Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Cool Phd.

153 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz, hogy valaki a COOL LIST HUNGARY legelső helyéig jusson, valami igazán különlegeset kell dobnia. Bianka csont nélkül oldotta meg ezt a feladatot: egyszerűen olyat csinált, amit még senki ebben az országban. Instagramja a véres pokoltól a pezsgős high life-ig húzódó…..
COOL LIST HUNGARY 2016 2. Hidegvér 2016.12.09 18:00:00
A COOL egyik legcoolabb tulajdonsága, hogy akkor sújt le, amikor a legkevésbé számítanál rá. Azt például gondoltad volna, hogy idén ősszel egyszercsak megjelenik egy rejtélyes magyar divatmárka, ami egyszerre dark, goth, cold, street, witch és minimal, közben megállná a helyét…..
2016 az év, amikor minden felfordult, és az igazán COOL arcok a világon mindenfelé felmutatták a középső ujjukat az uncoolság felé. Újra eljött a lázadás korszaka, az eddigi kategóriákat pedig jobb elfelejteni: az új törésvonal COOL és NEM COOL között húzódik. Peti elég…..
A felületes szemlélő csak annyit vehet észre, hogy a Fanny (esetleg Fanni) név már biztosíték lehet a coolságra, pedig korántsem: Pápay Fannynak hiába eszeveszettül kúl már a keresztneve is, ez a legkevésbé kúl benne. Fanny ugyanis egészen konkrétan a legkúlabb grafikus…..
Budapest régóta nem az a hely, ahol nagyítóval kell keresni a COOL bulikákat, de ebből a bivalyerős mezőnyből is kiemelkedik Galactic Jackson, az acidhuszár szintiszaggató, a diszkók Détárija, a Kúl Koronázatlan Királya. Vagyis dehogy koronázatlan, ő hivatalosan is a Vintage…..
"Ádám vagyok, egy vidéki hardcore/punk srác. Amikor hat éve felköltöztem Pestre, már vegán voltam és nagy álmom volt, hogy vegán szakács, valamint bicajos futár legyek, noha enyhe túlzással élve nem tudtam főzni és ennek tetejébe a várost sem ismertem." Nem, ez nem a következő…..
Hol is kezdjük? Cool volt, cool nem volt, a legkisebb fiú elindult szerencsét próbálni. Egyik zenekar jött a másik után, nem volt COOL arc a városban, akivel ne gitározott volna már együtt. De akkor rájött, valami hiányzik... Valami nem az igazi. Igen, ekkor ismerte fel, hogy ideje a…..
Az már nem hír, hogy a magyar lányok a legszebbek a világon, viszont 2016-ig kellett várni, hogy egyértelmű legyen, a magyar fiúk nemcsak a legszebbek, hanem a legcoolabbak is! Merse vörös haját, zöld szemeit és szeplős tökéletességét New Yorktól Tokióig ünneplik, és a…..
Az igazi coolhősök ismertetőjele, hogy akár a sivatag legközepén is olyat tudnak dobni, hogy onnan nincs megállás a COOL LIST HUNGARY-ig. Ékes bizonyítéka ennek Kristóf, aki a lengyelországi Poznan utcai padjaival alkotott akkorát, ami egy basicebb arcnak egy komplett grafikai stúdió…..
"Szerintem a stílus a személyiségünk megnyilvánulása a külvilág felé." Na, ki fogalmazta meg ezt ilyen frappánsan? És milyen lehet a személyisége? Természetesen az első kérdésre a válasz az, hogy Istvánffy Emma, a másodikra pedig annyi, hogy őrült COOL! Biztosan mindenki tudja,…..
Vannak pillanatok, amikor már mi is azt érezzük, hogy a kúlság ilyen dimenzióinak dokumentálására egyszerűen méltatlanok vagyunk. Ilyen pillanat, amikor végignézünk Bettina munkásságán, és már a fotók és a ruhatervek után füstölve kiég a COOL-O-MÉTERÜNK, pedig akkor hol…..
Sok művész próbált már így vagy úgy feljutni a COOL LIST HUNGARY-re, de odáig még senki sem merészkedett, mint Orsolya, aki kimondta: "Nem hozok létre semmilyen képet vagy tárgyat." Legyen szó neoliberális szubjektifikációról, hipszter szexizmusról vagy dekúlstruált…..
