Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ToyaHSW

1554 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Játékmúzeum Blog TV adás. A mai részben sokak örömére ismét egy távirányítós járművet mutatok be nektek.Ezúttal egy sokat látott és sokat játszott Palart Tytan traktort ismerhettek meg. Tartsatok ezúttal is velem!..
Ha visszaemlékeztem a blog elmúlt pár hónapjára, akkor a rendszeres olvasóknak felrémlik a rágótartó, ami több változatban is készült és a gömb vagy golyó rágóknak a tartására szolgált.Több változatban is gyártották ezeket a műanyag termékeket, amelyek a kiürülés után is használhatóak voltak…..
A kínai játékok közül általában a fémből készült játékok örvendenek igazán nagy népszerűségnek a gyűjtők körében, ami nem is véletlen hiszen a 60-as, 70-es évek játékairól van szó.Persze a 80-as, 90-es években is kerültek be hazánkba kínai játékok és ez a trend mind a mai napig tart.Ezúttal egy…..
Szerda van, így jön a szokásos katalógusos nap, amikor egy-egy régi papír alapú kiadvány átlapozgatására biztatlak benneteket.Ezúttal még mindig maradunk a GAMA játékgyárnál, akiknek ezúttal a kisautókat és elektronikai játékokat tartalmazó 1984-es katalógusát osztom meg veletek. Tartsatok velem és…..
A szocialista játékipar bizony gyakran merített a valóságból a játékok tervezése során. Ez természetesen a járművekre különösen igaz volt. Ebben a kategóriában több kevesebb sikerrel igyekeztek lemásolni a valódi autókat.Ebben élen jártak az NDK játéktervezők, akik szinte a valódival megegyező…..
Néhány hete ismét Debrecenben jártam, ahol igyekszem útba ejteni a Zsibit minden esetben. Ez a rendkívül színes vásári forgatag mindig magával ragad egy kicsit és általában szoktam is találni érdekes dolgokat (persze azért megtörténik, hogy üres kézzel távozom).Most is szerencsével jártam, hiszen a…..
Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.Szerintem ezen a héten is sikerült összegyűjtenem néhány olyan játékot, amiben a gyűjtők és a nosztalgiázásra fogékonyak is látnak…..
Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Játékmúzeum Blog TV adás, amelyben a gyűjteményből mutatok be nektek ezúttal is érdekes régi játékokat.A múlt héten építettünk, így arra gondoltam hogy ezen a héten is folytatjuk ezt a szép hagyományt, de már magyar készítésű játékokkal. Így…..
Lassan már három éve lesz, hogy írtam nektek a gyűjteményben található Bűvös henger játékról. Azóta elég sok víz lefolyt a Dunán és ennyi idő alatt már egy újabb darabbal sikerült a gyűjteményt bővítenem.Ez a játék igazából pontosan olyan mint a már bemutatott darab, azonban attól a matricák és a…..
Mint tudjátok időről-időre átszoktam nézni a Fortepan arhívumát érdekes régi játékokkal kapcsolatos képek után kutakodva.Szerencsére a keresésemet ezúttal is siker koronázta, ugyanis a folyamatos bővülő gyűjteményben ezúttal is ráakadtam régi kincsekre. Ezúttal a 1920-as évektől egészen az 1950-es…..
A mai napon egy újabb GAMA katalógust osztok meg veletek. Ezúttal az 1983-as kiadvány átböngészésére biztatlak benneteket, aminek igazi érdekessége hogy az első kiadványa a cégnek, amiben már elektromos játékokat is találhattok GamaTronic néven.Igazán érdekes múltidéző prospektust tudtok megnézni,…..
A mai bejegyzés legalább annyira egy régi játékról szól majd, mint amennyire egy mai lemezből készült nosztalgiajátékról.Az utóbbi években hatalmas divat lett a régi játékok gyűjtése, azonban ezek a régi kincsek már nem igazán valók gyermekek kezébe. A Játékanno csapata rettenetesen jó érzékkel…..
Emlékszem gyerekkoromban nagyon sok időt töltöttem öcsémmel együtt a ZX Spectrum képernyője előtt. Ennek persze általában a tanulás látta a kárát szüleink 'nagy örömére', de bennünket valahogy jobban lekötött Moszkva elintézése mint a matematika világának még tökéletesebb megismerése.Úgy gondoltam,…..
