Regisztráció Blogot indítok
Adatok
C. Lee Boss

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy hetekre előre meghatározta a koronavírus-járvány első hullámának végét, úgy jóval a hivatalos bejelentés előtt Orbán Viktor belengette a második hullám, illetve a vele járó korlátozó intézkedések bevezetésének időpontját is. A miniszterelnök minden híreszteléssel ellentétben nem rendelkezik…..
A fényképek mindig egy adott időpillanatot rögzítenek, örök időkre kimerevítve egy bizonyos emlékképet, mely többnyire egy hangulatot is kifejez. Az itt következő gyűjteményben olyan ikonikus hírességek fotóit láthatjuk - többnyire párokban - akiknek életútja, munkássága a XX. század egy-egy…..
Itt a Papríkató sorozatunk ötödik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Miért mondod, hogy tisztelnünk kell másokat és törődnünk velük, ha nem engeded, hogy segítsünk és higgyünk más vallásokban?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel…..
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
“De szép kis szőrös! - Ugye? Ma tömték.” - harminc éve, hogy az első nézők beleprüszkölhettek az italukba a moziban, hiszen 1988. december másodikán mutatták be Leslie Nielsen legendás filmtrilógiájának első részét, a Csupasz pisztolyt. Ezzel, és az után következő még két filmmel Nielsen beírta…..
A miniszterelnök idén elmondott évértékelőjének mind külső körülményeiből, mind tartalmi állításaiból és a megfogalmazott víziókból egyaránt levonhatjuk a konzekvenciát: Orbán Viktor végképp elveszítette a kapcsolatot a valósággal, maradék híveivel egyetemben sajátos álomvilágban él, ami…..
Tegnap elárasztotta a magyar sajtót a gyászhír: hetvenötödik életévében elhunyt Andy Vajna. Bevallom, először aggodalom lett úrrá rajtam, mégpedig a hazai filmművészet jövőjét illetően, azután azonban nagyon is a jelenre összpontosítottam; mérhetetlen undor fogott el az internetet elözönlő, Vajna…..
Andy Vajna halálhíre végigsöpört az elmúlt 24 órában úgy a magyar interneten, mint a hollywoodi sztárok között egyaránt. Elképszető mennyiségű tartalom készült ebben a röpke egy napban a témával kapcsolatban. Tudjuk be annak, hogy híres filmes producerként és kevésbé kedvelt kormánybiztosként…..
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
• A francia Európa-ügyi miniszter is harcot hirdetett Orbán Viktor ellen, de Macronnak az egész EU-tól segítséget kell kapnia, nehogy az unióellenes szélsőség diadalmaskodjon az EP-választáson  • Az Európai Néppárt két potenciális Spitzenkandidátjának véleménye leginkább abban tér el egymástól,…..
Mai írásunkban folytatjuk barangolásunkat a világ körül - az egzotikus országokat, helyeket bemutató sorozatunkban újra egy függő terület, a Pitcairn-szigetcsoport kerül felfedezésre, amely joggal pályázhat a világ legkisebb népességű közigazgatási egységének megtisztelő (?) címére. A…..
• A francia elnök szerint hamarosan eldől, hogy Európának cselekednie kell-e a CEU védelmében • Orbán imádkozhat, hogy ne Stubb legyen az Európai Néppárt jelöltje a Bizottság elnöki tisztére  • Az egész világon példátlan, ahogyan a magyar kormány bánik Soros Györggyel..
      Mint azt nyilván sokan olvasták, Barabási Albert-László, Lovász László és Jarik Nesetril megnyerték az egyik ERC Synergy Grant-et. Itt látható az összes nyertes, kizárólag ebben a pályázatban van reprezentálva Európa keleti része. Matematikai jellegű projekt még sohasem nyert Synergy-t.     …..
C. Lee Boss 2018.10.28 08:25:39
@Bird: A Bem rockpart-i művház hasonló eset, 50 év után bekebelezik... szégyen és gyalázet, zúg-morog mindenki!
A mai bejegyzésben elsősorban sematikus ábrák és térképek lesznek, szöveg kevésbé, így az erre érzékeny olvasóim nyugodtan kihagyhatják.Már rengetegszer írtam, de ezt nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy Kínában az infrastruktúra fejlődése egészen elképesztő méreteket öltött az elmúlt évtizedekben, s…..
A rossz idő és a költségmegtakarítás ellenére két hónap alatt forgatták le a rekorder vígjátékot. Jöjjön néhány kulisszatitok a filmmel kapcsolatban...
A Sargentini jelentést ünnepelni jó, de ez nem győzelem, főleg nem az ellenzék győzelme. A Jelentés annyi amennyi: hivatalos dokumentum arról, hogy az Európai Parlament, az európai emberek nép képviseleti szerve szerint Orbán Viktor sikeresen bontotta le a jogállamot, sikeresen építette ki az…..
psbm Orbán érvel 2018.09.13 17:40:07
Orbán Viktor Európai Parlamentben elmondott beszéde inkább szólt a magyar televízió nézőknek, mint az ott ülő képviselőknek. A legszebb, hogy Orbán Viktor beszédében nehezményezi, hogy a jelentés kettős mércét alkalmaz, és visszaél a hatalommal, remélem ezt majd elmondja a magyar Országgyűlés előtt…..
Akik most azt hiszik, hogy Orbán Viktor rossz lóra tett, és mivel csúnyán megégette magát, majd visszavesz, azoknak elmondok valamit. A hagyományos pártstruktúrákat az utóbbi években komoly kihívás érte. A kihívás mibenléte Európában elsősorban az egyre intenzívebbé váló migráció kezelésének…..
Nem áll jól Orbán európai játszmája...
C. Lee Boss 2018.08.31 13:51:38
@retkeslaci: Micsoda éles logika! A németek, a franciák odacsalják a magyar munkaerőt, ide meg 21-dik századi, modern gyárakat telepítenek, hogy azokat majd képzetlen, harmadik világbeli emberekkel működtessék. A harácsoló magyar politikusok pedig megvédik Európát. Kivel? Hogyan? Ki kérte meg erre őket? Mert az 500 millió európai biztos hogy nem!
Micsoda rémséges hírek röppentek fel az elmúlt napokban. Volt egy szaros pelenka, aztán jött a kőbányai fantom. Talán nem is a kiszámíthatatlan élet produkálta egyik borzadványt a másik után? Múlt héten, amikor még augusztus 20-i ünnepségek és a nyár végi szabadságok mámorában úszott az ország (a…..
Októberben lesz 100 éve, hogy a magyar közigazgatás kivonult az ország egyetlen igazi kikötőjéből, Fiuméből. Fiume, vagy horvát nevén Rijeka, különleges helyet foglal el a magyar történelemben. Egy eltűnt világ emlékét hordozza: a magyar tengeri világét...