Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morg69

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BRÉKING: lemond Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora, akinek vezetésével - miután a miniszter visszapasszolta neki az ügyet - az Egyetem doktori tanácsa majd Szenátusa is az álamfő doktori címének visszavonása mellett szavazott. Mint elmondta, jogi értelemben biztos abban,…..
Úgy tűnik, az emberek humorérzéke nem ismer határokat. Egy "mókamester" tavaly az üllői vasútállomásról rendszeresen a ferihegyi 31-es pályákra leszállni készülő gépekre irányított lézeres tollal világított bele a pilóták szemébe, egészen addig, amíg tetten nem…..
Morg69 2011.09.19 23:52:32
@A'rpi: Tévedésben vagy.
Külföldön egy nemzetközi reptéren dolgozom, és nem egyszer találkoztunk a kínai gyártmányú zöld színű lézert kibocsátó "lézeres tollakkal" mutatókkal.

Erősebbek - nagyobb teljesítményűek- mint a kis piros lézeres testvéreik, de vannak országok, ahol ez nem jelent semmit és onnan beszerezhetőek...

Normális országokban kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak.

A "piros" testvéreikkel ellentétben állítólag képesek szem sérülést okozni.
www.innovations-report.com/html/reports/medicine_health/report-44173.html
www.nytimes.com/2011/03/01/health/01laser.html
en.wikipedia.org/wiki/Laser_pointer

Jani 74:
figyelmedbe ajánlok néhány cikket:
ezinearticles.com/?Green-Laser-Pointers-And-Aircraft&id=1059545
newsblog.projo.com/2010/09/federal-charges-for-man-in-gre.html

Ez csak kettő, de biztosan többet is lehet találni kis kereséssel. Csak mert nem láttál ötmillió dollárt egy helyen az nem jelenti azt, hogy nem létezik :-)

Másik, ha nem hiszel a célzás lehetőségében, soha ne telepíts a számítógépedre Counter Strike-ot xD
Jöjjenek a fényképek, ahogy ígértem, nézzük meg először a tömegközlekedést. Teljesen mindegy milyen idő van, esik eső, hó, mindig az első ajtón kell felszállni a buszra. Most ne menjünk bele a reggeli és esti időszakokba, ahol vannak engedmények. A buszvezető a forintot sem…..
Elcsépelt közhely, hogy a mai világban elengedhetetlen a legalább középszintű angoltudás, azonban sokan nem szívesen szólalnak meg ezen a nyelven, mivel félnek, hogy rossz kiejtésük miatt nevetség tárgyává válnak embertársaik körében. Ez az aggodalom bizony egyáltalán nem…..
Morg69 2009.11.06 12:23:15
Mindenkinek igaza van többé-kevésbé.

Ugyanakkor azt nem szabad elfelejteni, hogy az angol az a nyelv, ahol némely szót kicsit másként kiejtve teljesen mást mondasz, mint amit szándékoztál. (Csak egy durva példa a count/ cunt ami ugye nem ugyanaz. A mellékelt linkeken meghallgathatod, mennyire közel van a kiejtésük egymáshoz, és ha nem figyelsz oda a kiejtésre...
www.thefreedictionary.com/cunt
www.thefreedictionary.com/count )
(Ez csak egy példa volt, lehet elfogadni vagy nem, a célom nem példavadászat indítása volt.)

Az is előfordulhat, hogy egy "i" -t rosszkor ejtesz [áj]-ként vagy fordítva [i]-ként és nem értik a szót, amit mondani szeretnél. Ez persze nem csak az "i" esetében de az "u" magánhangzó kiejtésénél is előforulhat és még sok más esetben.

Szerintem itt egy kicsit most kevertük az akcentust és a kiejtést. A kiejtés számomra, hogy hogyan mondom ki az adott szót, mennyire tisztán- a hangzási szabályoknak megfelelően. Az akcentus pedig lehet emberek, nemzetek sajátossága.

Én öt éve élek külföldön, és bár az angolom többnyire érthető, az akcentusom megmaradt és valószínűleg meg is marad örökké. Ugyanakkor arra ügyelek, hogy a szavakat helyes, jó kiejtéssel mondjam ki, mert -bár most ebben ellentmondok a post szerzőjének- csak így értenek meg maradéktalanul.
A Tehén egy kicsit el van hanyagolva. A nyár eleve nem az ő évszaka, ott punnyad a garázsban, míg én motorozok, maximum egy-egy nagybevásárlásra veszem elő, vagy ha rázendít az eső. Egyébként semmi esélye. Főleg, hogy időnként hiába sunyítok az értekezleten, csak nem tudok…..
Morg69 2009.10.04 12:48:38
Egy 19 éves Honda CB1-em van, azzal közlekedem, mikor megtehetem. Nem egy sportmotor, nem egy "csopper" de én szeretem. Mikor 2007-ben megvettem egy Hornet 600 üzemanyag rendszere volt rajta és sportkipufogó. Gyorsabb volt, és hangosabb. Kora reggel jártam dolgozni, és így zavart, hogy felébreszthetem vele a környéket, pedig annyira nem is volt hangos. Visszaszereltettem mindent eredetire, és most van egy halkan, csodálatosan járó motorom.

