Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Foster

51 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte nincs olyan budapesti, aki ne tudná, hogy Budapest a 19. század második felére a kávéházak fővárosa volt, több száz ilyen intézmény működött a városban. De komoly igény mutatkozott szórakozóhelyekre is. Ezt a folyamatot az 1896-os millenniumi ünnepségek csak tovább gerjesztették, egymás…..
Sokszor úgy bukkanok rá egy-egy különleges részletre a városban, hogy nem is számítok rá. Ilyen élmény volt, amikor először jártam a Mikszáth téren, a sarkon található Zappa Cafféban - a korábbi Tilos az Á-ban. A belső teret ugyanis az egész falat uraló falfestmény-freskó borítja. Egyediségét mi sem…..
Rigó Jancsi és Clara Ward nagy eséllyel feliratkozhattak volna a világ legnagyobb szerelmeseinek listájára. Kapcsolatuk szenvedéllyel, játékossággal és erotikával volt tele, valamint természetesen rengeteg kalanddal. Közös életükről számtalan fénykép készült, amelyek több szempontból is…..
Fülledt hőséget ígérnek a Múzeumok éjszakájára is, de még mindig kellemesebb késő estébe nyúlóan, mint napközben barangolni a különböző tárlatok között. Olyan programokat kerestem, amelyek nem regisztrációhoz kötöttek, és még arra is adnak lehetőséget, hogy előtte-közben-utána sétáljunk egyet, vagy…..
Mr. Foster 2016.06.25 17:57:16
@hellokacska: Ez klassz program, köszi, hogy megosztottad. Eléggé szeretem az oldtimereket, és ahogy nézem itt még karszalagra sincs szükség :)))
mrfoster.blog.hu/2015/05/31/a_vilag_leggyonyorubb_autoi
Hogyan válasszunk úticélt, milyen applikációk segítenek, ha már úton vagyunk, és végre, hogyan lehet jól csomagolni? A legjobban annak örülnék, ha minderre külön segítőm lenne - ennek híján viszont marad a rákészülés, aminek néhány hasznos pontját alább foglaltam össze.   1. Úticél(ok)…..
Kosztolányi szerint Magyarország a legédesebb szájú ország a földkeregségen. Minderre a Cukrász alakját megmintázó novellában derít fényt, ahol állítását azzal támasztja alá, hogy „Budapesten a háború előtt 114 cukrászda volt, most 300 s mindegyik megél". De milyenek is voltak a sütemények száz…..
Mr. Foster 2016.05.22 23:27:28
@Mitzi von Küche: Javítva, köszönöm!
Mr. Foster 2016.05.22 23:28:00
@CoolKoon: Köszönöm, valóban felcseréltem az irányokat :)
London tele van szebbnél szebb kertekkel és parkokkal; akadnak köztük titkos búvóhelyek és nagy népszerűségnek örvendő közparkok is. Mindre vigyáznak, mert tudják, hogy ezek a lélegző zöld felületek teszik élhetőbbé és otthonosabbá a nagyvárosokat. Most csupán néhányat mutatok be Önöknek a…..
Minden alkalommal, amikor megérintek egy különleges porcelánt, vagy meglátok egy eozin mázas dísztárgyat, kellemes emléket idéz fel bennem Magyarország egyik legfontosabb manufaktúrájáról és a család történetéről. A Zsolnay név a 188 éve született Zsolnay Vilmosnak köszönhetően vált…..
Mr. Foster 2016.04.29 18:50:03
@cinke56: Köszönöm a kiegészítést, valóban fontos, hogy ezt tudjuk, amikor az eozin sikeréről beszélünk.
Észrevették a mostanában egymás után nyíló újhullámos borbélyüzleteket, avagy barber shopokat a városban? Mit gondolnak róluk: hipszterek és túlöltözött férfiak hóbortjának látják? Vagy olyan férfias tevékenységnek, amire már évtizedek óta szükség lett volna? Netán úgy vélik, hogy a borbélyszakma…..
Kevesen tudják, hogy amikor Móra Ferenc Budapesten tartózkodott, a fénykorát élő Teréz körúti Britannia Szállóban lakott. Külön szobája is volt, amelyet műveinek illusztrációi díszítettek. Szoros kapcsolata a Britanniával nem a véletlen műve volt; az író több szállal kapcsolódott ehhez a páratlan…..
Színházba járni jó, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. A kisszínházi előadások pedig az utóbbi időben nagyon népszerűek lettek, nem véletlenül. Kisebb térben, sokkal intimebb körülmények között játszik egy-egy társulat. Gyakran a szokásosnál rövidebb darabot, így intenzívebb az élmény is.…..
Bármennyire is nehezen süt ki újra és újra a nap, a lelkemben akkor is már tavasz van, köröttem pedig madárcsicsergés. Budapest gyönyörű lesz tavasszal, nekem pedig kedvem lesz táncra perdülni a séták közben. Ehhez kerestem némi inspirációt, és kiderült, hogy számtalan slágerben énekelték meg a…..
Persze, persze, tudom én, hogy mindenki felnő egyszer, de játszani akkor is kell. Munka után, hétvégén, munkaszüneti napokon, és egyébként is. Csak úgy, ráérésből, spontán. Ha elfelejtünk játszani, a végén olyan faragatlan, unalmas és nyers „fölnőttekké" válunk, mint amilyentől Saint-Exupéry óv…..
