Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bacsárszki Ágnes

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 77,7 milliárd forintos költségvetésű közszolgálati média honlapján több, szinte meztelen lányról szóló hírt találunk. Napjainkban egyre erősebb a bulvárosodás: a híradókban is egyre nagyobb szerepet kapnak a bulvárhírek, szinte nem is találni olyat, ahol ez nincs jelen. De vajon nem ütközik a…..
Április 26-án a szellemi tulajdon világnapját ünnepeljük 2001 óta: ez a nap jó alkalom arra, hogy tisztázzuk a szabadalmi joggal kapcsolatos kérdéseket. Ilyen például, hogy hogy kell Magyarországon levédetni egy szabadalmat, megkönnyíti-e az internet és a globalizáció ezt a folyamatot, és mit…..
A reklámkerülés miatt a nagy cégek körében egyre népszerűbb szponzorált tartalmakkal hirdetni, illetve szponzorált tartalmat előállítani. Így tett a Guardian is nemrég, hiszen valódi bűnügyi történetet használt fel, hogy promotálja az Amazon új sorozatát. A négyrészes cikksorozat egy régi,…..
Az Amerikai Egyesült Állomokban már a huszadik század első felében nagyban játszottak a hirdetők. A nagy illatszer- és mosószergyártó vállalatok rádiós sorozatokat szponzoráltak a nyereség reményében, és még a történet folyásába is beleszóltak. Pontosan innen ered a szappanopera műfaj neve, és az…..
Az ügyfélszolgálatok napi szinten kríziseket kezelnek, aminek fontos eleme a kommunikáció. Milyen a jó ügyfélszolgálat és miért van fontos szerepe a panaszbejelentésnek? Mit tesz a szallas.hu, ha közvetítőként támadás éri, pedig a panasz valójában a szállásadóra vonatkozik, és mi a feladata egy…..
Folytatódik a család- és gyermekbarát imázs építése a Mekinél: játékok helyett most négyfajta könyv kapható a Happy Meal menühöz az Egyesült Államokban. Magyarországon továbbra is játék lesz a dobozokban, de nálunk is támogatja az olvasást a gyorséttermi lánc, és persze az olyan gyereket csalogató…..
Nick Denton, a Gawker Media tulajdonosa elismerte: a Facebook a legegyszerűbb és legjobb módja a reklámozásnak. Ahol a felhasználók vannak, ott kell hirdetni - vallja Denton, akinek új, akorábbival szögesen ellentétes álláspontja szerint a közösségi oldal előnye hirdetési szempontból, hogy nem…..
A közösségimédia-használat terjedésével a pszichológusok és pszichiáterek egyre többet foglalkoznak azzal, hogy milyen hatással van ránk a folyamatos online jelenlét. Dr. Max Wachtel amerikai pszichológus "tech stressznek" nevezi a túl sok médiahasználat miatt keletkező stresszt.…..
Pár héttel ezelőtti cikkünkben már foglalkoztunk a szamizdat hőskorával. De mit is jelent a fogalom pontosan, és hogyan jött létre? Hogy terjedt el Magyarországon, és mit gondoltak róla az emberek? Az előállításukhoz biztosan bátorság kellett, de vajon az olvasásukhoz…..
A XXI. század keddi adása a szamizdatról szólt: Hodosán Róza szociológus, Kőszeg Ferenc szerkesztő, és Balassa János szerkesztő mesélt a szamizdat keletkezéséről és történetéről. Milyen élmény volt szervezkedni? Hogyan vegzálta az állam folyamatosan a résztvevőket? És…..
Manapság egyre több marketinges próbálja tudatos közösségimédia-használattal elérni az újságírókat. A cél ugyanaz, mint eddig: hatással lenni az újságírókra, hogy nagy felületen közvetítsék üzenetünket másoknak is. Az eszközök viszont egyre…..
Valódi élet-e az online jelenlét? Kényszerít-e bármire bennünket a technológia? Vajon fel tudják-e készíteni a szülők az új generációs gyermekeiket az internet és az okostelefon megfelelő használatára? Mi az a hálószoba kultúra? Többek között ezekre a kérdésekre…..
Ma lenne John Lennonnak,  a megkerülhetetlen Beatles zenekar ikonikus alakjának 75. születésnapja. Sok mindent megkapott a zenétől: sikert, pénzt, hírnevet, elismerést. Ennek ellenére nem érte be ennyivel, művészi karrierje mellett békeaktivistaként is tevékenykedett: John Sinclair…..
Új szerepet találhatnak maguknak a könyvtárak: az Amerikai Egyesült Államokban több könyvtár is csatlakozna a Library Freedom Projecthez (LFP), amely anonim jelenlétet biztosító szoftverrel teszi lehetővé a magánélethez való jog gyakorlását böngészés közben. Az LFP szerint…..
Hogy éli meg egy újságíró szakmailag, ha a menekültkérdéssel éles helyzetben foglalkozik? Független hírközvetítő tud-e maradni? Milyen érzések kavarognak benne? Szerda este Földes Andrással válaszolt ezekre a kérdésekre az ELTE BTK-n. Szerda este Menekülthelyzet…..
A holland Radboud University nagy hangsúlyt fektet a kommunikációs képzésben a gyakorlatorientált, munkában és mindennapi életben is használható tudás átadására. Beszámoló. Az ELTE BTK Kommunikáció és médiatudomány mesterszakos hallgatójaként lehetőségem volt Erasmussal…..
Bacsárszki Ágnes 2015.09.30 21:12:41
@Le Orme 2:
Kedves Le Orme 2!

