Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dionysos

1882 bejegyzést írt és 753 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Epic Records Honlapok:www.barrygoudreau.comfacebook.com/barrygoudreau Már hogy ki? Hogy mondod? Az meg kicsoda? - lelki füleimmel (ha lelki szemek vannak, akkor miért ne lennének lelki fülek?) szinte hallom az értetlenkedő kérdéseket. Ha létezik méltatlanul elfeledett muzsikus, akkor az…..
Ezt a bandát már sokszor behivatkoztuk (például ITT), de lemezéről még nem született recenzió ezen a fórumon. Nos, eljött, aminek el kellett jönnie, még ha ki is húzom vele a gyufát. Merthogy én – főszerkesztő úrral ellentétben – kifejezetten csípem a zenekar egyik-másik albumát. Például ezt. Azzal…..
Dionysos 2021.04.20 07:55:03
@Kotta: Mint mondottam, sohasem voltam hiperfan. Staffelbach játékából - a tagadhatatlan gyorsaság és technikai bravúr mellett - nekem hiányzik az a fajta zeneiség, ami pl. Eddie Van Halent legendává tette. Kuprij tényleg lehengerlő (pl. Greg Howe mellett az "Ascend"-ben akkori füllel nagyot játszott!), de egy idő után kiismerhető, amit pedig manapság szólóban csinál (lásd pl. Progression, 2020) már egyáltalán nem tudom értékelni. Úgy is fogalmazhatnék, hogy évek óta ő is malmsteenitisben szenved.

Mike Varneynak (mint gyakorlatilag mindig) most is igaza volt, instrumentálisan (West éneke nélkül) ez nagyon gyorsan megunható ujjgyakorlat lett volna. Ami mindig zavart az Artensionben, az a hangzás volt - olyan nagyon zavaróan fülledt, próbatermi az egész! A 4. lemez után viszont tényleg érdektelenségbe fulladt a formáció. Az első 4 albumról viszont tényleg érdemes mazsolázgatni!
  Kiadó:InsideOut Honlap:facebook.com/ltexperiment 20-22 év alatt elképesztően nagyot képes változni a világ, na és a közízlés, még egy olyan beszűkült underground műfajban is, mint az instrumentális gitárközpontú muzsika. A '90-es években (még az évtized legvégén is) a progresszív metál…..
Dionysos 2021.03.30 20:00:56
@Régi Olvasó: Warum nicht?
Dionysos 2021.04.17 14:22:11
@mindtower: Hááát, nem válogattad a jelzőket! Vastagon odamondtál. Én ennél azért egy kicsit árnyaltabban látom a dolgot, de értem, mit mondasz.
Megoszlanak a vélemények arról, hogy létezik-e egyáltalán olyan, hogy német humor. Jómagam, néhány Edguy koncert után, hajlok arra, hogy vannak köztük is vicces figurák. S hogy jön ez ide? Alább kifejtem. A német Tyrant bemutatkozó albumán az egyik számra egy női orgazmus lett rákeverve. Éppen úgy,…..
Amikor megszületett a fejemben a gondolat, hogy - ha eredetileg nem is ezzel a címmel - rovatot kellene indítani a méltatlanul elfeledett, vagy éppen már megjelenésük idején durván alulértékelt lemezekről a történelmi igazságszolgáltatás jegyében, még fogalmam sem volt, hogy valódi bejegyzéscunamit…..
Dionysos 2021.04.13 19:36:14
@garael: Mint - szerintem - majdnem mindenki.
Gyere, őrült, gyere, őrült, névsorolvasás! A névsor pedig: Jeff Scott Soto, Howie Simon, Marty Friedman, Doug Aldrich, Reb Beach, Jeff Wattson, Kee Marcello, Pete Lesperance, Stevie Salas, Richie Kotzen, Mattias Eklundh. Nem gyenge, mi? Ken Tamplin (ex-Joshua) amerikai énekes-dalszerző és gitáros…..
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.primalfear.de A nagybetűs Metal Kommando a pandémia közepén sem pihen, és jóllehet, alapfokozatra kapcsolt, a kiadott EP elég ahhoz, hogy a germán (nemzetközi) power fáklyavivőkhöz fűződő addikciót enyhíteni tudja. Nincs mit cifrázni, ugyan a kislemez felvezető…..
Kiadó:Frontiers Honlap:facebook.com/SweetOblivionGeoffTate A Sweet Oblivion, mely a Queensryche és Geoff Tate viharos/veszekedős/köpködős elválása után a Frontiers kiadó kísérlete volt arra, hogy a szólóban nagyon gyöngén teljesítő, de képességei alapján jobbra érdemes Tate karrierjébe új életet…..
Kiadó:Octane Records Honlapok:thestrangeraus.bandcamp.comfacebook.com/thestrangerband Amilyen hatalmas - szó szerint kontinensnyi - területét tekintve Ausztrália, olyan ritkán lakott, hiszen a népessége mindössze kb. 25 millió. Ennek ellenére zenei nagyhatalom, hiszen a rock, hard rock, heavy…..
A lemez onnan lehet ismerős, hogy minden magára valamit adó leárazásban képviseltette magát, arra gondosan ügyelve, hogy fogyasztói ára ne kússzon a lélektani 1000 Ft fölé… Tény, hogy valahogy az egész lemez "low budget" kiállítása, borítógrafika, betűtípus, zenekari logó mintha azt sugallná, hogy…..
