Regisztráció Blogot indítok
Adatok
surranó

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A volt kormányzó karaktergyilkosság áldozata, a zsidóknak jobban kellene méltányolniuk - ezt tervezte elmondani a fideszes parlamenti alelnök az emlékmisén. ..
surranó 2018.01.31 22:51:08
A riói olimpia egyik szombati közvetítésében ifj. Knézy Jenő úgy adta le a női 100 pillangó egyik előfutamát, hogy közben egy szót nem beszélt arról, hogy egy 18 éves szíriai menekült, Yusra Mardini nyerte meg a futamot, ahogy azt tegnapi posztunkban megírtuk. A történtek után vasárnap délután jött…..
Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik az erőszak és a kirekesztés ellen Budapesten. A szervezők százezres tömeget várnak 2008. október 4.-re az Erőszakmentesség Világnapjához…..
Tarka Magyar Te is részt vehetsz! 2008.09.23 23:13:00
Hirdesd te is a Tarka Magyart! Értesítsd ismerőseidet, szólj saját közösségednek! Küldj levelet a tarkamagyarsajto@gmail.com címre, és kérj logót, képet, bannert, felhívást, vagy akár interjút, és tedd közzé saját honlapodon! Kérd meg a számodra fontos honlapok…..
surranó 2008.10.01 18:34:04
Felvonulók kérték…

Néhányan az ambiciózus, és mély történelmi összefüggésekben gondolkodó szervezők közül „kérik”, hogy ki ne vegyen részt egy olyan demonstráción mely a demokratikus alapértékek melletti kiállásra szólítja fel az embereket. Mindenkit, valamennyiünket, akik itt élünk, ide tartozunk és itt is szeretnénk élni szeretteinkkel, sért ez az alapvetően antidemokratikus , gyáva mondat.
Néhányan úgy gondolják, hogy saját demokrácia felfogásuk szerint joguk van meghatározni azt, hogy ki miként foglaljon állást, úgy vélik meghatározhatják jelenlétével ki fejezheti ki az alapvető emberi és demokratikus értékek melletti elkötelezettségét. Szelektálni mernek- demokratikusnak vélt szempontjaik szerint. Mi , akik ugyancsak szervezőként- hiszen mind aki részt vesz szervezője és képviselője is egyúttal e demonstrációnak - a magyar demokrácia iránt elkötelezett embereknek gondoljuk magunkat elképedve állunk. Ezek a barátaink széles nyilvánosság használva teszik hiteltelenné a közös demokrácia-eszményt, és reményét?! Miként történhet meg, hogy a demokratikus értékekre hivatkozva kiszorítósdit , szelektálást, gyáva minősítgetéseket elfogadnunk…az emberek szabad döntését otrombán korlátozva.
A megosztás épp ezekben a taktikázó, gyáva és az országot, az embereket politikai kisszerűségek szerint felosztó cinkos gesztusokban érhetőek tetten. Szerintem. Hely- és szerepkeresés, túlélési stratégia… fortélyos félelem…nem tudom.
Van ennél megosztóbb gesztus, van ennél vágyottabb muníció a demokráciánkat veszélyeztető erők számára?! Lehet-e „demokráciázni” pillanatnyi érdekek és önérvényesítő indulatok, manipulált szerepjátékok mentén? Vagy talán többről van szó, mint gyenge és ingatag taktikázásról, akkor, amikor a magyar társadalomban alapvető emberi értékek és emberi jogok sérülhetnek antidemokratikus hatalmi ambíciók érvényesítésének érdekében.
Milyen morális felhatalmazása van bármelyik szervezőnek/sic/, hogy puha gyávaságba csomagolva kompromittálja magát a szándékot és magát az embert,- bárkit!- hogy demokratikus hitét , elkötelezettségét képviselje azokkal együtt, akiket társnak vél ebben a meggyőződésében.
Tragikus megosztottságunk szomorú példáját látom abban, hogy valakik önhitten és megalázó pökhendiséggel azt merik mondani, ki-igen, ki-nem… Vagy ennyire közel lennénk a gyűlöletkeltőkhöz, kirekesztőkhöz, a weimarizálódáshoz? Talán épp ezt a politikai sandaságoktól és cinizmustól átitatott taktikázást kéne levetkőznünk. Épp fel kell szólítani valamennyi legitim politikai, társadalmi szereplőt, hogy tegyen hitet- velünk, mellettünk – abban, hogy igenis vannak közös értékeink, van szent dolog, melyben közösek vagyunk.
Ebben lehet az erőnk és ez adhat erőt azoknak is akik félnek, vagy nincs esélyük arra, hogy megfogalmazhassák mindazt amiben hisznek- a csak és kizárólag demokráciában élhető emberi életben. Abban hogy mindegyikünk más és mégis azonos, hogy mindegyikünk alapvető joga képviselni saját hitét, elveit, értékeit – velünk együtt, mert nincs kitaszítás, és nincs szelekció. Ember van a maga fenségében, a maga megnyilvánulásaiban és abban a közösségben, melyet választásának szabadsága szerint maga is alkot.
Szégyenkezve az un. szervezők mondatai miatt tehát én azt kérem, mindenki jöjjön el, minden magát szabad magyar demokratának valló ember közös ünnepe lehet ez a délután.

SA

Ps.négerbika és társai is elgondolkodtatóak...harcos demokraták, esetenként változó zászlókat lengetve
A holocaust túlélői lassan eltávoznak közülünk, így élő szemtanúk hiányában ez a szégyelnletes esemény fokozatosan a történelem homályába vész. Egyre kevesebb fiatal képes megérteni, hogy mit jelentett ez annak idején, mennyi kínt és szenvedést hozott a világba ez a…..