Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ToyaHSW

3397 bejegyzést írt és 352 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt héten a Reliable Toy 1978 nyarára készült katalógusát osztottam meg veletek. A cég azonban egy másik kiadvánnyal is jelentkezett 78-ban, amiben jóval kevesebb szabadtéri játék kapott helyet.Ezúttal ezt osztom meg veletek.Tartsatok velem és csodálkozzatok rá Ti is, hogy mivel is játszottak…..
A 60-as években még olyan játékgyártók voltak jelen a piacon mint az Aurora Toys. Az Aurora Toys is igyekezett reklámokkal népszerűsíteni a játékait, amihez a legjobb segítséget választották a Flintstones családot.A kicsit több mint 6 perces filmben szórakoztató formában mutatkoztak be a cég…..
Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes játékokat a figyelmetekbe ajánlani.Ezúttal is ráakadtam öt érdekes régi játékra, amelyek miatt érdemes lesz velem tartanotok ezúttal is. Vágjunk is rögtön a közepébe!..
Ismét hoztam nektek egy érdekes videót arról, hogy milyen módon újítanak fel régi játékokat a profik. Ezúttal most nem egy kisautó kerül porondra, hanem egy sokkal érdekesebb lóverseny játék.Az ilyen játékok a XX.század első felében voltak igazán népszerűek, de még az 50-es években is lehetett…..
Már annyira régen nem volt olyan bejegyzés, amiben régi játékok megújulásával foglalkoznék. A babakocsi projekt egy ideje parkoló pályára került, de nincs elfelejtve.Előfordul azonban, hogy a téma az utcán hever. Ebben az esetben pedig ezt szó szerint kell érteni. A munkahelyemről kifelé tartva…..
Megszokhattátok már, hogy a szerdai napokon igyekszem katalógusokat megosztani veletek. Nem lesz ez másképp most sem.Ezúttal a Reliable Toy 1978 tavaszára és nyarára szánt játékait bemutató kiadványt mutatom meg nektek. Lapozzátok át Ti is a katalógust és nézzétek meg mivel is játszottak akkoriban…..
Ezúttal ismét hoztam nektek egy komolyabb összeállítást a régi játékokhoz készült televíziós promóciókból. A múltkoriban a Coleco 1973-as televíziós kisfilmjét nézhettétek meg, amit most az 1972-es filmecskével szeretnék folytatni.Ebben is igazán klassz játékokkal ismerkedhettek meg, így…..
Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából tallózva hozok nektek érdekes darabokat.A szerencse ezúttal is mellém szegődött és ennek köszönhetően öt érdekes játékot ismét tudok nektek ajánlani. Tartsatok velem és nosztalgiázzunk…..
Egy újabb videót hoztam nektek játékfelújításos témában. Ezúttal nem egy távirányítós kisautó megújulását követhetitek nyomon, hanem egy elég leharcolt állapotban megmaradt VW T1-esét.Ebből a videóból is nagyon sokat tanulhattok, így érdemes lesz ismét megnéznetek a videót. Tartsatok velem ezúttal…..
Retro játékmúzeum Donald rágó 2024.10.04 17:49:35
Kaptam ajándékba néhány modern Donald rágógumit, így gondoltam egy bejegyzést szánok ennek az egykori legendának is, ha már a Turbo rágóról hosszan írtam egy bejegyzésben.A Donald rágó a 70-es, 80-as évek legendás terméke volt itthon, ami egy kicsit a nyugatot hozta el nekünk.A Donald rágó persze…..
Ahogy megszokhattátok már a szerdai nap általában a katalógusokról szól. Ezúttal egy kanadai forgalmazó műanyag játékait hoztam el nektek 1966-ból.A katalógusban szinte mindent megtalálhattok, amivel abban az időszakban játszottak a gyerekek. Lapozzátok át Ti is a kiadványt és nosztalgiázzatok egy…..
Megszokhattátok, hogy hétfőnként reklámokkal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal azonban egy hosszabb filmet hoztam nektek, ami a Lionel vonatok csodálatos világába kalauzol el benneteket.Az 1960-ban készült filmben persze központi szerepet játszanak a kisvasutak, de azért a bábfigurák is fontos…..
