Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kolololo

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1889. Poligámiát tiltó törvény ellen vétő mormon férfiak börtönben, Salt Lake City, Egyesült Államok ..
Tartozom nektek egy vallomással. Ezt a posztot 2018 elején kezdtem el írni, de menet közben az egész blog parkolópályára került. Két év alatt megszületett a második fiam, belevágtunk egy építkezésbe, előléptettek a munkahelyemen, volt kihívás bőven. A Gyurma sokat változott ezidő alatt, szép sorban…..
Aki járt már raliversenyen, az biztosan találkozott Varga Cigány Zoltán nevével. Cigi, ahogy a legtöbben ismerik, már évek óta nem indult, mégis megőrülnek érte a szurkolók. Hogyan lehetséges ez úgy, hogy még csak nem is indul? Nézzétek meg a róla szóló riport-sorozatunk első részét, és…..
Nem sok oka lehet az embernek arra, hogy Lexus LS400-at vegyen. Nekem volt, méghozzá három is: - Szeretem a régi Toyotákat, ez a Lexus pedig egy legendás Toyota- Elmaradt a Norvég kirándulás, a pénz pedig lángra kapott a zsebemben- V8 Örültem, hogy sikerült találnom egyáltalán eladó, ráadásul első…..
Ha csak annyit mondunk, hogy új főzőlap és szerviz, gyakorlott olvasók már pontosan tudják, mi következik. Feleslegesen kivett szabadnapok, nem létező alkatrész és vállvonogatás, mindez hosszú heteken át. A paprikás krumpli meg nem rotyog. Szeretném megosztani a kálváriámat egy Bosch főzőlap…..
kolololo 2019.10.19 21:54:08
@CoolKoon: nem mázli, csak okosan kell vásárolni. Szétszedéskor megnéztem a motor számát, természetesen az is simán beszerezhető más márkanéven...
A fos Ariston főzőlapunknál volt az, amit említesz. 10 hónap után elkezdte kiégetni a betéteket (garancia húzos, mert a gép magyar beszerzés, a fellelési helye meg Németország). Még jó, hogy olyan kommersz betétek voltak benne, amit minden sarkon lehet kapni és amik kb 200 különféle főzőlapba passzolnak. Aztán ismerősök kidobott főzőlapjaiból szedtem ki a betéteket (ugye ezek szépen elzárt helyen vannak, tehát úgy néznek ki, mint az újak). Természetesen ezek is mind jók voltak a nagy Aristonba...
kolololo 2019.10.19 21:59:33
@CoolKoon: 2 éve vettünk Gorenjét német Media Marktban, amin egyedül az óra gombjai érintősek. Olyat valóban nem találtunk, amin ezek is mechanikusak... :)
Szomszédunk is nemrég vett új Bosch-t, ami kb a miénk ikertestvére (tehát csak az óra mechanikus).
kolololo 2019.10.19 22:00:59
2019. augusztustól a Vodafone a UPC tulajdonosa, és ennek egy csomó hozadéka van az előfizetőik számára, például az, hogy vége a UPC Mobilnak, viszont a UPC ügyfelek kedvezményes Voda-tarifákat kapnak. Ez eddig jól hangzik. A gyakorlatban viszont úgy tűnik, vannak érdekes részletek emögött, és még…..
kolololo 2019.10.03 07:53:12
@Büszke_troll: igen, csak az ilyen yt, fb, videós pulyának lehetne annyi esze (ha ennyi modern dologra "képes"), hogy utánanéz dolgoknak, ha már anyuci képtelen rá...
kolololo 2019.10.03 08:02:07
@Tikakukac: Gondolom te afféle szabadságharcos lennél...
Tehát egy elbliccelt autópálya használat miatti büntetést is felháborítónak tartsz, mivel nem történt károkozás? Esetleg egy lopás is normális, miután visszakerültek az értékek a jogos tulajdonoshoz? Ott sem történt kár...
Ki, mire kérdez rá téma: ha autót veszel, rákérdezel az ÖSSZES csavar meghúzási nyomatékára? Nem? Az eladó sem közli őket? Nemá'
Kerékcserekor (amit ugye nem vagy köteles szervizben végeztetni) pedig jól jöhet...
Ezt hívják evidenciának, de az elkényeztetett konzumidióták ezt nem érthetik...
