Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jazs

0 bejegyzést írt és 287 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran megesik, hogy nehézsúlyú vitába bonyolódunk _benito kollégával, de az már ritkább eset, hogy szinte másodpercek alatt váltunk át _minősíthetetlen hangerejű és stílusú_ eszmecserére. Márpedig ha Pedro kerül szóba, garantált a lincshangulat. A True colors posztoktól…..
Kerülném itt a politikailag áthallásos megfogalmazásokat, így nem mondom, hogy az szövetségi kapitányt is utolérte az elszámoltatás, mert hát nem nagy dolog belátni, aki a prímást fizeti, az rendeli a zenét is. Új elnökség, új kapitány, gondolom új program is lesz majd.…..
jazs 2010.07.23 11:25:47
@popp:
"Ezek után hajmeresztő, hog yVárhidinek van pofája azt nyilatkozni, hogy Koeman szétverte a válogatottamat. "

Vele nem a svédektől kaptunk ki 4:0-ra anno?
jazs 2010.07.23 11:36:10
@popp: a lényegen nem változtat :)
Koeman úgy kapott ki a Svédektől az első meccsen 1:0-ra, hogy mezőnyben végig jobbak voltunk és akár simán nyerhettünk volna is. De azt hiszem ott felismerte hogy ez a válogatott még nem tart ott, hogy az ilyen meccseket meg tudja nyerni. Talán ezért is lettünk defenzívebbek a későbbiekben.

Először szerintem egy olyan kapitány kellene nekünk, akivel az adott meccsen legalább azt az eredményt tudja hozni a válogatott, ami benne van a játék képe alapján. Tanuljunk meg ha nem is nyerni, de legalább ne mindig drámaian veszíteni, legalább tudjunk megőrizni döntetlen, esetleg néha nyerhetnénk szűken, szerencsével "nagycsapat" ellen is.
jazs 2010.07.23 11:49:50
@popp: egyértelműen nem, szerintem sem.
A legidegesítőbb az volt az egészben, hogy azok, akikkel anno játékoskorukban ezek a mentális összeomlások elkezdődtek állították be úgy, hogy az egy sima, a taktikánkból egyenesen következő vereség volt. Pedig nem, és nem is nemzeti átok hanem az egy rohadt nagy balszerencse volt, ami ugyanúgy megesik akár a németekkel is, csak azok nem törnek össze. Esetleg még az utolsó utáni másodpercekben is hajtanak az egyenlítésért, vagy ha az nem jön össze, a következő meccsen még jobban hajtanak, eszükbe se jut, hogy még egyszer olyan megtörténhet velük.
Erről a mentalitásról szerintem a játékosaink tehetnek a legkevésbé. Gyerekkoruk óta hallják az ilyen önbeteljesítő jóslatokat, hogy "le vagyunk átkozva", stb... Ez már társadalmi szinten be van ágyazódva, és fogalmam sincs ezt hogyan lehetne megfordítani.
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
jazs 2010.07.15 21:37:27
@donnelly: végre valaki, aki elismeri, hogy a brazilok kiesése egy vicc volt és nem tükrözi a valódi erőviszonyokat.

riszpekt :)
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
jazs 2010.07.14 14:06:33
@pimpalini:
Vicces volt. Erre a VB-re levetítve én hozzátenném, hogy bár a brazilok nem játszottak szépen, de csúnyán sem. Nekem a brazil csapat egy kicsit színtelen, de hatékony, jól összerakott gépezet volt, ahol azért a többségnek megvan a kellő technikai tudása a szép játékhoz is.
Jelenleg a legjobb csapatuk szerintem játékosállomány szempontjából nem tartozik a világelitbe, de nekik van a legnagyobb merítési lehetőségük. Akár 4-5 olyan csapatot is ki tudnának állítani, ami képes lenne egy VB-n közepes teljesítményt nyújtani.
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve…..
jazs 2010.07.08 16:29:42
@Harald hardrode: Nekem nem fájna, a kezdetektől szimpatizálok a Hollandokkal, de ez a fos, amit pár éve művelnek az nem tetszik. Két éve az Eb-n még látványosak voltak, de súlytalanok. Most ugyanolyan súlytalanok, nem is látványosak, viszont eddig nyertek. Ettől még megnyerhetik a VB-t.
Mondjuk el nem tudom képzelni, hogy egy-két túlértékelt holland sztárocskára ez milyen hatással lenne.
jazs 2010.07.08 16:37:07
@Harald hardrode:
"Nem is ez volt a mondandóm fő lényege, hanem az, hogy a hány akciót vezettek a spanyolok és a hollandok, nem igazán szerencsés összehasonlítási alap annak szempontjából, hogy ki nyeri a döntőt."

