Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anubisz

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi történet szépen bemutatja a szcientológusok által közkedvelt, kapcsolatmegszakításnak nevezett intézményt. Ehhez - állítólag - csak akkor folyamodnak, ha már semmilyen más megoldás nincs egy konfliktus kezelésére. Saját tapasztalatom viszont az, hogy elég könnyen…..
Pár friss hír:   Hadjárat indult a szcientológusokat kritizáló videók ellen forrás: origo.hu cikk 2008. 09. 09., 15:50 Tizenkét óra alatt mintegy négyezer olyan videót vetettek le a YouTube videomegosztóról, amely a Szcientológia Egyházat kritizálta. Az esetre a netes…..
Már megint szétcseszték a várost a mélyplüssök. :) Azt hiszik, hogy mindent szabad, övék a világ... Felszólítom azt a négy egyetemistát, akik ezt csinálták, hogy hívják vissza a plüssállataikat az utcáról. Még most megtehetitek! De ki tudja, hogy holnap hová fajul mindez, ha…..
Belenéztem a böngészőm Eszközök/Kiegészítők menüjébe. A sok fölösleges FF-kiegészítés mellett azért akad néhány, mely kiállta az idők próbáját. Konkrétan ezek. Snipshot A kép fölé viszed az egeret, jobb egérgomb, és máris méretre vághatod és elmentheted.…..
anubisz 2008.09.06 06:12:38
- Én a Piclens-t nagyon szeretem. A képkeresésben nagyon sokat segít. www.piclens.com.

- a IE-tab szintén nagyon jó.

- A McAfee Site Advisor meg segít abban, hogy eldöntsem, valóban biztonságos-e az oldal, amire megyek, vagy spammelnek, spyware-t terjesztenek. Persze ez a külföldi oldalaknál fontosabb...

Amit viszont nem találok:
- hol a fenében lehet letiltani az Undo Tab funckiót Firefox-ban? Iszonyúan eszi a memóriám és abból nincs sok... Egyesek Undo Tab plugint raknak, mert bezárnak egy tab-ot és vissza akarják állítani, engem meg pont az idegesít, hogy a visszaállítást nem tudom letiltani és csak eszi a gép teljesítményét.

A próbaidővel és terhességgel megterhelt munkajogi kérdéseket vet fel az alábbi történet beküldője. A szerződés hiánya mindenesetre akár előny is lehet jelen esetben. Kedves Zugügyvéd! előre is bocsánat a hosszú levélért, de nagyon kétségbe vagyok esve, nem tudom,…..
anubisz 2008.08.22 08:25:50
Hívd fel a DAS Jogsegélyszolgálatot! www.das.hu. A múltkori hírlevelükben olvastam egy hasonló esetet, ott az ügyfél át akart menni egy másik céghez, felmondott, aztán mikor kezdenie kellett volna, azt mondta az új cég, hogy mégsem... Majd fizettek másfél milliót kártérítésként...

Én egyébként nyugodtan bepereltetném őket. A per költségeit a vesztes fizeti úgyis és ha egy évig húzódik, akkor egy évig húzódik a per... Ha ugyanis jogellenes a felmondás, akkor az eredeti állapotot (vagyis a munkaviszonyodat) állíttatják helyre, aminek eredménye, hogy sok havi fizetést fogsz tőlük kapni + kárpótlás + kamatok. Ők meg fizethetnek egy rakás járulékot az államnak (hogy ő is jól járjon :) ) Egy ilyen ügy kimenetele kb. 1 év a mai viszonyok között, úgyhogy ezzel tudsz kalkulálni...
Anonymous jelenti: "A 2. Magyar Anonymous tüntetés 2008. 06. 14. szombat 13-15 óra között! Erzsébet körút 4. a Budapest Org-al szemben!  Innen fél 3 körül átsétálunk a Leonardo u. 8-14 elé.Tel.: 06702941907 egy héttel a tüntetés előtt lesz csak…..
anubisz 2008.06.19 19:47:55
Sziasztok!

Most láttam, hogy már fent ven az Anonymous oldalán a 2007-es Wise lista! Mindenkinek nagyon ajánlom:
www.freewebs.com/anonymoushun/wiseevkonyv2007.PDF

Elég szegényes a lista, én jóval többre számoltam. De sajnos meglepődve láttam néhány céget, akikről nem is gondoltam. És az a legszomorúbb, hogy egyre több multinak tűnő (nagykereskedő, vagy áruházat üzemeltető)cég van közöttük...

