Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Travelguide.Betti

39 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kislányunk idén fogja betölteni a második évét, ezért úgy határoztunk, hogy most már elég nagy ahhoz, hogy nekivágjunk az első közös tengerparti nyaralásunknak. Mivel mindenképpen autóval szerettünk volna menni, és így a legegyszerűbb Horvátországba eljutni, ezért utunk…..
For English please scroll down Tavasszal mindannyian szívesen megyünk ki a szabadba, és sokszor kelünk útra, hogy kiránduljunk egy kicsit. Ha így teszünk, nem árt néhány dologra odafigyelni indulás előtt, főleg, ha egész napos túrát…..
For English please scroll down Ha Tunéziában járunk, elmaradhatatlan, hogy megtekintsük azt a csodaszép falut, amelyben minden ház fehér, kék ablakokkal és fekete szegecses ajtókkal; Sidi Bou Saidot. A települést muszlim vallási vezetőjéről nevezték el. Forrás/Source:…..
For English please scroll down Afrika egyik országa, az általunk leginkább a futballcsapatáról ismert Elefántcsontpart. Nevét arról kapta, hogy területén jelentős volt az elefántcsont-kereskedelem, mert a nyugat-afrikai elefántok csontjainak jellegzetessége, hogy soha nem…..
For English please scroll down Korábbi cikkünkben bemutattunk Budapest gyógyfürdői közül néggyel, most nézzük meg a többit is, hiszen azok is gyönyörűek. *** In the first part of our series, we presented four of Budapest’s thermal baths. Now let’s see some more of them. Szent…..
For English please scroll down A világon kevés olyan főváros létezik, amelyben hőforrások találhatók. Magyarország fővárosa ilyen. Budapest fürdőváros. Gyógyfürdőink többsége nem csupán turisztikai látványosságot nyújt, hanem ma már műemléknek is számítanak. Eredetük…..
Régóta terveztük, hogy elutazunk Erdélybe pár napra, hogy az ott élő rokonainkat meglátogassuk, és nagyokat kiránduljunk. Természetesen nem sikerült zökkenőmentesen odaérni: az autópályán jutott eszünkbe, hogy nem hoztunk magunkkal pénzt, a GPS csak addig vitt, amíg készen volt…..
Korábbi cikkünkben a magyarországi húsvéti hagyományokról írtunk. Nézzünk most körül egy kicsit a világban, más országok vajon milyen szokásokat követnek húsvét ünnepén? Portugália A portugálok körében a húsvét vallási ünnep, népszokásokkal nem igazán rendelkeznek…..
For English please scroll down „Zöld erdőben jártam, Kék ibolyát láttam. El akart hervadni Szabad-e locsolni?”  Forrás/Source: http://www.almaimotthona.hu Húsvét ünnepe hazánkban egy fontos vallási ünnep, amelynek alkalmával Jézus Krisztus feltámadására emlékezünk. Ez…..
Itt a tavasz, mindenki vágyik a természetbe. Ilyenkor mi sem lehet nagyobb kikapcsolódás, mint kimenni a szabad ég alá, és a friss levegőn egy nagy-nagy takaróra leheveredve, a természet neszeit hallgatva enni egy jót. Viszont érdemes néhány dolgot előre megtervezni, és az sem…..
Több ízben vettünk már részt teljesítménytúrán, ezért úgy gondoltuk, ideje meghódítanunk a Naszályt is. Gyönyörű, ahogy 652 méteres legnagyobb csúcsával kiemelkedik Vác mögül. Térkép alapján nem tűnt vészesnek a több, mint harminc kilométeres gyalogtúra, aztán hamar…..
For English please scroll down Kanada atlanti partjainál található egy csodálatos sziget, Új-Fundland. Eredeti neve Terra Nova volt, amelyet 1497-ben kapott. Bár a legidősebb emberi ittlétet bizonyító maradványok i.e. 5500-ból származnak, a sziget felfedezését 1497-től számítják.…..
For English please scroll down Ha esetleg unatkoznátok hétvégén, nézzetek szét, hogy a közeletekben milyen kirándulási lehetőségek vannak. Mi is így tettünk, és gyalogtúrára indultunk a Csomád és Fót közötti szépséges vidéken. Az erdő csendje kikapcsolja az ember…..
For English please scroll down A hosszú téli hónapok során gyakran gondoltam rá, hogy milyen jó lenne egy kicsit elutazni valahová, megszakítani ezt a szürkeséget. Szerencsénkre február elején adódott egy lehetőség, aminek köszönhetően néhány napot eltölthettünk…..
For English please scroll down Akik nem annyira jártasak a búvárkodás témakörében, azt hihetik, hogy ez egy nyári sport, pedig nem így van. Télen is számtalan lehetősége van azoknak, akik ennek az extrém sportnak a szerelmesei. Nézzünk meg néhányat azok közül az osztrák és…..
For English please scroll down Srí Lanka szigetét Marco Polo a világ legszebb szigetének tartotta. A legenda szerint Ádám, miután kiűzetett a Paradicsomból, itt lépett először szárazföldre. A buddhista hiedelem szerint Buddha ezt a helyet látogatta meg útban az örök élet…..
For English please scroll down A Zöld-foki szigetek az egzotikus utazásra vágyók egy igen közkedvelt célpontja. Hazánkban csupán az elmúlt években kezdett ismertebbé, felkapottabbá válni. Pedig igazán szerencsés választás lehet, hiszen valamivel olcsóbb, mint a legtöbb ilyen…..
For English please scroll down A Mohácsi Busójárás számunkra igazi különlegesség, és nem utolsó sorban az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájára felkerült népszokás. Az ünnepségsorozat utolsó napján, azaz holnap kerül sor a koporsóégetésre. A város főterén…..
For English please scroll down Február a farsangi fesztiválok és karneválok ideje. Ez természetesen nem csak nálunk van így, hanem más országokban is hagyománya van a télűző mulatságoknak. Tekintsünk meg párat Európa más tájairól is. *** February is a month of festivals and…..
For English please scroll down Egy maldív-szigeteki nyaralásról mindenkinek az jut eszébe, hogy drága. Ez sajnos valóban így is van, de, ha egyszer összegyűjtünk rá elegendő pénzt, életre szóló nyaralásban lesz részünk. A Maldív-szigetek 1972 óta nyitotta meg kapuit a turizmus…..
For English please scroll down Alighogy elbúcsúztattuk az óévet, máris itt van a farsangi fesztiválok ideje. Magyarországon a farsang időszaka vízkereszttől hamvazószerdáig tart. Hazánkban a XV. század óta ismertek a farsangi mulatságok. Ahhoz, hogy elődeink fel tudjanak készülni…..
For English please scroll down A hosszú téli időszak során gyakran vágyódunk melegebb vidékre. Szerencsére a világban számtalan hely létezik, ahol télen is nyár van. Az egyik közülük Kuba. Forrás/Source: http://hu.pinterest.com/ A mi szemünkkel nézve Kuba nagyon vegyes…..
For English please scroll down Január végére beköszöntött kis hazánkba is a tél. Az alábbi képsorozat Veresegyházon készült. In our photo gallery, we are going to show you the snowy Veresegyház, Hungary. ..
For English please scroll down Az itthoni sípályákat bemutató sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk. Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk hozzá, hogy aki még nem tette, kipróbáljon párat a saját pályáink közül is. Galyatető A Galyatető egy közkedvelt kirándulóhely a…..