Könnyebb lázongani, meg mindenki mást hibáztatni. Lassan egy pizza mellé is bibliányi használati utasítás kell az ilyen ökrök miatt...
kolololo 2019.10.03 08:11:44
@KaTe: megválaszoltad magadnak:
"Ha a UPC a VODAFON hálózatát használja, akkor feltételezhető, hogy a lefedettséget is tudja"
segítek: feltételezHETŐ!
Ha már vásároltunk valami rosszat, ne legyünk restek beismerni, hogy "feltételeztünk" valamit, de elfelejtettünk megbizonyosodni róla...
u.i.: VodafonE!
ApexNews Járművezérlő 2018.08.05 18:14:01
A saját eszközeinket úgy akarjuk integrálni az autó elektromos rendszerébe hogy annak minél kisebb módosításával járjon, pontosabban a lehető legkevesebb interakciót akarjuk a Mazda kütyüivel. Ahogy még az első cikkek egyikében leírtuk, a PCM-et, azaz a benzinmotor vezérlőjét leválasztottuk az…..
kolololo 2018.08.06 22:21:25
Még márciusban kimentem az AMTS-re, hogy megnézzem, merről fújnak a szelek idén a matt fólia - fényes felni szcénában, és még be se léptem az első pavilonba, amikor a lengőajtón egy 30 Hz-es basszushullám hátán kiáramló csoportból kivágott egy huszonéves srác, és azt kérdezte: Mi van már a…..
kolololo 2018.06.20 08:50:19
@Gery87: Egyetértek a feminista témájú hozzászólásoddal!
Karotta miért nem azért kampányol, hogy ha az asszonnyal strandra megy, akkor mindkettejükön csak egy db rövidgatya legyen? Egyenjogúság kell? Nincs agy felfogni, hogy a két nem NEM AZONOS? Nem gond...
A "csajom" kifejezés pediglen tényleg a legalja, mint ahogy a TC is jóideje oda tart...
Nem csoda, hogy már kommentmotorra sincs pénz, de jó a szembe széllel pisálni...
Viharos szakítás előtt áll a Renault és a jövő évtől Hondára váltó Toro Rosso - a francia motorgyártó szerint ugyanis a faenzai szakemberek okolhatók a szezon második felében előfordult műszaki viszontagságokért, miközben a Red Bull fiókcsapata szabotázsra és manipulációra gyanakszik...
Nagy Imre beszéde ugrott be, amikor múlt hét szombaton 4 hónapnyi várakozás után elkezdtük összerakni az autót és a helyére ugrott a kormány a legutolsó végleges állapotában.  A karriert a gyári "szivecskés" M-es kormánnyal kezdtem. Azt használtam egy fél évig, majd egy vagyonért eladtam mert ennek…..
Valószínűleg nehezen bizonyítható, de ha szándékos, akkor nem túl elegáns megoldás ez a Tescótól. Üdv! Átlagban kb. havonta egyszer járok Tescoban, van hogy hónapokig nem, aztán van olyan, hogy egy hónapban kétszer-háromszor is. Tehát bevallom őszintén, nem én vagyok a célközönségük. Március…..
kolololo 2017.04.15 08:08:01
@The Good Boy: Ne csodálkozz a homár leépülésén! Erről legfőképp az itteni, értékelhetetlen, belterjes kommentelők tehetnek legfőképpen. Sok ismerősöm kezdte el anno olvasni, aztán a kérdésekre csak tipikus homár-komment válaszok érkeztek, így mindenki kivette az oldalt a kedvencek közül... 100 hozzászólásból 2-3 releváns és kapcsolódik a témához, ami ugyebár nem sok.
Lásd pl. az előttem böffentő pár fogyatékost, akik itt élik ki degenerált önmagukat...
A cipővásárlás örök téma a Homáron, nyilván mert mindenki csinálja, évente többször is, és, ha ez a mennyiségi túltengés nem lenne elég, ráadásul ezer és ezer variációban tudjuk megjárni vele.  Ezúttal az a kérdés, hogy ha kedvezménnyel vesszük és nem minőségi okból…..
Olvasónk állítása szerint a Magyar Posta egy pilot projekt keretében a ládákba be nem férő csomagoknál január elsejével bevezetett változáshoz képest (tudniillik, hogy nem kézbesítik, csak a postán lehet átvenni) további újítással örvenedeztette meg a XIX. kerület lakóit. Figyelj, nagyon jó lesz!…..