Viszont a példád nem volt jó, mert bár a játék képe alapján szenvedtek a Katalányok az Inter ellen, mégis továbbjutást érdemeltek volna, ha nem fúj(nak) rosszul a bíró(k).
És úgy azért egy csapat se mehet neki egy meccsnek, hogy 2-3 góllal többet kell rúgnunk, mert az ellenfél kap egy lesgólt, nekünk meg egyet úgyse adnak meg. De ha te tudod, hogy le van vajazva a Hollandoknak a meccs, akkor oké, ők nyerik meg.
Szerintem viszont a spanyolok ezt a döntőt csak elveszíthetik. De ha nem lesz nagy formahanyatlásuk vagy nagy bírói hiba a hollandok javára, akkor mázli nélkül szerintem a narancsosok nem fognak tudni nyerni. Ha mégis megtörténik, és lefocizzák a spanyolokat, akkor én leszek az első, aki megköveti őket.
Szerintem a spanyoloknak itt adva van a lehetőség, csak rajtuk múlik. Ha a teher alatt nem roppannak össze, ezt behúzhatják.
jazs 2010.07.08 16:48:52
@Harald hardrode: Én a spanyol résszel nem értek egyet, mert a spanyoloknak eddig semmi sem esett az ölükbe.
A németek pl. nem érdemtelenül nyertek volna VB-t, pedig őket a hollandokkal ellentétben rühelleni szoktam és valamiért most se voltak szimpatikusak.

A hollandok tehetnek akármit, ha megnyerik a VB-t, akkor az nem azért lesz, mert jók, hanem mert valami iszonyatos mákkal az ölükbe hullott.
Kivéve persze, ha bírói segítség nélkül lefocizzák a spanyolokat, de arra én minimális esélyt adnék.
Ha a spanyolok megverik magukat és így Hollandia lesz a bajnok azzal a VB önmaga paródiájává válna. Egyébként azt nem értem az egészben, hogy Hollandia hogy verhet át ennyi embert. A Brazilok is pánikolnak, holott szerintem a csapatuk borzasztó hatékony, az egyik legjobb csapat volt a VB-n.Igazából nem is értem hogy nem jutottal el a döntőbe. Az elején mondjuk nekem se tetszett a célfocijuk, aztán később már úgy tűnt, nincs ellenszerük, aztán kiderült, hogy van, csak a csapatukon belül kell keresni.
Amúgy lehet, hogy egyszerűen a konföderációs kupa átka érte el őket is.
Tévedett, aki azt hitte, Gyurcsány feladta. Itt bizony egy próféta van, aki nem adja fel. Prédikálni fog, amíg akad két ember, aki meghallgatja. (Fotó: Gusztos Péter/blikk.hu) Gyurcsány az őszödi beszéd végén azt mondta, ha az MSZP már nem támogatja reformjait, ő majd elmegy és…..
jazs 2010.05.07 12:31:52
@eml:

...és mennyire emberi, együttérző:
www.youtube.com/watch?v=0ay23coqpQg&feature=related

sőt, lovagias:

www.youtube.com/watch?v=CDBkc94vQ-Q&feature=related

és aki ezt el is hiszi az hallgassa ezt, amíg jólesik neki:

www.youtube.com/watch?v=zz31gg2xrJo&feature=related
Aki kétszer egymás után úgy el tudja bizonytalanítani a Barcelonát, hogy a címvédő jobban hajaz a Schalkéra, mint bármikor története során, annak a BL-döntőben a helye. Aki 90 percet lehoz úgy a Barcelona ellen, hogy a hat trófeát birtokló csúcsklubnak hazai pályán…..
jazs 2010.04.29 10:14:56
Azon már nem lepődöm meg, hogy Guardiola nagyon nagyvonalúan azt hiszi, hogy ők csak akkor érdemelnek győzelmet, ha a játék minden elemében felülmúlják az ellenfelüket, de hogy ezt már rajta kívül is szinte mindenki így gondolja azon igen.

