Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csimpi_

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budai Duna-part látképét jelentősen alakító, ma Várkert bazárként ismert épületegyüttes története az 1870-es években kezdődött. A cél az volt, hogy az ekkor már elegánsan kiépített pesti Duna-partnak méltó párját építsék fel a budai oldalon. Végül a területen ebben…..
Osztapenko szobra évtizedeken át jelképezte Budapest nyugati kapuját. A szocializmus évtizedei alatt ő volt a szovjet humanizmust eltaposó náci barbarizmus ikonná magasztosult áldozata. A hivatalos történetírás szerint a Budapestet körbezáró szovjet csapatok parlamentereként a…..
A Szent Gellért tér Budapest XI. kerületében található, a Duna partján, a Gellért-hegy lábánál, nevét Magyarország egyik első püspökéről kapta. A lombardiai származású szerzetes 1015-ben érkezett Magyarországra. Augusztus 15-én Székesfehérváron mutatták be István…..
A Pesti Magyar Színházat 1837. augusztus 22-én nyitották meg a Kerepesi úton. Az állami tulajdonba került intézmény 1840-ben vette fel a Nemzeti Színház nevet.  1893-ban úgy határoztak, hogy új, korszerű Nemzeti Színházat építenek, amely a korszak…..
csimpi_ 2011.04.23 12:51:15
csimpi_ 2011.04.23 22:03:15
A tér a nevét 1932-ben kapta. 1954 és 1961 között épült fel a környéken az első lakótelep jellegzetesen szocreál stílusban, a mai metróállomással átellenben, a Kerepesi út és Pillangó utca mentén. A csendes, kertvárosias, „peremvidéki” jellegű tér a 2-es metró…..
csimpi_ 2011.04.17 13:03:27
A Föld édesvíz- és kőolajkészlete mellett a WiFi is kimerülőben. Brit tudósok egy tegnap publikált tanulmányban rámutattak, hogy a Föld WiFi-készletének 60%-át alig öt év alatt feléltük, a maradék pedig már két évig sem elégíti ki az egyre növekvő igényeket.…..
csimpi_ 2011.04.04 16:39:26
A következő történet mindenkinek - kivéve persze a pórul járt Sz.-t - nagyon vicces. Hősünk parkolt a Belvárosban, a jegye lejárt, megbüntették, fizetett. 4125-öt akart, de, szó mi szó, csúnyán megbukott szépírásból. Az esernyőnyél egy kettes akarna lenni, de a folyóírásra…..
csimpi_ 2010.01.20 14:09:06
@na__most__akkor: Csak neked, csak itt, csak most megkerestem az ékezeteket az angol billentyűzetemen. De csak azért, hogy Neked jó legyen!
További szép napot!
autózz! Ha előzök, ne adj gázt! 2009.11.25 11:56:00
Más megközelítésből, ám szintén autós témákkal foglalkozó bloggerkollégám, boylepke hozott egy rossz döntést és robogóval próbált meg közlekedni. Naná, hogy lett is egy kis incidense egy autóssal. Azt meg mindenki különösen szereti, ha a másik félnél beakad a lemez és…..
Azt hittem, hogy a Nokia tyúkos-kertitörpés- reklámkampánya után már nem lesz nevetségesebb reklámhúzás ebben az évben, de megint alulbecsültem a magyar rögvalóságot. Hogy ki volt, az, aki az Ovis reklámok színvonala alá tudott menni? Nem más, mint a Satrurn és a Médiamarkt,…..
csimpi_ 2009.11.25 12:41:47
@korn: Ezen borultam! Gratula! :D
Írtunk korábban a gyanúsan olcsón kínált, alig használt verdákról, és találgattuk, hogy sima átverés álla jelenség mögött, vagy összetettebb. A jelek szerint sima. Íme Tamás sztorija: Nekemis volt 1 hasonló élményem, hasznaltauto.hu , 1 milláért hirdetett audi TT, gondoltam…..
Ma délután, a Klub Rádió bolgáruras műsorába (amit Vicsek Ferenc vezetett) betelefonált egy úr, és elmesélte, hogy a településükön lévő nyolc gyógyszertárban egyikben sem lehetett kapni a H1N1 oltást. Egy másik hallgató felhívta a központi szervet, ahol egy 60km-re lévő…..
Az alanti történet annyira bizarr, hogy pompásan tükrözi a magyarság mentális- és idegállapotát 2009 őszén. Levélírónk egy olyan intézményben dolgozik, amelynek a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság szerzi be a szoftvereket. Ez az Index-cikk elmeséli, hogy a Gyurcsány…..
Szeptember 15-én befejeződött az idei Siketlimpia, a magyarok nagyon jól szerepeltek. Hat sportág 21 sportolója két arany- és három bronzéremmel érkezett vissza Taipenből. A vízilabdacsapat az olaszokkal szemben győzött a döntőben. Lövészetben Biatovszki Mira világcsúcsot ért…..
csimpi_ 2009.10.01 13:54:58
Kerékagy Eltolta, mert eltolta 2009.09.15 12:15:00
„Hét hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a putnoki férfit, aki egy kerékpárt lopott el, de eltolta, mert eltolta” - olvasható a rendőrség keddi közleményében. Elsőre mi sem értettük, hogy ez mit jelent, de a közlemény további részéből…..
csimpi_ 2009.09.15 12:32:40
csimpi_ 2009.09.15 12:44:22