Tudva, hogy a magyar szci-k a világ élvonalába tartoznak, örülök, hogy a lista mégis csak ennyi. Ez még reménykedésre ad okot, hogy nem is olyan nagyok... Viszont veszélyesek, mert egyre több a befolyásos közöttük.
Levélben kaptam az alábbi történetet, a levél írójának kérésére közzéteszem. Először is elnézést, hogy nem fedem fel kilétem, de szerintem megértitek. Az alábbi szövegben beszélek majd az Alapokról, a Sea Org-ról, EPF-ről, RPF-ről – a szcientológiáról. Mindenkinek…..
Kis késéssel ugyan - röpke néhány hónap - de a magyarországi Anonymous is felébredt. Csatlakozunk az európai mozgalomhoz, ahol már a 4. tüntetés volt a csoport bejelentkezése óta, a következő pedig június 14-én lesz. "Tüntetés a szcientológus szekta ellen 2008-05-18. 13:16…..
anubisz 2008.05.24 14:34:34
Tudja valaki, hogy a videó melyik South Parkban volt benne? Szívesen megnézném a tanári oktatás utáni reakciót is :D

Rákerestem a YouTube-on és megdöbbentő, hogy egy Szci hirdetést találtam... Van ám ezeknek pénzük....
www.scientology.org/index.html?gclid=CIzUsp6Pv5MCFQkNuwod503LZA
Itt indítottak videócsatornát.

Jó lenne, ha több olyan kiadvány is lenne, mint ami a tavalyi Heti Válaszban volt... Legalább tudnánk, hogy kiket kell elkerülnünk.
www.hetivalasz.hu/cikk/0708/16414

A magyarországi Wise tagok listája publikus? Kiváncsi lennék, kik vannak rajta...
Rémálom blog Évforduló 2008.02.11 18:23:00
1 éves a kapcsolatom a szcientológiával. Majdnem percre pontosan egy évvel ezelőtt kezdtünk ismerkedni. Mit is kellene ilyenkor tenni? Ünnepelni biztosan nem, nincs mit. Emlékezni és visszagondolni? Ehhez nem kell évforduló. De elfelejteni sem lehet és nem is szabad. Egy dolog azonban…..
anubisz 2008.02.21 00:49:36
Xenu-ról :)
Erről mindenki keveset tud, nem véletlen, hiszen egy sci-fi író találta ki :) És a szcientológusok sem ismerhetik OT3-as szintig, amíg nem elég "képlékeny" az agyuk. :D

Képzeljétek, a minap beszélgettem egy szcientológussal. Hát, ha ismeritek a fiúkat a bányában... :P ilyen munkaerőre lenne szüksége minden multinak. A következőt ecsetelte:
- azért nem jár autóval, mert nem akarja a környezetet szennyezni, és ez neki tökéletesen megfelel. (igaz, belegondolva abba, amit keres, egész jó magyarázat, miért áll otthon az autó :D)

- örül, hogy havi 50 ezret visz haza, mert az egyházban óriási fejlődési lehetősége van, a tanfolyamait ingyen kapja, és így még hatékonyabb lesz.

- Nem zavarja, sőt egyetért teljesen azzal, hogy ha a heti statja nem éri el a normál állapotot, akkor fizetésmegvonást kap. Kérdeztem, hogy megy ez? Azt mondta, hogy van egy kvóta, amit teljesítenie kell. Ha nem teljesíti, akkor annak arányában vonják a pénzét, amennyivel elmaradt. És ami nem növekszik, az csökken. Minden héten az addig elért legjobb statija az alap, hiszen azt egyszer már teljesíteni tudta. Ahhoz kell igazítania a munkáját. Magyarán, ha ma teljesítesz 106%-ot, holnap az lesz a 100% és ha nem éred el újra, akkor fizetésmegvonás a jutalmad. Vagyis... dolgozz jól, mert ami ma jó, az holnap szar lesz... És mikor megkérdeztem, hogy mennyit vonnak, azt mondta, hogy 25% vagy több is lehet, az a cégállapottól is függ.... De ha jól megy a cégnek, és a statijai is jók, akkor ugyanez felfelé is igaz. Belegondoltam... sokszor nem lehet neki ilyen jó, ha itt áll :)

Mint egy mókuskerék... Ma megcsinálod a tervet, sőt... túlteljesíted, holnap meg pontosan ezért fogsz belegebedni....

