Regisztráció Blogot indítok
Adatok
puffancs

0 bejegyzést írt és 2103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rezsitábornok nagyon bátor, amikor katonákkal a háta mögött kell kinyilatkoznia az ájult híveknek, vagy amikor Obersovszky-díjas újságírók kérdeznek alá a Magyar Rádióban, de speciel Mesterházyval nem mer kiállni vitázni. Úgy látszik még élénken él benne annak emléke,…..
puffancs 2014.03.16 15:53:33
@Lovag Mihály: aha, persze ;) es elhiszed, amit leirsz?:)
puffancs 2014.03.16 16:07:24
@Lovag Mihály: rajtad kivul lattuk meg sokan, es orban tanacsadoival egyutt mind ugy gondoljuk, h orban ismet nem tudna jol kijonni egy vitabol. Vajon miert?:) mert olyan profi? Mert olyan felkeszult es naprakesz? Mert olyan TISZTA? ugyanmar, inkabb hagyjuk egymast :) es ugyan taktikailag ongyilkossag orbannak kiallni, megis remelem, h lesz olyan tokos, h megis megkiserli. A regi idok emlekere.
puffancs 2014.03.16 17:08:47
@maxval a gondolkodó birca: ez azert hulyeseg, mert a kormanyellenesek es a kormanypartiak nagyjabol kiegyenlitettek. Ott vannak a jobbikosok is nagyon sokan, es nincsenek elragadtatva orbantol. Nezted a vona fb-oldalat es a kommenteket?

ez egyebkent egy kivalo alkalom lenne orbannak, h megmagyarazza az elmult negy ev unorthodxiajat, persze ha lett volna barmi tudatossag a gazdasagpolitikajukban a tudatos rablason es fosztogatason kivul
Nemrég volt itt a Piroslapon egy cikk - nem én írtam - amely arról szólt, hogy Kuncze Gábor egy fórumon kiosztja a HírTV-s riportert. A cím szerintem túlzás volt, a HírTV riportere nem hazudott, csak hozta a maga HírTV-s formáját, valóban eléggé rámenősen-félrevezetően…..
puffancs 2014.03.14 17:18:10
@Triton42:
TAO!! Ebbol epult a kedves vezetod kertvegi stadionja. Amit o igen manipulativan "adomanyoknak" nevez, holott az a legnagyobb joindulattal is az adofizetok adomanya!!!
Szeretnelek latni, amint rafagy a felismeres az arcodra, amikor rajossz, h teged vegig hulyere vettek. De ne csuggedj, hallotunk Mar olysnrol is, aki a szcientologusok puppetja volt, megis megjott az esze ;)
Rogán szerint legyen havonta két készpénzfelvétel ingyenes, hiszen az egész ország ezt akarja. Mi legyen még ingyen? Hetente 2 korsó sör, napi 2 dl tej, heti két kiló kenyér, napi két perc ingyen telefon, esetleg havi két numera? Az utolsótól eltekintve a többinek van annyi alapja,…..
puffancs 2013.09.11 15:40:36
@tobeor: nem, ingyen nem adjak, de egy ora munkaert itt atlagosan 3x tobb benzint tudsz venni, mint egy ora munkaert atlagberen Magyarorszagon, vagyis durvan 3x olcsobb.
es ez ervenyes a ruhakra (nem beszelve a valasztekrol es a minosegrol), elelmiszerre, elektronikai eszkozokre es sokminden masra.

nyilvan a szolgaltatasok ennek megfeleloen 3x dragabbak, de ez mas eletminoseg. mas szinten mondod, hogy draga, mint magyarorszagon.

