Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsilla

89 bejegyzést írt és 320 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   „Félek... Pár nap múlva vége a diétámnak és félek a végétől, mert nem tudom mi lesz utána és miket fogok majd enni”. Egy barátnőm szavai ezek, aki a véghez közeledve a program utáni életéről kezdett el filozofálni.  Élet a halál után mondhatnám, de azért nem…..
dzsilla 2013.07.17 18:48:21
elkezdtem az elejétől elolvasni a blogod (najó, pár dolgot átugrottam), mert amikor az egyik igen jó barátom átküldte (valójában a shapetiltet a receptek miatt, csak továbbklikkelgettem), elég érdekes hatással volt rám néhány írásod, annak ellenére, hogy az első pár post alapján nem tudtam megállapítani, hogy nő vagy vagy férfi. (először azt hittem, hogy egy kvázi-unintelligens nagydumás leszbikus nő vagy, nyilván a felülreprezentált csajkontent és a helyesírási hibák miatt.)

aztán vissza-visszanéztem, olvasgattam az archívumot, meg feliratkoztam a Lizandra csoportba, aztán elkezdtem követni a fb profilodat is, mert annak ellenére, hogy bizonyos kérdésekben teljesen nem értek egyet veled, azért azt nem lehet elvitatni, hogy amiért csinálod ezt, ahhoz kurvára értesz, és rohadtul bírsz motiválni, és rendkívül meggyőző vagy. és bár még nem állt minden össze fejben, és nem fogytam le, elhiszem neked, hogy ezzel az egésszel jelentős jellemfejlődést lehet elérni.

(néha azt gondolom, hogy) elég jól ismerem a férfiakat, például közvetlen kollégáim csak ilyenek vannak, de szar belegondolni abba, hogy esetleg tévedek, és a nagyrészük így gondolkodik, amit írsz: ti. hogy az csak hátráltat egy nőt, ha van egzisztenciája és megáll a saját lábán (apropó, nem erre akartál kilyukadni az egyedül levős írásodban?), nos, ott azért elállt a lélegzetem egy pillanatra. nem akarnék jobban belebonyolódni a dologba, de azért remélem, hogy ez a hardcore sztereotipizálás csak egy felvett hatásvadász valami nálad, ellenkező esetben mindig elfogy egy csokismuffin, amikor ilyesmit írkálsz, gondolj erre. :)
Meglepően sok emlékem van egész pici gyerekkoromból, egy 4-5 éves emberke emlékei. Szinte mind az óvodához kötődik, az óvónénimhez, akit imádtam, óvodai szereplésekhez, vagy a gyerekekhez, a mindennapokhoz. Ezek legnagyobb része pozitív emlék, jó érzés kapcsolódik hozzá.…..
dzsilla 2013.06.13 00:40:19
Hogy mik vannak?! Anett 2012.11.18 13:06:36
2012. november 17.- Budapest, Bazaar klub Sokkal nagyobb buli női neveket adni címnek, mint gondoltam. Amúgy az eredeti terv az a kleftiko lett volna. Háromnegyed hét körül szálltam le a Ferenciek terénél. Az Astoriánál megláttam a Könyvtár klub plakátját. Egy fellációra…..
Azoknak a kommenthuszároknak küldjük ezt a fasza klipet, akik állandóan pampognak a méltán népszerű technos postjaink miatt is. A videót egyébként két nap alatt forgatták le  egyetlen okostelefonnal New York utcáin, az énekes csávó meg kábé 25 kilométert futott …..
dzsilla 2012.05.16 20:36:30
Azok kedvéért, akik nem hajlandók öt sornál hosszabb posztot elolvasni, instant GYIK kommentelés előtt: igen, mi is tudjuk, hogy Budapest nem ilyen, igen, mi is tudjuk, hogy ez egy régi térkép, nem nem azonosulunk vele, nem nem mi csináltunk és a poszt (többek közt) magáról a…..
dzsilla 2011.09.09 15:11:08
@maestro1: sajnos csak ekkorában találtam meg őket...
dzsilla 2012.04.09 20:35:08
ke@_who_am_i: kedves hallgató!

