Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Staffan

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Monty blogja MAKETT: T-34/76 2016.05.02 00:25:00
Tamiya 1:35 Ha járműmakettekről van szó, alapvetően a nyugati témák vonzanak. Az orosz nagyvasak csak ideig-óráig fogtak meg, bár visszatérően kísértettek. Egyszer aztán, elég spontán módon úgy éreztem, itt az ideje belecsapni valami keleti dologba. Másnap már a birtokomban is volt egy régi Tamiya…..
Staffan 2016.06.12 19:43:11
Sosem érkezett a suliba időben. Sosem érkezett haza időben. Aztán egy nap már nem is volt időben... Ha kedvenc filmjeim, esetleg az általam legtöbbször látott filmek toplistáját maholnap össze kéne raknom, a Vissza a jövőbe-trilógia ott csücsülne az élmezőnyben. Az első epizód harminc évvel ezelőtt…..
Tamiya 1:15 1:35-ben jó pár Tamiya-figurával volt már dolgom, de egészen mostanáig húzódoztam 120 millis figuráiktól — főleg a témaválasztásaik miatt. A 2003-as iraki invázióban bevetett, vegyvédelmi öltözéket viselő amerikai gyalogosuk viszont felkeltette az érdeklődésemet, nem kis részben a…..
Staffan 2015.05.28 12:08:48
Az augusztusi antant offenzíva sem hozott lényegi változást a Gallipoli-félszigeten. Bulgária közben hadba lépett, a franciák pedig Görögországban nyitottak volna új frontot. Őszre egyre többen rebesgették Londonban is, hogy az akciót le kell fújni. Lord Kitchener és Sir Ian Hamilton tábornok persze…..
Folytatom a hetven évvel ezelőtti ardenneki offenzíva felidézését. Egy hét telt el a német támadás megindítása óta. A szövetségesek magukhoz tértek a kezdeti meglepetésből és további erőket irányítottak a frontra. A karácsonyi készülődés és a családi viszontlátás, esetleg egy párizsi kimenő helyett…..
A hetvenedik évforduló kapcsán bemutatnék néhány, a témába vágó, magyarul is elérhető kötetet. Sajnos közel sem jelent meg annyi releváns könyv, mint nyugaton, az viszont pozitívum, hogy mindkét küzdő félről találhatunk forrásokat. Az elsőként bemutatásra kerülő címeket a Hajja & Fiai Kiadónak…..
A D-nap és a hürtgeni csata felidézése után kár lenne kihagyni a nyugat-európai hadjárat egyik utolsó nagy ütközetét, melynek nevét minden bizonnyal nem csak a hadtörténeti érdeklődésűek ismerik. Hetven évvel ezelőtt vette kezdetét a közel másfél hónapos összecsapás az Ardennek erdőségeiben...
A poncsót, mint a túrázós-táborozós körökben sokoldalúsága miatt igen népszerű többfunkciós felszerelési tárgyat (esőkabát, szélfogó, sátorlap, ponyva stb. egyben) aligha kell bemutatni. Szót érdemel viszont egy hasznos kiegészítője, melyet az amerikai haderőknél…..
Hetven évvel ezelőtt, 1942. december 1-én az amerikai 90. bombázó csoport repülői támadásra indultak az ausztráliai Iron Range-ből. Köztük volt a Little Eva nevű B-24-es nehézbombázó is, melynek ez volt az első éles bevetése. A gép tíztagú legénysége néhány órával később már tudta: egyben az utolsó…..
Monty blogja ÉLETRAJZ: Robert Capa 2013.10.22 00:01:00
Ha világhírű magyarok kerülnek szóba, az első közt említik a budapesti vagányból lett fényképészt, aki a huszadik század legviharosabb esztendeinek legviharosabb eseményeit saját szemével láthatta és adhatta tovább fényképezőgépeinek lencséjén át. Éppen száz éve született Friedmann Ernő Endre alias…..
Amerre ember nem járt még...Úgy kétévente már menetrendszerűen várjuk Christopher Nolan újabb filmjét, és általában nem is csalódunk, bár néha érzem, hogy neki is van még mit tanulnia a szakmában. A Csillagok között érkezésére kicsit ráfeledkeztem, s mivel az előzetes sem árult el sokat, lényegében…..
Egy viszonylag kerek évforduló és egy képzeletbeli torta a blog szülinapjára. És ahogy korábban már fontolgattam a születésnapi bejegyzések egyikében: érdekes kérdés, hogy mennyi lehet egy aktív, valóban rendszeresen frissülő blog átlagéletkora. Különösen akkor, ha azt egyetlen ember írja. Lehet,…..