egy biztos. amig a magyar ilyen hulye, hogy vezetik, mint a birkat, hogy megveszi a szart aranyaron, addig a helyzet nem fog valtozni.
puffancs 2013.09.11 15:42:34
@orient: egy kozonseges current account megnyitasahoz (es nem fenntartasahoz) kb 500 fontos havi depositot kell vallalnod. nem tortenik viszont semmi, ha nem fizetsz be semmit. azert kernek munkaltatoi igazolast bankszamlanyitashoz.
de ha elveszted a munkad, es nem erkezik semmi befizetes sem szuntetik vagy teszik fizetosse a szolgaltatast.
puffancs 2013.09.11 15:58:29
@orient: egyelore ez teljesen jelentektelen. mert az arak nyugatira nottek, mig a berek a beka segge alatt vannak, mar aki talal munkat. ugyhogy ez a legkisebb problema, amin vitatkozni kene, hogy legyen-e ketto keszpenzfelveteli lehetoseg vagy se. nekem az a normalis, ha a bank ingyen adja a szolgaltatasat, neked az, ha nem. nyilvan ha otthon elnek, nekem is termeszetes lenne, hogy fizetek azert, ami elvileg ingyenes kellene hog ylegyen.
       Aki esetleg nem tudná, a Magyar Hírlap gyakornokaiból toborzott rezsimbarát Tutiblog nem találta elég csinosnak Kim Lane Scheppelét, a Princeton University professzorát. Mielőtt az Olvasó felháborodna a nullponti energiával szélhámoskodó Széles Gábor…..
Maximálisan egyetértek a levél írójával, úgyis, mint gyakorló álláskereső hasonló tapasztalataim vannak. Csak egy példa: Tavaly jelentkeztem egy nagy multi gyárába, két, különböző szakterületet érintő diplomám is van, így bíztam benne, hogy egy ekkora helyen csak akad…..
Ágnesék négyen akartak beköltözni egy 2 fős szobába, ami elől határozottan elzárkózott a szálloda Silver Apartman Club Hotel, bár a gyereknek nem kértek pótágyat se. Mert amúgy az oldaluk szerint 3300 forint egy pótágy, 6 éves korú gyerekig meg csak a fele: Egy üdülési jog…..
Bence 4 hónapja próbálja visszaszerezni egy londoni jegyautomatában elnyelt pénzét. Bár az ügyfélszolgálat 2 hét után elismerte a hibát, 2012 november 22-én este London egyik vasútállomásán ( igen, itt élek már jó ideje) egy jegykiadó automata elnyelte 20 fontomat (7500…..
puffancs 2013.03.19 07:34:26
Www.saynoto0870.com
Minden 0845-os szamnak van foldrajzi szama: 01, 02 es 03-as szamok, igy telefonalhatsz a csomagodban talalhato percek felhasznalasaval, de ezt egy regota itt elo ember ugyis tudja ;)
puffancs 2013.03.19 07:38:05
@puffancs: van tobb ilyen app is, tehat telon is utananezhetsz. Remelem, tudtam segiteni.
Új sorozaton kezdtem gondolkodni, méghozzá mai szerzőnk, Balázs ötlete nyomán. Elég sokat halljuk mostanság mindenféle hivatalos helyekről, hogy szeretnék hazacsábítani a külföldön élő és dolgozó magyarokat. Emellett sokan sokszor megjegyezték már, hogy ha mindenki elmegy, aki…..
puffancs 2013.01.22 15:46:21
@Babette_: nem kell gyujtened dolgokra pl., hanem csak megveszed. Amugy minden hitel es kolcson elotorlesztheto, a kamatot, amit eredetileg felszamoltsk, jovairjak a hatralevo idoszakra, es vegtorleszteskor is max egyhavi torlesztot szamolhatnak fel torveny szerint.
A szabadfelhasznalasu szemelyi kolcson kamata 5-7% osszegtol.es futamidotol fuggoen.
Olcso a penz. Ez jo.
puffancs 2013.01.22 15:51:33
@De gustibusaut bene, aut nihil: en szemelyi kolcsonbol vegtorlesztettem a kocsihitelt, hogy hatezer fontot sporoljak, ebbil csak ketezer font kamatot fizetek a hitelre 5 ev alatt. Amit sporolas celjabol egyebkent ugyancsak elo fogok torleszteni. Ez nem balkani, hanem lelemenyesseg.
Előre szólok, hogy ma angliai poszt következik. Azt nem mondanám, hogy akinek elege van Angliából ne olvassa, mert szerintem sok érdekesség van Anikó történetében, mást ne mondjak, végre egy olyan történet, melyben összetartó magyar közösségről olvashatunk. Már csak ezért is…..
puffancs 2013.01.19 17:25:29
@Jess G: arra, hogy a kiscsavo, akivel talalkoztam vami IT-s szoftverfejleszto, de angolul mondatban beszelesre keptelen volt, es nem tud hetkoznapi dolgokat megoldani, mert elvesztette a realitaserzeket, vagy sosem volt neki. te reagaltal erre valamit, es arra valaszoltam.

