandozunk. Ezúttal az 1982-es kiadványát osztom meg a cégnek, amit szerintem érdemes nektek is átlapozni.Bár a Coleco játékgépeivel viszonylag ritkán lehetett itthon találkozni, de azért szerintem 1-2 darab még most is…..
A régi játékok felújításába is igyekszem benneteket bevonni és bemutatni nektek ennek a folyamatnak a részleteit. Ebben a rovatban volt már az eltelt időszakban távirányítós kisautó, RC autó, Matchbox, Siku kisautó, de újítottunk már fel DMSZ műanyag játékot, sőt még egy hiányos PIKO Jumbot is más…..
Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott reklámos rovatot, amelyben a régi idők televíziós reklámjait igyekszem bemutatni nektek.Ezúttal ismét a 80-as években kalandozunk és onnan hoztam most nektek egy egészen jó kis összeállítást a nyugati televíziós reklámokból. Ezek egy részét persze mi…..
Ezen a héten ismét itt van a Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem érdekes és különleges játékokat a figyelmetekbe ajánlani a hazai aukciós oldalak kínálatából.Ezúttal egy kicsit elszakadtam a legnagyobb hazai oldaltól és máshol néztem szét. Szerintem itt is akadt néhány érdekes játék,…..
Bár szombatonként a Blog TV adását szoktam veletek megosztani, ez a hét egy kicsit zűrösen alakult. Ennek köszönhetően most a héten eddig kimaradt érdekes régi lemezjátékokkal foglalkozó rovat következő részét osztom meg veletek, amelyben ismét öt érdekes és szerintem különleges régi lemezjátékot…..
Egy kicsit felborult a rend a héten, de ennek oka van. A mai napra szánt bejegyzés helyett ismét egy katalógust mutatok nektek. Igyekeztem a különleges alkalomra egy igazán érdekes kiadványt keresni, így esett a választásom az 1978-as Coleco katalógusra.A Colecoról annyit érdemes tudnotok, hogy…..
A repülőgépmakettekről ismert Airfix katalógusaival eddig még nem nagyon találkozhattatok az oldalon. Szerencsés véletlen, hogy most ráakadtam az 1971-es kiadványukra, amelyben 60 oldalon gyönyörködhettek a cég egykori termékeiben.Nektek vannak emlékeitek az Airfixről gyerekkorotokból? Ha igen,…..
Egy olyan hazai fejlesztésű játékot szeretnék ma bemutatni nektek, aminek igazából még a nevében sem vagyok teljesen biztos. Sokan tévesen Bábel toronyként emlegetik a játékot, de a ma bemutatásra kerülő régiség csak kísértetiesen hasonlít a 80-as évek közkedvelt játékára és nekem a Babilon torony…..
Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott régi reklámokat. Ismét hoztam nektek egy komolyabb válogatást a nyugati televíziók adásaiban szerepelt játékreklámokból.Szerintem sok ismerős játékot láttok majd az összeállításban, de akad majd köztük olyan is amiről nem nagyon hallottunk akkoriban…..
Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem a figyelmetekbe ajánlani érdekes és különleges régi játékokat.Ezúttal is megakadt a szemem néhány klassz darabon, így mindenképpen azt javaslom tartsatok ezúttal is velem a régi…..
A tegnapi napon még csak szöveges formában mutattam be nektek a Durham által készített Centurion Power Xtreme flippert, de úgy gondoltam most gyorsan ki is próbáljuk a játékot élesben.Az 1986-ban készült flipper természetesen tökéletesen teszi a dolgát és erről a mai Blog TV adásban Ti is…..
A 70-es, 80-as években nagy népszerűségnek örvendtek a különböző flipper játékok a gyerekek körébe, amivel egy kicsit a játéktermek hangulatát lehetett a gyerekszobába varázsolni.Itthon a Lemezárugyár Csengő-Bongója és a Dingball játéka volt a legkönnyebben beszerezhető, de természetesen külföldön…..