Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Izabella N.

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Webbmedia Group éves jelentésében összeszedte, milyen technológiai trendekre érdemes figyelniük a  szerkesztőségeknek, ha lépést akarnak tartani a fejlődő világgal. A tanulmányban összesen 81 trendet vizsgáltak egy éven keresztül, ezek közül az öt legfontosabbat mutatjuk be a…..
Bármennyire telített is az online médiapiac, szinte nem telik el úgy nap, hogy ne bukkanna fel egy újabb szerencselovag, aki ötletével teljesen egyedi, hiánypótló magazint vagy folyóiratot kínál. A legtöbb ilyen aztán pár hónapos stagnálás és a munkaerőhiány tüneteinek…..
Ha az ember avatatlan szemmel próbál a különböző internetes marketingeszközök, az ad tech óceánjába fejest ugrani, az egy négyzetméterre jutó vállalatok sűrűsége miatt úgy érezheti, betonba veri a fejét. Az, hogy egyre több és több márka próbál betörni erre az amúgy is…..
Ha az autók közötti kommunikációról hallunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy valami olyasmiről van szó, ami csak a távoli jövőben lehetséges, a sofőr nélküli járművek világában. A vehicle to vehicle (V2V), magyarul a járművek közötti kommunikáció azonban létezik, és…..
A műholdak úgy gyűrűztek be az életünkbe, hogy szinte észre sem vettük. Az olyan vívmányokat, mint az autók GPS-e és a Google Earth, legfeljebb a szüleink nézegetik szájtátva, legtöbbünknek már hétköznapi eszközök. Az űrtechnológia azonban már nemcsak a szomszéd kertjének…..
Fogadjunk, hogy nem találja ki, mi az. Az új (és újjászületett) pozíciók tárháza napról napra változik. Aki siet, még az elsők között lehet például „engagement editor” azaz – nagyon szabad fordításban – közösségért felelős menedzser. De vajon csak egy újabb jól…..
Unalomig ismételt dolog manapság a felhőalkalmazásokat, a modern operációs rendszereket, az email szolgáltatásokat és a szociális médiát utánunk kémkedő mumusnak beállítani. Szinte mindenki tisztában van vele, hogy az olyan oldalak, mint a Facebook vagy a Google információk…..
Aki olvassa az Indexet, vagy legalább napi szinten a Facebookot, az bizonyára találkozott már a digitális térben tüntető pitbulltulajdonosok és a gyermekmondóka esetével. Hiszen Magyarország egy nagy falu, McLuhan sem mondhatná szebben. Aki lemaradt volna: egy költő életveszélyes…..
Így lett Kolozsvár 2015-ben a Fiatalok Európai Fővárosa. Júniusban ugyanis kis időre eltörölték a jegyrendszert azoknak, akik a buszokon kedvenc könyvükbe merülve utaztak. A ledes kijelzőkön az unalmas információkat egy időre inspiráló idézetek váltották fel, a botanikus…..
"10:40. Egy hatalmas ütés zaja hallható: a gép jobb szárnya az egyik hegyet súrolja. Egyfolytában sípol a vészjelzés hangja, és hallható az utasok kiáltozása. A gép eltűnik a radarokról" – írja a hvg.hu a Germanwings-gép katasztrófájáról. A történtek feldolgozását…..
Az új ötletek fénysebességgel hasítanak el a lemaradt ember feje fölött, miközben ő a csúcstechnológiák irányába menetel komótosan. Alighogy a Snapchat vagy ahhoz hasonló, élő tartalomra építő programok elterjedtek, már itt is van a jelenlegi legfrissebb, legáttörőbb…..
Vajon zombimédium vagy újraéledő print műfaj lesz a jövő mutáns újsága? Ön fizetne olyasmiért, amit ingyen is megkaphat? Nem is gondolná, hogy hányszor teszi. Persze nem csak ezek a kérdések merültek fel az idei Médiapiac konferencián, hanem még sok-sok olyan dolog, amik mélyen…..
Mindenki emlékszik még Pavlov kísérletére, ugye? Bár az egész tanulmány a biológia szakterületéhez tartozik, a feltételes reflexszel kapcsolatos felfedezésnek a reklámipar és a kommunikációs szakma is nagyon örül. Elmondjuk, hogy miért. Elhíresült kísérletében Pavlov…..
Peter Oborne a Telegraph egykori újságírója az OpenDemocracynak írt cikkében írja le a nagy presztízsű angol lap korrumpálódásának történetét. A végkifejletnél azonban sokkal érdekesebb az a folyamat, ahogyan a hírlap idáig eljutott, a kiváltó okok nagy része ugyanis itt…..
Pályázatot írt ki az orosz Roszkomnadzor az orosz cenzúrát népszerűsítő képregényhősök megalkotására. A versenyben résztvevőknek 2-2 pozitív és negatív hőst kellett megrajzolniuk mindkét nemből. A pályázati határidő február 15. volt, a győztes pedig semmit sem kap, azon…..
Annak ellenére, hogy a blogolás rég nem számít szenzációs jelenségnek, a korábbi évekhez képest egyre népszerűbbé válnak a blogos reklámok. Az indok egyszerű: itt hirdetni legtöbbször ingyenes, ráadásul a megfelelő célcsoportot is igen hatékonyan érhetjük el. Ez eddig nem…..
Még alig kezdődött el az új év, máris annyi új alkalmazásból válogathatunk, hogy az ember szinte megzavarodik a választék láttán – főleg, hogy sok erőszakosan újítani akaró, idegesítően haszontalan darabot is találni. A frissen piacra dobott termésből a medium.com-on…..
David Cameron nem ért az internethez. Legalábbis erről árulkodik a brit miniszterelnök legutóbbi elképzelése, amelyet a Charlie Hebdo elleni merénylettel kapcsolatban ismertetett. Eszerint tulajdonképpen arra bírná rá az IT-szakembereket, hogy tervezzenek olyan kiskapukat a védelmi…..
A Facebookon mindenki a legjobb oldalát próbálja mutatni: boldog a párkapcsolatában, boldog a családjával karácsonykor és minden nyaralása tökéletes, még az is, amelyik meg sem történt. A legtöbb ember élete persze nem olyan tökéletes, mint azt a Facebook-profilja mutatja, de…..
Az angol NIACE (Nemzeti Élethosszig Tartó Tanulás Intézete) éves konferenciáján a távtanulás volt a fő téma, mellette a digitális világban való eligazodás és tanulás, illetve annak előkészítéséről vitatkoztak a kutatók. A vitán részt vett Josie Fraser ICT…..
A Magyar Marketing Szövetség és a Marketing Intézet Miskolc közös gyorsjelentést tett közzé a szakma jelenlegi, hazai megítéléséről  „Így csináljuk a marketinget – Így látjuk, így használjuk a marketinget” címmel. A kutatás a gyakorlati tevékenység trendjeiről…..
A Gilette idén novemberben ünnepelte 110. születésnapját, ezért megosztották meg a lenti képet a Facebookon, amin az 1904-es hagyományos borotva mellett a 2014-es új modell látható. A cég azt szerette volna kommunikálni, micsoda sikereket értek el a férfiak szépségápolásában.…..
Egyre életszerűbb képet adnak a televíziós sorozatok a mentális betegségekről, ez segíthet az ilyenfajta problémák megértésében és felismerésében – állítja a skóciai Glasgow Media Group. Az elváltozások különféle, a korábbinál pozitívabb ábrázolásai nemcsak egyre…..