Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whoishe

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történelem formálás banki módraEx-köztársasági elnökünk etikai vétsége meg sem közelíti azoknak a banki agytrösztöknek bűnét, akik olyan kölcsönszerződési konstrukciókat kreáltak, amellyel megalkották a modern kori kizsákmányolás „mintarendszerét”. Az…..
whoishe 2012.04.06 00:53:54
@Airnold: Ezt cáfolnám. Nekem még megvannak a 4 évvel ezelőtti leveleim, amiben próbáltam az egyik lízingcégnél forintalapú ajánlatot beszerezni, de csak EUR-ban és CHF-ben voltak hajlandók szerződni, azaz nem mindig volt választási lehetőség. Ahol volt, én ott a forintalapút választottam, ahol nem, (több céges és magánügyletem is volt) ott én is hurokba dugtam a fejem sajnos.
A skandináv pókeres kevesebb, mint 12 óra játék alatt nyerte el eddigi egyetlen legyőzője fél millió dollárját.A világ legjobbjának tartott svéd Viktor „Isildur1” Blom március 31 és április 2 között egy különleges 1 millió dolláros SuperStars Showdown párbajon…..
Nem szokásom nekem ilyeneket írni. De tegnap, mikor megtudtam, hogy nem mondtál le, ennél jóval durvább kifejezések jártak az agyamban.Schmitt pál, én nem tüntettem tegnap. Nem azért, mert ne gondolnám, hogy neked semmi keresnivalód a Sándor-palotában. Hanem azért, mert nem vagy te…..
whoishe 2012.03.31 16:49:01
@kitiltottakmindenhonnan: 1984 Los Angeles. Már akkor is egy gerinctelen komcsi féreg volt. Csak most Orbán elvtárs segge van soron.
Tényleg fel se kellene, hogy kapjuk a fejünket, ez a szerencsétlenkedés semmivel sem rosszabb, mint az összes többi semmilyen zene ami általában készül, de ezt a tevékenységet miért nem négy fal között, négy fal közé csinálják? Az álmosítóan safe Bella Levi, és Giorgio…..
Azt már az elején szögezzük le, hogy egy tizenötös lista édeskevés azon magyar zenekarok, dj-k és egyéb előadók felsorolására, akiknek munkásságát haladéktalanul megengedhetetlennek nyilváníttatnánk, esetleg száműznénk az ország zenei piacának kínálatáról…..
Meglepő sms szavazás volt valamelyik reggeli tévéműsorban, a kérdés, hogy van-e helye amerikai és japán rajzfilmfiguráknak a thai buddhista templomok festményein. Az eredmény nem meglepő, majd 80% voks érkezett arra, hogy semmi keresnivalójuk ott. Pedig a kérdést nem véletlenül…..
Sokként érte a kábelkommunikációs szakmát, illetve a hazai közvéleményt is előbb az RTL Klub, majd a TV2 azon elképzelése, miszerint jövő évtől pénzt kér műsoruk továbbításáért a kábelszolgáltatóktól. A felvetést Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési…..
whoishe 2010.11.05 09:00:43
Igen nagyon jók hangzik, hogy 30*500.000 az havi 15 milla a "semmire".
A 30 Ft háztartásonként egy kis csatorna részére, már kiemelkedően jó ár, a realitás valahol az akciós NótaTV ár és e között van.
Ahhoz viszont, hogy el tudj jutni a kábelszolgáltatókhoz, ahhoz műholdkapacitást és egyéb az adáskijátszáshoz szükséges eszközöket kell bérelned, ez havi pár millió. A bevételek arányában jogdíjakat kell fizetned, és az engedély, hogy csatornát üzemeltess, az sincs ingyen.
De már az indulás előtt is milliók kellenek és lehet az elején csak 50-100.000 előfizetőd van, azaz még a műhold költségei sem jönnek vissza, vagyis veszteséget termelsz, amíg eléred azt az 500.000-es számot, ahol már lehet nyereséged.
