Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Desmont

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1904. Fogorvosi terem a philadelphiai Pennsylvania Egyetemen. Egyszerre hetven széken dolgozhattak a tanulók..
Desmont 2019.11.01 13:01:50
Ütős megint! Igen csak jó!

A brit pilóták alapvetően nem lehettek semmi figurák, ha már azt vesszük hogy a Luftwaffe ellen (is) kellett harcolniuk. De ez... ez azért eléggé túl megy mindenen, pláne az alapján amit a kollégák írtak fentebb. Szóval baromi jó kép és max riszpekt a RAF pilótáknak!

Út a vadonba. Igen, még a filmből is az derül ki hogy szegénykém inkább idealista volt mint egy igazi vadont ismerő ember. De a történetének nem is ez a lényege, hanem az, hogy már réges rég kitermelt a fogyasztói társadalom egy olyan generációt, amely abszolút elszakadt a természettől és egész életre egy kényelmes és generált boldogságos életet kínál. A srác ezt ismeri fel, hogy ez mennyire álságos. És az, hogy kint a vadonba belehal (a mibe is? A filmben én úgy emlékszem hogy összekever két növényt és kiszárad) már-már jogszerű és azért fura ez a film, mert persze sajnálod hogy ilyen fiatalon?! de azt is lehet érezni hogy egy modern társadalomból kiszabadul srác így végezheti, akármennyire is lelkes, mert semmi kapcsolata nem volt addig a környezetével. Tanulságos sztori és inkább a jelentése fontos mint a főszereplő.

Nahát, egy kép amin Sztálin nem mosolyog? Mi a toszoly? Amúgy bitang jó kis kép.

Nagyszerű lehet egy fanatikushoz közeledni, aki éppen fel akarta magát robbantani...
Nekem csak annyi gondolatom van ehhez, hogy ez még (talán, de javítsatok ki ha tévedek) még nem az ISIS ügynöke, tehát alapvetően lehet más is a küldetése. Arra gondolok hogy nagyon sokan akkor ugrottak ki a "buliból" amikor kiderült hogy öngyilkos merénylőnek szánják őket. Gondolom meg voltak az ideák, hogy majd kalasnyikovval írtják az ellent, erre az az elvárás, hogy nyírd ki magad egyből. Szumma szummárom, szerintem aki már bombákat tesz magára, annak meg volt az az elhatározása hogy végre hajta a küldetését. (persze van akire ráteszik a bombákat, de ugyancsak fent említették a kollégák írták, hogyha ez a nő is ilyen lenne, akkor nem lenne lebilincselve - a nem öngyilkos merénylőről a Bombák földjén című film jut eszembe amikor a szerencsétlen civilről nem tudja leszedni a bombákat a bombász.) Uff, én beszéltem, köszönöm a figyelmet.
Matt Weber - aki taxisofőrként kezdte pályafutását az éjszakában - és az ukrán származású Miron Tsovnir fotóit láthatjátok a Big Apple, azaz New York egykori sötét oldaláról. A fotósok - akiket munkájuk során többször megvertek, letartóztattak és rájuk is lőttek - a nyolcvanas évek világvárosi…..
1915. Német lóvontatású mentőkocsi bombatalálat után a nyugati fronton az első világháborúban..
Desmont 2019.09.30 07:10:34
@szeme közé, laposan!: Hát lehet, de kíváncsi vagyok hogy volt ez. Gondolom a felelősöket elszállították már (vagy kivégezték) ennek a képnek az elkészültekor. Feltételezem a szövetséges haderő parancsnoksága nem igazán tarthatta jó ötletnek egy rabságból szabadult tömeg meg a fogva tartóik közös elszállásolását... Legalábbis remélem.
1900 körül. Amerikai gyapotfeldolgozó-üzem a Mississippi mellett..
Desmont 2019.01.20 19:42:43
@Indriq: Ha logikusan végig gondoljuk, egy dolog biztos kiderült a sorozóbizottsági tagoknak: körül van-e metélve a Wehrmacht leendő katonája (azaz fajtiszta ifja a Vaterland-nak).

Amúgy miért voltak ilyen vidámak egy gép eltérítésnél...??

Mindig imádok Diktátorkról ilyen képeket nézni hogy mennyire szeretik a gyerekeket. Valahogy mindig Robert Merle: MEsterségem a halál -ja jut eszembe róluk.

A lelőtt léghajó annyira szürreális... Azon gondolkodtam, hogy a felvétel akkor készült amikor lelőtték vagy utána? Már csak azért is, mert laikusan végig gondolva, az a valami ami lekényszerít egy ekkora repülő objektumot, ugyanakkor nem robbbantja fel a benne lévő gázokat...? Tud erről valaki valamit?

