Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magnificat

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisebbségi csoportok teljes jogfosztása, kriminalizálása, a kritikus hangok elfojtása, az egypártrendszer bebetonozása - egyszóval az autoriter kormányzás kialakulása nem forradalommal jön el, hanem egészen apró lépésekkel. Ezek közül az egyik a választók érzékenyítése, pontosabban érzéketlenné…..
magnificat 2018.12.10 15:53:00
@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Azt kértük volna, hogy lopjanak? Ez nekem új. Volt erről is nemzeti konzultáció?
Égivár alatt Távozik a Lannister-sereg, gyönge szekereken zsenge gyökereket visznek Királyvár felé, meg aranyat, perszehogy, az arany és a kaja az, amiért jöttek, így ugye elégedett lesz a vasbanki bankár is, és nem hal éhen a nép (értsd: a királyi család, a sameszeik és a katonaság) ha Dany felkel…..
Ma van tizedik éve, hogy meghalt leukémiában az a 23 éves koreai lány, akinek a halála országos méretű mozgalmat indított el Dél-Koreában a Samsung ellen. Az óriáscég úgy próbálta eltussolni az ügyet, hogy egymillió dollárt kínáltak az apjának a hallgatásért. Nem fogadta el, helyette forradalom és…..
magnificat 2017.03.07 10:29:01
@Muad\\\'Dib: Hát ennyi erővel azt is kellene tudni hogy tőlünk milyen társadalmi és életkori megoszlásban mennyi a rákos megbetegedés. De nem tudjuk, csak a rendelkezésre álló információkból tudunk kiindulni. Viszont mivel a poszt is csak arról beszél hogy mennyien haltak meg, nem kezd bele kontextusában mutatni a dolgokat, így abból kell következtetést levonni, ami van. Márpedig nálunk is halnak meg sajnos fiatalok, sőt gyerekek számos ráktípusban, pl leukémiában.
magnificat 2017.03.07 11:12:05
@Segna: mivel arról sincs linkelt megbízható forrás hogy mi is ez az egész, így kb az van, hogy voltak halálesetek (nem részletezik megbízhatóan hogy valójában tartósan vagy pár baleset folytán kialakult súlyos megbetegédsekből), és hogy az illető azt állítja hogy felajánlottak neki 870 ezer dollárt a hallgatásért, amit ő "természetesen" nem fogadott el. Az ezzel foglalkozó ügynökség (KOSHA) meg természetesen a megacéggel van. Noha egy pillanatig nem gondolnám hogy a Samsung nem tehet semmiről, mégis arányaiban kell látni a dolgokat. X év alatt 100 alatti halálozás egy ekkora cégnél nem érzem úgy hogy azonnal arra késztetné őket hogy majd egy millió dollárt odaadjanak "hallgatási pénzként".
Egy ilyen gyárban sajnos előfordul az ilyen, mint ahogy az építőiparban is előfordul a tartós egészségkárosulás. Viszont a Samsung több (nem tudom mennyi, egy huffington post-os cikkben olvastam) ilyen betegnek is évekig (sőt egy évtizedig) fizetett "kárpótlást". Nálunk ezt hány cég teszi meg? Továbbra is hangsúlyozom hogy eszem ágában sincs a Samsungot védeni, biztos megvan a saját maga sara, de lássuk tényleg úgy azt a céget, ami. Egy akkora vállalat mint Szeged és Debrecen lakossága együtt (!), ami számtalan területen termel az építőipartól az elektronikai iparig, és igen, egyik sem veszélytelen terület sehol a világon. És mint minden óriás cég, a Samsung is költséghatékonyságra megy, és egyesével kevésbé foglalkoznak a dolgozókkal, hisz százak, ezrek jönnek-mennek havonta a cégtől. Ehhez kell mérni az évek során történt 180 megbetegedést és 70 halált.
magnificat 2017.03.07 11:18:16
@Muad\\\'Dib: 2009-2010... Azóta kicsit nőttek
www.statista.com/statistics/236919/number-of-samsung-electronics-employees-worldwide/