Mr. Foster 2016.02.29 17:04:05
@Hujber Tünde: Köszönöm, javítottam!
Önök jól tudják, hogy mennyire szeretem a hasamat, és amikor csak lehet, útra kelek, hogy körbekóstoljam a várost. Torkos Csütörtökön, azaz február 11-én felbolydul az egész város, hogy ki-ki eddig még ki nem próbált, vagy éppen kedvenc helyére igyekezzen. A kínálatot átböngészve úgy döntöttem, hogy…..
Szeretem a telet, de a téli tájon merengve, csontjaimban a hideget érezve titkon csak a nyárra vágyom. Nyáron odavagyok a melegért, szeretem, ahogy a forró, álló légmozgás körülvesz, de legbelül sokszor a télre gondolok, meg a jégvirágos ablakokra és a forró csokoládéra a meleg szobában. Amit…..
Tudták, hogy 2015 a Fény Nemzetközi éve volt? És hogy Magyarország fényművészetben kiemelkedő művészekkel és alkotásokkal büszkélkedhet? Mi több, a hozzáértők szerint a fényművészet, ha nem dán, akkor magyar találmány. Magam is elcsodálkoztam azon a gazdagságon, ami elém tárult. Tartsanak velem,…..
Az év legszebb időszaka veszi most kezdetét, amit több ok miatt is különösen szeretek. Az ünnepi fénybe öltöző város, a téli szünettől egyre nyugodtabbá váló emberek, a naponta új finomságot rejtő adventi naptár és az adventi koszorú felgyulladó gyertyái mind csak ilyenkor mutatják meg magukat, s…..
Vannak dolgok, amelyek múlhatatlan témák az emberi művészet történetében, ilyen a szerelem és az ehhez kapcsolódó érzések. Lehetünk boldogok, vagy éppen boldogtalanok egy szerelem hatására, és ha már benne vagyunk a kapcsolatban lesznek benne szép és örömteli, ugyanígy fájdalmas és nehéz…..
Aki ismerős Pécsett, jól tudja, hogy ha a Zsolnay Kulturális Negyedet magunk mögött hagyjuk (nemrégiben magam is meglátogattam), akkor a Király utcán átsétálva egyenesen a Széchényi térre érkezünk, ahol meg lehet csodálni a Pécs-Belvárosi templomot, azaz a Dzsámit, majd továbbhaladva a Szent István…..
Liszt Ferenc nemes természete és géniusza teremtette meg azt a vonzást, amit a zeneszerző környezetére kifejtett. Mégis, minden zajos társasági siker és népszerűség ellenére, Liszt sokkal inkább volt egy állhatatosan gyakorló, munkájával meg nem alkuvó, az isteni szférák tökéletességét kereső abbé,…..
Bár a hozzám igen közel álló augusztusi csillaghullásnak már vége, és a teljes holdfogyatkozást is magunk mögött hagytuk, tartogat még izgalmat, ha felnézünk az égre. Az első szovjet műhold (Szputnyik) Föld közeli pályára állásától (1957) kezdve több száz említésre érdemes űrkutatási eredmény látott…..
Benedek Eleknek, a mesemondók mesemondójának a mese volt a mindene. Egyfelől ontotta magából a csudálatos történeteket, másfelől fáradhatatlanul gyűjtötte a népmeséket, amelyeket aztán saját stílusában átdolgozott. Születésnapján a magyar népmesék előtt tisztelgünk immár tizenegyedik éve, de…..
Tudták, hogy a múlt hétvégén volt a Kulturális Örökség Napja(i)? Ez az a két nap az évben, amikor számos műemlékünk ingyenesen látogatható. Bevallom, ezt az alkalmat elszalasztottam (ha még emlékeznek a színházakat és templomokat jártam be akkor), de mindenképpen szerettem volna időt szentelni a…..
Mr. Foster 2015.09.30 16:09:52
@Csibefogó: Kedves Uram, teljesen érthető a kifakadása és kétséget kizáróan jogos a dorgálás. Ybl Miklós munkássága megérdemelte volna, hogy ne - az egyébként szintén remek - Pecz Samunak tulajdonítsam az egykori Fővámház épületének tervezését.
Pont mostanában jelent meg egy izgalmas könyv róla, azt hiszem, érdemes lenne tanulmányoznom: www.libri.hu/konyv/halasz_csilla.ybl-osszes.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_fesztival_201509

Itt írják róla, hogy „ Ybl Miklósról már életében is azt mondták kortársai: mind az épületek számát, mind azok művészi megvalósítását tekintve nincs magyar építész, aki képes lenne őt valaha is túlszárnyalni".
Mr. Foster 2015.09.30 16:10:56
@Csibefogó: Javítottam a posztban a tévedést, és még egyszer köszönöm!
Mr. Foster 2015.09.30 16:11:43
@Segna: Köszönöm Segna, közben javítottam a tévedést, ami valóban kínos hiba volt, ezt elismerem.
Szeptemberben el vagyunk kényeztetve a fővárosban; múlt héten még a Budai várban lettünk mámorosak a Borfesztiválon, de már itt is van a Színházak Éjszakája, ami idén egy napra esik a Templomok Éjszakájával. Összeállítottam három különböző útitervet, amelyben mindkét program, a gyerekes-családos…..