egyebkent jo a pentektol hetfoig melo, 4 nap, max 30 ora. megkerdezhetem, h milyen teruleten?
puffancs 2013.01.19 19:10:43
@think different: amit az epitoiparrol irsz,abszolut egyetertek, a haz erteket nem csokkenti, hanem noveli ha 1911-ben epult.
A hozzaszolasod masodik reszet hadd ne kommentaljam... A waitrose es a tobbi brit lamc kozott egy kulonbseg van, es az az, h angol a staff. Az mnsben is brit, de tele van masodik generacios karibiakkal. A morrisons-tescos-sainsburys szintjen meg indiai, pakisztani, bangladeshi penztarosok vannak ir hentesekkel. Ha a baked beansedert meg a tropicanadert a waitroseba v az mnsbe mesz, az igenis sznoberia...
puffancs 2013.01.19 20:12:26
@charlieharper: egyszer rendeltem, ugye a waitrose-zal van egyutt, csak online. Azert rendeltem, mert husz fontos voucherem volt, de nem lattam kulonbseget abszolut.
A tescos hus egyebkent tenyleg szar, a morrisonsos viszont jo! A hal is.
Az H&M februártól tényleg elindítja azt a kezdeményezést, amire szerintem már mindenki, aki tényleg szeret vásárolni, régóta vár. Nekem személy szerint elég sok helyet elfoglalnak azok a ruhák, amiket egyáltalán nem hordok, de kidobni sem szeretném őket. Ezért is tűnik…..
Az élet onnan küldi a pofonjait, ahonnan sose várnád. Azt veszed észre, hogy az otthon maradottak közül a legtöbb embert már nem érdekli a történeted. Erről, a külföld pszichológiájáról szól a mai poszt, Péter írása. „Miután oly sokat olvastam a mások által beküldött…..
puffancs 2013.01.05 14:20:38
@tildy:): itt szuletett, de nem automatikusan brit allampolgarsagu gyermekeket is lehet regisztraltatni, ez mar penzbe kerul (tehat nem csak az utlevel koltseget kell megfizetni) abban a pillanatban, hogy a szulo (anya v barmelyik ha hazasok) veglegesen letelepedett az UK-ban. Ha a szulok magukat honosittatjak, akkor a kiskoru gyermekek csaladegyesitessel ugyanugy allampolgarok lesznek.
puffancs 2013.01.05 16:41:22
@A Tyne folyó déli partja: mit kotod az ebet a karohoz :)
az en gyerekem mar a hasamban is brit volt, miert olyan nehez ezt megerteni :) semmi ordongosseg nincs benne, csak "excercising treaty rights". a ukba (border agency) honlapjan megnezheted, hogy mi is ez, es akkor remelem, befejezhetjuk ezt az ertelmetlen vitat.
puffancs 2013.01.05 16:45:13
@tildy:): nagyon szivesen EEA3 form, ezt kell kitolteni es elkuldeni a bevandorlasiaknak.
Mai szerzőnk informatikusként Magyarországon sem keresett rosszul, mégis úgy érezte, ha előre szeretne lépni, akkor érdemes kipróbálnia magát külföldön is. London lett belőle, és az első hónapok kisebb nehézségei után be is jött neki. „Én idén júniusban döntöttem…..
puffancs 2012.12.31 13:03:51
@nigara: egy kicsivel van az eves 52000 alatt. A listentotaxman.com-on barki szamolgathat bruttot-nettot.

