Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dionysos

1919 bejegyzést írt és 767 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Vertigo/Republic/Universal Honlapok:www.volbeat.dk/enfacebook.com/volbeat Még egy olyan népszerű, hangos nemzetközi sikereket arató együttes is megosztó jelenség lehet, mint a dán heavy boogie, hard rockabilly kollektíva, a Volbeat. Vannak olyan ősrajongók, akik hiányolják a korábbi…..
Dionysos 2021.12.07 09:24:04
@Kotta: Látod? Csak egy ronda mefisztói alku kellett hozzá!
Kiadó:AFM Records Honlap:www.rhapsodyoffire.com Bár tavalyi kritikámban szépen útjára bocsájtottam a két meghatározó őstagot – Luca Turillit és Fabio Lionét – nélkülöző Rhapsody Of Fire-t, véres könnyeket hullatva, hogy a csapat által játszott zene már nem hozzám szól – vagy másként fogalmazva: az…..
Kétszer fostam le a bokámat a "Far Beyond The Sun" hallatán. Na jó, minden egyes alkalommal lecsokizom, de úgy igazán akkor, amikor először találkoztam vele, a magyar rádióban a nyolcvanas évek közepén (talán Göczey Zsuzsa lehetett, aki leadta, nem sokkal megjelenése után). Másodszor most, amikor…..
Kiadó:The Players Club/Mascot Label Group Honlapok:www.paulgilbert.comfacebook.com/paulgilbertmusic Ezt most egy sztorival kezdem. Teljesen véletlenül belehallgattam Spotify-on egy podcastbe (-ba?), ahol a Puzsér Róbert nevű ismert publicista és önjelölt, bukott politikus a "100 legszarabb sláger"…..
Kiadó:earMUSIC Honlapok:www.deeppurple.comwww.deep-purple.comwww.thehighwaystar.com Kegyetlen dolog az, amikor mint egykori über-hiper-mega rajongónak szinte másol+beilleszt módra kell ide pattintanom egy korábbi, nem túl hízelgő kritikámat; arról nem is beszélve, hogy az eljárás egy blogger…..
Kiadó:Layered Reality Productions Honlapok:www.aeonzen.comfacebook.com/aeonzenaeonzen.bandcamp.com Ennek a brit progmetal bandának a munkásságát blogunk – Tartuffe-nek köszönhetően - meglehetősen jól dokumentálta. Nemcsak lemezkritikákkal, de több interjúval is a zenekarban (majdnem) érintett…..
Kiadó:A&M Records Még soha nem írtunk kritikát Sting lemezről, annak ellenére sem, hogy közöttünk azért vannak lánglelkű Sting rajongók. Magam is meglepődtem, amikor Kotta kolléga a "Kedvenc lemezeim" címmel megfejelt bejegyzésében bátran vállalta a műfaji értelemben sokszor soviniszta rocker…..
Kiadó:Cleopatra Records E mellett már nem lehet szó nélkül elmenni! Amikor a Cleopatra Records tavaly kiadta mind közül a legkedvesebb Pink Floyd albumom, a "Wish You Were Here" tribute változatát, akkor még azt mondtam, hogy ez szóra sem érdemes. Több okból. Egyrészt a "Wish You Were Here" úgy…..
Az ihletet nem igazán lehet erőltetni. Általában nem akkor jön, amikor nagyon rákészülünk, hanem jobbára váratlanul lep meg minket, amikor talán legkevésbé számítunk rá. Egy nyűgös, esős vasárnap délután kellett Szegedre utaznom, és mivel vezetés közben zenét szoktam hallgatni, gyorsan átnéztem a…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.crazylixx.comfacebook.com/crazylixx Napok óta kotlom ezen a recenzión; nem azért, mert a Danny Rexon énekes által vezényelt svéd retró sleaze/hajmetál banda muzsikája komoly megfejtést igényel. Egyszerű amerikai hard rock ez a '80-as évekből: korhű hangzással és…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.leverageofficial.comfacebook.com/leverageofficial Kotta kolléga már napokkal korábban jelezte, hogy igényli az új Leverage kritikáját. Akkor ígéretet tettem rá, hogy megírom, de jó okom volt arra, hogy ne siessem el a dolgot: egyrészt sokirányú elfoglaltságaim miatt…..
Dionysos 2021.10.30 16:44:34
@Kotta: Óhajod parancs! Olyannyira, hogy még egy interjúval is megfejeltük a dolgot! (lásd fent) :))
Október 15-én jelent meg a finn Leverage legújabb lemeze a Frontiers kiadónál. Az erről megjelent recenziónkhoz most csatolunk egy interjút is Tuomas Heikkinennel, az együttes gitáros-zeneszerzőjével. 2009 és 2019 között hosszú szünet volt a zenekar tevékenységében, mi volt az oka? 2011 közepéig…..
Kiadó:Rockshot Records Honlapok:www.venus-syndrome.monsite-orange.frfacebook.com/thevenussyndrome Elég kínos, de erre a csapatra a borító alapján figyeltem föl. Ez kb. annyira ciki, mint amikor egy járművet nem a típusa vagy rendszáma, hanem a színe alapján akar valaki azonosítani (Milyen autó…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.leverageofficial.comfacebook.com/leverageofficial A Leverage – miközben semmi máshoz nem hasonlítható – virtigli finn jelenség, csak északi rokonainkra jellemző módon keveredik bennük a Stratovarius-féle szimfonikus hangulatú euro-power, a Brother Firetribe-tipusú AOR…..
Dionysos 2021.10.21 17:23:38
@Kotta: Van, megvan, csak időm nincs nagyon. Megírod? Nem baj, ha nem, de én csak később tudok rá időt keríteni.
Kiadó:InsideOut Music Honlapok:www.dreamtheater.netfacebook.com/dreamtheater A Dream Theater háza táján nem jellemzőek a nagy izgalmak: nem kell a székünk szélén ugrásra készen ülnünk és a körmünket rágnunk, várva, hogy vajon most mivel lepnek meg bennünket. A metál univerzumot egykor elementáris…..
Kiadó:Wells Music Honlapok:www.teramaze.com.auteramaze.bandcamp.comfacebook.com/teramaze Az egyik szemem sír, a másik nevet. Ami az egyik szememet illeti (amelyik sír): a több mint 10 éves kihagyás után thrashből progresszív metálba fordult ausztrál Teramaze hosszú ideje az egyik kedvenc bandám.…..
Kiadó:Napalm Records Honlapok:www.marktremonti.comfacebook.com/MarkTremonti Ha bárkinek szüksége volna valamiféle - ha úgy tetszik - enciklopédikus jellegű bevezetőre az új Tremonti anyaghoz, azt rögvest a 2016-os "Dust" című lemez recenziójához irányítom. Ott fontos (rock)zenetörténeti…..
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.nealmorse.comfacebook.com/nealmorse Háááát, ez megint nagyon nagy falat lett. Óriási kanállal mérték. Ülök is rajta már jó néhány napja. Ebben a csapatban több hipertermékeny munkamániás is dolgozik, ezért naivitás is lett volna valami 40 perces fércmunkát várni,…..
Kiadó:InsideOut/Sony Honlapok:www.yesworld.comfacebook.com/yestheband Nem érthet bennünket az a vád, hogy ezt a progresszív rock legendát hanyagoltuk volna oldalunkon, ha egyáltalán, inkább hájpoltuk őket - legalábbis én, aki bevallottan elfogult vagyok velük szemben: természetesen pozitív…..
"Józsi bácsi, ivott már rossz pálinkát? – Ittam, fiam. – És mégis, az milyen volt? – Hát jó!” Valahogy így vagyok én a Maidennel mostanában. Szar Vasszűz korong nincsen, csak maximum kevésbé jól sikerült. Hozzáteszem, elfogult vagyok. Szerintem ugyanis az Iron Maiden a legjobb heavy metal banda, és…..
Dionysos 2021.09.04 08:30:02
@garael: Csatlakozom az előttem szólóhoz. Értem én, hogy 7. X, meg meditatív hangulat, de a maga 83 percével úgy megy át "rajtam", mint a görögdinnye tejeskávé után. :)