valóban kivettem a fenti könyvből pár képet (amik be sem kerültek a posztba, csak illusztrációnak használtam fel őket és külön linken vannak), amikhez nem írtam hivatkozást (ahogy a többihez sem, csúnya én), de egyébként erős túlzásnak tartom azt állítani, hogy a cikk nagy része abból származik. egyéb esetben tessék bebizonyítani, és akkor lemondok. köszönettel.
dzsilla 2012.04.10 06:30:40
@_who_am_i: igen, mert a könyv is tartalmaz pár olyan dolgot (jivatkozva persze), amik mondjuk az egyetemi jegyzeteimben is szerepeltek, mint tananyag, de ezekre sem hivatkoztam, meg semmi másra sem, mert ez egy blogposzt. egyébként meg tele van linkekkel, ergo valszeg nem akartam ellopni semmit, csak érdekesnek találtam a témát, és ennyi.
acélarcél a naplementéből 2012.03.27 20:47:00
Nos, ahogyan a képről is látszik - nem puhítottuk tovább, nem szaroztunk,  életünkbenelőszörlefutottunk10 (tíz! zehn! ten! diez!)kilométert!!!!! Aránytalanul nehezebbnek tűnt, mint az eddigi maximumot jelentő 8-8,5 körüliek. Valahogy eleve ott volt bennem fejben, hogy most tizest…..
dzsilla 2012.03.27 23:10:50
Egy korábbi bejegyzésünkben igéretet tettem magamnak és nektek, hogy 6 hónap alatt lefogyok 15 kg-ot. Eltelt 5 hónap, és 10-et sikerült.  A sportolást heti 9 órára emeltem. Hétfőn jóga és power walking, kedden pingpong, szerdán pihenőnap, csütörtök hot iron és spinning,…..
Tisztelt Munkahelyi Terror!Ahogy láttam, több posztolóhoz és kommentelőhöz hasonló problémával rendelkezem: bölcsészdiplomám lesz, most júniusban, amint leadom a szakdolgozatomat és átmegyek az államvizsgán.Magyar-pedagógia szakos tanár leszek, ami a gyakorlatban csak…..
Dancsó Péter újabb time lapse videóval jelentkezett, melyben (gondolom a szponzornak köszönhetően) a réz kapott főszerepet. Felhasznált néhány képet korábbi, nagy sikerű alkotásából, illetve pár abból kimaradt részt. Összességében klassz lett, jót tett neki a tematizálás…..
A fenti képpárt Jánosbá találta a kéthetente megjelenő Erzsébetváros hátlapján. Azon mód be is szkennelte és elküldte az Urbanistának - köszönet érte! A lap amúgy teljes terjedelmében elérhető pdf-ben is valamivel gyengébb felbontásban itt. Meg kell jegyeznem, hogy ilyen…..
dzsilla 2012.02.04 10:47:27
Korábban már volt szó a LingWingen az angol szókincsméretekről és ajánlottunk egy szókincsmérő tesztet is. Akkor még nem ismertük a Test Your Vocabulary oldalt, mely roppant egyszerű módszeren: az őszinteségen alapul. Kapunk egy listát, és csak be kell jelölni azokat a szavakat,…..
dzsilla 2012.01.27 17:38:01
A Dal című köztévés dalverseny első adását felettébb kínos technikai bakik, hiteltelen és unott zsűritagok, no meg a 10 indulóból legalább négy esetében gyanúsan ismerős (értsd: már létező felvételekre hajazó) dalok jellemezték. A három továbbjutó mellett Tóth Gabi Nem…..
dzsilla 2012.01.30 18:25:51
  Amikor valaki egy kommentben azt írja, hogy Magyarország/Budapest én így szeretlek, akkor az az esetek 99%-ban iróniát takar. A maradék 1%-ban pedig maró gúnyt. Pedig van, aki komolyan gondolja. Még akkor is, ha csak egy szexbolt kirakatáról van szó. Igaz, ő nem magyar, hanem…..
dzsilla 2012.01.30 14:48:32
@~dá~: nekem rémlik, mintha írtál volna róla, de lehet, h csak link volt.
