Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dionysos

2082 bejegyzést írt és 817 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.wgdestroy.comfacebook.com/wgdestroy Mike Portnoy sok projektje közül talán a Sons Of Apollo állt legközelebb a zűrös körülmények között otthagyott anyabandához, a Dream Theaterhöz. Teljességgel érthető, hogy amint az előre sejthető és sokak által türelmetlenül várt…..
Kiadó:RFL Records Honlap:facebook.com/winterbornofficial Micsoda hír! Új Télenszületett album! Erre nem voltam fölkészülve! Nem hiszem, hogy ez a hír megugorja majd a hazai rockújságírás más felületeinek ingerküszöbét. Nekünk - legalábbis Túrisas cimborának és nekem - mindenesetre örvendetes ez a…..
Kiadó:Silver Arrow Honlapok:www. theblackcrowes.comfacebook.com/TheBlackCrowes Nem hiszem, hogy ettől kollégáim vagy rendszeres olvasóink lázba jönnek, de szerintem hatalmas és örvendetes hír, hogy a Fekete Varjak (értsd a The Black Crowes kemény magját alkotó Robinson fivérek) 15 év…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.turbulenceprog.comfacebook.com/turbulenceofficial Nemrég részt vettem egy biztonságpolitikai előadáson - azt nemzetbiztonsági okokból nem árulhatom el, milyen minőségben :) -, amelyben szó esett az ún. "arab tavaszról", s erről az előadó megjegyezte, hogy valójában nem…..
Kiadó:Crom Productions Honlapok:www.kiuasband.comfacebook.com/kiuasofficial Talán akad még olyan olvasónk, aki emlékszik a finn euro-thrash/power formációra, amit anno valamiért (mindenesetre nem minden irónia nélkül) Kiuasnak, azaz szaunakályhának neveztek el. Túrisas kollégával nagy kedvencünk…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.firewind.grfacebook.com/firewindofficial Az ön-újradefiniálónak, magyarosabban: új kezdetnek szánt, egyszerűen csak "Firewind"-re keresztelt 2020-as album után itt a Firewind-saga folytatása. Ez a második lemez, amelyiken Bob Katsionis gitáros/billentyűs már nem…..
Kiadó:Frontiers Honlap:facebook.com/RevolutionSaints Dean Castronovo egyértelműen függőségre hajlamos személyiség. Régen ez leginkább az alkoholra és a kokainra irányult, de a 2015-ös családon belüli botránya és fölfüggesztett börtönbüntetése után addikciója tárgya elsősorban a cigaretta és a Red…..
Kiadó:Mascor Label Honlap:facebook.com/rockcandyfunk Annak ellenére, hogy ebben a nemzetközi kollektívában komoly, elismert muzsikusok szerepelnek, a Rock Candy Funk Party nem számít nagy névnek a szakmában, itthon meg aztán végképp alig hallott róluk valaki. Ennek többek között az lehet az oka,…..
  Kiadó:Frontiers Honlapok:www.nealmorse.comfacebook.com/nealmorse Nem szeretném, ha innentől kezdve el lennék könyvelve a dionysosrising ügyeletes rock színházi kritikusának. Ennyire azért nem szeretem a musicaleket, sőt... A legutóbbi bejegyzésem is egy Broadwayen bemutatott darabról, Bryan…..
A sommás zenetörténeti alapvetés kb. úgy szól, hogy a hair-metal aranykora a '80-as években volt, annak is leginkább a második felében, ami a '90-es évek legelejéig tartott. 1991 szeptemberében a Nirvana "Nevermind" lemezének megjelenésével azonban gyorsan a trutyi (grunge) lett az új trend, ami…..
Dionysos 2024.01.04 10:44:59
@Dionysos: bárcsak Yngwie is hirtelen irányadónak érezné a Fire & Ice időszakot és visszakanyarodna, marjd lehorgonyozna ott.
Dionysos 2024.01.04 10:57:07
@Kotta: Igen, magam is azért írtam, hogy a ex-kazettafiúként tudok lelkesedni szarul megszólaló lemezekért is, sőt Tartuffel sokat is vitatkozok azon, hogy képes felhúzni magát egy koncert vagy lemez dobhangzásán. Ha a zene jó, ki nem szarja le! Azon lamentáltam, hogy mindezzel együtt nehéz szembesülni azzal, hogy 30 év alatt nem lett jobb, sőt sok tekintetben hanyatlik a színvonal.
