Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suszt Máté

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak, aki panellakásban vagy társasházi lakásban él, nem adatik meg a szerencse, hogy saját kertje legyen. Nincs nagy teraszuk sem, a lakás külső térrel való kapcsolatát általában egy szolid méretű erkély jelenti. Jó esetben ki lehet ülni reggelizni, ki lehet tenni egy függőágyat vagy a gyerek…..
A génmódosítás és a génszerkesztés kétségtelenül az elmúlt évtizedek egyik legmegosztóbb, és egyben egyik legizgalmasabb tudományos témájának bizonyult. Rengeteg olyan kiaknázatlan lehetőséget tartogat még magában ez a szakterület, amelynek – a törvényi szabályozást leszámítva – csak az emberi…..
A globális éghajlatváltozás következménye a szélsőségesebbé váló időjárás. Nemrég dőlt meg a 75 éves párizsi melegrekord. Ezek szerint régen is volt meleg, csak épp az egymást követő kánikulai napok száma növekedik baljós mértékben. A szervezet pihentető, hűvös szünetek nélkül nehezen bírja a több…..
Nappalinak pont megfelelne 33 négyzetméter, itt viszont ez a lakás teljes területe. Egy-két embernek mégis abszolút élhető, legalábbis első lakásnak és természetesen sok kompromisszummal együtt. Nézzük meg, mi kell ehhez? Előnyök Teljes mértékben a lakás javára írható, hogy az előszobában elfér…..
Nappalit tervezni meglehetősen összetett feladat. Először is el kell döntened, milyen funkciókat helyezel el itt, és ezek közül számodra melyik a leghangsúlyosabb. Például: a nappaliban lesz egy beszélgető-tévéző sarok, egy étkezőhely, a kanapénak ágyfunkciót is be kell tölteni és még egy…..
Újabb írás érkezett a lassan sorozattá terebélyesedő véleménycserére, ám Karcsi nem csak a kérdésre próbált meg válaszolni, de kissé mélyebben is bemutatta a müncheni körülményeket (ami már csak annál is aktuálisabb, mert megkezdődött az Oktoberfest is, amiről szintén…..
Százhatvan grammos diéta. Ketogén étrend. Sok gyümölcs, kevés gyümölcs. Éhgyomri vérkép, terheléses vérkép. Már keresztülmentél mindenen és mégsem vagy jól? Nézzünk a tudomány mögé!   Az inzulinrezisztencia annyira terjed, hogy már-már járványnak mondhatnánk. Mégsem divatos problémáról van szó,…..
8. rész Nyolcrészes dokumentumfilmünkből mindent megtudhatsz, amit az atomenergiával kapcsolatos veszélyekről tudni érdemes. Tabuk, érdekek és mellébeszélés nélkül, őszintén. A befejező részben az atomenergia tanulságait próbáljuk feltárni. Nézd meg, kommentelj és kérdezz bátran! Korábbi részek…..
Suszt Máté 2018.04.11 17:52:49
@Womb Raider: Egyetértek. Akik értelmes dolgokat akar olvasni atomenergia témakörben azoknak ajánlok egy blogot: atombiztos.blogstar.hu/
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
       Budapest   Szentháromság szobor Halász bástya…..
Suszt Máté 2015.12.09 12:48:03
Hajner Gyula, a hazai urbex közösség egyik legismertebb tagja nyújt rövid ízelítőt Magyarország szellemvárosaiból (a videó megtekinthető az alábbi linken: www.youtube.com/watch?v=EwNBGtftZAA). Az urbex, vagy urban exploration lényege, hogy olyan helyekre jussanak el általuk "a vállakozó szelleműek", ahová tilos, de legalábbis nehézkes – például romos, elhagyatott épületekbe.
Ma éppen hatvan éve, hogy Detroitban elhunyt a makói születésű Galamb József, így mai írásunkat neki szenteljük. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy sem az Amerikai Egyesült Államok, de az egész világ sem így nézne ki, ha Henry Ford nem kezdte volna el a megfizethető T-modell…..
Néha a sztárok élete is nehéz, persze nem biztos, hogy ugyanúgy, mint a miénk, de azért mégis... Ennek egyik példáját Tyra Banks szolgáltatta a minap, amikor alig egy hónap után úgy döntött, inkább bevállal egy komolyabb veszteséget, csak el tudja adni a házát. Alig egy…..
Ez az összeállítás a Szellemvárosok Magyarországon által 2014-ben bejárt területekről szóló válogatás. Rengeteg hihetetlenül izgalmas és lenyűgöző helyen jártunk már, így elég nehéz volt egy tízes listát összeállítani, de mégis megpróbálkozunk vele...
 Csak a szokásos történt enyhén ruhátlan lányaimmal is, lelkesen pingáltam őket, szépek lettek s karcsúak, kaptak egy rakás virágot is, aztán kiderült, sehova se illenek a lakásban. Ezért eltettem őket (...majd egyszer), aztán nemsokára elfelejtettem, majd nem olyan régen…..
Az ingatlanpiac folyton pörög, mindig vannak nagyon jó vagy esetleg kevésbé szép lakások az aktuális kínálatban. Viszont, amikor belefutunk egy ilyen álom lakásba, akkor kötelességünknek érezzük, hogy minden kíváncsiskodónak megmutassuk milyen is a praktikus kényelem. Ez a…..
Gyermekfelügyeletért nem küzdő szülők, vetkőző férfiak, visszatérő halálosztók, feltáruló múzeumok, melegséggel teli diktatúrák. Heti bemutatók. Apu vagy anyu? (Papa ou maman). Házaspár válik, de a gyerekeket inkább a másikra tukmálná mindkettő: ki utáltatja meg…..
A budai Várnegyed egyik legkedvesebb épülete a Hess András tér 3. szám alatti, három utcára néző Vörös Sün-ház, amelyben a visszafoglalás utáni Buda első vendégfogadója működött. Az egyemeletes, barokk-klasszicista lakóház négy középkori épület helyére épült,…..
A lakásfelújítás legnagyobb kihívása a burkolatok kiválasztása. Amikor tervezgetjük az új lakásbelsőt, gyűjtögetjük a lakásfelújítás, lakberendezés ötleteket, rengeteg képet megnézünk a különféle lakber oldalakon. Elemezzük csak egy kicsit, mit látunk a képeken. A…..
Egyre több elektronikai készülék található a magyar háztartásokban, többen költenek online edukációs és fizetős televíziós tartalmakra, növekszik a tévézéssel és a táblagépek használatával töltött idő. Egy átlagos háztartásban 19 elektronikai készülék…..
Bár Mátyásföld nem éppen drága ingatlanairól híres, mégis találtunk egy egészen érdekes darabot. Az 1905-ben épült villa „Ómátyásföld” ősfái között található, millióhoz közelítő négyzetméter árral.    Ugyanis a 385 négyzetméteres villát 380 millió…..
Ágnes BOLDOG, még mindig!  6 napja volt a lánykérés és az elmúlt 6 napban kicsit sem csökkent a leendő férjem iránti rajongásom :-) Ha minden jól megy, szeptemberben nászolhatunk is, és nem nem vagyok terhes! :) Ha esetleg valaki ebben is utánozni szeretne, hajrá! :) ..
Megnéztük a harmadik hajót is, mert azt reméltük, hogy így majd könnyebb lesz választani, ha többet láttunk. De hát persze nem így lett. Ez a hajó ugyanis sokkal drágább, mint amennyit szeretnénk költeni, viszont őrületesen szép. A fedélzeten teljesen úgy éreztem magam, mint a…..