Nyilván hosszútávon senki nem a veszteségért csinálja és megéri neki, ha csinálja, de a jó pár rövid idő alatt megszűnt, vagy bejelentett, de el sem indult csatorna azért nem azt mutatja, hogy csak összedobok pár már máshol levetett sorozatot és máris van egy tévének hívott pénzgyáram.
A csatornánkénti fizetés első hallásra jónak tűnik, de ha külön-külön kellene fizetni minden csatornáért, akkor az a 10-30 forint máris 300-900 forint lenne minimum, így egy 5-10 csatornás csomag kerülne annyiba, vagy többe mint egy mostani 50-60 csatornás. A távirányító használatával pedig most is úgy alakítod a saját csomagod ahogy akarod, attól hogy elérhető, még nem muszáj nézned mindent, csak így olcsóbban nézed, amit akarsz...
whoishe 2010.11.05 10:08:08
@palfikata: OlcsóTV 990Ft/hó
de egyébként a 10-30 Ft az olcsó töltelék csatornák ára, a nagyobbal drágábbak, lásd feljebb pl. a a HírTV havi 150 és az ATV 75 forintos díját... de ez az az összeg ami a szolgáltatód fizet... ehhez hozzájönnek az ő költségei, irodák, műszaki karbantartás, munkabérek stb. ami ezekre még rárakódik... gondolom te is elkéred a megfelelő összeget a munkádért és ha kell hozzá eszköz, akkor azért is...
az "olcsó tévé" pont ezeken spórol azzal, hogy pl. magadnak szereled össze a vevőkészüléket..
Subba Hát ezt mi is letagadnánk! 2010.10.07 15:07:00
Örömmel halljuk, hogy megfilmesítik Zsazsa kedvenc regényét, az Abigélt! A munkálatokban pedig olyan géniuszok vesznek részt, mint Horváth Csaba, az Európa Expressz producere és Barnóczky Ákos, az elmúlt évek egyik legérthetetlenebb (ti. hogy ezt hogy gondolták, ki adott rá…..
whoishe 2010.10.07 21:08:26
@endike: azért szép lassan végre teret kap az a generáció akik valóban értik és magas fokon művelik a számítógépes animációt. Egy kis előzetes a jövő heti premier előtt: www.youtube.com/watch?v=z4iHxNzNqQ8&feature=related
Egy jó hír a Thaiföldre készülőknek: 2011 januártól a Qatar Airways heti négy járatot indít Budapestről Dohába, ahonnan már csak egy ugrás Bangkok - és a többi ázsiai nagyváros természetesen. Doha az arab légitársaság központi reptere, ide érkeznek és innen indulnak a…..
Néhány napja szerencsére csak a szájkarate zajlik a különféle tüntető csoportok és a kormányzat között. A halálos Silom éjszaka után a piros inges tüntetők a rendőrökkel kérésére 100 méterrel hátrébb vonták a frontvonalat, bár a bambusz barikád megmaradt azért az út…..
whoishe 2010.04.24 23:29:00
@@ndtomas: a bibliai idézeteid egyáltalán nem tekinthetők közügynek, az csak kizárólag a magánügyed, és durva beavatkozás mások hitvilágába az erőszakos közléskényszered. Bár egy fokkal jobb mint azon hittársaid cselekedetei akiknek milliók halála szárad a lelkén az elmúlt évszázadok során, mert nem voltak hajlandók elfogadni, hogy mások másban és másképpen hisznek.
Ide Charlie miatt járunk és már rendkívül unalmas a hittérítésed és a "demokratikus" tüntetések révén, választások nélkül hatalomra kerültek mellett való korteskedésed.
Mielőtt félreértenél, nem értek egyet semmilyen erőszakkal, akármilyen színű pólót is viselnek az azt elkövetők és akár miben hisznek.