Amúgy a 80-as evek penetráns hangzása nem fejlődés kérdése volt csak. Egyszerűen trendi volt szétvisszhangosítani mindent. Voltak azonban zenekarok, akik mégsem álltak be a sorba vagy nem teljesen. pl AC/DC.
Amit írtam, viszont tényleg így gondolom. Nehezen barátkozok meg új zenével, ha nincs valami személyes, szubjektív élmény. Ezért menekülök vissza a 90-es évek rejtekébe. :-)
Dionysos 2024.01.07 01:29:37
@Adamu: ez nagyon erdekes adatbázis. Itt konkretan mit es hogy/mivel mérnek, hogy objektív eredményt kapjanak? Direkt megneztem, az általam favorizalt 91-94 lemezek nagyreszt zöld tartományban mozognak, míg a mostani ertékek pirosodnak rendesen. Yngwie szegény:-)))))
Kiadó:BMG Honlapok:www.bryanadams.comfacebook.com/bryanadamsofficial Nem, nem egy Roy Orbison tribute-ról van szó, hanem annak a bizonyos nagy sikerű romantikus vígjátéknak, a 14 millió dollárból gyártott, de összesen 463 millió dolláros bevételt hozó "Micsoda nő!"-nek zenei földolgozásáról. A…..
Dionysos 2024.01.06 10:13:15
@garael: Szerintem Bryan Adams 1983-tól 1996-ig nem tudott hibázni. A "Cuts Like a Knife", "Reckless", "Into The Fire", "Waking Up The Neighbours" és az "18 Till I Die" gyakorlatilag mind olyan lemezek, amiken nem nagyon lehet fogást találni. Ezt én is csak némi fáziskéséssel láttam be, mert az MTV-ben agyonjátszott balladák (pl. Everything I Do...) miatt volt bennem némi előítélet.
Dionysos 2024.01.06 10:30:38
@garael: Egyébként Mutt Lange csak a "Waking Up The Neighbours"-szel csatlakozott producerként és szerzőtársként Bryan Adamshez, előtte (és mostanság) Jim Vallance-szel dolgozott (dolgozik) együtt.
Honlapok:www.martinmillerstore.commartinmiller.bandcamp.comyoutube.com/@MartinMillerGuitarfacebook.com/MartinMillerArtistPage Akadt olyan, aki már kritizálta azt a hosszú évek óta fönnálló szokásomat, hogy az éves toplistám posztolását karácsony szép ünnepére időzítem. A kritikai hangok általában…..
Megtanultunk együtt élni a háborúval. Megtudtuk azt is, milyen heroikus eredmény, hogy a másfél éve még fele annyiba kerülő dolgok most már – a magasabb szintről – csak 9.9%-kal nőnek évente. Megértük, hogy a rendszerváltáskor - a csehek után - második legmagasabb életszínvonalú közép-kelet-európai…..
Fura ez. De már évek óta fura. Úgy tűnik, hogy tapintható az érdektelenségem szeretett műfajunk irányában, hiszen értékelhető éves listám már régóta nincs. Ilyen értelemben persze jogos a kritika, hiszen azt kétség kívül elismerem, hogy az aktuális megjelenések jórészt nyom nélkül ürülnek ki a…..
Dionysos 2023.12.25 23:53:15
@garael: Köszönöm az elismerő szavakat, jól esnek, talán szerénytelenül hangzik, de tényleg így van. Kegyetlen munka van ebben az oldalban, és ezt kevesen mérik föl - olykor még régi harcostársak sem. A stílus iránti lelkesedésből, minden anyagi vagy természeti (értsd: koncertbelépő, promó CD stb.) ellenszolgáltatás nélkül csináljuk, amit csinálunk. Nálunk, bennünk, velünk nincs érdek, korrupció, marketing, csak szakmai és rajongói meggyőződés... Büszke vagyok arra a munkára, amit együtt: munka, elfoglaltság, család, egyéb elköteleződés mellett elvégeztünk. Gari, Kotta, Túrisas, kib@szott jó srácok vagytok!
Hogy a magyar újságírás nadírjaként leírható origo.hu univerzális és lelkiismeretlenül kattintásvadász jelzőjét használjam: "drámai" fordulat következett be a szerkesztőségünkben (persze annak, aki látásból sem ismeri a szinonima szótárat, még a folyton fluktuáló üzemanyagárak 4 forintos emelkedése…..
