Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Márk Balás

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hiánypótló írás következik arról, hogy mit hogyan szokás, illik, kell csinálni, ha pizzarendelésről van szó. Kitérünk az átvételre, a borravalóra és még sok más apróságra is! A  gördülékenyebb és problémamentes kiszállításáért te magad is sokat tehetsz! Akár a megrendelő vagy, akár a futár!..
Márk Balás 2019.12.02 22:14:31
@Etniez: Ja, nyilván ezért mert csődbe a Netpincér meg a Wolt. Ja, nem.

Amúgy az sem lenne egy apokalipszis, ha az, akinek nincs pénze legálisan árult pizzára, a fekete ár töredékéért sütne magának egy sajátot. Anyagilag és ízben is jobban járna.
Az újlipótvárosi kutyások vérmesebb része (egyelőre csak) online hajtóvadászatot folytat az ismeretlen szöges-virslis elkövető ellen. Ki látta, merre látta, volt-e nála szatyor, stb... Többen ugyanis tudni vélik, hogy a közelben lakó magas őszhajú asszony a kutyák réme, aki hetek óta szöges…..
Az MSZP létezésének akkor van értelme, ha tud ajánlatot tenni a választóknak. Egyébként be lehet zárni a boltot. ..
Márk Balás 2018.06.14 15:42:10
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Érdemes forrást is linkelni, ha már "egyes cápafajokról" beszélsz.

www.discovery.com/tv-shows/shark-week/about-this-show/can-sharks-drown/

"Some sharks' muscles aren't strong enough to actively pump water, though. Called obligate ram ventilators — or obligate ram breathers — these sharks are the ones rumored to have to swim constantly to stay alive. In the past few decades, however, researchers have seen obligate ram breathers taking the occasional pit stop. For example, scientists have documented some species basking in underwater caves or on sandy seafloors, sometimes solo and sometimes in groups."

A cápa a dinamikus felhajtóerőt használja, de nem tudom pontosan, ez miért releváns.
Szél Bernadett nem mond le. Mert ők mindent jól csináltak. Kivéve a kommunikációt. Minden más rendben volt és van. Akárcsak Orbán újabb kétharmada. Amit – ahogy azt korábban megjósoltuk – neki és az LMP-nek köszönhet...
Márk Balás 2018.04.10 08:20:21
@simonpali: Onnan, hogy ahol olt visszalépés, az emberek simán átszavaztak. Én is szavaztam volna LMP-s jelöltre, pedig megalakulása óta utálom a pártot.
Felejts el mindent, amit a gízai nagy piramisról az általános iskolában tanultál, mert az elmúlt években, fejlett technikai eszközökkel végzett helyszíni vizsgálatok egészen új megvilágításba helyeznek mindent, amit eddig tudni véltünk az építményről és környezetéről. Vegyünk sorra néhány…..
Márk Balás 2018.02.22 20:05:27
@Fehér Andor: akkor ez a te poénod volt, a többit lelölvöm én. (Rézeszközöket használtak amúgy.)

A "méter" fogalma mindenben benne van, ahol hosszúságot lehet mérni. A pi fogalma minden dologban benne van, ahol körívet tudsz húzni. Tehát ha mondjuk azt mondom, hogy a piramis csúcsát meghosszabbítom a földig, majd ezzel a szakasszal körívet húzok, meglesz a pi, magától. De ezt egy földbe szúrt, görbe bot is tudja. A fénysebesség fogalma szimpla blöff, max abban az értelemben lehet igaz, hogy a fény a piramisokban is fénysebességgel terjed.

Miért és nehéz észak felé tájolni? Szerintem a csillagok és a Nap már akkor is szuperül látszottak.

Attól, hogy mondjuk Észak-Amerikában állatbőrökben kóboroltak, attól az indiai, egyiptomi, kínai civilizációnak nem kellett fejletlenebbnek lennie.

