Regisztráció Blogot indítok
Adatok
triple_sec

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha elégedetlen vagy a budapesti metróval, ha szerinted sokszor nem eléggé tiszta, vagy zavar a graffiti, akkor ajánljuk figyelmedbe a mai posztot. Időutazást kínálunk, méghozzá a hetvenes évek New Yorkjába. Irány a föld alá! A hetvenes években a New York-i metrót még…..
triple_sec 2013.04.18 20:22:34
@marater: Az állomások jó részére valóban rászorulna egy alapos felújítás/takarítás, de maguk a kocsik elfogadható állapotban vannak, sőt nyáron légkondi is van.
Torobala baross tér című képét az Urbanista Indafotó-gyűjteményébe töltötte fel. Kösz! Palotabarát, a bpxv bloggere ismét elgondolkodtató poszttal örvendeztetett meg. A kérdésfelvetés adott, megfejtések, tippek, vélemények, jöhetnek a kommentekbe!   Elmélkedtem a…..
triple_sec 2013.02.14 16:59:49
@pöttömröff: Zuglóban sok ellenpélda van: Mexikói út, Amerikai út, Francia út, Szőnyi út...
Örülünk, Vincent? Hitlerszag 2012.11.27 00:33:47
      Nagyanyám a nyolcéves fiával állt a szolnoki főpályaudvaron, várva, hogy a magyar állam, az ezeréves magyar királyság szorgos hivatalnokai, csendőrei és vasúti alkalmazottai bevagonírozzák.  Nem tudta, hogy mi történik, nem tudta, hogy erről az…..
triple_sec 2012.11.28 00:29:58
@tyder: Amíg internet van, trollok is lesznek. Kicsit olyan ez, mint a drog elleni háború. Kitiltod, jön helyette három, ráadásul rosszabb...
triple_sec 2012.11.28 03:33:53
@tyder: Maradjunk ebben. Nekem sem hiányoznak a trollok, de hát én naiv „nagyondemokrata”-ként próbálom akarni megérteni az ő álláspontjukat is. Ráadásul nélkülük az internet is szürkébb hely lenne. :-)
[Ifjú kollégánkat, Sziklai Balázst, aki közülünk a legilletékesebb, megkértük, írjon néhány sort az egyik kitüntetettről. Íme.] Alig fél órával a közgazdasági Nobel-díj odaítélése után már fél tucat új email sorakozott a postaládámban. Mindegyiknek ugyanaz volt a…..
Teadélután Never free Breivik! 2012.08.26 02:45:34
A Norvégiában jelenleg kiszabható legmagasabb büntetést rótták ki a tavaly nyáron hetvenhét embert meggyillkoló Anders Breivikre - ami jelen esetben huszonegy év börtönt jelent. Ez minősül (többek közt) Norvégiában is az életfogytiglani börtönbüntetésnek. Mint ismeretes, a…..
triple_sec 2012.08.26 21:20:15
Nagyon tetszik az az érv, hogy ép lelkületű ember csak úgy nyerhet feloldozást a szándékos (tömeg)gyilkosság bűne alól, ha vezeklésül megöli magát. Ezt már én is többször megfogalmaztam magamban.

Ugyanakkor a következtetés, hogy Breiviknek borderline személyiségjegyei lennének, szerintem téves. Az a baj, hogy ép lélekkel felfoghatatlan, hogy valaki álláspontja „népszerűsítése” érdekében 77 embert meggyilkoljon, holott sajnos éppen ez a pszichopata személyiség egyik leghátborzongatóbb vonása. Végül is valamit csak elért a beteg céljaiból ezzel a tettel. Egyrészt, az egész világ róla beszél. Másrészt, ahogy egy norvég író kifejti (
magyarnarancs.hu/publicisztika/az_akarat_megvan-76677), a Breivik-gyilkosság alapjaiban rázta meg azt a fajta naiv, ártatlan bizalmat, amely a norvég társadalmat az író szerint eddig jellemezte. A társadalmi bizalmatlanság pedig történelmileg mindig is kiváló táptalaja volt az idegengyűlöletnek, a vallási türelmetlenségnek, az intoleranciának. Breivik tehát mosolyoghat, lyukat ütött a norvég társadalmat átszövő bizalmi hálón. Éppen ez volt a célja. Most pedig valójában 21 évnyi alkotói szabadságra megy, hiszen a börtönben folytathatja az írást.

