Adatok
MrTrent
0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Túl vagy már néhány sűrítményes sörön és szeretnél továbblépni? Ki akarsz próbálni olyan stílust is amit eddig nem tudtál? Nincs nagy fazekad és hűtőspirálod mégis kicsit jobb sört szeretnél csinálni mint eddig? Jó helyen jársz, olvass tovább, próbáld ki a részleges…..
MrTrent
2015.03.03 09:51:54
@acerola: Kösz a segítséget, már-már megijedtem...:) Ízre egyébként egész jó, kicsit keserűbb, mint amit vártam, de nem zavaró. Úgy gondolom várok még egy hetet és mérek, aztán ha mégse jó akkor szerzek be élesztőt és adagolok hozzá. Mégegyszer kösz a segítséget!!!
Az előző cikkben sört főztünk egy fazékban. Most a palackozás kerül sorra.
Az otthon készített házisör pont olyan szénsavas mint a bolti sör. Ezt úgy érjük el, hogy palackozáskor a teljesen leerjedt sörhöz cukrot adagolunk. A pezsgőhöz hasonlóan ez a cukor tovább erjed a…..
MrTrent
2014.11.17 15:55:48
@acerola: Szia! Az egyik palackot megbontottam, elég szénsavasnak tűnt. Egyébként a leírás szerinti 1.010 helyett 1.009-et mértem végső sűrűségnek és úgy kevertem hozzá 6g/liter-nyi cukrot (8g/litert igényel) a palackozáshoz...
MrTrent
2014.11.19 15:04:11
@acerola: Remek! Köszönöm szépen a tippeket és tanácsokat. Arra gondoltam még, hogy lehet sok élesztő került az üvegekbe és az bontotta le gyorsan a palackozó cukrot...Másodlagos erjesztőbe ugyanis nem fejtettem át mert az is munkában van jelenleg...Úgyhogy átrágom még egyszer magam a tisztább sör palackozása cikkeden.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A sütőben történő cefrézés esetében végig tartani kell a 70 C-ot hogy a maláta 68 C körüli legyen?
A receptnél a komlóra 60 perc forralást írsz, lenn a leírásban viszont 90 perc van, gondolom a 90 perc a valós forralás és akkor a Magnumot is 90 percig kell forralni.
Illetve nézegetem azokat az élesztőket amit írtál. Nekem stabilan 22-23 C van a lakásban, ahol erjeszteném. Megfelelő ez így vagy ajánlatos az általad leírt 18C 3-4 napig utána 20C?
Az erjesztés idejére az általad javasolt 1+2+3 vagy 3+3 hét ajánlott vagy hosszabb idő kell neki?
Bocs, hogy ennyi kérdés egyszerre, csak nincs még nagy üstöm és nagyon szeretném kipróbálni ezt a receptet. :)
Előre is köszönöm!