Kíváncsi vagyok az amerikai kaja szállítmány eljutott-e valaha a szerencsétlen orosz kiskatonákhoz...
Négy kerékkel a halál mezsgyéjén A mai Napi érdekes ismét egy tematikusan szerkesztett képsorozat lesz, melyben sokszor teljesen hihetetlen pillanatokat örökített meg a kamera. Csodás megmenekülések, repülő alkatrészek. Gépek, emberek és halál. Száz év balesetei az autósportban...
Desmont 2018.12.09 20:16:07
@névtelentroll: Az öreg Jackie... kíváncsi lettem volna hogy erre mit mond James Hunt... :-D Talán azt, ami Hunt overall-ján volt:
"Szex. A bajnokok reggelije"

Megint remek válogatás volt, köszönjük!
1864. USS Mahopac folyami monitor az amerikai polgárháborúban..
Desmont 2018.12.02 20:49:34
@fareszjó: Dettó... Ezt hogy gondolhatta komolyan bárki hogy nem hogy egyenesen lőni, de biztonságosan ...őő... bármit is csinálni lehet így? :-D
Desmont 2018.12.02 20:51:35
@Munro: A képről egy nyelvet beszélünk. Ez még az az idő, amikor Lucas autókat mozgatott Csillag rombólók helyett, Han Solo meg még gyorsulási versenyzett... :-)
1906. A San Franciscó-i földrengés után készült egyetlen eredetileg színes képsor..
Desmont 2018.11.18 17:42:36
@bioLarzen: Én is így gondolom. Azért visszaemlékezve a filmre, volt benne szerintem bőven CGI. Feltételezem hogy akkor még ott spóroltak rajta ahol csak tudtak, mert nem "animációs" filmet akartak csinálni mint ami manapság divat (a filmek 98%-a animált...).
1905 körül. Engedély nélkül dolgozó, letartóztatott prostituáltak a cári Oroszországban..
Ismét eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. - Írom ezeket a bevezető sorokat már…..
Desmont 2018.01.05 19:02:36
@Crip Lee: Freudi elszólás a "mindenki jobban KÁRT volna"...?! :-D
Az iszákosság elleni "társadalmi célú hirdetések" nem új keletűek. A Józan Miska - Részeges Pista nyomat sok helyen falvédőként funkcionált és bevallom régi kedvencem.  Nemrégiben, teljesen hasonló, orosz nyelvű plakátokat találtam, amit most megosztok veletek. Sajnos az írás aprósága miatt nem…..
Desmont 2017.02.08 18:46:33
@Sunsetjoy: Érdekes, mert miután olvastam a kommentedet, én egy Miki egér fejet véltem felfedezni ugyanazon a képen, a terítő foltjaiban... :-D
Desmont 2017.02.08 18:48:23
@Sunsetjoy: Ja, én a disznósra gondoltam...!
Mivel néhány hete a tematikus szovjet Napi érdekes végén elsöprő többséggel szavaztatok a folytatásra, így jöjjön az Észbontó Szovjetunió második része! Megint több, most 27 képpel. 1920. H.G. Wells találkozója Leninnel  ..
Desmont 2017.02.07 10:55:46
@JTom: Bocsi, azt hiszem az GORKIJ és nem GORKJI.

Az árvizes képnél azt hittem, hogy a tányérsapkás kollega telefonál.. Meglepődtem volna egy rádiós ladikon Moszkva közepén!

Urbanizációs sorozat: Békásmegyeren ugyanez van... :-D
A Stadionkatasztrófák második részében további négy eseményt dolgozunk fel. A 80-as évek eseményei elsősorban Angliáról szóltak, hol egy baleset kapcsán (Bradford), de még inkább a szigetországban ekkoriban tetőző huligán-akciókról. Ennek egyik legismertebb esete aztán az országon kívül,…..
A kultanime sorozat eddigi részei: Ichi, Ni, San, Shi, Go, Roku. Az állandó élelmiszerhiány és a mindennapos légiriadók közepette egy kis japán család élete folyamatos harcot jelent az egyre növekvő kilátástalansággal. A B-29-esek már lassan az összes fontosabb japán várost meglátogatták. A…..
Hogy jó-e a címválasztásom, azon lehet vitatkozni, hiszen a következőkben bemutatott illusztrációk nem kimondottan képregényekhez készültek. Mégis a stílus, a témaválasztás mind-mind a képregények világát tükrözik. Ebben a ma induló sorozatban nálunk kevéssé ismert rajzolók munkáit mutatom be, akik…..
Y-GEN Gondolatok kis hazámról 2015.05.20 07:00:00
Szerintem mindenki azt látja az országból és az emberekből, amit látni akar. Ha a rosszra fókuszál önigazolásképp, akkor a jót már észre sem fogja venni. Én a jó dolgokra koncentrálok. Jó itthon, szeretem a magyarokat, és szeretek itthon élni. Minden nap büszkeséggel tölt el,…..
Desmont 2015.05.21 10:02:04
@aleb19: Na már most, ha szükséges rossznak nevezed az éhező tömegeket, akkor barátom Te nem éheztél még.
Amúgy meg egyikünk se legyen képmutató. Nem az éhező tömegek miatt kelsz fel Te sem reggel hogy dolgozz. De ez nem jelenti azt hogy nem akarhatjuk azt hogy MINDENKI dolgozzon, és a munkájáért kapjon legalább annyit hogy tisztességesen megéljen. Most lehet arról vitatkozni hogy mi a "tisztességes".
Desmont 2015.05.21 10:28:30
@aleb19: Akkor félre értettél.
Igenis magad miatt kelsz fel és mész dolgozni és csak utána jön az hogy amúgy kinek milyen rossz. Ezzel lehet vitatkozni de felesleges.