Ez a párharc is azon ment el, hogy a Milanoi 1:0-ás vezetés után még inkább gólt akar rúgni.
Mert ugye G. nem tudna aludni, ha véletlenül úgy nyernének meg egy meccset idegenben, hogy az első félidő közepe után nem támadott a csapata. Ha nem fociról lenne szó, azt mondanám, hogy pazarolja az erőforrásait, míg a portugál meg tökéletesen használ fel mindent, ami a rendelkezésére áll. G-nek meg kell tanulnia, hogy 1 gól is eldönthet mindent(tavaly már leeshetett volna neki a Chelsea ellen) és néha kompromisszumot kell kötni és nem lehet az ellenfél edzőjének olyan fórt adni, hogy arra bizton számíthat, történjék bármi, nem vagyunk hajlandóak eltérni a taktikánktól semennyivel. Ez olyan, mintha egy háborúban az egyik tábornok kidolgozik egy briliáns taktikát, majd az ellenfél rendelkezésére adja és szerződésbe foglalja, hogy akkor fog attól eltérni, ha éppen az adott szituációban egy győztesnek kinéző csatánál az egyetlen kockázatot pont a taktika tartása jelenti. Ezt G. baxta el, nem M. nyerte meg.M-nek csak annyi szerepe volt, hogy azzal, hogy így megszervezte a védekezést, adott maguknak egy esélyt. Ami szinte el is szált az első gól után Milánóban, aztán csak sikerült őket visszahozni a meccsbe bekapni még kettőt. 3:1 után egyértelmű volt, hogy a Barca szinte biztosan kiesett. Láttunk már az internél sokkal gyengébb csapatokat is hatékonyan védekezni a katalánok ellen. Az meg egy vicc, hogy a tényeket nézve még így is a Barca kellett volna továbbjusson. Senki ne mondjon olyanokat, hogy az első meccs képe, stb. mert azon ugye volt egy lesgól, egy másikat meg szabálytalanság előzött meg. De ha azt meg is adjuk, akkor is 2:2. és idegenben rúgott góllal... Ha ehhez hozzávesszük a "kezezős" gólt, akkor már 2:3. Guardiola tavaly sem volt a helyzet magaslatán a hasonló stílusú csapatok ellen, ezért ő nem érdemelt továbbjutást, az már más kérdés, hogy a csapata igen. Ez a lovagias hozzáállása hogy mindig őszintén elmondja mit fog csinálni most még a szimpatikus vesztes szerepéhez sem elég, mert amit tesz az nem szimpatikus, hanem hülyeség. A kulcsjátékosok többségének gyenge formája csak hab volt a tortán. Fene tudja, ha nincs az a vulkán, akkor még ezt is elbírta volna a csapat.
Lassan indulnom kell a televízióba, itt az ideje tehát, hogy - az első fordulóhoz hasonlóan - ismét összefoglaljuk a ma estével kapcsolatos legfontosabb válaszra váró kérdéseket. Az már most látszik, hogy mindenhol érvényes (és egyben eredményes) lesz a voksolás, azaz minden…..
jazs 2010.04.25 20:14:44
@török gábor: Kedves Gábor!
Kicsit meglepő, amit a TV-ben mondott, hogy nem számított arra, hogy a jobbikosok ilyen arányban Molnár Oszkárra szavaztak. Szerintem abban is téved, hogy ezt a szavazók fegyelmezettségével magyarázza. Szerintem az okok inkább abban keresendők, hogy Molnár Oszkár ugyanazt az üzenetet mondja, amit a jobbik, ahogy a jobbik sem a párt emblematikus figurái miatt érte el az eredményeit, hanem azért, mert volt egy olyan üzenete, ami ebben a politikai helyzetben nagyon népszerű bizonyos szavazók között. Amennyiben elfogadja az elméletemet, szerintem már Önnek is jobban összeáll majd kép. Egyébként nagy tisztelője vagyok a munkájának. Remélem nem veszi zokon az észrevételemet.
Volt tegnap egy győztes is a pályán, és ha van meccs, amikor nem arról kell beszélni, hogy ki veszítette el, az Inter-Barcelona biztosan az. Nem tudok nem örülni az Inter győzelmének, mert jelenleg az Inter jelenti az olasz futball csúcsát. Ezt a mondatot igen furcsa kimondani, és nem…..
A futball egyik bűvöletes tulajdonsága, hogy ugyanazt a mérkőzést tízezer néző húszezerféleképp látja, és ennek következtében vég nélkül lehet vitatkozni felette. Az egyikük Cervantes korából veszi a hasonlatait, a másik az afganisztáni helyzet szakkifejezéseivel elemzi a…..
Kissé egyszerű stílusban megfogalmazva: lószart sem tudtunk meg a Bundesliga 29. fordulójából, legfeljebb annyit, hogy nem dőlt el a salátástál sorsa. Igazi rangadó volt a Schalke-Bayern, amelyen ugyan a vendégek nem érdemeltek feltétlenül három pontot, a hazaiak viszont egyet se,…..
Balhé, az van. Hiszti, az van. Csempe a francba, az van. Meg persze kapitány-kérdés is van, nekünk ez a szemünk fénye; dehogyis Trianon, a szövetségi kapitány, az vesszen mindörökkön örökké. Erősen patthelyzet szaga van a dolognak, mert bár én is szívesen venném lajstromba…..
jazs 2009.11.16 11:05:46
OFF