Kiadó:Blue Canoe Records Honlapok:www.lyleworkman.comfacebook.com/lyleworkman.musician Úgy számolom, ez a bejegyzés nagyjából egy tucatnyi megtekintésre tarthat számot. Ez lehetne az egyik példamondata annak az alaptételnek, hogy ez a világ nem igazságos, valódi és teljes igazságszolgáltatásra…..
Dionysos 2021.04.05 21:28:03
@saszi: Ez egy teljesen legitim reakció: Köszönöm.
Nem nagyon vádolható azzal kedvenc stílusunk, hogy a "rockopera" műfaját mostohagyerekként kezelte volna, sőt inkább az ellenkezője fordult elő. A hard rock/heavy metal lényege szerint teátrális műfaj, voltaképpen az operával való összeházasítása meglehetősen logikus lépés. Ennek megfelelően a…..
Kiadó:JVC/Victor Honlapok:www.keemarcello.comfacebook.com/keemarcellorockswww.tommyheart.comfacebook.com/tommyheartrocks E lemez története még 2016-ig nyúlik vissza, amikor is a Frontiers – miközben szokása szerint valaha volt nagy sztárokat keresett, hogy kardiopulmonáris újraélesztésben…..
Ahhoz, hogy valami elfelejtett mesterremek legyen, ugyebár kell(enek) mester(ek), meg valami balszerencsés körülmény, ami miatt elfelejtődik a mesterremek. Nem nagyon akarom megfejteni, hogy itt mi történt, valójában nem is tudom, de az biztos, hogy mind a névadó projektgazda, mind az énekes Nils…..
Kiadó:Actworld/Marquee Records Honlapok:www.actworld.sefacebook.com/acttheband Megöregedtem és megcsontosodtam. Nem szeretem és nem tudom követni a trendeket. Mindenki előtt világos, hogy a zeneiparban mindig is az éppen "uralkodó" hanghordozó befogadóképessége határozta meg egy album terjedelmét.…..
Honlapok:www.yossisassi.comfacebook.com/YossiSassiyossisassi.bandcamp.com Amikor Yossi Sassi 2012-ben megjelentette az első szólólemezét (Melting Clocks) még úgy volt, hogy marad az orientális metál egyik úttörőjének számító Orphaned Landben, de végül annyira megtetszett neki az újdonsült zenei…..
Most tényleg az van, hogy amíg Tartuffe nem limitálja a cikk/rovat/hó számot, nem lesz leállás. Lapozgatom a CD-ket és úgy érzem, hogy a zeneművészettel szembeni vétek, ha nem szolgáltatok igazságot egy-egy régebbi megjelenésnek, amely valamiért nem kapta meg a neki járó elismerést. Az tiszta sor,…..
Kiadó:Frontiers A Sunstorm immár közel másfél évtizedes munkásságáról csak hellyel-közzel tudósítottunk itt a blogon. Ez a projekt ugyanis tipikus példája a Frontiers kiadó erősen kalkulált, mesterséges módon, laboratóriumi körülmények között létrehozott termékeinek, amiben körülbelül annyi a…..
Semmi nem áll tőlem távolabb, mint Tartuffe nyílt színi dicsérete, de ami jár, az jár. Ezt a rovatot nagyon kitalálta, amivel nemcsak engem revitalizált, de Kotta is visszatért, úgyhogy vágjuk is le a hízott borjút és örvendezzünk! Mindkettőnk esetében az a helyzet állt elő, egymástól teljesen…..
Dionysos 2021.03.13 09:39:32
@Kotta: Piszkos jó! :) Viszont belegondoltál már abba, hogy ez az opusz is közel 40 éves?
A home office-ban egy jó dolog biztosan van: a virtuális megbeszélések között fel lehet dobni egy-egy bakelit-lemezt, így előkerülnek olyan albumok és zenekarok is, amiket kb. 20 éve nem vettem elő. Így fedeztem fel újra a Vardist is. Róluk két évtizeddel ezelőtt biztosan nem értekeztem volna, mert…..
Kiadó:Frontiers Honlap:facebook.com/RonnieAtkinsOfficial Ha jól emlékszem, egy korábbi cikkemben már beismertem, hogy a Pretty Maids klasszikus időszaka nekem akkoriban kimaradt, viszont a kétezres évek második évtizedének "ráncfölvarrott" Csinos Hölgyei a 2013-as "Motherland"-del végül elrabolták…..
Manapság (a felgyorsult világban, blabla) nem csak a zenészeknek kell több vasat tartaniuk a tűzben, hogy egyről a kettőre jussanak. Így lett nekem is – a főállásom mellé – egy vállalkozásom néhány éve (a családi hagyományt követve a vendéglátás területén). Mivel számomra a magyar bor is fontos,…..
Nagyon sokszor leírtuk már itt, főként Tartuffe, aki e témakörben amúgy is a legkevésbé elnéző, hogy a grunge (nála mindig csak konzekvensen és szabatos szótári értelemben trutyiként aposztrofált) vészkorszaka milyen károkat okozott azzal, hogy egy zenei stílust, annak legjellemzőbb stílusjegyeit…..
Vannak dolgok, melyekről szó kell essen, még akkor is, ha a blog-kollektíva ezért a területért leginkább felelős firkásza fél gőzzel (sem) működik manapság. Persze, láttunk már varjún karórát, a G3 koncertek kimaxolták a shredderek összeboronálásának majd' minden lehetőségét, amit tisztességgel…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.evergrey.netfacebook.com/Evergrey Az Evergrey nálam a karrierjükre jellemző hullámzás és a megfoghatatlanul szívbemarkoló, már-már nyomasztó hangulat ellenére szinte kezdettől fogva kiemelt tiszteletnek örvend. Az eredeti fölállás restaurációja után valami történt a…..