Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skribler

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelek ott vannak, csak figyelni kell rájuk. Következő posztunk szenvedő alanya egy lány, aki sehogy sem tudja rávenni a barátját, hogy krónikus horkolását kezeltesse, vagy legalább szokjon le a mezitlábas bagóról. A srác kineveti, a lány pedig otthagyja. Most megtudhatod, hogy…..
skribler 2010.01.29 10:35:02
@skribler:
szíróvá? az meg mifene? Szakírót akartam írni, na.
skribler 2010.01.29 10:57:02
@Dudusch:
Ne ítélj korán: akkor is vele lennél még, ha nem ment volna el alvásterápiaára, le se szarja az egészet, holott ezt mind elmondod neki?
skribler 2010.01.29 12:29:29
@Tormi:
Én délelőtt egy kicsit elmolyoltam az alvasterapia.hu -n, de nem találtam összefüggést a bagózás és a horkolás között. Lehet, hogy van csak nem voltam elég alapos. Azt viszont saját tapasztalataimból tudom, hogy a sodrós cigi minden más bagózási formánál egészségtelenebb, és nemrég olvtastam, hogy a nagy adóemelések miatt már a teljes dohányfogyasztás 20 százalékát teszi ki, ami szerintem katasztrófa. Nem értem miért hagyják alacsonyan a zacskós dohány adóját, de ez persze itt off.
  Komolyan, mintha ez a kecó ihlette volna Swiftet Gulliver brobdingnagi utazásának megírására. 1,8 milliárdos, 1230 m2-es ház, 397,28 m2-es garázzsal és 200 m2-es erkéllyel? Ezek a számok tízzel elosztva is elég nagyok lennének. Először az jutott eszembe, hogy az ilyen…..
A Nou San Trafford blogipari GMK nem tudott mit kezdeni a tegnap este történtekkel. A szerzők fröccsbe fojtották bánatukat és a Videoton közelmúltbeli menetelésének videóival próbáltak vigasztalódni, de a katasztrofális kilencven perccel kapcsolatban képtelenek voltak akár egy…..
szily A világ legviccesebb emailje 2009.05.28 00:03:00
Laza strandolás, áldott motorok, közös gurulás, rétegpasztoráció, no meg az Istenszülő ikonja. Nagy elfogódottságomban azt gondolom, hogy elektronikus levél ennél jobb nem is lehetne, de az biztos, hogy minimum 2009 legviccesebb elfogott emailje az alanti, hála érte Fügének, az…..
w Blues 2008.06.09 05:00:00
Két év rengeteg idő, de most épp úgy néz ki, hogy ha most vasárnap volnának a választások, illetve ha a nagymamámnak áramszedője volna, akkor elbúcsúzhatnánk az SZDSZ-től. Pedig már úgy megszoktuk. Mint az Aranypókot, amelynek késő-kádári reklámjában egy holtfáradt női…..
Szegény Sváby András emlékezetes vesszőfutása idején, ami az Orbán Viktor kaján tekintete előtti, remegő kézzel végrehajtott papírkeresgéléssel kezdődött, majd az Egy a száz ellenben nyújtott ideges motozással folytatódott, úgy tűnt, hogy a kamerától rettegő veterán…..
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
Eleve vízi állat vagyok + kannibalisztikus okokból horgászom + sokat főzök + a család apai fele a Dunaújváros és Mohács közti Halászléövezetből származik, úgyhogy én aztán tényleg tudom, hogy amit Magyarországon halászlé címén adnak, az a nutrasianyesedéknek is a megrohadt…..
Minden tiszteletünk és rajongásunk az alább látható egyetemi előadóé, a jelek szerint a győri Széchenyi Egyetemen úgy emberileg, mint szakmailag remek gépészmérnököket képeznek. ..
kitolas Mókás buzizás a HVG-ben 2008.03.03 13:11:15
Az egész HVG-nek megvan ez az önmagát túlélt, furán naftalinszagú hangulata, ami ritkán vezet vérforraló eredményre. Ritkán, de nem soha. A mostani számban, a lap végén pompás interjút közölnek Vitézy Dávid VEKE-szóvivővel, ami azzal a kérdéssel kezdődik, hogy "Távol…..
Budapest-Bamako Vegre defektek 2008.02.11 06:21:00
Kicsit aggodtunk, hogy hiaba tanultunk belsot cserelni a motoron, nem akart defekt jonni. De aztan ket nap alatt ketto is. Az elsonel az en hatso belsom darabokban jott ki. Egy egesz tanya korenkgyult, nagyon edesek voltak, mindenki nyulkalt, hogy segitsen, csak kicsit hatraltattak.A masodiknal egy…..
Bruhaha, szerencsétlen BKV olyat művelt, amihez hasonlót hibát a magyar nyomtatott reklámtermék-történetben a ma már teljesen elfelejtett Palotás "Propellernyakkendő" János vállalkozó követett el. Az őt ábrázoló óriásplakáton ugyanis retkes volt a körme. A 2008-as…..
Biztos meghaladja a magyar-mali export-import összértékét, ami a bamakói ex Kempinski és a Salam hotel parkoljában folyik. A magyarok Nyugat-Afrika motorizációjába kapcsolódtak be. Amikor már mindenkinek megvan az afrikai száguldásról a sztorija és a karitatív célokra hozott…..
skribler 2008.01.30 14:15:22
Kenicsiro:
Neked külön is elmagyarázom.