Nagyon ugyesen csinalta, ha ilyen melot sikerult szereznie, biztos megvan az x-factor benne, ha hianyos angoltudas ellenere ilyen melot sikerult megcsipnie.

Nekem is van informatikus ismerosom, aki otthonrol bedolgozik cegeknek, de foallasban dealer egy kaszinoban. Azt mondja, igy jobban kijon, mintha full time informatikuskent dolgozna.

A legtobbunk folyekony angol ellenere is csak atlagos allasokat csiphet meg, de ez mar csak igy van, nem igaz? :)

Ami engem zavar, hogy a hivatalos angliai atlagkeresetet (ti 25k) megduplazva hogy varhatja el valaki a baratnojetol, hogy dolgozzon? raadasul tragya melot. Nekik most inkabb sokasodniuk kene. :)
puffancs 2012.12.31 13:07:26
@nigara: ez igy van. ennyit keresett a no marketing managernel egy amerikai software-cegneg Egham-ben (M25), akinek aupair-kedtem 10 honapig. Ebbol nagyon szepen el lehet eldegelni: kertes haziko Surrey-ben, ket auto neki, egy az aupair-nek, rengeteg fizetos szakkor a gyereknek, kulon takaritono, hetente egy karton feherbor...:)
Külföldre érkezés után az első hetek még akkor is komoly problémahalmazt jelentenek, ha az ember megpróbál a lehetőségekhez mérten felkészülni. Így járt Kriszta is, aki párjával Írországba költözött, és bár amit lehetett, próbált előzetesen kivédeni, kiderült, a…..
puffancs 2012.12.08 16:40:40
@Rkhaylitsha: dehogynem. A customer service-nek hagyomanya van. Az angyelus komolyan eveszi, mert tudja, h a fasznak ket vege van. Mint customer is megkoveteli, forditva ditto.
puffancs 2012.12.08 17:21:34
@think different: nem vitatkozom, londonban valoban eleg nemzetkozi es diakos az ettermi vilag, de pl a b&b vilag meg orszagszerte nagyon angol, es ott is sokhelyutt van fine dining, es barhol ahol eddig megfordultunk, mindenhol angolok szolgaltak ki - kifogastalanul, zavarbaejtoen jol. Pubokban szinten csak jofejseggel talalkoztam.
Magam dolgoztam a Bateaux-n, Embankment Pier-nel egy jo evet, set menu volt, nm voltak hu-de-nagy elvarasok csak jo CS, es angoltol az amerikain keresztul az albanig mindenfele volt.
A bacsi egy zsido ingatlanos szereloje.
puffancs 2012.12.08 17:27:04
@think different: egyebkenta legtobb magyar sem beszel helyesen magyarul :)
Az tehat, h munkaidon kivul kivel mirol beszelsz, nem muon sokat a latban. En pl csak meloban es ugy a mindennapokbanhasznalom az angolt, csalad-baratok magyarok (nem vagyunk kompatibilisek mas naciokkal, valljuk be), megis jol megy.
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
puffancs 2012.11.08 13:49:03
@Gizi a laborból: ha valakinek tehermentes lakasa, kocsija es netto 300k havija van, de boldogtalan, annak nem kulfoldre kell mennie, hanem a dilihazba :)
Április 23-án kora délután azzal zavarta meg a kormány az újságírók ebéd utáni sziesztáját, hogy kiadta a Széll Kálmán-terv javított, felturbózott változatát, a konvergencia-programmal együtt. Aki hajlandó volt átböngészni az 500 oldalt, sok nyalánkságot találhatott…..
sorok között Titkos tanulmányok 2012.04.25 06:36:00
A napokban az FN24 birtokába szivárgott egy titkos, a fejlesztési miniszter által jegyzett dokumentum, amely szerint a diákhitel 2 bedöntheti a költségvetést a nem is oly távoli jövőben. Az FN24 cikkére sokan felkapták a fejüket, a rémhír még a parlamentbe is eljutott, ahol az…..
