Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brenner Mercédesz

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
Brenner Mercédesz 2014.11.12 02:37:29
Ez a cikk kész vicc. Mintha a 60-as 70-es évekből került volna elő. Értem, hogy mindenki be van szarva attól, hogy a fiatalok többsége külföldön próbál szerencsét és nem marad effektíve adófizető, de ezt nem a "nyugat" lehurrogásával kéne elérni, hanem az otthoni munkaviszonyok nyugati szintre emelésével. Persze, ha tök egyedül vágsz bele a nagy világba nagyobb az esély, hogy 1 szobában kötsz 3 másik emberrel, és a "landlord" még a fizetésedet se adja a kezedbe és inkább megtartja. Ez benne van a pakliban. De szemfülesnek és körültekintőnek lenni nem nagy szám, ne tessék minden hirdetésnek bedőlni!
Nem beszélek magas lóról, Angliában élek, vidéken, a családommal, 20 éves korom ellenére dolgozom, szobalányként, minimálbérért, édesanyám szintúgy, húgom pedig a középiskolát fejezi be. Nincs kolbászból a kerítés, nincs kacsalábon forgó házunk, nem nyaralunk évente kétszer DE nem kell minden egyes garast gondosan kiszámolni a kasszánál, nem kell a számlákkal trükközni mikor melyiket ne fizessük be hogy legyen pénz azon a héten húst enni. A cikk írója nem vette figyelembe azt a nyilvánvaló tényt, hogy a minimálbér (amit a cikkben említett szobalány jobb esetben max 30 ezer forinttal halad meg adózás után!!) nettó összege 66.483 Ft!!!!! Akkor ebből hogy is kéne megélni? Hiába olcsóbb a kenyér ha nem marad rá pénz a hó végén....
Drágább az élet kint. Drágábbak a szolgáltatások, mert valamiből ki kell fizetni a magyarhoz képes csillagászati összegű minimálbért (magyarországon 584 Ft, angliában 6.31 font vagyis 2 392,37 Ft ), ergó minden drágább, illetve annak tűnik, de ahhoz arányosan nagyobb a fizetés. Én lennék a legboldogabb, ha javulnának az otthoni viszonyok, emelkednének a bérek, nagyon sok barátom, rokonom él még otthon és szeretném ha jobb életük lenne amiért nem kell szedni a sátorfájukat és szerencsét próbálni.
Remélem a cikk írója sok narancssárga júdásaranyat kapott és nem kell aggódnia a téli gázszámla miatt.