Mondjuk a duplájukra 2009 óta.
Január 1-től több éttermi étel és ital kedvezményes áfakulccsal adózik. A rendszer azonban nem egyszerű, ezért Békeiné Kiss Andrea, okleveles adószakértő készített erre egy infografikát.  Igazi kuriózum, hogy a tej után három különböző kulcsot is felszámolhatnak, az…..
magnificat 2017.01.04 09:05:58
@Tibi !: ami szintén nav által büntethető.
magnificat 2017.01.04 16:38:45
@dont be such a jew: úgy néz ki a hozzád hasonlóknak semmi sem probléma. Letudod a kérdést egy monoton ballibezéssel és boldog is a kis lelkecskéd. Irigylem hogy ennyi kielégít.
magnificat 2017.01.04 16:44:12
@dont be such a jew: nincs mit magyarázni azon, amit már fentebb leírtam. Ha képtelen vagy felfogni, azon nem tudok segíteni. Ahogy azon sem, hogy egyből ballibezni kezdesz, úgy néz ki bármi is legyen a téma. Kellemetlen, mert így nem igazán vehető komolyan az álláspontod.
Tegnap megszavaztattuk az olvasóinkat, hogy szeretnék-e Majtényi Lászlót köztársasági elnöknek. A fideszes trolloknak valószínűleg nem tetszett, hogy Áder Jánosnak kihívója akadt és jelentették a Facebook-oldalt. Ami így megszűnt. ..
magnificat 2016.12.08 12:52:35
@maxval bircaman BircaHang szerk:
"S ez mióta mentség? Állítólag a liberalizmus működik, nem?"
Szóval az a liberalizmus, hogy a nemzet gázszerelője milliárdos lett pár év alatt? És hogy egyre kevesebb ellenző média van, mert fel vannak vásárolva? Érdekes elképzeléseid vannak a liberalizmusról.

"A veszély kisebb, mert nagyobb a kontroll."
Ha az a nagyobb kontrol, hogy mindenki ki van téve egyetlen ember véleményének, akkor igen, nagyobb a kontrol. És ha ez az egyetlen ember a farkát akarja mutogatni az egyetlen törikönyvben, akkor megteheti, elvégre ő a kontrol maga. És minden szép és jó.

"Azaz engem igazolsz: a liberalizmus nem működik."
Arról beszélek, hogy akkor szerinted az a liberalizmus problémája, hogy nem dobjuk azonnal a vonat alá az embereket? Mert mondjuk adott az ember, akinek adva van három-négy-öt lehetősége is, egyikkel sem élt, semmire sem vitte, az ellátórendszerre hagyva. Vagy kidobjuk őt elsőre, és az ellátórendszerre lesz hagyva. Szerinted az előző a rossz, az utóbbi a jó. Vagy ne is legyen már akkor gondolom ellátórendszer, aki hülye haljon meg, ahogy apám mondja mindig. És nyilván mindig a másik a hülye.

"Nincsenek alsóbbrendűek egy demokráciában, csak a liberálisok hisznek ilyesmiben, lásd az "alsóbbrendűek" szavaztak Trampre, míg az "okosak" Clintonra."
Várj, te magad mondtad, hogy a liberálisok hisznek az egyenlőségben, miközben ilyen nincs. Tehát vannak alsóbb és felsőbbrendűek. Kezdesz már belezavarodni.