Cipős sztori. Mielőtt a törzskommentelők kisközössége sivalkodni kezdenie, hogy kiakadt a vótmáméter, az az érdekes benne, hogy olvasónk nemcsak a Békéltető Testületig jutott el, hanem továbbment a sikertelen tárgyalás után, olyannyira, hogy nemcsak bevizsgáltatta a csukáját, hanem egy ponton szét…..
Kuponos Homár-ügyeknél visszatérő probléma, hogy a vásárlók egyszerűen kifutnak a felhasználhatósági időből, a csomagokat közvetítő cégek pedig általában megvonják a vállukat. Andrással is ilyesmi történt, aki végül is kapott egy szívdobogtató kalandot, bár nem pont ilyenre számított. Megkérdeztük,…..
via GIPHY Az ember azt gondolja, hogy a szerviz arra van, hogy a hibás dolgokat megjavítsa. Vagy megmondja, ha valami miatt ez nem megy. Szóval az ember fogja az elromlott holmit, elmeséli bent, mi a szitu, kicsit beszélgetnek a témáról, beleértve a javíthatóságot és az árat is, aztán hazamegy, a…..
kolololo 2017.02.25 17:23:36
@John Heard: Ez itt normális... A megkeseredett trollok gyülekezőhelye már évek óta.
A régi sg fórum színvonala csúcs volt ehhez képest... Elszórakoztatják egymást, más, értelmes olvasó úgyis ritkán jár erre.

A panaszosnak:
Ez tipikus akksi-hiba volt végig. Az akksi annyira lemerült, hogy nem vette a töltés, ezért se kép, se hang (persze rátett még egy lapáttal, hogy öreg is volt). Az ebay-en árult hasonló használt alaplapok 90%-a származik ilyen telefonból. Benyögik a vevőnek, hogy alaplaphiba, az meg fizeti is a 40-50-60ezreket. Esetleg a szervizes srác túr egy használt akksit a kukából, vagy "rábikáz" egy kicsit a régire és fizetteti is az alaplapot...
Olvasónk szerint igen, ami akár egy kedves gesztus is lehetne a törzsutasoknak, ha nem számolnának fel érte lóvét, amit aztán az istennek se akarnak visszaadni.  Kedves Homár!  2017. január 11-én volt szerencsém a Wizzair járatával eljutni Izlandra, azonban a hazajövetelt követő elszámolásnál…..
kolololo 2017.02.23 12:44:51
@portable étek: Mostanság te vagy itt az ügyeletes szellemi fogyatékos? Tudom, hogy a semmirevaló életedet fel kell dobni valamivel, de itt a témához is lehetne böfögnöd valamit!
Ne fáradj a válasszal, csukom be az oldalt és újabb pár hónapig ide sem nézek...
Hilda, itt már csak ilyen elmeroggyantak kommentelnek? Igen csak ráférne az oldalra egy moderátor, mert már nagyon gáz, amit ezek a beltenyésztettek művelnek. Mondjuk ilyen volt már évekkel ezelőtt is...
Szagértői vélemény Futárlogika 2017.01.13 16:22:00
Rendeltem egy cuccot, futárral. Valami tök új cég, nem hallottam soha a nevét, de hát a kereskedő döntése, hogy kivel dolgozik. Jön az SMS péntek reggel, hogy délután fél 4 és 6 között jön a csomag. Péntek délután. Az irodába. A tököm akar ott ülni estig. Hívom a futárszolgálatot, foglalt.…..
kolololo 2017.01.15 12:05:35
@szaGértő: És??? Hogy jön ez az általam leírtakhoz? Írtam én, hogy nem az? Csupán XY fel van háborodva, hogy a szolgáltató betartja a vállaltakat. Szép világ...
kolololo 2017.01.19 21:32:06
@szaGértő: Azért látszik a logikád: szerinted az szopatás, ha nem tesz neked szívességet?? Tehát szopatnak, ha betartanak egy szerződést?? A te munkád senkit nem érdekel jelen esetben, mindenki azt csinál a vállalkozásával, amit akar. Azt még hozzátenném, hogy ezek után a magadfajta szokott olyanokat mondani/írni, hogy "bezzeg Németországban milyen flottul mennek a dolgok, milyen szabálykövetőek, stb." Ja, a futárszolgálat a szomszédig sem megy arrébb...
kolololo 2017.01.29 16:28:06
@szaGértő: Persze, normális, csak nem kell felháborodni, ha valami úgy történik, ahogy le van írva...