Mindkét egyetem másban erős. A cikkben nem akartam őket összehasonlítani - ahogyan ezt írtam is a legelején - csak egy élménybeszámolót írni.

Meg kellett említenem az ELTÉ-t, hogy keretet adjak az élménybeszámolónak, és tudja meg az Olvasó is, honnan jöttem, hogy kerültem oda - lényegében ezért szerepel a neve.

Az, hogy valami kint más, és jól működik, nem jelenti azt, hogy az ELTE rossz.

Amiket írtál:
1. az ELTÉ-n is figyelembe veszik a visszajelzéseket, de kint abszolút kulcsfontosságú, sokkal erősebben jelenik meg, a hétköznapokban.

2. A teljes kontextus: "Az egyéni prezentáció alatt pedig mindenkinek visszajelzést kellett adni minden előadó diákról írásban, amit rögtön óra után meg is kaptunk. A tanárnő nemcsak hangsúlyozta, de ellenőrizte is, hogy mindenki írjon minden előadóról legalább 3-3 pro és kontra észrevételt (a nyomtatott lapokon ott voltak az instrukciók és a kipontozott helyek is)." - nálunk egymás írásos visszajelzésével még nem találkoztam. A tanár azt ellenőrizte, hogy rendesen kitöltöttük-e a nyomtatott lapot, és tényleg írtunk-e 3-3 pozitív és negatív véleményt.

3. Nem hiszem, hogy ebből az következne, hogy az ELTÉ-n a hivatkozás egyáltalán nem számít. Ugyanakkor, kint volt, hogy levontak egy jegyet, mert a referenciajegyzékben nem adott sorrendben írtam a dolgokat. Itthon az abszolút rossz hivatkozás és nem megfelelő külalak miatt vonnak le egy vagy két jegyet (de nem mindenki).

4. Miért ne lenne az ELTÉ-n igazságos, csak mert kint szigorúbb az osztályozás? :)

Azt hiszem, azért érezheted úgy, hogy "jobb", mert "egyoldalúan" mutattam be a dolgokat, de - élménybeszámoló lévén és hely szűke miatt - ez volt a feladatom.

Összevetni akkor lenne értelme a kettőt, ha valaki mindkét helyen a Kommunikációkutató szakot elvégezné, hiszen az az, ami közös bennük.

Üdvözlettel:
Bacsárszki Ágnes
(a szerző)
Mit jelent a propaganda? Mikor alakult ki, és hogyan használják? Mennyiben saját döntéseink határoznak meg minket, és mennyire vagyunk befolyásolhatóak? Hogyan manipulálnak minket, és lehet-e védekezni ellene? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ Kepes…..
A menekülés közben vízbe fúlt hároméves szír kisfiú képe bejárta a világsajtót. A fotó sok művészt megihletett, és a politikusokra is nagy hatást gyakorolt. De mitől függ, hogy egy fotó ilyen hatásos lesz? Miért pont ez terjedt el, és nem sok másik…..