"A társadalom mondja meg, s ne liberális megmondóemberek kitalált liberális elvekre hivatkozva."
Mégis azt akarod, hogy a vallás szóljon bele törvényileg. Hisz idézem, "Nyilván a törvényhozásban hatnia kell a keresztlnységnek, azaz nem lehet pl. abortusz, egyneműek házassága, gyerekek megrontása, stb"

"Miért ne lehetne egy papnak beleszólási joga?"
Miért LENNE beleszólási joga egy papnak, hogy ha nő lennék, és adott esetben abortusz lehetősége állna fenn, ne élhessek ezzel a lehetőséggel. A pap győzze meg a nyáját hogy legyenek óvatosak, használjanak óvszert vagy tablettát (a házasság utáni kizárólagos szex reklámozásától szerintem azonnal kimenne a hívők fele). Ennyire van joga, ennyit tehet. Ezt nyugodtan tegye is meg. De eddig tart a "hatalma"
magnificat 2016.12.08 12:56:37
@Ballib cenzúrázók réme 19: dönthetnek, az alapján az infó alapján, amit a gyakorlatilag kizárólagos kormánypárti média mutat? Ez ám a megalapozott döntés, mondhatom!
magnificat 2016.12.08 14:38:56
@maxval bircaman BircaHang szerk:
"Minek annyi haszon pár háttérhatalmista nagytőkésnek? Nem jogosultak erre. Pont."
Említetted, hogy "Így igaz, de ez a liberalizmus alapja: én képes vagyok gazdag lenni, te nem, tehát én értékesebb ember vagyok."
Ez már megint valahogy üti az előző érvedet.

"Nincsenek alsóbbrendűek egy demokráciában, csak a liberálisok hisznek ilyesmiben, Kivéve a vagyont, ezt is hpzzátettem."
A liberálisok azt állítanák, hogy egyenlőség van vagyonilag is, nem csak emberileg? Ami persze nálad megint nincs, hisz "én képes vagyok gazdag lenni, te meg nem, akkor értékesebb ember vagyok." Esküszöm mintha a saját talpán álló Orbán Ráchelecskét hallanám.

"A liberalizmus belszólhat, a vallás nem?"
Ne keverd össze a kettőt. Nem cserekompatibilis fogalmak.

@Ballib cenzúrázók réme 19:
"Ne csináljunk már drámát ebből a cuccból se."
Nyilván ne csináljunk abból problémát hogy az én adóforintjaimból kapnak a haverok annyi olcsó és ingyen hitelt, amiből tévét és magazinokat tudnak venni. Közben a cégünk gyakorlatilag majdnem 2x annyit fizet a fizetésemért, mint amennyit én magam megkapok nettóban, úgy hogy tőlem is levonnak nem egy, nem két minimálbérnek megfelelő összeget csak úgy adóban. És emellett fizetek még rekorder áfát és hasonló nyalánkságokat. Mindezért pedig nem kapok normális egészségügyi ellátást sem, csak ha magamnak fizetem. De tényleg ne csináljunk semmi drámát ebből, nincs itt semmi probléma.

"De nézettségben a ballib szarok most is jóval több emberhez jutnak el.
Az ellenzéki seggnyaló RTL vezeti a nézettséget, csakúgy mint az Index a látogatottságot, hogy mást ne mondjak."
Mert ha feltűnt, aki némileg legalább észnél van, kerüli a megvásárolt médiaforrásokat. Amiket persze a veszteség ellenére is fenn kell tartani szintén a fizetésemből. Viszont aki nem teheti meg, vagy csak nincs olyan szinten vagy állapotban hogy felfogja hogy mit lát, az szépen nézi, és elhiszi amit mutatnak benne. Erre pedig sajnos a saját szüleim a legjobb példa.

"De ezt a haverod is leírta:"
Felejtsük már el ezt a haverozást. Nem vagyok sem nekik, sem a te komád, haverod, tesód, ismerősöd, stb.

"A fővárosban élők 35 százaléka elégedett a jelenlegi helyzettel,"
és mi a maradék 65%?
"és az átlagosnál hat százalékponttal kisebb a negatív véleményt alkotók csoportja (55%)"
Tehát több mint a fele még itt is elégedetlen.

