Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyenis Katalin

124 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerős a helyzet, amikor megmarad valahonnan 1 db tojásfehérje és nem tudsz vele mit kezdeni? Ha igen, akkor ez a recept neked készült! Gyorsan elkészül, finom és még nem is hízlal úgy, mint a lisztes testvérei ;) Hozzávalók: 2 nagyobb banán 300 g görög joghurt 1 tojás + 1 fehérje  20 g…..
Karácsonyi szezon indul! Alig vártam már ezt az időszakot, egyszerűen imádom. Én általában már ilyenkor nekiállok a nagy sütemény próbáknak.... és természtesen a legjobbak kerülnek majd a végén az ünnepi asztalra.  HOZZÁVALÓK: 100 g vaj 120 g cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 db tojás 250 ml…..
Szoktál centrifugálni gyümölcs és zöldség levet? Ha igen, akkor ez a Te recepted lesz ;-) Nagyon sokszor szoktam sárgarépát almával centrifugálni és a maradék sárgarépával sosem tudtam mit kezdni. Volt, hogy készítettem belőle répatortát, de másra nem igazán használtam. Mindig csak ment az egész a…..
Használjuk még ki az utolsó paradicsom és paprika szezont és készítsünk egy isteni finom tésztaszószt, amit akár le is fagyaszthatunk.  Annyira egyszerűen és gyorsan elkészül, hogy akár a rohanós hétköznapokon is be tudjuk iktatni.      Hozzávalók: (tetszőleges) -…..
Egészséges bűnözés! ;)  Hozzávalók: 2 db érett avokádó 1 db érett banán 1 ek kakaópor 1 ek agavészirup ízlés szerint kicsi fahéj   A hozzávalókat összeturmixoljuk és kész is! Tálalhatjuk!   ..
Üde nyári finomság, könnyen és gyorsan elkészíthető. Kitűnő akár vendégváró falatkáknak is. Hozzávalók: 2 közepes padlizsán csilipaprika ízlés szerint olívaolaj 1 db kaliforniai paprika 200 g paradicsom só, feketebors, szárított oregánó, friss bazsalikom 2 ek zsemlemorzsa 150 g…..
Könnyű finomság, a forró nyári napokra :-) Az elkészítése nagyon egyszerű, gyorsnak viszont nem mondanám, de ettől függetlenül mindenképpen megéri elkészíteni.  Hozzávalók: 30 dkg szeletelt sonka 15 dkg trappista sajt 3 közepes cukkini zsemlemorzsa olívaolaj só, bors   A cukkiniket…..
Ha már utazni nem lehet, legalább ezzel a levessel kicsit Ázsiában érezhetjük magunkat. És persze, ahogyan a legtöbb receptem ez is nagyon gyorsan elkészül. Hozzávalók 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma kb. 20 g friss gyömbér 2 rúd fahéj 3 egész csillagánizs 1 db szerecsendió 2 liter…..
Zsemlemorzsába forgatott, majd olajsütőben kisütött töltött rizsgolyók. Igazi olasz különlegesség. Imádok utazni, imádom Olaszországot, sok részét sikerült már bejárnom és először Rómában ettem ilyen finomságot. Igazi olasz streetfood, amely vendégváró falatnak is kiváló.   Hozzávalók: kb. 250…..
Szendvicsre, mártogatósnak vagy esetleg húsok mellé is kiváló. Isteni finom és egészséges! Hozzávalók: 2 nagyobb cékla fél citrom leve egy marék dió só olívaolaj 3 gerezd fokhagyma bors kisebb alma - meghámozva   A céklát hámozd meg, majd vágd nagyobb részekre. Rakd őket egy…..
Jól bevált régi recept, amit mindig elkészítek, ha barátok jönnek, vagy ha nem akkor is. :-) Könnyű, gyorsan elkészül és nem lehet abbahagyni az evést, annyira finom! Hozzávalók: 20 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor 14 dkg margarin 1 tojás3 teáskanál só 2 evőkanál tejföl reszelt sajt +1 tojás a…..
      Tészta: 3 egész tojás 120 g cukor 1 csipet só 50 g tejfel vagy joghurt 120 g liszt 3 g sütőpor 60 g tökmagolaj   Tökmag praliné: 150 g pirított tökmag 60 g cukor 20 g víz   Áfonyalekvár A tészta elkészítése: A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk…..
Gondoltad volna, hogy kölesből lehet majonézt készíteni? Én nem! Pedig lehet! Most egy hozzávetőleges receptet mutatok nektek, amely alapján majd mindenki el tud indulni. A pontos arányokat készítés közben, ízlelés mellett lehet kialakítani.   Hozzávalók: fél bögre főtt köles (pépesre kell…..