Szóval kérlek te se bombázz minket az idézeteiddel, mert a verbális erőszak is erőszak.
whoishe 2010.04.25 09:15:11
@r0dg3cc: átlapozva
whoishe 2010.04.25 18:47:50
@r0dg3cc: ez már súlyos... de ki lettünk oktatva rendesen :D
Újabb fekete nappal gyarapodott a thai történelem. A kormányzat betartotta ígéretét és szombaton minden erejével megpróbálta feloszlatni a piros ingesek tüntetését. Mindkét helyszínen folyamatos összecsapások voltak napközben a katonák és a piros ingesek között. S amíg…..
Mielőtt Bangkok Charlie közreadná a "Ladyboy, avagy a látszat Thaiföldön gyakran csal" című kulturantropológia témakörben íródott akadémiai székfoglalóját, egy kis játékra invitálok mindenkit. A Thaifölddel foglalkozó fórumokban, no meg itt a blogon a kommentekben is…..
UPDATE: Figyelem! Sajnos a Budapesten kiadott hivatalos tájékoztatástól eltérően az elmúlt napok tapasztalatai azt mutatják, a bangkoki reptéren továbbra is csak 15 napra adják meg a belépést azoknak aki ún. VOA (Visa On Arrivalt) kérnek. (2006. dec. 05.)Változtak a thai vízum…..
whoishe 2009.11.08 02:20:31
Ez azért eléggé kínos: a Jobbik honlapján egy üres kocka tátong, "This video is no longer available due to a copyright claim by Warner Music Group." felirattal. Egyszerűen annyi történt, hogy a Warner szerzői jogi panaszt emelt a Jobbik új kampányfilmje miatt, és leszedette…..
whoishe 2009.10.29 09:44:24
@Karlitosz: szorítunk egy helyet neked is a vonaton
A futball látványsport, így esztétikai szempontból is szívmelengető volt, hogy a hétvégén először volt kezdő a Newcastle csapatában Kádár "Boyband" Tamás. A 19 éves védő első hivatalos csapatfotóinak egyikével mazonnal vérmes reményeket ébresztett a dögösebb…..
whoishe 2009.10.26 06:34:53
Rendben, az RTL Klub lelopta Britain’s Got Talentet. Nem csak úgy felskiccelték emlékezetből, hanem lemásolták beállításról beállításra, jelentről jelenetre a szabályokkal, a látvánnyal és a zsűrivel együtt. Még jó, hogy a műsorvezetőket nem kell feliratozni. Csakhogy…..
whoishe 2009.10.20 17:55:44
@nadivereb: ezekben teljesen egyetértünk és eszem ágában sincs védeni a hazai kertévéket... csak arra akartam kilyukadni, hogy bagoly mondja verébnek...
igaz minden a kereslet-kínálat miatt van, ha ezt veszik ezt kell nyújtani... jártam olyan női magazin szerkesztőségben, ahol már 10 éve ki volt írva a falra: Csökkent a példányszámod? Nőtt a minőséged!
Szóval a széles tömegek ezt várják, akár mi is a mi véleményünk... én is azt nyújtom a munkámban amit várnak tőlem... tudod hányszor hallom, hogy láttuk ezt vagy azt és pont olyat szeretnénk, és ha belegebedsz sem tudsz mást ajánlani... az, hogy amit ajánlanék az jobb vagy rosszabb, az más téma...
és csak egy költői kérdés a végére... szerinted hányan láttak egyetlen eredeti műsort azok közül, akiknek ez a magyar verzió készül... max látta azt a jó hangú ronda nőt a híradóban vagy a bulvármagazinban az esti sorozat előtt...
szóval az igazi célközönség tuti nem háborog :)
Gyerektrend Tetovált dedek 2009.10.02 18:00:00
Nem, szerencsére nem a bőrét célozták meg, hanem csupán a kölök textilborítását, de nekem így is döbbenetes némelyik darab. Persze, vágom a koncepciót, hogy apa is vagány, anya is az - ketten együtt már alsó hangon is lenyomtak két évet tetoválószalonokban -, legyen hát a…..