Amit egyébként nagyon lelkesen lobogtatsz, a következő:
"Ön szerint általában véve, Magyarországon jó irányba mennek vagy rossz
irányba mennek a dolgok? Iskolai végzettség szerint (N=2000)"
Jó/Rossz/Nem tudja
8 osztálynál kevesebb: 10%/83%/7%
8 általános: 28%/61%/11%
Szakmunkás: 27%/66%/7%
Középfok: 34%/60%/6%
Felső fok: 41%/50%/9%

Ezt leegyszerűsítheted arra hogy "minél tanultabb, annál inkább úgy ítéli meg hogy jó irányba halad az ország", de 1: itt a majdnem legnagyobb a "nem tudja" százalék, és emellett is jócskán vezet a "rossz irányba halad". 2: rengeteg tanult ember már régen lelépett az országból, mielőtt egyáltalán kérdezték volna. Szerinted ha ők is benne lettek volna statisztikailag arányosan ebben a megkérdezett halmazban, a jó vagy a rossz irányt jelölték volna meg? De ismét. Te még mindig azt nevezed sikernek hogy tízből négyen nem borulátóak.

Szóval az a tipikus csúsztatás amit hozni szoktatok.

Na de itt részemről kiszálltam, megvolt az ebéd és közben visszajöttek a szerverek, szóval megyek pörgetni a GDP-t. Mert azt nem a blogon fórumozva lehet.
magnificat 2016.11.22 19:39:58
@Kijelölt Felelős: elnézést, nem, csak rossz cikket néztem, ahol tovább volt bírva :)
magnificat 2016.11.22 19:53:14
@Kijelölt Felelős: felháborodni felesleges szerintem. Én csak sajnálkozva csóváltam a fejem, és inkább mentem a dolgomra :)
magnificat 2016.11.22 19:55:04
@Kijelölt Felelős: ráadásul ugye remekül kihangsúlyozza a kirekesztéssel kapcsolatos álláspontját :) Meg hogy a keresztények nem védekeznek.
2010 óta a Fidesz folyamatosan építi le, és formálja neki tetszőre a magyar médiapiacot: a politikai nyomásgyakorlástól a tulajdonosi szerkezet kierőszakolt átalakításán, a gazdasági kivéreztetésen keresztül a hatósági, az állami és a jogi eszközök használatáig, szinte…..
magnificat 2016.10.31 21:47:01
@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: lol... a pártpolgár hárít amennyire tud. Remélem, tényleg remélem hogy megfizetnek azért, hogy így lejáratod magad.
magnificat 2016.11.01 09:55:48
@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: és a napi imalánc megvolt már?
Egy friss kutatás is megerősíti, amit alighanem mindannyian tudunk: nem jó későn, a lefekvés előtt vacsorázni. Ennek oka azonban nem az, hogy akkor rosszul alszunk, a veszélyek ennél sokkal nagyobbak...
magnificat 2016.09.06 23:33:12
@csentecsa: vagy jó reggelt, stb :)
Akkor jó vagyok, hajnali 2 körül szoktam feküdni, és 8 körül eszek kb :)
Monty blogja FILM: Oscar 2016.07.24 22:36:35
Egy mozgalmas délelőtt története Hát nehezen hiszem, de bizony ezt a filmet is épp 25 évvel ezelőtt mutatták be nálunk, én pedig családostul néztem meg az akkor még virágzó Bartók moziban. Nem akarnék nosztalgiázni, de ránk fér, mert ennyire jó kis vígjáték ilyen mesteri szinkronnal ma már…..
magnificat 2016.07.25 22:10:39
@Monty H.: Pontosan. Nálam is ott kezdődik egy klasszikus, ha az élet számos pontján vagy én idézek belőle valamit, vagy mások. Az Oscar pedig ilyen :)
magnificat 2016.07.25 22:55:01
@Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!!:
Épp gondoltam belenézek, de persze már megint megnézem elejétől :D

Marisa Tomei fergeteges :D

-Ki volt az?
-Oscar
-A sofőr???
-Mitől vagy úgy meglepve, hiszen tudtad!
- Tudtam... csak nem sejtettem :D
"A holt anyag váljék félelmetes fegyverré kezetekben!" Katonai propaganda 1965...
magnificat 2016.04.22 08:10:54
@advocate1: "de ennyi idő pont elég arra, hogy egy kis tisztességet tanuljanak a fiatalok"
Ezt nem a szülőknek, családnak kellene megtanítania a fiaiknak, lányaiknak?