Ezúttal sem maradhat el az ajánló rovat, amelynek keretében a hazai aukciós oldalak kínálatában keresek érdekes és különleges régi játékokat gyűjtők és nosztalgiázók számára.Szerencsére ismét ráakadtam érdekesebb darabokra, de a heti ajánló érdekessége igazából az, hogy csak hazai készítésű játékok…..
Mint tudjátok igyekszem a játékok mellett a kultikus tárgyakra is figyelmet fordítani a gyűjtemény kialakítása során. Ennek köszönhetően ismerhettetek már meg az oldalon számtalan klasszikus tárgyat a 70-es, 80-as évekből.A mai napon egy újabb tárgyat hoztam nektek, mégpedig 1977-ből, ugyanis ekkor…..
Ezúttal ismét hoztam nektek egy komolyabb összeállítást a régi televíziós játékreklámokból. Most az egykor nagyon nagy gyártónak számító Coleco 1973-as reklámkampányát nézhetitek végig, amiben nagyon sok érdekes és mára különlegesnek számító játékkal találkozhattok.Tartsatok velem ezúttal is és…..
Egy újabb felújítós videóval érkeztem a mai napra. Ezúttal a PSV Restoration műhelyében ismét egy régi szovjet távirányítós autó újul meg teljesen.Már csak érdekességként is érdemes megnézni a videót, de lehetséges hogy ötleteket is tudtok meríteni egy-egy felújításhoz Ti is...
Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és különleges darabokat a figyelmetekbe ajánlani.Szerencsére ezúttal is találtam néhány különlegesebb játékot, így érdemes lesz most is velem tartanotok. Vágjunk is…..
Ahogy megszokhattátok már igyekszem hetente egy napot régi játékgyártók egykori érdekes játékainak bemutatására szánni. Nem lesz ez másképp ezúttal sem, amikor az ismert és egykoron nagyon kedvelt Buddy L játékaiból válogattam nektek.Ezúttal is öt olyan játékot mutatok be nektek, amelyek nekem…..
Ezúttal ismét egy igazán régi Viceroy kiadványt szeretnék megosztani veletek. Ahogy a katalógus neve is utal rá, ebben a kiadványban gyerekeknek készült labdákkal lehetett találkozni.Persze mondhatjátok, hogy a labda az labda, de a dekoráció nagyon nem mindegy. Erről magatok is meggyőződhettek, ha…..
Ezúttal egy olyan játékgyártó termékeiből válogattam, amiről valószínűleg nem nagyon hallottatok itthon. Az Estrela ugyanis egy brazil cég, amely szinte mindent is gyártott ami a játékokkal kapcsolatos.Az Estrela céget 1937-ben alapították és kezdetben babák és fa játékok gyártásával foglalkoztak.…..
Ismét hoztam nektek egy adag régi televíziós reklámot. Ezúttal a Mego Toys babáiból kaphattok egy kis ízelítőt néhány reklám segítségével.A Mego Toys babái elég érdekes darabok voltak, hiszen olyan figurák szolgáltak alapul az elkészítés során mint Cher, Farrah Fawcett vagy éppen a KISS…..
Eljött a vasárnap és ebben az esős időben már a szobába húzódunk. Ez a tökéletes időpont, hogy játékokra vadásszunk magunknak. Abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy a Heti TOP5 régi játék rovatban minden héten elhozom nektek az érdekes és különleges régi játékokat a hazai aukciós oldalak…..
Szerintem elég jó és szórakoztató ötlet ha egy kicsit elmerülünk a felújítások világába. Hozzám hasonlóan sokan csak arra törekednek, hogy játszható de patinás állapotba hozzák a régi játékokat, míg mások a teljesen gyári állapot visszaállítására törekednek.Az ilyen komolyabb felújításokhoz komoly…..
Ezúttal egy igazán régi játékkatalógust hoztam nektek bemutatásra. A mai napon a Viceroy egykori baba és játékkatalógusát nézhetitek át az oldalon.A kiadvány 1955-ből származik és tele van szépen és igényesen kidolgozott játékokkal. Tartsatok velem és csodálkozzatok rá Ti is a Viceroy egykori…..
Megszokhattátok már, hogy időnként nosztalgikus fényképekkel hívlak benneteket egy kis időutazásra. Nem lesz ez másképp most sem, amikor a Fortepan archívumából olyan képeket ástam elő, ami az iskolával és a sporttal kapcsolatosak.Akkoriban természetesnek vettük, hogy a szünetekben focizunk,…..