  A fenti adótáblák*** kiválóan szemléltetik, hogy az utóbbi 20 év adópolitikája a falig ment. Nincs tovább. Mértani pontossággal belőtte az 50 százalékos adószintet, amit átlépni csak annak deklarálásával lehet, hogy a munkám után többet kap az állam, mint én. Ezt…..
dzsilla 2012.01.29 17:47:35
@A csótány is ember:
1. a börtönt közpénzből finanszírozzák
2. aki nagy tételben csal/lop/sikkaszt, az gondoskodik róla, hogy semmi értékes ne maradjon a nevén, amit el lehet tőle szedni, ha bukik.
3. közmunka, khm. nem hinném, hogy túl hatékony lenne, ha nincs motiváció.
Létezik ilyen munkahely, állásinterjú?   Előrebocsátom, határozott véleményem van a munkakeresésről. Ha egy cég egy pozícióra keres egy munkavállalót, annak számtalan oka lehet. Egyik például, hogy a jelenlegi munkatársak egy feladatkört nem tudnak ellátni. Ezért kell…..
Én úgy tanultam, hogy Budapesten bárhonnan könnyű hazatalálni - már ha az embernek van ideje. Ha mondjuk kiütjük magunkat (vagy ne adj Isten leütnek bennünket) és felébredünk egy ismeretlen helyen, elég csak elindulnunk a csökkenő házszámok irányába és előbb-utóbb eljutunk a…..
dzsilla 2012.01.20 10:44:40
@dijumvisu: hiper-ultra facepalm. :)))
dzsilla 2012.01.20 13:33:35
@magpie65: valójában az volt a cél, ami a kommentekből nagyjából ki is derült, hogy miért térnek el egyes helyek számozásai a megszokottól, illetve hol vannak ilyen helyek bp-n. az eltévedős sztori csak mellékszál.
dzsilla 2012.01.21 11:27:39
@dbkh: ezt az elvet maga a csatolt kép is cáfolja, mivel például ugyanabban a vonalban az egyik utca erre, a másik arra számozódik. tehát, ha tegyük fel, az egyik a ferenciek tere felé is, a másik egész biztosan nem.)sokkal valószínűbb, hogy tényleg a váci útra szervezték annak idején ezeket az utcákat, másokat meg már a dunára.
és ahogy sok felhozott példa is mutatja, ilyen egyedi dolgok máshol is előfordulnak.
Tisztelt Munkahelyi Terror! Diákként dolgozom iskola mellett egy nemzetközi gyorsétterem hálózatnál immár jópár éve. Sajnos az elmúlt évek alatt nem egy negatív tapasztalatot sikerült összeszednem, de van egy, ami a legjobban idegesít.  Ugyanis a központi elvárás az…..
Megvan az Eurovíziós Dalfesztivál húsz magyar elődöntőse, írja a comment:com. Kötelességünknek éreztük, hogy átfussuk a listát, de vagy bénák voltunk, vagy tényleg csak egy előadónak van hivatalos klipje az induló dalhoz (illetve annak anyanyelvi verziójához). Ez a Sophistic…..
Tetszik, nem tetszik, szavazati jogot adni a határontúliaknak ehhez képest smafu. A többség sajnos nem képes továbblátni azon a pontot, hogy a FIDESZ túlerőben van, hogy nem úgy politizál ahogyan a világ elvárja. Ez viszont ha akarom az EU és a hazai ellenzék politikai harca az…..
Néhány napja szerepelt a hét kirakata rovatban a Printa Stúdió, illetve annak óriásplakát-felhasználási ötlete. Nos, ma ismét arra jártam és a következő kép fogadott:Ehhez igazándiból csak annyit fűznék hozzá, hogy: gratulálok, így tényleg sokkal jobb. ..
 A fenti képet Viktor lőtte egy londoni lakóparkban, ahol vagy matematikusok laknak, vagy a postások azok, esetleg a tervezők. Mindenesetre fura logika szerint vannak színezve a postaládák. Megtaláljátok, mi a szabály? Jöhetnek kommentbe a megfejtések! (Nagyításért katt a…..
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
Minden szülő életében nehéz pillanat, amikor el kell árulnia, hogy nem a Mikulás/Nyuszi/Jézuska hozza az ajándékot. Nekem ehhez idén még az is hozzájött, hogy be kellett ismernem: a "macskakapu" kifejezést én találtam ki és valójában nem a kis állatok használják.…..
dzsilla 2011.11.28 22:47:36