De őt nem zavarja, mert tudja, hogy tisztul a lelke és egyre hatékonyabbá válik :D

Boldogok a lelki szegények... :))
anubisz 2008.03.08 08:52:26
Tudjátok, átnéztem objektivenaszcientologiarolmegint.blog.hu/2008/03/02/az_internet_arra_valo_hogy_hasznos_informaciohoz_jussunk oldalt és elgondolkoztam. Hogy lehet az, hogy LRH a mindenható, aki a világnak megmutatta a helyes utat, aztán majdnem az összes közvetlen tanítványa elbukott? Vagy kilépett, vagy Elnyomó személy (SP) lett... Nekem ez úgy tűnik, hogy a halála után két dolog történt:
- rájöttek, hogy mekkora marhaságot csinálnak és kiszálltak...
- leszámolás volt és van az egyházukban a hatalom megszerzése érdekében :D

Bármelyik is történt, történik, az azt jelenti, hogy egyik szcientológus se higgyen el feltétlenül mindent, amit az egyházban mondanak neki. Egyszer olvastam a neten LRH személyes integritásáról egy cikket. Nem értem, a szcientológusok mégis miért zárkóznak el attól, hogy kérdezzenek, hogy kimondják a saját (és nem az egyház) véleményét, ha valami bajt látnak az egyházban és miért kell minden tagot a saját képükre formálniuk?

Elárulom, hogy az egyház védelmében pont az egyházuk egyik legfontosabb alapelvét sértik meg: Elárulják (árulás állapota) a Szcientológiát, amikor a kritikus véleményüket nem fejtik ki, ezáltal esetleg rávilágítva arra, ha valami rosszul működik.

Mert egy fontos dolgot elfelejtenek: miért állt meg a szcientológia fejlődése LRH halálával? Miért nem fejlődött azóta semmi? Miért van minden tananyagukon a halála előtti időpont, mint keletkezés éve? Más miért nem írt azóta tananyagot, ha van utódja? Azóta miért csak konferenciai anyagokat adtak ki? Miért van az, hogy azt mondják, hogy rengeteg a kiadatlan anyaga és azt jelentetik meg folyamatosan? Miért nincs senki, aki a munkáját továbbviszi?

Szcientológusok: ez szerintetek mennyire egyeztethető össze azzal, amit Ti mondtok: "Ami nem növekszik, az csökken." És ha a gondolkodásmódotokat továbbviszem: ami stagnál, az nem növekszik, tehát csökken, ha valami csökken, az előbb válsághelyzetet, majd veszélyhelyzetet teremt, mielőtt a nemlét állapotába jut. És ha ez így van, miért is nem használjátok a "Doing List"-eteket? Miért nem vizsgáljátok meg az etikátokat és miért nem tesztek ellene, hogy másként legyen? Miért fogadtok el mindent az egyházban úgy, ahogy van? Miért nem kérdeztek? Miért nem figyelitek meg, mi történik körülöttetek?

Bemásolok ide egy idézetet. Ez a Szcientológia alapja. Ezzel még egy egyházon kívüli ember is tökéletesen egyet tud érteni. Nektek is csak alkalmazni kellene, ha tényleg egy jobb világot akartok.

És mielőtt zavarba, vagy dühbe jönnél és nem olvasnád tovább ezeket a "hülyeségeket", elárulom, nagyot hibázol. Ezt maga LRH írta a személyes integritásáról. De ez nálatok alapmű, ismerni kell:

"SZÁMODRA AZ IGAZ, amit magad figyeltél meg,
És ha ezt elveszíted, mindent elvesztettél.

Mi a személyes integritás?
A személyes integritás annyit tesz, mint tudni azt, amit tudsz –
Amit tudsz, az az, amit tudsz –
És hogy van bátorságod tudni és kimondani azt, amit megfigyeltél.
És ez az integritás,
És nincs más integritás.

Természetesen beszélhetünk becsületről, igazságról, mindezen dolgokról,
Ezekről az ezoterikus fogalmakról.
De úgy gondolom, ezek mind nagyon is benne foglaltatnának,
Ha amit igazán megfigyelünk, az lenne, amit megfigyelünk,
Ha odafigyelnénk arra, hogy azt figyeljük meg, amit megfigyelünk,
Ha mindig kitartanánk amellett, hogy megfigyeljünk.

És nem feltétlenül azért, hogy szkeptikus,
Kritikus vagy nyitott hozzáállást tanúsítsunk.
De mindenképpen elegendő személyes integritást
És elegendő személyes hitet és önmagunkba vetett bizalmat
És bátorságot tanúsítva ahhoz, hogy képesek legyünk megfigyelni, Amit megfigyelünk,
És kimondani azt, amit megfigyeltünk.