Az egyetemen volt egy mindenki által gyűlölt, „szívatós” tárgy. Miután levizsgáztunk, évfolyamtársaimmal az erdei tűzrakónál rituálisan elégettük a jegyzeteinket. Amikor a járókelők rákérdeztek, mit égetünk, mondtuk nekik, hogy egy gyűlölt egyetemi tárgy jegyzeteit. Jól esett levezetnünk a frusztrációt és propogálnunk idegeneknek, hogy milyen gonosz volt a professzorunk. Breivik számára az emberi élet nem ér többet, mint egy kötegnyi jegyzet. Gondolkozás nélkül feláldoz 77 életet, ha ezzel „bosszút állhat” a multikulturalizmusért és propagálhatja beteg nézeteit. Számára ez egy rituálé volt, márpedig a rituálékban kevés az irracionális elem, még ha a rituálét végző ember beszámítható is. Mi sem értünk el kézzelfogható eredményt a jegyzetégetéssel, mégis nagyon jól esett. (Ezért gondolom, hogy borderline személyiségvonások is magyarázható a Breivik-eset.) A legtöbb „normális” ember ezt képtelen megérteni, pedig a pszichopaták valóban így működnek. Számunkra az emberek: tárgyak.
Tegnap délután ülök a szobámban (a Nyugatihoz közel lakom), és egyszer csak hallom, hogy az erkélyünk alatt valaki érces hangon ordítozza, hogy "a kurva anyádat megbaszom, a rohadt kurva anyádat, te szemét". Jó egy percig hallgattam, aztán gondoltam, muszáj megnéznem, mi az. Amit…..
triple_sec 2012.08.08 14:51:51
@kovi998: „[A] jó bevált fizikai retorziót alkalmazom.” Az, hogy a csövesek a kapud elé húgyoznak/szarnak, max. szabálysértés, de az, hogy retorzióként megvered őket, testi sértés, de minimum önbíráskodás, s mint ilyen, bűncselekmény. És még te akarod feljelenteni a rendőröket?! Megértem én, hogy megnehezítik az életedet, de nem gondoltál még arra, hogy kevésbé drasztikus, erőszakmentes módszerek (pl. torkod szakadtából leordítod a fejét, de nem bántod, csak hogy egy példát mondjak) méltányosabbak, ámde ugyanúgy hatékonyak lehetnek? Vagy kifejezetten élvezed, hogy következmények nélkül bánthatod a nálad gyengébbeket, és még nagy nyilvánosság előtt dicsekszel is vele?
Néhány keresetlen szóval sikerült sokakat megbántanom. Előre bocsátom, nem ez volt a célom. Kérem őket, ne legyenek megbántva. Őszintén szólva meglepett, hogy ennyi ember megsértődött azon, amit írtam. Ha visszanézem a most 600 kommentet, a következő dolgok miatt sértődtek meg…..
triple_sec 2012.06.04 21:20:59
@Aszteroida-bányász metal énekes: Igaz, hogy több szempontot is leírtam, mert ez egy bonyolult kérdés. De az önellentmondás egy kicsit túlzás talán. Kérlek, fejtsd ki!
triple_sec 2012.06.04 21:51:58
@Aszteroida-bányász metal énekes: Értem. Bár a holokausztos hasonlatodat a legmélyebb tisztelettel visszautasítom, mert gazdasági fellendülést lehet tömeggyilkosság nélkül is generálni, de pl. Erdély vagy Romániához tartozik, vagy Magyarországhoz; tertium non datur. Ugyanakkor értem, mi bánt ebben. Erre mondom, hogy ez egy nagyon bonyolult kérdés. Szerintem a szláv nemzetállamok léte pont azért egyáltalán nem irreleváns nekünk, magyaroknak, mert egymás mellett élünk. Ezt csak úgy érdemes, hogy megértjük és tiszteletben tartjuk egymás érdekeit és értékeit. Ha jól értem, téged az zavar, hogy amit ők igazságtételként éltek, élnek meg, az a magyarságnak óriási igazságtalanságot jelentett és jelent és ebben igazat is adok neked. De ahogy Conv. is leírta, a felosztás végződhetett volna jól, (majdnem) mindenki számára elfogadhatóan is (aki még ma is ott tart, hogy „Mindent vissza!”, az szerintem fikarcnyit sem jobb a Slota-féléknél), és az alapvetés (ti. hogy Nagy-Magyarországnak meg kell szűnnie) nem volt ördögtől való. Innen a látszólagos önellentmondás: Trianon egyrészt szükségszerű volt és igazságos is... lehetett VOLNA. Másrészt viszont sajnos nem volt igazságos, messze nem. Éppen emiatt egyszerre tudom átérezni a gyász érzését (és ezért tartom ízléstelennek az eredeti millás bejegyzést és enyhén szánalmasnak a cikkíró magyarázkodását), és ugyanakkor igazat tudok adni a cikkírónak abban, hogy (amellett, hogy örökké emlékezzünk) most már ideje lenne továbblépni. Senkinek nem használ az a külpolitika, amelyet sérelem és elfojtott revansvágy vezet.
triple_sec 2012.06.04 22:01:24
@Aszteroida-bányász metal énekes: Örülök, hogy sikerült tisztázni. :-)
Bin Laden megölésekor az amerikai kommandósok egymillió oldalnyi anyagot találtak az al-Kaida működéséről és terveiről. Természetesen mivel amerikaiakról van szó, bizonyosan semmilyen plusz forrást nem tudtak fordítani arra, hogy egynél több ember olvassa ezeket az iratokat,…..
triple_sec 2012.03.18 18:59:19
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