Gábor egyértelműen Magyarországon él, és egyaránt sajátja a szkeptikus-öntudatos-mindentudó attitűd, a szolgáltatók eleve hazug kutyának nézése, és a jó öreg "Intézzék el és kész!"-mentalitás is. De lássuk, igaza van-e! Csudálatos levelezés következik tanácsadással. Kedves Tékozló Homár! Azért…..
kolololo 2017.01.16 07:57:17
@További magyar hang: ha ennyire utálod a magyarságot (gy.k.: itt is magyarozol), akkor miért böfögsz magyar oldalon, magyar olvasóknak magyarul?? Aszkéta?
Egyébként nem tudom, a mondandódnak mi köze van a poszthoz?! Talán el is kellene olvasni...
Elnézést a magyaros címért. Folyamatban vannak a történénések az autóval, így átmeneti időre más vizekre evezek. Mint a legtöbb ember, ingázom a munkahelyemre. Dunakeszi - IX kerület, reggel nyolckor be, este hétkor haza. Nem egy nagy történet, 25 km alkalmanként. Az autó gyakorlatilag már…..
kolololo 2017.01.14 19:05:27
@hasznaltautobetyar: Miért is lenne hülyeség? Idézem: "törekedjünk a legnagyobb elérhető teljesítményre adott konfigurációból, a lehető legkevesebb korom kibocsátással."
Igen, a képeket elnézve pontosan ez jut a lefingott olajkályhákról az ember eszébe. Kevés korom...
(Pont, mint a rat stílus. A csóringernek nincs pénze semmire és elnevezi a lefingott, rozsdás szart rat-nek...)
Egykilencpédé 200lóval, oszt' dögöljön meg a másik...
Menj be egy zárt garázsba egy ilyen szarral, meg egy normális benzines autóval!
Érdekes, hogy az emberek 99%-ában ellenérzéseket vált ki, de az 1% gyökér aszondja, hogy a többség a hülye...
Furdancs Blog Matiné: Csettegők 2019.06.21 05:00:00
Mai posztunk tisztelgés a vidéki Magyarország autentikus művész-konstruktőrei előtt, akik bátran szemébe nevetve a Volkswagen hazudta károsanyag-kibocsátási normáknak, szinte illegalitásban őrzik és ápolják járműgyártási népszokásainkat. Utólag már nehéz lenne cáfolni,…..
 Kedves kaJó, el ne hidd, hogy az úgy rendben van, hogy az Office Depot utalvánnyal kártalanít! Jóhogynem játékpénzt adnak. Megkérdezzük, hogy ez tényleg rendszeres gyakorlat-e náluk vagy csak valami helyi kilengés. Kedves Homár! Ma kissé kiakadtam az Office Depot egyik…..
kolololo 2015.11.20 07:18:27
@Aureliano Buendía:
"Jut eszembe: bizonyára elkerülte a becses figyelmedet, de ezen az általad a szakmaiság (fogyvédelem) hiányával és offolással vádolt blgogon még egy darab releváns kommented SEM volt. "

Logikus, tehát minden filmkritikusnak minimum 1db Oscar-díjjal kell rendelkeznie?!
Tragédia, amit ti itt kommentelés címszó alatt műveltek.
Pár hónap után gondoltam beleolvasok a hozzászólásokba. Teljesen felesleges volt, csak a szokásos belterjes, értelmetlen kis "eszmecserétek" folyik továbbra is...
Felesleges válaszolni, pár hónapig biztos nem járok újra erre!
u.i.: részvétem az oldal üzemeltetőinek, akiknek gondolom néha át kellene olvasnia ezt a sok böfögést...
  Miért jó a tizenöt éves Golf Stuttgartból behozva, és miért pocsék Gyuláról megvéve? Vélemények az azonos című írásunkról...
kolololo 2015.09.23 00:03:13
@Il mio nome è Nessuno (törölt):
"Hulyeseg. A tulajok tovabbra sem torokok. Akinek meg nincs penze, az pont nem a torokhoz viszi, hanem az Unger-hez, mert ott fix arat mondanak neki elore. Fogalmad nincs az itteni viszonyokrol."

Neked sincs sok fogalmad...