Valaki azt kérte rajtam számon, hogy az eredeti cikkben nem szerepel a "trendi" kifejezés.
Elismertem, hogy igaza van, valóban nem szerepel ott. Ezzel azonban nem cáfoltam, hogy az én szövegemben nem szerepel. Azért nem cáfoltam, mert ilyet senki nem is állított. Tudsz követni?

Namost. A hozzászólás második része foglakozik azzal, hogy miért szerepelt az én hozzászólásomban a "trendi" szó, ahogy arra - helyesen - magad is fölhívtad a figyelmemet. Mivel az a magyarázat nem volt érthető, most egy másik példán világítom meg neked, hogy honnan merítettem ehhez a bátorságot.

Tegyük fel, megüti a fülemet a következő mondat a buszon: "Sajnálom, hogy öten meghaltak az autóbalesetben." Úgy vélem, ezután a munkahelyemen elmesélhetem, hogy buszon is "szomorúan eseményként értékelték az autóbalesetet".

Mit is tettem ebben a kis szituációs játékban?
Értelmeztem a hallottakat, és más kifejezést használva annak valódi tartalmáról számoltam be munkatársaimnak. Eddig megvan? Akkor haladjunk tovább.

Lehet ilyet csinálni? Szerintem lehet, kérdés, hogy jól értelmeztem-e a hallottakat. Ez nyilván vitatható, röviden megpróbálok mégis érvelni amellett, hogy igen. Az eredeti szöveg kritikus mondata így hangzik: "Nem hiába ment ment híre Bamakóban a gazdag magyaroknak, sorban tünedeztek el a lányok a hotelszobákban."
Szerintem ez a mondat sejtető és büszke, éppen csak az hiányzik a végéről, hogy "...a tökös magyar legények megadták a luvnyáknak". Vagy: "...térdig gázoltunk a geciben, vazze."

Nem biztos, hogy e tekinteben egyezik a vélemnyünk, de mindegy is, innen már csak egy logikai ugrás, és máris megvan, hogy miért írtam le a "trendi" szót.

Arról van szó, hogy ha valaki büszke a nagy fene tettére, és kipakolja azt a netre, akkor az maga a dicsekvés. Viszont mivel szoktunk dicsekedni? Hát azzal, amit trendinek vélünk. Hogy a tárgynál maradjunk, azzal nem dicsekszünk, hogy nem áll föl a faszunk, mert az nem trendi. Gyors levezetésünk eredményeként arra jutottunk, hogy a szerző trendi dologként számolt be az eseményekről. És én mit írtam? Hát éppen ezt.

Fölösleges válaszolni, mert ennél alaposabban nem tudm körüljárni a problémakört.
A gazdaságpolitika hitelét vesztette, ezért nem lesz több éves adóprogram. Kákosy több uniós pénzt adna a vasútnak, de már nem tud változtatni. Aba Botond szerinte nem alkalmas operatív feladatra.A teljes interjú az Index gazdaság rovatában olvasható...
skribler 2008.01.28 14:03:35
Sztd, ne tűnj el!
Le a kalappal, ha te rendes adózó vagy, akkor bocsánatot kérek.
De akkor követelj jó és tisztességes állami szolgáltatásokat a pénzedért. Követeld, hogy ne legyen kátyús az út, hogy a postás fölvigye azt a rohadt ajánlott levelet, amit az önkormányzat küldözget rendületlenül. (apropó, nem lehetne megmondani a polgármesiknek, hogy ha nem ajánlva küldik, akkor előbb befizetem a súlyadót, mert akkor el is ér a levél?). Mit foglalkozol te azzal, hogy ki nyereséges és ki nem, azzal törődj, hogy a pénzedért kinyalják a valagadat. És ez az, ami államnak zsigerből nem megy, de ahhoz van esze, hogy még a konkurenciát se engedje be a piacra. Téged ne a nyereség érdekeljen, hanem a szolgáltatás és a hatékonyság.
(Mellesleg elgondolkodtam, hogy mikor költöttem el utoljára egyetlen árva fillért is a postán, hát nem emlékszem. Tavaly biztos nem. Akinek nem mindegy, hogy mennyibe kerül egy levél az konkrétan a magasságos hivatal, tágabb értelemben az állam bácsi.)

Abszolút nem értek egyet azzal, ahogy az autózás árát összeveted a vonatéval. Én a vonattól azt várom, hogy ne kelljen vezetnem, dühöngenem, araszolnom, hanem kulturált körülmények között olvashassak, dolgozhassak. Számomra ennek (meg a biztonságnak, meg a környezetkímélésnek) van önértéke, amit hajlandó vagyok megfizetni.

Teljesen egyetértek azzal, hogy a rossz menetrend > nincs utas; nincs utas > zárjuk be logika hibás.
Igen, tessék vonzóvá tenni a vonatot (akár azon az áron is, hogy drágítjuk az autózást). Tessék tiszta vonatot küldeni értem ütemes menetrenddel (egyébként e téren van előrelépés, nem is kicsi, legalábbis Dunán innen). Nade azt azért lássuk be, hogy azokat a vonalakat, amelyek be sem mennek a faluba, mert két település közé rakták az állomást, ahová dágványos földúton kell kibandukolni, szóval ezeket ne tekintsük már a modern európai személyszállítás nélkülözhetetlen részének.

Nézz be az Unicreditbe, hátha bejön, hogy leültetnek.