Boldogság a konyhában Epres pite 2019.06.11 21:38:01
Pihe-puha lágy piskóta, sok eperrel és kevés munkával. Ahogy elkezdődik az eperszezon, ez a sütemény nálunk mindig megjelenik az asztalon.   Hozzávalók: 160 g vaj 200 g porcukor 1/2 csomag sütőpor 5 tojás 300 g liszt 1 kg eper mandula   A vajat a porcukorral és a tojássárgákkal habosra…..
Nálunk a pizza mindig hatalmas sláger és most töltve, tekerve igazán finom vendégváró falatkák készültek.   Tészta: 400 g liszt 350 ml langyos víz 1 tasak száraz élesztő 1 teáskanál cukor 1 mokkáskanál só 1 evőkanál olívaolaj   Szószhoz 100 g passzírozott paradicsom 100 g parmezán 1 db…..
Egy igazi klasszikus...     Hozzávalók: 500 g meggy 200 ml habtejszín 150 g cukor 4 tojás 1 csipet só 250 g finomliszt 1 csomag sütőpor mandulaszirom a tetejére Öntethez: tejföl, porcukor, csipet fahéj   A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tejszínt a cukorral, a tojásokkal és a sóval…..
Erre a süteményre egyszerűen nem találok szavakat. El kell készíteni, meg kell kóstolni és akkor tudni fogjátok, hogy miről beszélek. Mennyei... :) Piskóta: 4 tojás 50 g cukor 100 g liszt 20 g cukrozatlan kakaópor Krém: 250 g cukrozatlan gesztenyemassza 250 g mascarpone 1 tk fahéj egy…..
Nanaimo szelet helyett, Nanaimo torta. Úgy gondoltam, hogy idén ez a torta lesz a karácsonyi asztal dísze és a családi vacsora után egy könnyed finomság.   Kekszes alap: 120 g vaj 30 g kakaópor 1 tojás 50 g méz 100 g kókuszreszelék 70 g durvára aprított dió 180 g darált…..
Édes, finom, frissítő muffin, kivételesen magas antioxidánssal. A matcha tea a Japánok egyik legértékesebb nemzeti itala, amely nagyon sok jótékony hatással rendelkezik. Aki még esetleg nem ismeri, annak mindenképpen ajánlom, hogy olvasson utána és süsse meg az alábbi receptet.   125 g liszt 125…..
Finom, egészséges puszedlik. Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell szaggatni, nem kell, hogy egyforma legyen, nem kell, hogy sokáig álljon a tészta és még a sütési idő is rövid. Egyszóval szabadság és boldogság. Kell ennél több?     225 g meghámozott, lereszelt alma 50 g zabpehely liszt 50 g…..
Édes mosoly egy vékony réteg pikáns málnalekvárral.     Tészta: 200 g finomliszt 80 g cukor 30 g kakaópor kb. 1,2 - 2 dl mandula tej 1 tojás 3 ek étolaj 1 tasak sütőpor Lekváros réteghez: 250 g málnalekvár (lehet bármilyen más lekvár is) kb. 2 evőkanál útifűmaghéj Tetejére: 100 g…..
A nyárnak úgy érzem, hogy még közel sincs vége, hiszen annyira meleg van, és ebben a melegben nem is vágyom másra, mint egy finom, könnyed gyümölcsös finomságra. Ti, hogy vagytok ezzel? Van egy fantasztikus sajttorta receptem, amit ennél a tortánál is alapnak használtam és tovább fejlesztettem. Így…..
A tökéletes, ropogós sajtos kréker és a tökéletes pillanat. Egyre jobban érzem azt, hogy számomra fontos az egyszerűség a konyhámban, mint azt ahogyan tőlem már megszokhattátok, és ez a sajtos kréker is pontosan ilyen. Egy gyors vendégváró finomság.   Hozzávalók: 220 g finomliszt 100 g trappista…..
Az idei nyár slágere ez a gyorsan elkészíthető, teljesen lisztmentes torta.        Hozzávalók: 150 g darált mák 150 g cukor vagy 100 g nyírfacukor 50 g méz 2 evőkanál morzsa 6 db nagyobb tojás őrölt fahéj 80 g málna   Először is a tojásfehérjéből és a cukor feléből verjünk habot. Majd…..
Minden évben alig várom, hogy elkezdődjön az eperszezon. Ez most sem volt másképpen, egyből nekiálltam és lekvárt készítettem belőle. Ennek az isteni finom házi eperlekvárnak egy részét pedig felhasználtam az alábbi süteménynél. Hozzávalók: 220 g liszt 1/2 teáskanál sütőpor 1 csipet só 80 g…..