Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vizsla_blog

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeledünk az X-Faktor végéhez ezt leginkább onnan tudhatja az, aki idén egy adást sem nézett még meg, hogy Istenes Bence most már alapjáraton is üvölt, amikor pedig nagyon lelkesnek kell lennie, akkor úgy racsít, hogy lejjebb kell venni a tévé hangját, mert a szomszéd még azt…..
vizsla_blog 2014.12.18 14:20:34
@Látnok187: Én ezt a Mátrix jelenségnek hívom, amikor valaki csak az asztalt hiszi el, mert azt látja, de tovább nem lát és emiatt nem is hiszi el, hogy más is van, más lehetőségek is vannak.

Szerintem annyira naiv azt feltételezni, hogy egy kereskedelmi csatorna, nem tudatos menedzseléssel visz végig egy ilyen nagyszabású show műsort és nem tesz meg mindent azért, hogy az általa legkedvezőbbnek vélt (ami nem egyenlő a nézőknek kedvezővel) lépéssort vigye végig és ne az általa meghatározott sorrend alakuljon ki. Pénz, pénz és pénz.

De mindenki abban hisz, amiben hisz...joga van.

Szerencsére az igazi tehetségek meg fogják találni az útjukat, ehhez nem kell majd az XF bár lett volna, ha ezt is felvállalja a csatorna.....
vizsla_blog 2014.12.18 18:51:30
@Irgum76: Figyusz, teljesen rendben van, hogy nem nézel normálisnak, mert így gondolom a dolgot. Semmi sem fehér és semmi sem fekete. Örülök, hogy leírod a gondolataid és én is le tudom írni neked minden személyeskedés nélkül.

Én maradok annál hogy a csatorna tudatos és nem a véletlenek alapján működik.A világ nem működik véletlenek alapján...
Nem biztos, hogy pont nekem kellene a tegnapi X-Faktor adásról írni, mert egyrészt úgy érzem, hogy az elmúlt 100 epizód alatt mindent, de tényleg, MINDENT leírtam már az RTL tehetségkutatónak álcázott showműsoráról, ami le lehetett, vagy le akartam, másrészt pedig a…..
vizsla_blog 2014.12.09 12:41:54
@Hokunda: "Benjiről én is elfantáziáltam, hogy ha valaki lespricceli egy vizipisztojjal, tuti elájul." :-))))))))))))) Nekem ez a délelőtt poénja volt! Az a lényeg, hogy viszont Benji nem zavar meg senkit és így szépen ide-oda állítható egyik sarokból a másikba a szerkesztőknek és az ilyen versenyző a jó versenyző....nem ám aki esetleg tudatos és akar valamit....
Furcsa, hangos, politikai és hamis hangoktól sem mentes műsoron van túl az X-Faktor - a 100. adásban volt minden, mint a búcsúban, Tóth Gabi megint sírt, Istenes Bence megint kisfilmezett, Szikora beszólt az internetnek, a Tha Shudrast pedig zsinórban másodjára mentette meg a…..
vizsla_blog 2014.11.30 14:03:01
@Teshow: nekem pont az idei évad keltette fel az érdeklődésem az elmúlt 3 év után, hát eddig tartott. a tegnap este betette a végső lökést arra, hogy ne nézzem.

minden jó énekes már nincs a versenyben és ha összehasonlítom az első évaddal, amikor még hittem abban, hogy a műsor tehetségkutató, de ez a 2014-es évad ezt agyon ütötte. nem az és már nem is lesz az.

én sem nézem tovább, felesleges. lehet, hogy "csepp vagyok a tengerben", de sok csepp van ebben a tengerben akik már nem fogják nézni.

és én sem hiszem el, hogy nem kamu, mert akkor más versenyző lenne az első 6-ban.

RTL Klub és az XF mindig profinak tűnt, de ez a lejtő már, és a szombati húzóműsor nézettsége tovább fog esni. a nézettségi adatokat már nem lehet bekamuzni, mint a szavazatokat...
vizsla_blog 2014.11.30 16:32:43
@rockjano: pont ez a lényeg nálam, hogy az idei évadban az XF egy egész jó mezőnyt hozott össze a casting-ok során, ezért kezdtem el nézni 3 év után újra, de valahogy nem tudtak ezzel a minőséggel tovább haladni az úton az élő adásokban és mint egy kerge birka szerkesztőség kidobálják a tehetségesebbeket itt a közepén az élő műsoroknak.