whoishe 2009.10.03 11:59:21
Már megint felbukkant a thaiföldi örökzöld téma, ezúttal a Nation szólaltatta meg a két legtekintélyesebb thai egyetem rektorát, akik egybehangzóan fújták az ismert dallamot, az oktatási miniszter helyettes pedig buzgón bólogatott helyeselve. Hogy mire? Hát arra, hogy a thai…..
whoishe 2009.08.19 17:05:35
@szbszig: akkor még nem jártál a Fülöp-szigeteken :)
Mert amikor az ember már annyira részeg az olcsó thai viszkitől, hogy már járni sem tud, akkor természetesen motorra ül. Nem is autóba. S invitálja is a barátját, hogy elviszlek én. Egyenesen a halálba. Egyszerű, de ütős filmecske a thai alkoholellenes kampány részeként. De…..
whoishe 2009.08.18 00:47:45
Újabb hajós hír: Pozsony után ezúttal a magyar főváros környékéről. Az országos hírügynökség tudósítása nekem kicsit optimistának tűnik, különösen a hajóra átülő autósok becslésében, de ne nekem legyen igazam.MTI Még ez évben dunai szárnyashajók kapcsolódnak be a…..
A tavalyi reptérblokád és a nemzetközi recesszió érezteti a hatását Thaiföldön is, ezért is döntött arról a thai kormány, hogy átmeneti időre, 2009. március 5. és június 4. között eltörli a turista vízumok díjait. Tegyük hozzá, a thaiföldi turizmusban ez az időszak…..
whoishe 2009.02.28 22:47:09
Nekem egy szép kis kalandom volt a vízummal, amit most megosztanék, hogy más nehogy ugyanígy járjon. November végétől február végéig érvényes, 90 napos vízumot, ami kétszeri belépést foglalt magában, pecsételtek az útlevelembe. A kint tartózkodás alatt végül úgy alakult, hogy nem mentünk sehová az országhatáron túlra ez idő alatt, végig Thaiföldön belül maradtunk. Ez mint kiderült nagy hiba volt. Péntek éjszaka a legnagyobb nyugalommal érkeztünk ki a repülőtérre, ahol az útlevélkezelésnél kikaptak a sorból, mondván, hogy túltartózkodtam és fizetnem kell. Mutatom az útlevelem, hogy biza a vízum még 1 napig érvényes, miről beszélnek. Mire a tiszt mutatja a bélyegzőt, amit a kollégája ütött bele az útlevelembe érkezéskor, ami szerint a belépéstől 60 napig maradhattam volna, utána ki és belépni az országból, mert a vízum bár 90 napra szól, de az igazából nem azt jelenti, hogy 90 napig folyamatosan ott lehetek, hanem azt, hogy ez idő alatt kétszer léphetek be, de belépésenként maximum 60 napig lehetek ott. Bár baromira nem értettem és nem értem most sem ezt a logikát, és ezt senki nem is közölte velem előtte, de nagyon nem tudtam velük vitatkozni, mert a gépünk indult. Ezért rohanás az automatához, készpénz ki, mindenféle papírok kitöltése és a 8000 Baht átadása után, rohanva, a biztonsági ellenőrzésen mindenki elé tolakodva még ajtó zárás előtt sikerült a géphez érnünk.
És egy kis extra a végére. Mikor a sorból "kiszedtek" a párom aki thai és mögöttem következett az útlevélkezelésnél, természetesen azonnal jött utánam segíteni. Mikor elindultunk vissza a váróterembe, tőle elvették az útlevelét, mondván ő már kilépett az országból útlevéllel már csak a géphez mehet, vissza nem. De útlevél nélkül igen. Logikus? Szóval visszafelé a biztonsági őrnek csak úgy futtában odavetettük, az ő útlevele bent maradt, mindjárt jövünk vissza. Visszafelé szintén csak elszaladtunk mellette, majd az útlevélkezelésre sorban állók mellett, egy nem működő pulthoz szaladva, ismét "átléptük a határt", anélkül, hogy bárki törődött volna azzal, mit rohangálunk ki és be. Páromnak az első dolga az volt amikor a megérkezéskor pecsétet ütöttek az útlevelébe, hogy megnézze milyen dátum került bele, mert, hogy most neki van 90 napos vízuma, de megnyugtattam erre felé a 90 napos vízum 90 napra szól és nem 60-ra.