Kiadó:Mohini Dey Records Honlapok:www.mohinideybass.inmohinidey.bandcamp.com/album/mohini-dey A fúziós nagyágyút az év végére tartogattam. A blogon mindig is én voltam a jazz rock felelős, aki nem átall "belerondítani" a hard rock/heavy metal purizmus alsóneműjébe, ha éppen úgy hozza úri kedvem. A…..
Kiadó: Metal Blade Honlap: www.sorcererdoom.comfacebook.com/sorcererdoom A demóik még jobbak voltak – a true fanok alapvető attitűdje azonban jelen esetünkben megbicsaklik. Nem, a demóik nem voltak jobbak – legalábbis a lemezeik hozták azt a színvonalat, amit annak idején elkezdett az epikus-doom…..
Kiadó:Marshall Records Honlapok:www.badtouchrocks.co.ukfacebook.com/badtouchrocks Bár utólag Gary Lineker belátta, hogy hangzatos alaptétele nem örök érvényű (s erre a német "nazionalelf" jelenlegi teljesítménye bőven szolgáltat okot), a norfolki blues rockerek által alkotott Bad Touch új…..
Dionysos 2023.12.09 10:14:37
@turisas: Attól tartok, nem. Annyira nem volt meghatározó élmény és döbbenetesen elfoglalt vagyok. Azt viszont elmondhatom, a hír igaz: a Barba Negrában mind a hangosítás, mind a fénytechnika - hogy is mondjam csak? - szubsztenderd. Nem a bandán múlott, Corabi pedig gyakorlatilag lemezminőségben énekelt. Elképesztő az a faszi! Lehet, hogy a vele készült Mötley Crüe lemez nem jó (legalábbis én nem szeretem), de vele a mikrofon mögött soha nem ismert minőségben szólalhattak volna meg a klasszikusok...
Saffire: Starhunter EP (2023) Nem pontosan értem, hogy mi értelme egy három számos EP-t kiadni. Nem szeretem ezt a formátumot. Remélem ez egy teljes értékű nagylemez beharangozója, amolyan mézesmadzag, mert amit hallok, az bizony nagyon fincsi. Mondjuk mit is vártam? Annak ellenére, hogy a svéd…..
Dionysos Rising DGM: Life (2023) 2023.11.18 15:57:27
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.dgmsite.comfacebook.com/dgmprog Tudtam, hogy jön, mégis meglepetésként ért az új DGM album. Aki rendszeresen olvas minket és a mi "szemüvegünkön" keresztül követte a DGM eddigi pályafutását, az tudja, hogy minden elismerésem, sőt rajongásom ellenére évek óta növekvő…..
Dionysos Rising SFV: We Are (2023) 2023.11.15 15:48:57
Honlap:facebook.com/sfvmusic Aztabetyárját! Ha valaki beteszi a lemezt "vakhallgatásilag" és megkér, hogy helyezzem el őket életkor és földrajzi tengelyen, akkor a "biztos" tippem Skandinávia (svédek, finnek) lett volna, életkorra vonatkoztatva pedig ha nem is "szőrös tökű, öreg profik"…..
Kiadó:InsideOut Bár eredetileg szó sem volt folytatásról, egyáltalán nem lepődtem meg, hogy a Nick D'Virgilio (Big Big Train, ex-Spock's Beard), Neal Morse (NMB, Transatlantic, ex-Spock's Beard) és Ross Jennings (Haken, Novena) hármasa által alkotott DMJ újabb lemezt adott ki. Egyszerűen és…..
Kiadó:Atomic Fire Records Honlapok:www.angra.netfacebook.com/angraofficialpage Nehéz földolgozni, hogy Fabio Lione (ex-Rhapsody Of Fire) már gyakorlatilag annyi időt töltött az Angra kötelékében (2013-), mint Edu Falaschi (2001-2012), vagy éppen az alapító Andre Matos (1991-2000). Az idő száguld,…..
Kiadó:EMI (Európa)/Geffen (USA) Honlapok:www.thunderonline.comfacebook.com/thunderonline Néhány napja egy használt CD/DVD-ket is áruló lemezboltban konkrétan egy Big Mac szendvics áráért vásároltam egy Thunder DVD-t (Live, 1997). Bevallom, annak idején nekem is kimaradt ez a többre érdemes brit…..