@_benito: Bölöni semmiképp sem lehet kibukva a magyarokra, mert nem öngyűlölő és magyar.
Ez a kettő együtt kizárja amit írtál, azt mondjuk el tudom képzelni, hogy Magyarország egy részére ki van bukva, de az maximum egyharmada
a teljes magyarságnak.

ON
Sokat adok Bölöni véleményére, de a Koemannal kapcsolatos kritikája nem tetszett.
Az nem Erwin hibája, hogy az utolsó pillanatban a svédek elleni meccsen elbaszták a játékosok, amit csak lehetett. A taktika K@RVA JÓ VOLT!
A portumálok ellen is, ez volt AZ EGYETLEN A SIKER LEHETŐSÉGÉT MAGÁBAN HORDOZÓ ELKÉPZELÉS, A BEKKELÉS. Az, hogy a svédek ellen nem, hogy nem jött be, de olyan tragikusan tökön rúgásként az utolsó pillanatban nem jött be sajnos rányomta a bélyegét a továbbiakra.
Erwin ott hibázott, hogy azt gondolta a mentális felkészítés nem feladata, de később, későn már ezt is látta, hogy ebben tévedett. Pár dolog nekem sem tetszik amit csinál, de az alap elképzelései jók, csak kéne még egy kis időt adni neki...

Bölönit hibáztatni a jobb csapatok elleni gyenge szereplés miatt nem ér. A modern fociban egy olyan erőszinten lévő csapat, mint a magyar meg kell tanuljon védekezni, különben esélye sincs.
Sőt ma már a Brazilok és az Angolok is attól sikeresek, hogy hátul kezdik az építkezést.
Dunga, Capello, Lippi, stb... A legtöbb sikeres úgy kezdi egy csapatnál, hogy megtanítja őket bekkelni, aztán 1 : 0 nyerni. Nekünk ezt még meg kell tanulni, remélem ezt Erwin is látja, és akkor nem lesz gond.
jazs 2009.11.16 11:06:52
@jazs:
"Bölönit hibáztatni a jobb csapatok elleni gyenge szereplés miatt nem ér. "