A török megveszi a lógó belű xart, ideiglenesen kipofozza és eladja a külföldinek (akit ugye bepaliztak, hogy "németből" minden kocsi faxa vétel). Ez annyira így van, hogy Németországban élőknek (pl. én) nem eladó sok ilyen autó...
Belsőség Kreatív traffipaxolás 2015.07.21 20:26:01
Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian. Igen, tudom, mindenki baromi szabályszerűen közlekedik, soha senki nem hajt gyorsan, és csak azoknak a nénikéje térgyekalácsát, aki meg de. Csak én még nem találkoztam…..
kolololo 2015.07.23 00:07:44
@nick papagiorgo: te mennyit vezettél Németországban??
Csak mert én 5 év alatt ~250.000km-t (Magyarországon 12 év alatt ~650.000km). Természetesen személyautóval.
Annyira nagyra tartod a közlekedési kultúrájukat?
Azokét, akik kevesebbet használnak irányjelzőt, mint az általuk közlekedésileg utált olaszok? Tanulóvezető is (konkrétan ma is láttam ilyen tanulót)!
Azokét, akik "csont nélkül" bevágnak eléd (természetesen irányjelző nélkül), miközben te pl. 160-nal, ők 100-zal mennek (én ilyenkor nem vágom be a "satuféket", hanem hagyom az autót kicsit ráfutni a másikra /biztonságosabb így/, amire általában ők mutogatnak hátra, hogy mit képzelek én!)?
Azokét, akik ha megelőzöd egy 10+ éves autóval -mindegy, mennyivel sétakocsikázott előtte- azonnal kényszert érez, hogy visszaelőzzön egy pl. új Yaris-szal?
Azokét, akiknél a legtöbb ráfutásos baleset nem a ráfutó autós hibájából történik (azaz baxnak a visszapillantóba nézni, mielőtt sávot váltanak)?
Azokét, ahol egy rendőrautó 50km-en keresztül ment előttem és EGYSZER SEM használt irányjelzőt (dashcam felvételt archiváltam)?
Azokét, akik azt hiszik a 3 sávos pályán haladva, hogy a külső az csak a teherautóknak van fenntartva (bár ez otthon is jellemző, de közel sem annyira, mint itt)? Ma pl egy Hyundai i10-zel ment 80-as táblánál 75-tel, 5km-en keresztül előttem egy anyuka, mikor megszűnt a belső sáv, ő zokszó nélkül ment a felfestésen 200m-en át -kamion mellett- a következő körforgalomig, ahová a kamionnal párhuzamosan ment be!
Azokét, akik lexarják, hogy hány helyet foglalnak el egy nyilvános parkolóban (tegnap konkrétan egy rövid Transit-tal anyukának sikerült elfoglalni 4 /azaz négy/ helyet, ami után kiszállt, megnézte a helyzetet és a kislányával elment vásárolni).
Azokét, akik szerint a sör nem alkohol (kórházban, alkoholizmus miatt bent lévő betegnek adnak sört!!!) és nyugodtan kocsikáznak a családdal, miután legurult pár üveggel?
Dicséred a német autópálya minőségét?
Nem akarlak megbántani, de légpárnás járművel utaztál rajta és az is éjszaka volt?
Szerinted miért van minden jelentősebb szakaszon útépítés/javítás? Most pl. egész Bajorország tele van 80-as táblával!
Szerinted gusztusos, hogy az összes pihenő tele van xarva, hugyozva? A budipapírt csak úgy lengeti a szél...
Megsúgom, ez azért van, mert baromi kevés a mellékhelyiséggel ellátott pihenő (ott, ahol van is, sokszor csak egy minősíthetetlen ToiToi). Van olyan pályaszakasz, ahol 100km (azaz egyszáz km) van két kút között!
Kész megváltás, mikor hazalátogatunk és jelentősen visszaesik a figyelmetlen sofőr/perc érték a pályán autózva...
Bírom, mikor a ma divatos "szidunkmindentamimagyar" beütéssel megáldott autós dicséri a német szent tehenet (gy.k.: német autópálya), miközben annyit vezet rajta, mikor éjszaka átutazik a családdal síelésre tartva...
Biztos sokan húzzák a szájukat, ha szidom a nagy és sérthetetlen szent tehenet, de itt kell élni, baromi sokat vezetni és mindjárt más lesz a leányzó fekvése!

u.i.: a 130-as limit meg nem léte egyébként nagyon egyszerűen magyarázható: baromi erős az autógyártó lobbi...