Ez jó, tehát már a világháborúkat is a zsidók okozzák. Lassan itt a 100. évforduló, időszerű lenne felhívni a figyelmet, hogy a Titanic-ot is nyilvánvalóan ők süllyesztették el. (Ájszberg tudniillik, ilyen névvel katolikus nem lehetett.)

Kicsit azért ezt a kijelentést árnyalhattad volna, ha már ennyire hű akarsz lenni az eszméidhez. Pl. írhattad volna azt, hogy „igaz, hogy a második világháborút KÖZVETLENÜL nem a zsidók okozták, de nyilvánvalóan a pimasz metéltfarkúak addig provokálták szegény Hitlert, míg az dühében kénytelen volt bekebelezni Ausztriát és Csehországot, majd lerohannia Lengyelországot, Németalföldet, Franciaországot, Dániát, Norvégiát, Jugoszláviát, Görögországot és végül a Szovjetuniót. Csak így lehetett megfékezni a zsidó horda tombolását.”

Néha gazdagíts az összeesküvés-elméleteiden, így fordulatosabb és olvasmányosabb lesz (ha már hitelesebb nem is).
triple_sec 2012.03.18 19:01:04
@Bicepsz Elek77: "Osama is alive" pólók eladók!!! 6 000 HUF/db. Tőlem vegyetek, ne Elektől, a nyelvi szabatosság csak megér még egy ezrest! ;-)
Tamás bélszint rendelt az oktogoni Friday's-ben, de a második kísérletet is visszaküldette, annyira ehetetlen állaga volt. Ennek ellenére egy rövid veszekedés és rendőrséggel fenyegetőzés után kifizettették vele, amit nem fogyasztott el:Körülbelül két héttel ezelőtt, egy…..
Miután végre nyomdába került az ígért két pofonból az első, a milicistakérdés le is van tudva, így most megint arról lesz szó hetekig, hogy náci gárdát alakítani sem szép dolog, de talán ha a cigányok abbahagynák a cigánykodást, akkor eleve nem lennének gárdisták se. Ezt…..
Gyuszi 8 éves kora óta vezet mindenféle gépjárművet, mégis simán elkaszálták jogsivizsgáján. Átment ugyan egy záróvonalon, de szerinte a nagyobb gond azzal volt, hogy nem motiválta eléggé oktatóját, például plusz órákkal vagy csak úgy zsebbe:Elöljáróban azt szeretném…..
triple_sec 2011.03.10 11:08:27
Huhú, én először azért buktam meg, mert egy baromi széles úton egy gyalogos már lelépett a zebra túloldalán, én meg nem álltam meg, de szegény amúgy sem tudott átmenni, mert a kocsik az Ő oldalán (!) nem engedték át. Persze a szabály betűje szerint jogos volt, de azért anyáztam, hogy a többi vezető, akik nemcsak formálisan szegték meg a KRESZ-t, de konkrétan életveszélybe sodorták a gyalogost, mentek tovább a jogsijukkal...