Erwint, nem Bölönit, bocs.
Negyediknek lenni a legszarabb az egész világon, ezért egy kicsit sajnáljuk Costa Ricát, de erre a bronzérem ünneplése közben nem sok energiánk marad majd előreláthatóan. Gondolni sem szeretnénk rá, hogy elveszítjük a bronzmeccset. Esélytelenként (de legalábbis nem esélyesként)…..
Ismét azt kell hogy mondjuk: bandákba verődött kóbor kutyák marcangoljanak szét, ha nem a miénk a legfaszább kis csapat a VB-n. Lélekölő, bátortalan, kiábrándító kezdés után machetével a fogunk között jöttünk ki a második félidőre, érezni lehetett, hogy ez a csapat…..
jazs 2009.10.14 12:53:50
@Walmer: egyelőre még a két klasszis és 20 favágó sem jellemez minket, sajnos.
Ha nem jutsz ki soha a VB-re, nem a győzelem kell legyen a cél, hanem a kijutás.
Ez is egy "magyar" betegség, hogy állandóan szélsőségekben gondolkodunk. Ami nem a legjobb, az szar...hát nem így van!
Ha a pólósok kikapnak a szerbektől az elődöntőben, akkor szarok, álljunk már meg!
Lehet a focink is azért ilyen rossz, mert a fasz Hofi már akkor fikázta, amikor még kurva jó volt.
jazs 2009.10.14 13:13:00
@Walmer: igen, valóban az volt a legfontosabb mondata a kommentemnek, gratulálok, hogy sikerült megtalálni!
jazs 2009.10.14 13:21:42
@kroos: Woland
Annyiszor mutatta már meg az U20-as válogatott, hogy nyoma sincs mentalitásában a többi magyar válogatotténak, az ember így könnyebben elhiszi azt is, hogy újra meg tudja tenni, még ha minden ellene szól is. Mert most nagyon sok minden szól ellene, ezt ne vitassuk: két hosszabbításos…..
jazs 2009.10.13 18:34:47
@popp: Na megkövetem az egész csapatot, téged is, rizlát is, mert pont ezt vártam tőlük, hogy ilyen helyzetben se törjenek le. Most nagyot küzdöttek és így ki lehet kapni bárki ellen.
Gratulálok a fiúknak, csak így tovább! :)
Most tényleg csak annyi hiányérzetem van, hogy kicsit türelmetlenek lettünk az utolsó percekben, ha még erősebbek vagyunk mentálisan...
jazs 2009.10.13 18:52:11
@popp: Nálam Eger is bebizonyította, hogy nem annyira szar, mint Honduras után gondoltam volna.
Persze nem tartom most se zseninek, mert az alapfelállás nem bizonyult jónak, de azért abban is lehet szerepe, hogy a szünetben fel tudtunk állni a padlóról, ezt ne vitassuk el tőle szerintem.
Magyarország – egyedüli európai csapatként – bejutott az U20-as labdarúgó világbajnokság legjobb négy csapata közé. Püff neki, ráadásul a csehek és az olaszok legyűrésével ezért mi magunk tettük a legtöbbet, azaz az EB első négy helyezett csapatából kettőt is…..
jazs 2009.10.13 12:30:26
@kroos: "ki ezt irta annak üzenem hogy mekelele meg vieira se voltak igazán gyorsak, Paul ince se volt labdazsonglö, Roy Keane se a biciklicseleiröl ismerjük mégis letettek valamit az asztalra."