Erre mindenki figyeljen oda, ha nem akar feleslegesen fizetni és bosszankodni.
whoishe 2009.03.11 01:27:07
Rockszerviz Elhunyt Tunyogi Péter 2008.11.10 23:16:48
Elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese és a Mobilmánia egyik frontembere.  Tunyogi november 1-jén esett le egy lépcsőről és szenvedett súlyos balesetet. November 9-én érte a halál. Tíz napja egy koncert előtt lett rosszul, elájult és súlyos fejsérülést…..
whoishe 2009.02.19 20:55:54
2009. február 19.
Elindult a RockTV!
Gyertek és nézzétek meg az oldalt:
www.rocktv.hu ahol most egy rövid részletet láthattok a Beatrice 30-ik születésnapi koncertjének werkfilmjéből!
Mindenki aki regisztrál a hírlevélre, ajándékot kap.
A regisztráció ingyenes!
RockTV - mert a rock örök...
whoishe 2009.02.23 19:44:12
Szívesen megkereslek, ha írsz egy elérhetőséget az info@rocktv.hu címre. Lehet, hogy te ezt most gusztustalannak érzed, de ha egy kicsit informálódtál volna mielőtt írsz, akkor tudhatnád, hogy pont a www.rocktv.hu volt az aki elkészítette Tunyóval élete egyetlen nagy interjúját, és halála másnapján ebből egy részletet minden reklám mellőzősével megosztott. Hidd el, ha az oldalt az ő halálával akartuk volna népszerűsíteni, akkor e videó, (amit már közel 25 ezer alkalommal néztek meg,így messze a legnépszerűbb róla megosztott videó) megosztásakor megtettük volna. Ha egy kicsit belegondolsz és ellátogatsz az oldalra, és elolvasod a Rockpanoptikum sorozatról leírtakat, akkor láthatod, hogy nagyon sok pénzt és energiát áldoztunk már eddig is arra, hogy rögzítsük és ezzel megőrizzük az utókornak a magyar rockzene legendás alakjainak életútját. Szerinted olyan nagy erkölcstelenség, hogy ezt egy ingyen látogatható oldal segítségével meg szeretnénk osztani mindenkivel? Ráadásul ennek az anyagnak is pont a Tunyó interjú a csatolt videója, azaz "gusztustalan" módon pont az ő emlékére megosztott videót is népszerűsítettük. Szerencsére sokkal többen vannak akik másképp értékelik az ilyen típusú "falfirkáinkat" és nagyok sok biztatást kapunk a jövőre nézve. Ha jól belegondolsz mindketten ugyan azért "dolgozunk", amit rockzenének hívnak.
További sok sikert a blogodhoz, és természetesen szívesen felvesszük a linkedet az oldalunkra. Akik ezek után is úgy érzik, hogy az oldalunk reklámozása nem volt szerencsés itt, azoktól ezúton is elnézést kérünk, és reméljük elegendő kárpótlás lesz, amikor a teljes 50 perces interjút leadjuk.
Üdv. a RockTv szerkesztői nevében.
B-oldal Kurt Cobain születésnapja 2009.02.20 12:48:00
Kurt Donald Cobain ma 42 éves lenne. A Nirvana együttes szövegírója, gitárosa, énekese és lelke 1994. április 5-én távozott tőlünk, búcsúlevelében a következőket írja: "Túl hosszú ideje nem érzem már a zene hallgatásának vagy készítésének izgalmát. Bűnösnek…..
whoishe 2009.02.20 19:14:09
Én tegnap voltam 44 és ezt kaptam ajándékba:

www.rocktv.hu

mert végre elindult a magyar RockTV kísérleti adása.

Gyertek és nézzétek!