@Dercsár: jo kerdes. nekem pl van a szmarrol szamlam. otthon a fiok aljan. vajon ilyenkor hazakisernek? :)
csimpi_ 2009.09.15 14:05:47
@Dercsár: bocsanat igaz, akarommondani van ilyen papirom vazszammal meg mindennel. amugy meg tenyleg. :D
Nem fér hozzá kétség, bár ugye még nincs vége az évnek, gyakorlatilag behozhatatlan anyázáselőnybe került a Vodafone. Most épp egy "üzleti" előfizető döbbent le, hogyan is kerülhet egy hét nyaralás 130 ezer forintba. Az ügyfélszolgálatos szerint ezt az…..
csimpi_ 2009.09.15 09:26:08
@Mercer395: egyetertek.
Az egy dolog hogy ennyit pofatlansag kiszamlazni 100 megaert, de aki olyan hulye hogy a feltetelek elolvasasa nelkul internetezik mobilrol(!) kulfoldon(!) es indokolatlanul sok felkialtojelet hasznal(!) az megerdemli! Az ilyen hulyeket en is lehuznam. Bruhaha(!)
Olvasónk egyik családtagja előre vett jegyet az InterCity-re, de betegsége miatt nem tudott utazni, később a jegy árát megpróbálta a jegypénztárban visszakérni. Ez sajnos nem sikerült, mert a pénztáros orvosi igazolást kért. Tisztelt MÁV-figyelő!
 Ez úton szeretném…..
Határozottan olcsóbb szállásnak tűnik, mint a japán hat négyzetméteres lakás havi 110 ezerért, de nekem azért kicsit mégis sok ez negyven rugó. Főleg ezért a 10 négyzetméterért, ami nincs valami túl fényesen vagy ötletesen berendezve. Ráadásul ugyanennyiért ugyanennek a…..
Több évig folyó kutatást követően merész, és sokakat minden bizonnyal megdöbbentő állítást tett közzé az Összmagyar Nemzeti Akadémia Grétsy László Nyelvápoló Intézetének nyelvtörténeti munkacsoportja. Archív dokumentumokban, egyebek mellett még a XX. század végén, XXI.…..
csimpi_ 2009.08.12 10:50:18
Olvasónk július 9-én Budapestről Alsóörsre szeretett volna utazni, amihez jegyet váltott a Déli pályaudvaron lévő jegypénztárban. Kedvezményes jegyváltásra jogosult, ezért élt is ezzel a lehetőséggel. Valószínűleg teljes árú jegyet vett volna, ha tudja, előre, milyen…..
csimpi_ 2009.07.17 09:36:18
@alibiember: Tajekoztatasodra. A 90%-os utazasi kedvezmenyt nem a MAV-tol kapod hanem az allamtol. Ergo az allam minden kedvezmenyes utazas utan kicsengeti a maradek 90%-ot a MAV-nak. Amugymeg persze hogy neked van igazad, mert aki arva es mondjuk onellato, az dogoljon meg es ne kapjon kedvezmenyt de a divategyetemista meg utazzon mindenhova felaron. pl...
A becsületesen közlekedők gyakran szenvednek hátrányt amiatt, hogy igyekeznek a szabályokat betartva előre haladni. Közben meg lehet szörnyülködni azon, hogy a kevésbé szabálytisztelők például a leállósávot használják a gyorsabb haladás érdekében, ami nem csak pofátlanság,…..
Szilvia egyszerűnek tűnő online bankszámlanyitása kudarcba fulladt, miután az AXA képtelen volt egyértelműen közölni vele, mire is van szükség ahhoz, hogy a szerződés megköttessen. A díját ugyan már befizettették vele, de mivel szerződése még mindig nincs, így ezt az…..
Ezentúl Facebookon ismerkedni is tilos.  A kép innen Sziasztok! Gondoltam leírom a legutóbbi szakítós történetem. Az expasim és én is rajta vagyunka facebookon. Ugye itt rengeteg olyan alkalmazás van amivel lehet csajokat, pasikat felszedni. Azegyik legkedveltebb és…..
Manapság egy pénztáros ezer dolgot csinál az alaptevékenységén kívül. Nyereményakciós matricákat oszt, kávét főz és politizál. TMG mintha felháborodna az utóbbin, pedig a politika jó esetben igazi népi tevékenység, és mi lehet népibb egy olcsó élelmiszerboltláncnál?…..
csimpi_ 2009.01.22 10:22:19
@hüjehalyó: Igy van, dugd a fejed a homokba es akkor neked nagyon jo lesz. Biztos csak engem zavar hogy a "kedves" kepviselo "urak" (jobbos, balos, meleg, homofob) bemondasra vehetnek ki annyi penzt az emberek zsebebol amennyit akarnak.

Ezt a rohadek fecnit pont annyi embernek kellene alairnia amennyi magyarorszag lakossaga, minusz a kepviselok es a pereputtyaik.

Sun volt mar?
Félelmetes csávó, félelmetes kép.A képet a kedvenc spotterről loptukSziasztok!A történet nem mai, kb 17 éves lehettem, pasizás terén elég kezdő :) Egy buli/bál alkalmával szemeltem ki magamnak a félhomályban B-t (24), aki a sziluettje alapján igencsak jó pasinak tűnt..:) Kis…..
csimpi_ 2009.01.21 12:18:28
Pilu A prosti 2009.01.19 20:20:00
 Már ritka a forgalom, fél tíz is elmúlt. Autópályán szoktam ilyenkor megközelíteni a belvárost. A felhajtóhoz közeledve, szokásos kép fogad a gyártelep mellett. Lányok állnak az út szélén. Prostik. Ránézésre. Kendőzetlenül, fésztufész, nyíltan. Nincs ebben…..
csimpi_ 2009.01.20 09:02:24