puffancs 2012.04.26 09:50:53
@is: 50%os beremeles nelkul a tanarok, akik a gyermekeinket tobbet latjak nalunk, annyit keresnenek, mint egy kozmunkas. Aztan csodalod, h milyen az oktatas minosege? Az UK-ban akar evi 60ezert is keres egy tanar, mas is az oktatas minosege.
puffancs 2012.04.26 09:52:53
@Mészáros Laci: a birkak sosem jarnak egyedul ;)
puffancs 2012.04.26 09:58:03
@Mészáros Laci: vettem en, de a birkak sosem jarnak egyedul, szoval a matematikus "valtozatlan korulmenyek mellett" hozzaallasa nagyon nem eletszeru, erre probaltam ravilagitani.
Varánusz A mérték-adó Orbán 2012.04.24 05:20:00
 Egyszer volt, hol nem volt, éppen tegnap volt amikor egyszeri fideszesekkel is megesett az elképzelhetetlen: Szeretett Vezetőjük le se szarta őket. Képviselőik a hazai hírportálok videóstábjainak bizonygatták, az ágazati különadókat áthárító találgatás ellenzéki métely…..
puffancs 2012.04.24 09:45:36
@ursus artos: ezzel semmi gond, fogok is, de ok mar 30 eve fizetik a nyj-ot, amit a kormanyod eppen ellopott. Amit a kormanyod a jovo nemzedeketol lopott el, mert 10-12 ev mulva ok is nyugdijasok lesznek, amit majd az ujak fizethetnek
puffancs 2012.04.24 09:49:40
@aritus: azt ugy kollott volna erteni, h mivel az aktivak fizetnek tobbe hozzajarulast a kozosbe, ami amugy TERMESZETES, nem kene eluldozni oket kulfoldre, ill a delete- es szurkegazdasagba. Es h nem a cigo es nemcigo segelyesek az igazi problema a ktgvetesben, hanem a korrupcio es a haveri zsebek tomkodese.
puffancs 2012.04.24 09:51:11
@Idefyt: miert pont majusban?
  Face Team a nevük, ha még nem hallottál a srácokról. Szerintünk fantasztikusak. És most már Anglia is ismeri őket! Drukkoljunk tovább a fiúknak, hisz nem pite, amit előadtak.  A weboldaluk se semmi, ITT nézheted meg az újabb tagokat is kereső csapatot. (Britain's…..
Sziasztok, abszolút járatlan vagyok a munkajogi kérdések terén, így lehet, hogy nagyon alapvető dolgot kérdezek, dehát úgy tanul a gyerek, ha kérdez. :)   Egy olyan cégnél dolgozom, amely rendezvényszervezéssel is foglalkozik. A munkaszerződésemben szerepel egy olyan pont,…..
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Szeretnék segítséget kérni.2011 novemberétől 2012 március 30ig egy szállítmányozó cégnél dolgoztam./5hónapig/,melynek ügyvezetője hivatalosan az édesapám jó barátja,de nem hivatalosan az apám irányítja a céget,mivel apámnak nem lehet már…..
A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy emigrál (pontosabban emigrált, most már múltidőben)- Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére. Itt a kérdőjel nemcsak azt jelzi, hogy kérdő…..
Gyorsan letépte a sebtapaszt a SOTE doktori tanácsa, 16:2-es szavazással Schmitt Pál köztársasági elnök doktori címének visszavonását javasolták.Hogy mit jelent mindez? Semmit. A nálunk "demokratikusabb" országokban ugyanis az ilyen "ügy" el sem jut a doktori tanácsig, mert az…..
puffancs 2012.03.29 19:14:37
@Dövan: ugyan mar ot szerinted mennyire erdekli a te lelkivilagod?
Azt kapja, amit megerdemelt. Remelem, bukik vele hamarosan Orban is. Es az o lelkivilaga sem vagy a csaladja szegyene sem fog erdekelni. Az viszont, h szebb idol jojjenek Mo.-ra, igen.