Ha vasárnap, akkor jön az elmaradhatatlan ajánló rovat amelyben jó áron megvásárolható régi játékokat ajánlok a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe.Ezen a héten is megakadt a szemem néhány játékon, amivel érdemes lehet bővíteni a gyűjteményeteket vagy esetleg gyerekkorotokban nektek is…..
A mai napon egy újabb érdekes és különleges tárgy elkészítésére biztatlak benneteket, amihez már férfi segítségre is szükségetek lehet.Ezúttal a kis házi kedvenceknek készítünk majd pihenőhelyet fém hordóból. Természetesen ehhez szükség lesz egy 60 literes fém hordóra, néhány méter gumi kéderre,…..
Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Játékmúzeum Blog TV adás. Ezúttal egy régi építőjátékból próbálok valami használhatót összehozni, több-kevesebb sikerrel.Remélem azért a videó nézése közben sokkal jobban szórakoztok majd mint én a közel 1 órás szerelés ideje alatt…..
Ma ismét egy igazán érdekes játékot mutatok be nektek. Hogy mennyire érdekes, arra én is csak az internetes kutakodásaim során döbbentem rá.A történetünk ezúttal a 70-es évek elején indul el, amikor több gyártó is külsőre közel azonos játékkal jelent meg a játékpiacon. A fáma arról már nem szól,…..
Kicsit elcsúsztam a dolgokkal, így a tegnapi napon volt játékbemutató a szokásos katalógusos bejegyzés helyett. Persze az elmaradhatatlan heti lapozgatni valót pótolni illik, így a mai napon osztom meg veletek a következő kiadványt.Ezúttal is maradunk a GAMA vonalon, a német gyártó 1981-es…..
Ezúttal egy újabb ritkaságot szeretnék bemutatni nektek. A Szovjetunióban készült lendkerekes játékbusz azonban nem csak játék változatban számított a maga idejében ritkaságnak, hanem az országutakon sem lehetett összefutni vele olyan könnyen.Ez a busz pedig az érdekes történettel rendelkező ZIL 118…..
8bit Gamer Test Drive II: The Duel 2019.07.02 23:39:05
Kiadó: Accolade Inc.Fejlesztő: Random AccessPlatform: ZX Spectrum, Amstrad CPC, C64, MSXMegjelenés: 1989 Stílus: Verseny..
Az Önkéntes Kerekasztal újra VérAdást szervez, ÉS ÍGY AZ A CÉLUNK, HOGY A RENDHAGYÓ VÉRADÁSRA MEGHÍVJUNK A MÁTRA HONVÉD KASZINÓBA MINDEN RENDSZERES ÉS LEENDŐ VÉRADÓT! KÖSZÖNJÜK, HA TÁMOGATJA EZ IRÁNYÚ TÖREKVÉSEINKET! Egy nagyon izgalmas és közérdekű művészeti és társadalmi akció helyszíne lesz a…..
A mai napon ismét egy általam érdekesnek gondolt bejegyzést osztok meg veletek. Ezúttal régi tárgyakat szeretnék felidézni, amivel szerintem nyaranta nagyon sokan találkoztatok.Egészen biztosan lesz 2-3 darab a képek között amit azonnal felismertek majd, sőt valószínűleg fel is kiáltotok majd…..
Már olyan régen volt kvarcjáték az oldalon, hogy itt az ideje egy újabb darab bemutatásának :) Az én gyerekkori klasszikusom mint azt már tudjátok a Space Mission SM-11-es volt, de sokak számára az első találkozást a kvarcjátékokkal a Tristar által készített Highway jelentette.A Highway mint annyi…..
Ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék ajánló rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható különleges régi játékokat a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.Ezúttal egy kicsit kimozdulunk a komfortzónából és a legnagyobb hazai aukciós oldal helyett egy másik oldalon…..
Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a Játékmúzeum Blog TV adását, amiben ezúttal is egy érdekes játékot igyekszem kicsit jobban bemutatni nektek.Ezúttal a Hover által gyártott Lotus Racing Carra esett a választásom, amiről már írtam egy bejegyzést. Persze más működésközben látni és…..