Fegyvert meg konkrétan bárki gyorsan meg tud tanulni kezelni, tisztítani, akár egy tíz éves gyerek is. Ez is a gond.
magnificat 2016.04.24 10:49:51
@advocate1: tehát a 60-70-es években születettek a hibásak?
magnificat 2016.04.24 14:54:23
@advocate1: értem
A társasjátékozás reneszánszát éli. Egyre menőbb társasozni, minden magára valamit is adó felnőtt játszik. :) A legegyszerűbb persze otthon, a családdal játszani. Ehhez azonban sok pénz kell, mert a játékok száma a végtelenhez közelít, borzasztóan nehéz közülük választani, hogy mit vegyünk meg és…..
magnificat 2016.01.11 21:55:50
Trikorder A Star Citizen dráma 2015.10.26 09:21:10
A Star Citizen a valaha volt legsikeresebb crowdfunded játék (93 millió $) (a 2014-ben gyűjtött adományok meghaladják az összes Kickstarteren lévő video játék projekt teljes összegét). Még 2012-ben indult Kickstarteren, ahol Chris Roberts a Wing Commander sorozat és a Freelancer…..
magnificat 2015.10.26 13:02:26
@Padrepapp: publicitása? persze. Az olyan cikkeknek is köszönhetően mint ez. Most komolyan, ha nem írtad volna ezt meg, mennyivel kevesebben tudnák ki is az a Derek Smart? Konkrétan mielőtt elkezdett volna drámázni, semmit sem hallottam róla, amikor elkezdte, utánanéztem és láttam hogy mindig is ezt csinálta. De DS-nek nem a játékai miatt egyre nagyobb, hanem mert egyre látványosabb célpontokat támad (nem csak az SC-t). Ilyen szempontból akkor most Berki Krisztián hirtelen valaki lett, mert egyre többet szerepel a tévében meg a hírekben? Publicitást szerezni a kardashian-oknak is ment, tök jól el is élnek abból, hogy semmit (!) sem csinálnak. Mindezt azért, mert emberek és online írások olyanoknak tulajdonítanak értéket akik semmit sem csinálnak, akik pedig csendben csinálják a dolgukat, nem, csak ha valami botrány van körülöttük.

"he DID release a game that bombed, and then spent literally years supporting and fixing it until it was rather good and well liked by his core playerbase."
Ez egész egyszerűen nem igaz. Nem tudom nézted-e most a Line of Defense-ét. sok éve fejlesztésben, sok éve bejelentve hogy máris megjelenik, most pedig még mindig egy bughalmaz, steam-en szedi a pénzt rá, jah és mint mondtam, minden kritikus véleményre beszólogat, káromkodik és bannol. A játékai romokban, és a béka hátsója alatt a játékosok és a szakma megítélése alapján egyaránt. Ez az ember azért gyárt játékokat indie módjára, mert sehova nem vették fel, soha egyetlen hivatalos fejlesztőcégnél nem dolgozott. Pletykák szerint pedig próbálkozott cégeknél. A citizen con live feedjénél is hosszasan kommentálta, milyen szép lakásban is lakik, meg őrök vannak a földszinten, stb... aztán kiderült hogy hotelszobából tartotta. Szereti hangoztatni hogy 200 millió dollárt kaszált a játékán, amiről szintén kiderült hogy hazugság.
magnificat 2015.10.26 13:08:08
@Padrepapp: twittert nézz, mi onnan vagyunk már bannolva.
"azokat moderálja ki, amik ellenségesek, primitívek, és trollkodók"
ööö... ki is jut erről az eszembe :D :D Amúgy a személyes tapasztalatom a tiédnek ellent mond, mert csak kritikus voltam (nem ellenséges, primitív vagy trollkodó), mégis úgy húztam feketelistára nálam mint a szél, és ehhez csak 5 percre volt szüksége (érted, mennyit dolgozhat az, akinek a twitterjére ömlenek a hsz-ek, mégis 5 percen belül banra kerülhet)
magnificat 2015.10.26 13:19:57
@Malibutomi: ebből az olyan jellemek mint DS nem jöhet ki vesztesen. Ha mégis befuccsolna (elvégre erre mindig van esély, akkor is ha kiadó áll egy projekt mögött, és normális AAA fejlesztési módszertan megy, láttunk elég kukázott projektet), akkor ő megmondta, ha kijön az SQ42 jön hogy nem ez lett ígérve, ha jön az SC és nem lesz olyan jó mint mindenki álmodta (erre is van esély, lásd tengernyi AAA játék), akkor is megmondta, míg ha mindenki álmai játéka születne véletlenül, akkor szépen elkezd mást támadni, ahogy eddig is. A fickó nem teljesen komplett, ez a hsz-ei és az előtörténete alapján nyílvánvaló. Ez nem jelenti azt hogy nem történhet meg azt amit mond (mint ahogy én is mondhatom hogy 5 éven belül világháború lesz), de ettől még nem jelenti hogy előre látta a dolgokat.