Elég ránézni egy földgömbre, és látszik, hogy a piramisoktól keletre több a szárazföld, mint nyugatra.
Holnap kerül a moziba a Csillagok háborújának 8. része, Az utolsó Jedik. A Disney és a Lucasfilm folyamatosan csepegtette róla az információkat, amivel állandó lázban tartották (nem csak) a rajongókat. Most sokan utálni fogtok, de az Ébredő erő nekem nagyon nem tetszett. Nem voltak kidolgozva…..
Az IKEA, mint márka ellen nincs különösebb kifogasom. Korábban, mint gondolom mindenkinél leginkább az volt a behúzó ereje, hogy mindenhol máshol végtelenül ocsmány és nyomasztó bútorokat lehet csak kapni, ott meg nem. Érdekes, hogy ez a helyzet a mai napig nem valtozott semmit, legalábbis a…..
Nem hittem volna, de valóban vannak olyanok, akik komolyan hiszik azt, amit a kormányzat állít: nincs semmi baj ezekkel a törvényekkel. Talán így megértik:..
Márk Balás 2017.05.25 11:57:10
@Nyomortelepy: Itt csak annyiban tévedsz, hogy ez a magyar állami akkreditációval vonatkozó egyetemekre vonatkozott. Ennyi erővel pl. a Sapeintia egyetem is törvénytelenül működne, ha igazad lenne. De persze nincs, mert amíg ez a törvény érvényben volt, addig egyik egyetem sem adott akkreditált magyar diplomát (ma is csak a CEU ad).
A jóval kezdem: Enyedi Ildikó mozijában sok az első osztályú, sőt osztályon felüli filmes megoldás. Olyan eredeti, szuggesztív pillanatok ezek, melyekért érdemes moziba járni, és érdemes filmet készíteni. Számomra felejthetetlen például az a snitt, amelyben a lefekvéskor az ágy elé letett papucs…..
Márk Balás 2017.03.20 12:46:13
Rossz olvasni, amit a rugalmas munkaidőről írtál.

"Vagyis jelen szervezeti és gazdasági környezetben enyhe poroszos beütéssel még sajnos elképzelhetetlen a produktivitás azon szintre emelése, ahol lebontjuk a fix munkaidő láncait (ahol lehetséges) és idő helyett minőségben,produktivitásban kezdünk el gondolkodni."

Ezt a mondatot értelmezni sem nagyon tudom. Mindenesetre az én tapasztalatom az, hogy hacsak nem olyan munkakörben dolgozol, ahol az x-y óráig való személyes jelenlét kötelező (pl. egy call center), vagy ahol a munkavégzés helye eleve adott (pl. egy gyár, és most nem csak operátori munkákra gondolok), akkor egyre inkább alap, hogy a teljesítmény számít, nem pedig azt, hogy meddig üldögélsz a munkahelyeden. Nemhogy elképzelhetetlen a produktivitásban gondolkodni, de ma már versenyben sem lehet maradni enélkül.

Hetedik éve dolgozom multinacionális környezetben, ésszerű határok mentén mindig rugalmas munkaidőben. Ez általában azt jeleni, hogy ha fontos, akkor dolgozhatok otthonról, mehetek be pár órával később vagy mehetek el előbb. 2016-ban például nem volt munkaidőm, akkor mentem be, amikor akartam (és nem a Prezinél dolgoztam). Volt olyan hónapom, ahol hat óra volt az átlag napi munkaidőm -- mivel így is többet csináltam meg, mint mások kilenc óra alatt, az arca sem rezzent senkinek.

A feleségem ehhez képest évek óta home offie-ból tolja, ugyancsak teljesen saját belátás szerint alakított időbeosztásban, piacvezető multinacionális cégeknél. Munkahelye nincs is, csak virtuális, az iroda, ahová néha benéz, csak egy opcionális háttérkörnyezet (a cég helyi irodája, a feleségem egyetlen csapathoz sem tartozik).

Természetesen a rugalmasság kétirányú utca, olyan nincs, hogy pénteken lelépek előbb, mert hétvégi programom van, de hétfőn nem maradok tovább, ha gáz van, vagy nem ajánlom fel, hogy helyettesítek egy hirtelen kiesett kollégát, amíg lesz helyette másik.
Márk Balás 2017.03.21 17:34:24
@sünpiroska: Nyilván lehetnek fontosak a jogi meghatározások, de álláshirdetésekben és a való életben ritkán ilyen élesek ezek a dolgok.

Nekem a munkahelyeim többségén kötött munkaidő volt, nem vacakoltunk törzsidővel, papíron mindenki egy adott idősávban dolgozott, a valóságban meg volt egy ésszerű rugalmasság meg home office.

Amikor pedig -- nem vezetőként -- kötetlen munkaidőben toltam, a hirdetésben az is flexible volt.
Tóta W. Árpád Dune II-megemlékezése és Kaproncai Tamás – a Defender of the Crown spectrumos verziója egyik készítője – bejelentkezése ihlette a most következő, közösségépítő szándékú szolgálati közleményt a t. kommunához: T. kommuna, szeretettel várunk fasza…..
Márk Balás 2014.11.14 13:21:25
@Stöki: Jól érzem, hogy ez az ajánlás már nem él? Csak mert én írtam nektek levelet, de választ nem kaptam.