Ezután még háromszor megbuktam ennél sokkal súlyosabb hibákért... A kudarcélmény persze csak rontott a teljesítményemen. Egyik esetben pl., tanulva az első bukásból, át akartam engedni a gyalogost a zebrán; de kiderült ám, hogy lámpás a zebra és neki piros volt, csak én bepánikoltam és nem vettem észre... Összességében nem ment nagyon rosszul, de mindig becsúszott egy-egy fatálisnak bizonyuló, amatőr hiba. Az oktató kertelés nélkül biztatott, hogy fizessek fű alatt, de nem! Tisztességesen akartam győzni vagy végleg elbukni. Még gúnyolódott is: "Te és az elveid..."

Aztán ötödszörre (utolsó lehetőség, két vizsgabiztos!) átmentem. Úgy, hogy az autópályán (sic!) először hosszan a buszsávban mentem, majd át a zárón. (Hozzáteszem, életemben először vezettem autópályán, mert persze az oktató sumákul beírt, de sosem vitt ki, ahogyan sötétben sem vezettem az órák alatt.) Csodálkoztam is, hogy miért engedtek át, bár azt mondták, hogy ha ez iskolai osztályzat lenne, akkor egy gyenge hármas adnának (mire én, magamban: "Hülyék vagytok, úgy kellene kivágnotok, mint macskát..."). Aztán rájöttem: szerintem az OKTATÓ kente meg őket a plusz óráimon szerzett pénzből, mert megunta a bénázást, és nem akarta, hogy rontsam már az autósiskola és főleg az ő statisztikáit. Persze bizonyítékom nincs, de erősen gyanús, hogy ilyen valóban durva hibákkal átengedtek...

Mindenesetre felejthetetlen élmény volt, az a sok ködös, hűvös, késő téli hajnal a kispesti NKH-telepen. :-)
Tényleg Coca-Colának kell lenni, hogy az automatába szorult 500 forintot visszaküldjék?Némelyik Coca-Cola automata már 500-ast is elfogad (gyakrabb eset mondjuk, hogy visszaköpi). Nekem viszont sikerült találkoznom egy olyannal, amelyik nem engedte levásárolni, és visszaadni sem volt…..
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..
triple_sec 2011.01.23 03:56:37
Alapos és gondosan megírt cikk, nekem mégsem tetszik. Úgy érzem, az érvelés egyszerre hív boszorkányüldözésre és szerecsenmosdatásra.

Szerencsenmosdatás, hiszen ezek szerint Kecskés Tamáson kívül senki nem (vagy csak érintőlegesen) felelős: 1. Szegény "csöves" WB, "kénytelenek" voltak beengedni a Noise Life-ot. Nyilván puskatussal a hátuk mögött fenyegették őket, hogy tovább futtassanak egy veszteséges vállalkozást. 2. A rendőrtiszti főiskolás srácot (akinek, ha ez igaz, véleményem szerint rémhírterjesztés alapos gyanújával már szintén előzetesben kellene ülnie) ne bántsák, ő csak a csaját akarta menteni. 3. Az ezután várható hatósági túlkapásokra és buli- és szórakozóhely-ellenes közhangulatra a cikkíró, azt látom, adottságként tekint, mintegy széttárja a kezét, mintha ezek rendben lennének vagy legalább is meg lehetne őket érteni. (Személy szerint helyeslem, hogy a WB úgy döntött, végleg bezár; döntésük és közleményük szerintem korrekt és tiszteletre méltó. Nyilván lesznek teljesen ésszerű szigorítások is. Ugyanakkor attól félek, hogy a megrendültség és düh átjárta közvélemény kiszolgálására a hatóságok példátlan és a szükségesen messze túlmutató vegzatúrákban fogják részesíteni az éjszakai élet résztvevőit.) 4. A tinik kivétel nélkül és minden körülmények között csak felelőtlenek lehetnek, szüleik meg nincsenek, akik vigyáznának rájuk.