Továbbra is tartom, felesleges több energiát és szót fecsérelni erre. Ha van bizonyítéka, álljon elő vele, ez törvényi kötelessége is tudtommal (jelentési és bemutatási kötelezettsége van ha bűncselekményről van bizonyíték), addig meg majd foglalkozunk vele akkor, ha tényleg van valami. Azt hogy "be foglak perelni" már hallottuk tőle milliószor, sok területen (2014-ben a kommentelőket fenyegette ezzel)
A játékcsajrovatban valamiért elég gyakran megfordulnak kanadai születésű amerikai szinkronszínészek: volt ugye a Battlestar Galacticából ismerős Tricia Helfer, aztán a munkamániás Jennifer Hale, most pedig itt van Tara Strong, aki szintén nagyon szép videojátékos portfólióval…..
Tovább szigorított a parlamenti többség a vasárnapi zárva tartáson: már a világörökségi területeken sem nyithatnak ki az üzletek a hét utolsó napján. Számos település a turizmus érdekében enyhítésért próbált közbenjárni a kormánynál, ugyanis a vasárnapi…..
magnificat 2015.05.08 18:07:24
@OSUDF: Az olyanoknak mint Laci1982, akik addig látnak csak hogy "más napokon is be lehet vásárolni", aztán magyarázhatod. Nem képesek attól elvonatkoztatni hogy nem mindenki hétköznap reggeltől délutánig dolgozik, aztán meg hétvégén otthon van.
Töretlen lelkesedéssel csináljuk új projektünket, a Checkpoint című retrojátékos podcastet. Már a harmadik adásnál tartunk, és egyre professzionálisabbak vagyunk. Például harmadik adásnak nevezzük a harmadik adást! (Valamiért a pilot 1x00 lett, aztán a második 1x01, ami…..
magnificat 2015.04.17 15:39:48
Üdv...

