Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrTrent

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl vagy már néhány sűrítményes sörön és szeretnél továbblépni? Ki akarsz próbálni olyan stílust is amit eddig nem tudtál? Nincs nagy fazekad és hűtőspirálod mégis kicsit jobb sört szeretnél csinálni mint eddig? Jó helyen jársz, olvass tovább, próbáld ki a részleges…..
MrTrent 2015.03.03 09:51:54
@acerola: Kösz a segítséget, már-már megijedtem...:) Ízre egyébként egész jó, kicsit keserűbb, mint amit vártam, de nem zavaró. Úgy gondolom várok még egy hetet és mérek, aztán ha mégse jó akkor szerzek be élesztőt és adagolok hozzá. Mégegyszer kösz a segítséget!!!
Az előző cikkben sört főztünk egy fazékban. Most a palackozás kerül sorra. Az otthon készített házisör pont olyan szénsavas mint a bolti sör. Ezt úgy érjük el, hogy palackozáskor a teljesen leerjedt sörhöz cukrot adagolunk. A pezsgőhöz hasonlóan ez a cukor tovább erjed a…..
MrTrent 2014.11.17 15:55:48
@acerola: Szia! Az egyik palackot megbontottam, elég szénsavasnak tűnt. Egyébként a leírás szerinti 1.010 helyett 1.009-et mértem végső sűrűségnek és úgy kevertem hozzá 6g/liter-nyi cukrot (8g/litert igényel) a palackozáshoz...
MrTrent 2014.11.19 15:04:11
@acerola: Remek! Köszönöm szépen a tippeket és tanácsokat. Arra gondoltam még, hogy lehet sok élesztő került az üvegekbe és az bontotta le gyorsan a palackozó cukrot...Másodlagos erjesztőbe ugyanis nem fejtettem át mert az is munkában van jelenleg...Úgyhogy átrágom még egyszer magam a tisztább sör palackozása cikkeden.