Bevetni és bestresszelni azt hogy "nézd meg a műsor elején hol állsz versenyző" meg aljas volt. így is elég nagy nyomás van/volt rajtuk. ebből látszik, hogy nincs elég szavazat, néző.

az is aljas volt, hogy Istenes bemondta az eredményhirdetés előtt, hogy a műsor elején a 2 kieső már nem kieső, erre utána mondják a fülére, hogy ki jut tovább...ez egy kicsit zavaros. ha tudja, hogy nem kieső már a kieső, akkor miért van az hangoztatva, hogy senki nem tudja az eredményt, csak a "titokszoba"....

sajnálatos bakik tömkelege a nagy erőfeszítésben. és ráadásul kiesik az egyik legjobb versenyző Borbély Ricsi.

de majd ezekre is a jövő héten meglesznek a frappáns és logikus válaszok, hogy az internet népe mennyire félre látja a helyzetet és "természetesen Borbély Ricsi 20 szavazattal kapott ki és mi megmondtuk hogy szavazni kell", ahogy az elmúlt adásokban is 20 szavazattal kaptak ki a versenyzők a végső eredménynél. a misztikus 20-as :-)

hiába szavazol, nem tudott ellenőrizni, innentől kezdve pedig az történik amit akarnak, hogy történjen és a legjobbakat küldik haza. szomorú színvonal.
vizsla_blog 2014.11.30 21:44:13
@AttilaBeregi: legfőképp Szikorának nem tűnt fel "egész véletlenül" a dal: Goo Goo Dolls - Iris c. szám szövegi része, mert már akkor annyira azon gondolkodott, hogy a Borbély Ricsit hogyan küldje haza, milyen indokot mondjon, hiszen a párbaj dalt megint szenzációsan elnyomta az énekes.

Egyébként kitűnő párbajdal választás volt, de hát ez kevés volt teljesen érthetetlenül ebben a műsorban.
Istenes Bence diákcsínyes kisfilmjével kezdtük és egy sírva búcsúzó csángó lánnyal zártuk az X-Faktor legutóbbi adását, a kettő között meg volt minden, mint a búcsúban. Ez volt egyébként az előadásokat és a hangokat tekintve ez eddigi legerősebb élő műsor, a Spoon…..
vizsla_blog 2014.11.23 21:41:10
Egyetértek, hogy a feldolgozások "olyan jól sikerültek", hogy a refrénnél jöttem rá melyik dalról van szó, pedig a pl. a Fame című számot imádom és sokat hallgattam korábban, így még jobban meglepett, hogy jé ez megy most.

Benji: hát a Happy happy-je nem jött át, csak egy aranyos mosoly. kedvesen elénekelte, de szerintem ez a vidám, pörgősebb zenei világ nem az övé. sokkal jobban áll neki a gitáros, kicsit fájdalmas, befelé forduló zene.

Horányi Juli: nagyon szép jelenség volt a színpadon, szépen is énekelt, viszont azt éreztem , hogy a kiesés elkerülése végett tutira mentek, azaz Julinak ez áll jól és ezt kell hoznia hétről-hétre, ami nekem kevés egy x faktorhoz. sokkal jobban keresem a műsorban a sokszínűséget, mert az nem unalmas hétről-hétre...

Borbély Ricsi: nem tagadom ő a kedvencem és most is nagyon jól énekelt. a Fame című szám, ahogy említettem egyik kedvenc zeném, DE meg kell valljam, hogy az átdolgozás nem annyira jött be, plusz benyomni az eddig is csesztetett musical gombot nagy merészség volt. rá is csaptak a mentorok. ettől függetlenül egy tehetséges emberről van szó és remélem a döntőig jut és megnyeri.

Spoon: vicces gyerekek, de ennyi. hogy idézzem egy korábbi kommentelőt: There is no Spoon. Az Eye of the Tiger-t inkább el cincogták. Már nem kellene versenyben lenniük.

JPI: aranyos volt, én nem őt ejtettem volna ki, hanem a Spoon-t.

Nagy Richárd: próbálom átvenni a nézőpontot, hogy miért nyomják ennyire őt. nem megy. nekem a hangszíne nem tetszik és ahogy G mondta, minden számot ugyanarra a mintára alakít át és ez már így unalmas, egyhangú, kevés a verseny ezen szakaszába. ordítva énekel és rossz értelemben erőből.