A Star Citizenhez csak annyit mondanék, hogy sokan NEM CR nevéért fizetett be. Én pl ismertem ugyan a munkásságát, de sosem játszottam a Wing Commanderekkel, sőt úgy űrszimeket sem toltam annyira sokat (amiket szerettem volna, azok olyan bugosak voltak hogy játszhatatlan volt, pl x-rebirth)
Sokakat az összetettsége, a látvány és a scope maga az, ami meggyőzte hogy befizessenek, többek között engem is. Az, amilyen összetettséget láthattunk már a hajó irányításában is, és amilyen összetettség látszik a design doksikból (pl hogy a rakétáktól és zavarásuktól a bányászatig vagy a mobiGlas-ig), engem lenyűgözött annyira hogy azt mondjam, igen, próbáljátok megvalósítani, mert ilyet kiadóval nem lehetne. Aztán vagy sikeres lesz, vagy nem, vagy szórakoztató vagy értelmetlenül túlkomplikált (bár mindig hangoztatják hogy igyekeznek úgy megcsinálni a dolgokat hogy ne kelljen feltétlen a mélyére ásni a dolgoknak, de aki akar, az megtehesse).
Szóval érdemes nézni az Around the Verse-eket (csütörtökönként egy heti műsor arról hogy melyik csapat mire haladt, interjúk a tagokkal, stb). Abból, a fórumokról és a rendszeres játékból elég sokat bele lehet látni hogy épp mi és hogy áll, hgy alakul, mi fejlődött, épp mi bugos, stb.

Pl most látszik hogy perpill ilyen szintűre van tervezve egy karakter (textúrája pl):
www.dropbox.com/s/t9ve36ngsc9rzw1/StarCitizen_2015_04_11_12_05_57_427.png?dl=0

Nem is csoda hogy említette az egyik fejlesztő (azt hiszem az egyik devops-os) hogy mire a több bolygó, az npc-k és a hajók mind mind bekerülnek, simán elérheti a 100 gigát (ami azért sem meglepő mert a gta 5 60 giga). Márpedig itt nagyon nagy különbség lesz abban hogy egy npc mondjuk milyen gazdag vagy melyik bolygó lakosa (helyi divat mindenhol más), és hogy mit csinál. Ezen és ilyeneken dolgoznak már kb 350-en kb 6 irodában (köztük most a legújabb frankfurti irodában jópár olyan ex-crytek-es programozó, aki részt vett a motor fejlesztésében a kezdetektől)
IDDQD A 100 gigabájtos játék 2015.03.13 18:09:14
Azt hiszem, bocsánatot kell kérnem a Dead Rising 3 patchétől, amire tavaly úgy kiakadtam, amiért 13 gigabájtos bírt lenni. A Star Citizennek ugyanis ezt egy teljes nagyságrenddel sikerült überelnie. Jó, ezúttal nem patchről, hanem a teljes játékról (illetve annak klienséről) van…..
magnificat 2015.03.17 01:26:18
@Androsz: Nem. Egész véletlenül a BaseHuman modell áll:
-8 megányi mesh-ből és leíró file-ból
-karon 4k x 2k diffúz + normal + specular (21.3 mega összesen, a normal ugye RGBA)
-lábfejen 2k x 1k D+N+S (5.3 mega)
-kézfejen 4k x 2k D+N+S (26.6 mega)
-lábon 4k x 2k D+N+S (21,3 mega)
-alsó (csípő) 2k x 2k D+N+S (10.6 mega)
-torzó (gyakorlatilag mellkas) 2k x 1k D+N+S (17.3 mega). Tehát csak így van az alap férfi modellen 102 mega textúra.
Egy explorer karakteren 336 megányi textúra van, mivel hátizsák, alsó-felső test, sisakbelső, sisakkülső, stb. Csak a sisakbelső normal mapja 4k x 4k RGBA, 32 mega...

Továbbra sem látom értelmét hogy mesterségesen, xml-ekkel akarják megnövelni egy játék méretét, pláne azért mert marha könnyen lebuknának vele. Nem látom miért lenne érdekük csak ezért 50 helyett 100 gigásra lőni a játékot, ami után persze terabyte-onként kell fizetniük a google-nek a terjesztésért (tehát minél nagyobb a program, annál több pénzbe kerül hosztolni náluk és bérelni a CDN (content delivery network) hálózatot.