Enyhén szólva furcsa a "The Writing on the Wall" Western hangulata, a "Lost in a Lost World" Johnny Cashes intrója, ami azután a három gitáros unott és unalmas "passzjátékába" megy át. A "Darkest Hour" talán a valaha volt legérdektelenebb kínlódásuk (bár erre a címre pályázhatna a 13 perces (!) "The Parchment" is.

Sokat elmond az albumról, hogy a középtempós címadó a legjobb szám, na meg talán a "The Time Machine" (ha mondjuk 2-3 perccel rövidebb lenne). A 2. lemez nagyjából és lényegében fölösleges.

Összegzésképpen: örülök, hogy nem nekem kellett megírnom a recenziót. Egy ilyen együttes és egy ilyen lemez esetében lehetetlen kivédeni, hogy az ember az üllő és a kalapács közé szoruljon. :)
Bár a '80-as évek gitárhős korszakának lecsengésével a fősodorból (OK, legyen mainstream…) látványosan elkergettetett a gitárszóló, mint önálló "entitás" (tudjátok, amikor a szóló maga is dallá válik a dalon belül), a shredder-apokalipszis mégsem következett be. Bár az új évtized elején az amerikai…..
Honlapok:www.thecyberiam.comthecyberiam.bandcamp.comfacebook.com/TheCyberiam Gyakorlatilag kiemelt, piros betűs ünnepnek minősül, ha egy magamfajta internetes mélyvízi halász értékelhető amerikai progresszív bandára lel a hálójában. Ezekbe a Chicago-i srácokba is teljesen véletlenül akadtam bele,…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.nightranger.comfacebook.com/nightranger A Night Ranger legújabb lemezének címe egy akronim (mozaikszó), melyet így lehet föloldani: And The Band Played On (És a banda játszott tovább). Nos, 17 millió eladott lemezzel a hátuk mögött a San Francisco-i dallamos hard…..
Kiadó:MS Metal Records Honlapok:www.edufalaschi.com.brfacebook.com/edufalaschiofficialpage A tízparancsolatból az utolsó így szól: Mások tulajdonát ne kívánd! Talán nem róható föl nekem bűnül, ha most beismerem: valaki más szellemi tulajdonát megkívántam; egészen pontosan elirigyeltem a…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.turbulenceprog.comfacebook.com/turbulenceofficial A Frontiers kiadó érdeklődése szerencsére nem korlátozódik a dallamos hard rock zenére, de olykor kiterjed a progresszív metál műfajra is. Ennek gyümölcseként vehettük kezünkbe például a norvég Circus Maximus (hú, de…..