Miután mindenki mást tisztáztunk, velük szemben Kecskés Tamás ügye védhetetlen, ő egy pénzéhes, gátlástalan, felelőtlen gyilkos. Gyilkosa a három lánynak, a budapesti elektronikus partikultúrának, Magyarország nyugatosodásának. Ezt én nem tudom elfogadni. Bár remélem, a cikkírónak abból a szempontból nem lesz igaza, hogy Kecskés végül megkapja méltó és kellően kemény büntetését a tragédiában való felelősségéért, ugyanakkor ilyen elementáris erejű bűnbakképzést ritkán látni. Sőt arra gyanakszom a cikkben elő-előforduló homályos utalások alapján, hogy a cikkíró ellenszenve K.T. iránt nem pusztán a tragédiában viselt felelősségével magyarázható, hanem inkább régóta húzódó szakmai vita és/vagy személyes ellentét áll a háttérben. Ha ez így van, akkor a gyász ürügyén elátkozni a riválist nemcsak túlzó, hanem ízléstelen is.
Tisztelt blog!   Az esetem elég friss, a múlt héten történt. Neveket nem írok, mert azt hiszem úgyis kiszednék belőle. Röntgenre kellett mennem egy sportsérülés következtében, a duplájára volt dagadva a bokám, mint ahogy normális lett volna. Elbicegtem a háziorvoshoz, aki…..
triple_sec 2011.01.18 11:50:15
@bájgúnár: Te mondd csak, mi az, amit NEM adnál el 15 perc kétes hírnévért és figyelemért?
Béla szomorúan tapasztalta, hogy fél éve töltögetett Shell-kártyája a Mekiben egy darab kis hamburgerre fussa: Körülbelül azóta volt egy üzemanyag-töltőállomásos pontgyűjtőkártyám, mióta bevezették. Régebben nem igazán használtam, csak a port fogta a fiókom mélyén.…..
Az Erzsébet téri szökőkútban fürdenek és örömmáglyákat gyújtanak a szar humor szerelmesei: ismét valódi műegyetemista viccek a Napi Borzasztó Szóviccen! És milyen összetéveszthetetlenül irtóztató, autentikus darabok. Először egy hahotoid képvicc, a főszerepben…..
triple_sec 2010.03.29 01:29:02
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálja, valóban meghalt-e K. Balázs (alias Baja), a magyar warezkirály, aki az áprilisi újlipótvárosi warezrazzia idején külföldre menekült, míg hat társát előzetes letartóztatásba helyezték. K. Balázs júniusban skype-on interjút adott P.…..
A szomszédos országok elitje nem fogja abbahagyni a magyar kisebbség vegzálását, csak egy erőt mutató, nemzetközileg beágyazott és jól működő biztonsági szervekkel ellátott Magyar Köztársaság nevű állam határozott fellépése esetén. Ilyen jellemzőkkel leírható ország…..
triple_sec 2009.08.04 01:16:52
Általában szívesen olvasom a blogot, mert színvonalas, modern konzervatív eszmeiséget tükröző írások jelennek meg rajta (bár magamat nem tartom konzervatívnak). De ez a Für Lajos-i, határrevízióról ábrándozó írás, igényes és visszafogott stílusa, az óvatos pedzegetés ellenére, már bocs, de inkább a kuruc.infóra való.

"[...] az 1945 után meghúzott külső határok, majd a kommunista vezetés által néha módosított belső határok miért jelentenek tabut Közép-Európában?"

Megmondom Neked: azért, mert (különösen Kelet-) Európa kulturális és nyelvi heterogenitása miatt puskaporos hordó. Számtalan vallás-, birodalmi, nemzetépítő, majd két világháború után valahogy a németek és a franciák rájöttek, hogy érdemes túllépni az egymástól való félelem és az egymás iránti bizalmatlanság évszázados paradigmáján. Ebből nőtt ki az EU. Egyértek Nasztával: nem kell útlevél, szabadon sétálhatsz a Mária Valéria hídon, remélhetőleg egy évtizeden belül nekünk is lesz eurónk. Mi kell még? A határrevízió feszegetésével gyógyulófélben lévő, évszázados sebeket dörzsölünk insteril sajtreszelővel.

Ami a nyelvtörvényt illeti, valóban, szerintem is nettó baromság, de erre megvannak a megfelelő fórumok. Plusz, Szlovákia demokratikus állam, nem mindig lesznek nácik a szlovák kormányban, az előzőben, ha még valaki emlékszik rá, pl. magyar miniszterek is voltak.
Lehet, hogy elfogult vagyok, de az egyik legtetszetősebb point-n-click játéknak tartom a Ghostscape című horrort. Egy bátor tudós bőrébe bújhatunk, aki egy szellemjárta házban ragad. A fő cél természetesen a házból való kijutás, de ha akarjuk, a tudományos éhségünket is…..
Ronda korcsok címmel kaptunk levelet, de szerencsére van humorunk, így átláttunk a szitán, és megértettük, hogy viccről volt szó. A képhez az alábbi szöveg érkezett, feltehetően valamelyik kutya írta: "Tavaly születtünk bordeauxi dog apától és amerikai bulldog anyától.…..