A Dianetikában és a Szcientológiában semmi sem igaz számodra,
Hacsak te meg nem figyelted,
És úgy igaz, ahogy te figyelted meg.
Ez minden. "

Az eredetit itt olvashatjátok:
mia.szcientologia.org/Html/part01/chp03/pg0138.html

És ehhez egy személyes vélemény még:
- ebben benne foglaltatik, hogy mindenkinek joga és kötelessége megfigyelni, mi folyik körülötte, ha valamit nem ért, kérdezzen, joga van bárkit megkérdezni, nemcsak az egyházat, és mindig az és úgy igaz, ahogy ő azt meglátja.

Mi ez, ha nem szabad véleménynyilvánítás és szólásszabadság? És hol van ez ma a szcientológiában? Tudtommal, ha valaki egy cégben, szervezetben a szcientológia elleni véleményét kihangsúlyozza, akkor két választása van:
- PTS-nek (Potential Trouble Source - potenciális bajforrás) vagy SP-nek (elnyomónak) nyilvánítják és mehet korrekciós tanfolyamra és etikai tiszthez.
- A szervezet élve a jogával, miszerint minden szcientológusnak joga van megválasztani, kivel kommunikál, veszélyesnek nyilvánítja, a veszélyhelyzethez kapcsolódó "Doing List"-et végrehajtva első lépésként "Mellőzi" a veszélyforrást, vagyis megszünteti vele a kapcsolatot. Magyarán - úgy kivágják a cégből, hogy a lába sem éri a földet.

Lehet, hogy ez magasabb szinteken már máshogy van, de a mai világban a cégek szintjén ez mindennapos. Szcientológus cégben akkor maradhatsz, ha elfogadod őket, befogod a szádat vagy Te is azzá válsz.

Gondolkodjatok. Kérdezzetek. Mondjátok ki a véleményeteket. Ezt a saját vallásotok mondja ki! Hibát követtek el akkor, ha mindent úgy fogadtok el, ahogy mondják nektek és nem alkalmazzátok a személyes integritásotok alapelveit.

Ezen szerintem érdemes lenne elgondolkodnia mindenkinek. Talán Ti is jobb egyházat tudnátok csinálni, amit mindenki elfogad.
Rémálom blog Szép új világ? 2008.01.19 19:03:00
Először is boldog új évet mindenkinek! Decemberben alapjáratra tettem a szcientológia iránti érdeklődésemet, hála Istennek, Buddhának, a Sorsnak, Xenunak vagy akárkinek, nem volt személyesen aktuális téma. De most új év (remélem jobb lesz, mint az előző), nézzük, mi a…..
anubisz 2008.01.31 15:00:57
Ma a Juventuson reggel volt egy betelefonáló, hogy az SZDSZ vezetői mind Xenusok... Legalábbis egy ismerősöm ma mondta. Ti hallottátok? Erre elmegyek az SZDSZ honlapjára és ezt olvasom a fórumban:

"A pénznyelő, liberális elveket semmibe vevő (a tagokat a családtól elzáró, fizetést elvevő), rabszolgatartó szekta, a szcientológia szorosan kapcsolódik az Szdsz-hez:

A hazai főfő szcientológus, Nagy Tamás az iwiw alapján a következő személyekkel áll kapcsolatban:

1. Demszky Gábor
2. Kóka János
3. Fodor Gábor

Ez már több, mint gyanús! Molnár Lajos szélsőségesen "liberális" exminiszternek is állítólag a szcientológiaközelisége miatt kellett lemondania, ahogy az a gyanú is egyre megalapozottabb kezd lenni, hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása mögött is a szadeszközeli szekta áll. Ezeknek ugyanis az az érdekük, hogy minél több pszichológiai szempontból labilis egyén kerüljön a hálójukba...

Nagyon érdekes az a tényező is, hogy míg a szadesz a drogliberalizációért küzd, addig a szcientológusok főfő biznisze a tagtoborzás mellett a drogosok gyógyítása... csak nem arról van szó, hogy a gyűlöletpárt kitermeli a betegeket, míg a szekta aratja a hatalmas pénzeket a gyógyíttatásuk után?!"

Nem mostani a bejegyzés, dehát a Xenu sem az. Vajon meddig hagyják fent az oldalukon? :D

Itt a direkt link:
www.szdsz.hu/forum/index.php?showtopic=447&st=20
anubisz 2008.02.06 11:14:08