Ezek közül melyikkel is képvisel egy szintet Dárdai?
Vagy az összessel?
Dárdai jól szerel, és tiszteletet érdemel a küzdeni tudása miatt, főleg, hogy pont abban jó, ami a legtöbb magyar focistából hiányzik, küzdeni tudás és alázat. De ettől még Németh 10x tehetségesebb, mint Dárdai valaha is volt, persze ettől még Dárdai nekem is szimpatikusabb.
Rajtad kívül mindenki értette, hogy miért tud többet a JÁTÉKRÓL Németh, mint Dárdai.
jazs 2009.10.13 12:44:36
@kroos: Dárdai nem rossz játékos, de azért nem egy Vieira, pláne nem Keane, de nem is Gattuso.
Terry azért több dologban is jó, mint a szerelés.
Dárdai akkor lenne nagy VK, ha mellette tudna passzolni is és technikailag is jó lenne.
Ma már a posztja legjobbjai ezeket is tudják.
jazs 2009.10.13 12:47:12
@jazs: Az még kimaradt, hogy esetében ezért jogos felhozni, hogy Németh többet tud a játékról nála, de amúgy Huszti, Rudolf vagy Gera is.
De talán még Juhász is, meg Sanyi...na mondjuk Sanyi nem:)
A nagy örvendezésben úgy csináltunk, mint a felnőtt válogatott védelme, és egymásra vártunk, hogy megénekeljük a magyar U20-as válogatott újabb történelmi tettét. Szerencsére nincs nagy baj, mert tovább írjuk a történelmet ma este, amikor Olaszországgal már az éremért…..
Az E és az F csoport mérkőzéseivel tegnap végetért az egyiptomi U20-as világbajnokság csoportköre. 16 válogatott - köztük a magyar csapat is - készülhet a kieséses szakaszra. Kiszámíthatatlan mérkőzések, angol bukta és magyar feltámadás eddig; egy ágon sűrűsödő európai…..
jazs 2009.10.05 10:43:11
@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Koplárovics Béla? :)
18 óra 45 perckor kezdődik a magyar válogatott utolsó csoportmérkőzése az U20-as világbajnokságon. Az ellenfél, az Egyesült Arab Emírségek csapatától sajnos egy teljes mérkőzést sem láttunk, így sem az ellenfél bucira verését nem fogjuk ígérgetni, sem kínos zakóval nem…..
jazs 2009.10.03 19:56:53
@rizla: A meccset nem nézem, de követem valamennyire.
Az eredménynek örülök, de a reakcióknak kevésbé...
Hihetetlen, hogy több évtizednyi tapasztalat után is képesek bedőlni a legtöbben pár jó/szerencsés meccs okozta illúziónak(Hú, mit fogok ezért kapni :D)
Azt hiszem értem mire célzol, de akkor Honduras jobb, mint Magyarország, Magyarország, mint Dél-Afrika és Dél-Afrika mint Honduras... Reméljük találkozunk még Honduras válogatottjával és bebizonyítják a fiúk, hogy neked van igazad, és átgázolunk rajtuk :)
jazs 2009.10.03 21:27:31
@rizla: Ezért nem írtam, hogy ezen a tornán.
De ugye te sem zárod ki a lehetőségét annak, hogy még az életben összefusson ez a két csapat ?!:)
Maradéktalan fordulót kínálunk szíves fogyasztásra, amelyben lesz nagy derbi (a déli), és kicsi (Toszkána két törpéje, a Siena és a Livorno), és egyetlen párosításról sem tudjak első blikkre eldönteni, ki az esélyese. Az Inter a bombaformában hasító Udinesét fogadja, a…..
jazs 2009.10.03 12:59:12
@_benito: "Félnetek nem kell, jó lesz."
Ez tetszett :))
jazs 2009.10.03 15:24:31
@_benito: tényleg :D
De az feltűnt, hogy megcserélted a szavakat :)
Ma este 18:45-kor Dél-Afrikával találkozik a Honduras ellen jókora pofonba szaladó U20-as válogatottunk. Kissé rendhagyó három dolgunkat elsősorban azoknak szánjuk, akik valóban azt szeretnék, hogy Gulácsiék minél jobb eredményt érjenek el, de talán okulhatnak belőle azok is,…..
jazs 2009.10.02 13:03:59
@montipájton: Nekem nem tetszik az a cikk, legalább annyi hülyeség van benne, mint nem hülyeség.
Részletekre nem térnék ki.

Az NST nem tervezi egy olyan cikk megjelentetését, ami a különböző zónák országainak kvalifikációs lehetőségeiről ír. Én pl. mindig rácsodálkozom, hogy mennyivel nehezebb dolga van egy európai csapatnak kijutni VB-re, mint más zónákból lenne.
De lehet, hogy csak én látom így, és tök jól van kitalálva a rendszer, nem is nagyon olvastam nagy futballnemzeteket tiltakozni a jelenlegi helyzet ellen, de nekem akkor is az a véleményem, hogy nem igazságos.
jazs 2009.10.02 14:00:30
@mocsing: Én nem azt mondom, hogy ne területi alapon, hanem, hogy bizonyos zónákból túl sokan, máshonnan túl kevesen jutnak tovább.
PL.
CONCACAF-ZÓNA

Costa Rica
Honduras
USA
Mexikó
Salvador
Trinidad és Tobago
Ez 6 csapat, ebből 3 továbbjut, 1 pótselejtezőt játszik.
Európában ez úgy néz ki, hogy 1 jut tovább, és a második valszeg selejtezőt játszik.
Ez így rohadt fura nekem, de lehet, hogy csak én gondolom, hogy Honduras, Trinidad és Tobago, Salvador, Costa Rica négyes-függetlenül, hogy a saját csoportjukban hogy megy nekik most- a legtöbb európai csoportban nem tudná megszerezni a 2 helyet sem, de még USA és Mexikó sem. Nekem még az is kicsit túlzásnak tűnne, ha csak két továbbjutójuk lenne.
A Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójának szerdai játéknapja egy meglepetést szolgáltatott, de az annál vaskosabbra sikeredett. A Milan veresége a Zürich ellen még akkor is szenzáció számba megy, ha valaki látta a Bari elleni hétvégi siralmas játékukat, amikor még…..