Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bigyó Felügyelő

2325 bejegyzést írt és 388 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ötszáz klasszikus Doctor Who részt nézhetünk meg május 29-től a Twitch Presentsen. Ráadásul nem az újakat, hanem a régi, már sehol, vagy csak kevés helyen nem megtalálható részeket nézhetjük meg. A Twitch a BBC-vel állapodott meg, az 1963 és 1989 között sugárzott (és el nem veszett) epizódokból…..
Elég régóta hallani pletykákat arról, hogy az Apple beszállna az önjátó autók piacába. De eddig nem jutottak egyről a kettőre, hiába tárgyaltak két nagy német autógyártóval, a BMW-vel és a Mercedessel. A New York Times értesülései szerint ugyanis a két autógyártó nem akart átengedni mindent az…..
A Moleskine négy új füzetecskét adott ki, limilált kiadásban Game of Thrones (Trónok harca) dizájnban. A dizájnt Levente Szabó grafikus készítette. Az új sorozat bevezetéséhez a cég egy videót is készített, amelyben Westeros papír mását építették fel. De nem akárhogyan, a makett úgy mozog, mint a…..
Néhány hét múlva, 2017. szeptember 15-én a pasadenai Jet Propulsion Laboratory az utolsó jeleket fogja a Cassini-Huygens űrszontától. Amikor a jelek elhalnak, a Földön tudni fogják, hogy az űrszonda a Szaturnus légkörében lelte halálát. Szinte leírni is lehetetlen, mennyi tudást…..
Majdnem lemaradtam róla, de szerencsére még idejében megtaláltam a videókat, hogyan fog kinézni a Star Wars negyed a Disneylandekben. A Disney néhány napja tette közzé terveit, amelyek ha minden jól megy, 2019-re készülnek el. Készítsétek a fénykardokat és a pénztárcát!  Még…..
Minden valamire való Star Wars rajongónak legalább egyszer eszébe jutott, mennyire jó lenne egy légpárnás homokfutóval száguldozni. Olyannal, amit Luke adott el Mos Eisleyben fillérekért, mert ugye, mióta kijött az új modell, senkinek nem kell a régi. A gyerekeknek most valóra is válhat az álma, az…..
A Nokia az egykor népszerű 3210-essel tért vissza, mit tért vissza, robbant be megint a köztudatba idén februárban. Aztán kiadott még néhány androidos telefont, a Nokia 3-at, 5-öt és 6-ot, de ezekre senki nem emlékszik már. Most megváltozhat ez a Nokia 8 segítségével, amelyről…..
Emlékszünk még a Google Glassre? Ez lett volna a jövő számítógépe, a hordozható minikompjúter, amit mindent és mindenkit megváltoztat. Ez nem jött be, de a Google Glass nem halott. Csak kicsit átalakult, hol használják majd. Az Alphabet (tudjuk, a Google anyacége) bejelentette…..
Mintha egy Pixar meséből ugrott volna elő ez a japán repülő robotkamera, az In-Ball. A kisrobot most már a Nemzetközi Űrállomáson lévőknek segít, elsősorban fotókat és videókat készít. Az In-Ball múlt hónapban került az ISS-re, a SpaceX vitte fel. Mostanra sikerült teljesen összerakni és elvégezni…..
A piros, sárga, fehér és fekete Lego logót mindenki ismeri, a világ egyik legnagyobb és legjobb játékgyárának szinonimája. De nem mindig volt ilyen. A LogoDesignLove öszeszede, az évek alatt hogyan változott a logó dizájnja. A történet ugye 1932-ben kezdődött a dániai Billundban, amikor Ole Kirk…..
A Samsung Galaxy Note 7 bemutatója után szinte azonnal sokak kedvencévé vált, elképszetően népszerű volt a mobil. Én is teszteltem még a londoni bemutató előtt és után is, és remeknek találtam. Aztán minden elfüstölt, szó szerint. A Note 7 akkumulátorai nem bírták a terhelés, és hiába csak egyes…..
Az 1960-as években Richard Feynman iskolásoknak tartott előadássorozatot a fizika világáról, ezeket később könyvben is összegyűjtötték. Egy óra anyaga hiányzott a könyvből, amely a bolygók mozgásáról szólt. Daveid Goodstein, Feynman kollégája később megtalálta a hiányzó óra anyagát és könyvet is írt…..