Tha Shudras: nekem nem jön be horror filmeket idéző maszkokban énekelni, és gáz álarcban, egyszerűen idegen tőlem és az is idegen, hogy nem látom őket mint előadókat. az Abba számot viszont jól előadták, a párbajban ugyanakkor nagyon meglepődtem, hogy megszeppenve álltak ki. a karakter amit felvettek és a párbajban való kicsit összeesés nem illett össze.

Tóth Andi: ő nála szintén igyekeztem nyitottan végignézni a produkciót. még mindig nem győzött meg. tehetséges nem vitatom, de nagyon 15 éves és sok volt a mórikálás a szám alatt. plusz abban a pillanatban, ha nem dicsérik, hanem kritikát kap a mentoroktól megsértődik. ezt is a fiatalságának tudom be, meg kell tanulnia a sztárság mellett a kritikákat is fogadni. sok embernek kedvenc, nekem nem.

TG pedig lassan az egyik döntőssé lép elő, mert egyre többet foglalkoznak a kommentelők vele. szétpörgi magát, ellopja lassan a show-t.
vizsla_blog 2014.11.24 10:32:23
@downgrade: szerintem a színpadon ebben az évadban 2 előadó tud legalább megmozdulni és valami koreográfiát előadni Tóth Andi és Borbély Richárd. Van mozgás érzékük és legalább ritmus érzékük is.

hogy vannak benne hibák és korábbról hozott karakterisztikák, az benne van a dologban hiszen mind a kettőjük nem most kezdte a szereplést: Borbély Richárd színházban dolgozott ami külön világ, Tóth Andi pedig megszokta, hogy eddig mi volt sikeres neki a hatáskeltésben (repedt fazék hangok) főleg rock számok előadásában, ahogy te is írtad.

a többi idei előadó az egy helyben való éneklés és a totyogáson kívül nem mutatott semmit és látszik, hogy nem is erőlteti a stáb őket ezen. nekem ezért kevés egy x faktorhoz a dolog. itt komplett előadókat keresünk, nem elegendő a szép hang, ami van több is a műsorban. ez egy show műsor, nem kizárólagos ének verseny. így a fenti 2 előadó az, aki megfelel ennek a koncepciónak. tovább fejlődni pedig nem szégyen....

mind a kettőnek döntőben a helye.

az igazi megmérettetés úgyis a műsor után jön, akkor fog eldőlni, hogy miként tudják "megvetni a lábukat a magyar zenei piacon"
Eljutottunk arra a pontra az idei X-Faktorban, amikor tulajdonképpen teljesen mindegy, mi történik a színpadon, mert két-három jó produkció mellett olyan lapos, egyforma, bármiféle katarzist nélkülöző, a mentorok által oly’ szívesen emlegetett érzelmi átvitelt vagy mi a fenét…..
vizsla_blog 2014.11.16 18:23:23
@Vierre_: egyetértek. erre írtam korábban, hogy hatásvadász volt. a dal vitte el az előadót és nem fordítva.
vizsla_blog 2014.11.16 19:07:13
@Vierre_: OK. Akkor legyenek ők a döntőben, mert hatást keltenek és a művészetben ez a lényeg. A világban semmi sem fekete, vagy fehér. Tóth Andinak még van ideje kicsiszolódni, Borbély Ricsi pedig már hétről-hétre csiszolódik Alföldi mentoraltjaként és minden héten más stílusban énekel fantasztikus énekhangi adottságaival. Fejben is rendben lesz a dolog és ha csúnyán is hangzik de piacképes énekes.
vizsla_blog 2014.11.16 18:18:48
@Vierre_: Vierre_, ebben nem tudok egyetérteni veled. Nem vitatom a tehetségét és én sem szeretem az unalmat pl. Spoon, de a magabiztosságában nekem is jól kell éreznem magam, mert nekem közvetít, mint énekes. Hozzáteszem szeretem a magabiztos embereket és csak az tud magabiztos lenni, aki hisz magában DE ez a "hello itt vagyok leszarok mindent" magabiztosság inkább valami bizonytalanság álcája. Ha rendben lenne a magabiztossága, akkor azt én is szeretném, mint néző, én is szívesen lennék részese. Amikor valaki túlpörög valamit, akkor azzal pont fed valamit.... A tehetségét senki nem firtatja..... Pont a Szikora aggatta egyébként ezt a címkét a Borbélynál a legelső válogatón, amit aztán vonszolt is magával, mert nem volt szimpatikus több embernek (köztük Szikora)... ha nála tudtak változtatni, akkor másnál is kellene