Néha bánom, hogy a sportkipufogót lecseréltük. Nekem úgy tűnik, hogy az utak tele vannak olyan ifjú hölgyekkel és urakkal, akik azt sem tudják hol vannak, mit csinálnak, mikor kocsiban ülnek és vezetgetnek, és hogy rajtuk kívül más is van az utakon. Ott sem tudod megelőzni őket, ahol szabályosan lehet(ne), pedig időnként alig döcögnek. Nem tudod, mikor merre húzzák a kormányt, miközben élénken gesztikulálva beszélgetnek, netán sminkelnek, telefonálgatnak (merthogy kocsira + mindentudó telefonra futja de egy autós szettre nem, a gyári tartozék fejhallgatót pedig ciki lenne használni). A sportkipufogóval ez nem volt gond, mert azzal együtt a motornak volt egyfajta jelenléte az úton. Ha adtál egy gázfröccsöt vagy alacsonyabb sebességbe kapcsoltál, hogy látványosabban (kicsit hangosabban) előzz észrevették, hogy ott vagy, mindenféle egyéb elfoglaltságuk mellett is.
Ezek az autóvezetők azok, akik úgy kanyarodnak, hogy az index használatára sem veszik a fáradságot, és többnyire nem ismerik az elsőbbségi szabályokat - főként a jobb-kéz szabályt - sem. A körforgalomból történő kihajtás pedig külön kaland, ha ilyen vezetők közelében van az ember motorral. Néha tényleg nem árt, ha hallják, hogy valaki ott van a közelben és nem egyedül vannak az úton. És tényleg van különbség az üvöltően hangos és egy normális sport vagy egyéb csak kicsit hangosabb kipufogó között.
Morg69 2009.10.04 17:10:30
@Bambano: "A sok idióta motorosnak....hanem a duda."

Ültél már motoron? Nem ugyanaz egy autókürt és egy motorkerékpáron lévő. Hacsak nem szerelnénk rá hangosabbat, de akkor ismét pampogás lenne, hogy minek egy motorkerékpárhoz ökörbőgés? :P

Ugyanakkor te magad mondod ki a varázsszót: "balesetveszély". Tudod, mikor a KRESZT betartva közlekedik az ember motorral, akkor nem akar mindig balesetveszélyben lenni és dudálni.

Ha én igyekszem szabályosan közlekedni, lehet, hogy a kedves autósok is megtehetik, hogy nem szegik meg a közlekedés szabályait: mobil a kézben/ rúzsozás, szépítkezés/ indokolatlan irányváltások kormányhúzások, mert beszélgetünk stb... Mi lenne, ha mindenki odafigyelne, hogy hogyan közlekedik?

Ugyanakkor, amíg kereskedelmi forgalomban kapható és a szabályoknak megfelelő - nem üvöltő- de nem is hang nélküli - esetleg sport- kipufogóval közlekedik egy motoros, addig kár a KRESZ-t emlegetned.

Az pedig mindig önmagában a beszélőt minősíti, mikor a másikat jelzőkkel illeti érvelés helyett.

Egyébként meg PET77 -nek sajnos nagyon igaza van, motoron úgy kell közlekedni, hogy tudod, láthatatlan vagy.
A címben lévő igen csak cenzúrázott szöveg a BKV egyik derék munkatársának a száját hagyta el pénteken délután, a Deák Ferenc téren. A BKV orkja összetűzésbe került egy kislánnyal és édesanyjával. Az ork a grabancánál fogva tartotta a kislányt, akit életveszélyesen…..
Morg69 2009.02.24 15:48:02
@a 923-as réme:
Tetszik a szép magyar beszédet, nyelvhasználatot népszerűsítő, kioktató levélben az "interpretál" szó használata.

www.kislexikon.hu/interpretal_a.html: Interpretál
Nyelv: latin
Értelmez, magyaráz.

www.idegen-szavak.hu/keres/interpret%C3%A1l: interpretál
értelmez, magyaráz, előad

Miért is kell interpretálni egy szép, kerek, magyar mondatot?
Valami kiverhette a biztosítékot, mert a komment nem nagyon kapcsolódik az eredeti topichoz. Pedig, aki helyesen interpretál...

Bocsi az off-ért valamint az esetleges nyelvtani vagy stilisztikai hibákért, én csak kívülről láttam az ELTE-t. :-))
A címben szereplő ír (gaeilge) szó archaikusabb formája a szélesebb körben elterjedt bricfeasta-nak, ami simán reggelinek fordítandó. Tudjuk, hogy egy dublini szállodában szervírozott kaja sohasem fogja megközelíteni teszem azt egy Mayo megyei falusi panzióban felszolgált csodát…..
A rohadék külföldiek nem elég, hogy párezer euróért elveszik a nőinket, racionális adóikkal elcsábítják a vállalkozóinkat, nóbeldiasainkat, gyakorlatilag kiszívnak belőlünk minden használhatót, amit ez az ország valaha véletlenül előállított, erre most idejönnek ezek és…..
Schengenné felháborodásának ad hangot, amiért Frankfurtból hazafele több ízben atomjaira szedték a reptéren, mezitlábra vetkőztették, illetve alaposan le is tapizták. Hát vmire mégiscsak jó ez a fenenagy terrorelhárítás.Frankfurtból jönnék haza az éves sales meetingröl…..
Igazán szép, sokoldalú sztorit írt meg Marci a Homárnak: adva van egy überjófejként pozícionált, tegeződős kereskedőcég, egy nőkkel szemben előítéletes, és (a levelében) eléggé offenzív hangot megütő vásárló + egy nőnemű biztonsági őr + egy jó nagy kuncsaftalázás.…..
Tékozló Homár Napi mávozás 2008.01.28 14:08:01
Ma még nem mávoztunk, úgyhogy - főként a remek kép miatt - itt egy ugrópont a M.Á.V. blog posztjára, ami egy olyan különleges vonatról szól, amin nem csak csókosok utazhatnak.  ..