Ezek már itt a COOL LIST HUNGARY hűvösséggel fedett bércei, ahol a főszereplők olyan sokoldalúak, hogy egymással is alig tudnak lépést tartani. Lajos nemcsak feltűnűen COOLképű, hanem: A Headshotboyz duó tagjaként már akkor felrobbantotta a tánctereket és megjárta a COOL LIST HUNGARY-t, amikor…..
Na, kinek a vintage boltjába jár a budapesti COOL arcok apraja-nagyja? Ki az, aki lakásboltból csinált egy hiperkúl belvárosi boltot? És ki az, akinek a boltjában még Sky Ferreira is vásárol?! Az Antifactory Vintage Shop akkora kúlság, hogy a fal adja a másikat, a törzsvásárlók pedig mind ismerik…..
Ami COOL Budapesten, az Domán kezében fut össze - ezzel az állítással csak az vitatkozik, aki az éjszakában és az interneten egyaránt teljesen fogalmatlanul botladozik. Az egy dolog, hogy a legcoolabb bulikon szolgáltatja az olyan stílusú zenéket, amiket még a gyerekeid is kúlnak…..
2016-ban Hillary Clinton veszített, Ráskó Eszter viszony nyert. Ez így minimum 1:1, de az is lehet, hogy 1:2... Esztert nem véletlenül nevezik a magyar Amy Schumernek, ő is ugyanazt a cool humort tolja, mint tengerentúli kolléganője. Nála nincs tabutéma, az anális szextől a…..
Lilla az a fajta lány, aki ha kell, fanzinekbe takarózik a turnébusz hátsó ülésén egy csípős hajnalon, ha arra van szükség, rekedtre ordítja a torkát a próbateremben, de attól sem riad vissza, hogy szétrúgjon egy-két segget: szívvel-lélekkel szolgálja a COOL ügyét, és egy…..
Szabó Saci egyik pillanatról a másikra robbant be a COOLszcénába. Futótűzként szaladt végig a hír a kúl arcok között: itt egy lány, aki az operatőr barátjával, Krisztiánnal csinált egy olyan rövidfilmet, amire még Wes Anderson is csak elismerően bólogatna! Az előzetesben…..
Budapest történetét két részre lehet osztani: I.e és I.u. vagyis Igen előtt és Igen után, és most, hogy már tudjuk, milyen az Igen után, soha nem szeretnénk visszagondolni sem azokra az időkre, amikor nem lobogott mindig a tűz a város legkúlabb pizzaszeletbárjának…..
Mi a legcoolabb szakmapárosítás, amit el tudsz képzelni? Modell + DJ? Grafikus + fesztiválszervező? Na, akkor ülj le és vegyél egy mély levegőt: SZÖRF-BASSZUSGITÁROS + PIZZAIOLO! Fecó a magyar Detroitból, Tatabányáról indult, ahol lepuszult lakótelepek között zúz a vad…..
Vannak sportolók, akik halálosan unalmas robotok, és a skála másik végén ott van Szilágyi Liliána, aki úgy tud világszínvonalú úszó lenni, hogy közben mintha állandóan a legkúlabb kábítószereken pörögne ezerrel. Ő az az egyéniség, akinek senki nem parancsolhat, aki az…..
Egész biztosan hallottál már Attiláról, a legkúlabb magyar képregényrajzolóról, akinek a neve már valóságos fogalom a képregények Mekkájában, Franciaországban! A képregény már régóta a COOLtúra része, ezt maximum cvikkeres, múlt századi, öreg professzorok mernék csak vitatni, de Attila azóta lépett…..
Meleg nyári este volt, pajkosan libbentek a kis szoknyák a lányokon, piros katicák ugráltak a hófehér Vans Authenticek fűzőjén, a levegő kúlságtól izzott. Választhatták volna, hogy a Madách téren maradnak, vagy elmehettek volna abba a házibuliba Bálintéknál. Ők mégis…..
Mikor megmondtuk már, hogy az animáció olyan, mint a vízilabda, a vendéglátás vagy a Nobel-díjak: ezekben mind mi vagyunk a császárok! A magyar animációs gőzhenger egyik legCOOLabb csillaga Luca, aki évek óta tarol ezeken a fesztiválokon, idén pedig Cannes-t vette be, de olyan…..
Luca, vagy ahogy angol nyelvterületen írják, Looca, ami visszafelé nem más, mint A COOL! Csoda, hogy ilyen névvel, ilyen fiatalon a legkúlabbak közé került?! Ehhez nem kellett mást tennie, mint elindítani a Romper nevű őrülten COOL feminista oldalt, amivel sikerült jól seggbe…..