Bigyóblog Űrkátyák a NASA-tól 2017.06.30 07:13:00
Nem hivatalos NASA-termék, de így is must have az Amerikai Űrkutatási Hivatal legszebb képeit tartalmazó kártyacsomag. Hagyományos 52 darabos kártyacsomagról van szó (plusz a két Joker ugye). Hátlapja elég retrós, a Naprendszert stilizálja az ábra. Sokak kedvenc boltjában, a…..
A periódusos táblázattal legtöbben az iskolában találkoztak utoljára, pedig csodálatos rendszer, érdemes néha böngészgetni. Oké, elismerem, ha nem tudjuk, melyik elemet mire használjuk, akkor kevésbé kelti fel érdeklődésünket. A legegyszerűbbeket ismerjük, az aranyból és ezüstből ékszereket,…..
Most fejeztük be az Uncharted 4 játékot PS4-en és ez a képregény nagyon átadja, mit éreztem a vége felé, amikor mászni kellett :) Via GeeksAreSexy..
Történt néhány újítás a Google szolgáltatásai körül, egészen pontosan a Photos és a News egészült ki néhány új funkcióval. Nézzük előbb a fotószolgáltatásukat, azt mégiscsak többen használják. A Google Photos már eddig is arról volt híres, hogy tele volt olyan automata featurákkal, amelyek…..
Az elmúlt években egyre inkább háttérbe szorult nálunk a torrentezés, évente alig egy-két filmet szerzünk meg így, azokat is többnyire a gyerekeknek. Mi ráálltunk a Netflixre és az HBO Go-ra és tökéletesen kielégíti igényeinket. Mostanra alakult úgy, hogy végleg szakítunk a torrentekkel és…..
Bigyó Felügyelő 2017.06.28 11:23:04
@aszfaltparaszt: angolul tolják a gyerekek is
Nagyszabású tervei vannak a Spotifynak, zenelejátszó eszközt szeretne fejleszteni. Valami olyasmit, mint a Pebble, Amazon Echo vagy Snap Spectacles. Legalábbis legújabb álláshirdetéseik szerint ilyen munkára toboroznak embereket. Nagy forradalmat azért ne várjunk az eszköztől, amely…..
A felhasználókat nem érdekli a Note 7 fiaskó, rekordmennyiségű felhasználó rendelte elő az S8 készüléket. A Samsung új csúcsmobilját egy hete lehet megvásárolni, de az előrendeléseket már március végétől lehetett leadni. A cég azt mondja, hogy az S8 és S8 Edge…..
Az iOS-re fejlesztett Google Photos alkalmazás frissítése után már AirPlayen is küldhetünk fotókat a tévére. Feltéve, ha van Apple TV-nk is. Nem egy óriási fejlesztés, ráadásu azt is gondolhantánk, hogy már ezer éve létezik ez a funkció. Pedig nem, csak most jutott el odáig a két cég, hogy lehetővé…..
A Google Home eddig is nagyszerű kütyü volt, most még kényelmesebbé válik a használata, ugyanis mostantól felismeri a felhasználókat a hangjuk alapján. Eddig ugye egy Google-fiókhoz lehetett kötni az eszközt, mostantól azonban a család többi tagja is teljes értékűként használhatja. Összesen hat…..
A virtuális valóság még messze nem az, amivé válhat majd. Több alkalmazást kipróbáltam már, több készüléket is teszteltem már, de a legizgalmasabb iránynak az ismeretterjesztést tartom. Amikor a nappalinkban ülve bebarangolhatunk egy távoli városban lévő múzeumot. Az már…..
Squeeze for the Brilliant U. 05.16.2017 https://t.co/89OuHXbBlt pic.twitter.com/jLaeFD2wMW — HTC (@htc) April 20, 2017 A HTC egészen ígéretes gyártóként indult, nagyon jó mobilokat készítettek még az andoridos korszak elején. Nem véletlen, a Google őket választotta első Nexus mobiljuk gyártására…..
Bigyóblog Jony Ive Leica kamerája 2013.10.12 08:58:00
Jony Ive, az Apple fődizájnere kamerát tervezett a Leicának egy jótékonysági eseményre. Marc Newson dizájnerrel együtt 85 napot töltöttek a modellek megtervezésére és megalkotására. A fényképezőgépet egy november 23-ai jótékonysági eseményen fogják elárverezni, a befolyó…..
Bigyóblog Battle of Helm 2013.10.11 09:31:00
150 ezer legókocka, 1700 figura, csodálatos részletesség. A Gyűrűk ura egyik leglátványosabb csatáját építették meg, látványos képek ide kattintva...