A másik:
Igen, mindannyian (én is :) ) azt akarjuk/akarom hogy tisztességesen dolgozzon mindenki. Ez az alapvetés. Ha ez egy bevett dolog lenne (mert szerintem ez egy működő társadalom alapja) akkor utána már beszélhetnénk a segélyezésről. Nem azt mondom hogy kevésbé fontos, legalább annyira, de ha nincs egy olyan réteg ami eltartsa azokat akik nem tudnak dolgozni, kár bármi másról beszélni.
Desmont 2015.05.21 12:57:17
@Trackers: Nem tudom mi a fenének kell belekeverni a politikát. Azt mondod "ballib". Itt már nincsenek ideológiák, hanem van "A" szarevő banda és "B" szarevő banda. Az hogy most "baloldalnak" vagy "jobboldalnak" hívjuk őket kb annyit nyom a latba mintha kiskutyának vagy kiscicának hívnánk őket.

Ne haragudj, de ha tényleg azt hiszed, gondolod és ezek szerint mondod is hogy a többség boldog, akkor meg kell kérdeznem hogy hol van ez a többség? Nekem rengeteg ismerősöm van, akikre nehezen lehetne azt mondani hogy "boldog". Maradjunk annyiban hogy örül annak amilye van és nem terheli le magát felesleges baromságokkal, mint például azzal hogy igyekszik rásózni egy ismeretlenre valami nem létező ideológiát, de attól mert valaki jó kedélyű még nem feltétlenül jelenti azt hogy teljes az élete, tetszik neki a rendszer és már egyből ezen, vagy azon az oldalon áll. Ez butaság.
Legyen a posztoló boldog, örülök neki, csak ne kapjam már meg hogy én vagyok a hülye azért mert én észre veszek valamit amit ő, vagy mások nem.
RITKÁN LÁTHATÓ TÖRTÉNELEM Che 2015.05.13 00:01:00
"Állandó olvasónk Desmont küldött egy képes cikket Che Guevaráról, Fogadjátok szeretettel! A blogon eddig elszórtan, főleg a Napi érdekes sorozatban megjelent fotókkal magam is kiegészítettem, hogy teljes legyen a kép." - Jtom Idealista fiatal? Dél-Amerikai felfedező? Az igazságért örökösen…..
Miközben egyre nagyobb lépésekkel közeledik egymáshoz az Egyesült Államok és Kuba, és él egyfajta romantikus kép a nyugati társadalmakban a szigetről, néha nem árt, ha eszünkbe idézzük, mekkora szegénység is tombol (elsősorban a vidéki) Kubában.   View image |…..
Desmont 2015.03.04 08:35:21
@anyahajókabinajtóhajtogató: Azért mert nem azt mutatta ez a kvázi semennyi kép, megnyugodhatsz hogy Havannában legalább olyan viszonyok vannak mint nálunk a legputtób VI. kerületi házakban...

Nyilván más lehetőségeik vannak mint nekünk; baromi nagy ostobaság a két országot összehasonlítani. Ne felejtsük ám el, hogy Európában "kommunizmusról" beszélni egészen más, mint egy olyan országról, ami egy távolköpésnyire van Amerikától.

A forradalom sikerült. Úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Azt hiszem ezzel senki nem vitatkozik, hogy ami előtte volt az nem más mint a kizsákmányolás netovábbja. Az ötvenes években nem nagyon kérdezgették meg a kubaiakat, hogy "figyu, akarod hogy millió amerikai turista kis, táncoló majma legyél?". Ez volt és kész. Ez ellen szerveződött a forradalom, ami elkergette Batistát.

Utánna az volt a baj, hogy Gerillák ültek a vezetőségi székekbe. Hiába tanult ember Fidel Castro (mert az, ugye)iszonyúan megkötötték a kezét a Szovjetunióból. Szerintem ha akart sem tudott volna jobbat kihozni a dologból.

Ez van. Az embargó feloldási kísérletnek meg örülök. Igaz nem a multik beáramlásának, de hátha ez a helyzet, amiről elvileg ez a cikk szól, enyhül és a kubaiak nem lesznek ostobák beszopni az amerikai demagógot.
A Drót a tévé történetének legfontosabb zsarusorozata. Ez a gettóbandita pedig a Drót legcoolabb, legnépszerűbb mellékszereplője. Most, hogy felújították, újra elkezdtük nézni itthon, s ha feltűnik, felülünk a díványon. Még Barack Obama is azt mondta egyszer: ő a kedvenc…..
Buster Keaton (1895–1966) az amerikai némafilmkorszak híres színésze, filmproducere, forgatókönyvírója és filmrendezője volt.  ..