", amikor az szükségessé válik, vagy akkor, amikor szarunk bele, hogy végül mekkora lesz a kód"
Miért, ki dönti el hogy szükséges-e? Te? nem... ők... sosem szükséges jó minőségű anyagot beletenni egy játékba. Csak tudod mindenki hajt a minél jobb eredményre. Ennek pedig tárhely ára is van (és számítási is)
Emellett nem értem, miért hozod fel a Total Commandert. Az csak egy filekezelő app. Van benne 12kB-nyi ikon és csá. Sosem a kód foglal sokat, hanem a resouce-ok, a hangok, textúrák, képek, zenék, animációk, stb.

A nasa akkor két űrszonda útvonalát tervezte meg, ma meg képes arra hogy három galaxis összes bolygójának szimulációját elvégezze ütközés esetére. Átkozottul nem ugyanaz a kategória. Előbbit papíron is ki tudták volna számolni a szakik, megfelelő idővel. Utóbbit nem. Szóval ekkora vason nem csak hogy csodákat lehet művelni, hanem csodákat is művelnek. A marsra pattogás nélkül letettek egy rovert, kábelen (!), a rosetta űrszondának 12 éves pályát számoltak, amivel eltalálták a p*csányi üstököst. Szóval kicsit el vagy tévedve hogy egyrészt milyen számításokat kell végezni egy játékban, másrészt mi mindent számítanak folyamatosan. Te ott tartasz hogy csodákra kellene képesnek lennie egy játéknak, valójában azt is csinálja, mert több ezer valós ütközést, több tízezer részecskét számolhat milliszekundumonként. Tehát itt nem az a skill ha képes kiszámolni egy röppályát milliméter pontosan, hanem az, ha képes 16 msec alatt kiszámolni 6-7 karaktert, soktíz vagy száz megányi textúrával, mi hol van, hogy fed, mi látszik, vágóalgoritmusok, AI, fizika, több tucat fényforrás és árnyék merre vetül, szoft árnyékok, ambient occlusion, stb stb stb. Tehát másodpercenként hatvanszor. Itt nincsenek percek hogy elszüttyögjenek iszonyatosan pontos számításokkal, de nincs is rá szükség. Itt nem kell 12 évre előre kiszámolni egy pályát (arra megvannak az egyéb programok és szuperszámítógépek). Itt arra van szükség hogy másodpercenként több tucatszor elképesztően sok számítást elvégezzünk. egy 290X ugyanis 5,600,000,000,000 műveletet tud másodpercenként elvégezni (de általában nem lehet ennyivel etetni, lévén adatokkal is el kell látni, várni kell az eredményekre, szinkronizálni, stb)

Szóval teljességgel érdektelen a játékok számítás és tárhelyigénye kapcsán hogy mennyit foglal egy 100 darab 32x32 pixeles ikont tartalmazó total commander vagy hogy anno órák alatt mit tudott kiszámolni a nasa akkori szuperszámítógépe, amit ma már millisec-ek alatt ki tudna.
magnificat 2015.03.17 01:37:10
@Androsz: "Mellesleg a programozás a könnyebb része a feladatnak, mert amit ki tudok számolni papíron, azt már a számítógéppel is ki tudom számoltatni."
Akkor úgy néz ki fikarcnyit sem tanultál (vagy csak nagyon keveset) igazi algoritmizálásról és optimálásról. Mert valamit százféle módon ki lehet számolni, csak épp sok nagyságrend lehet köztük a teljesítménybeli különbség. Itt pedig nagyon keményen bejön a programozás tudás, hogy milyen algoritmusokkal, milyen adatformátumban hogy is oldd meg a feladatot a lehető leggyorsabban.
magnificat 2015.03.17 01:50:06
@Androsz: "Akinek az a legfontosabbak közé sorolható, hogy milyen részletgazdag a játék grafikája, és elfogadhatónak nevezi azt a gyártót, amelyik erre hivatkozva egy ipari méretű hardverrendszert tölt meg mindenféle patternekkel, hangmintákkal, poligonokkal, az nézegessen inkább képes magazinokat, mert játszani ezek szerint már nem szeret."

Hű hű hű... Elképesztő... Nézegessen magazinokat, mert játszani nem szeret? Az megvan ugye, hogy egy részletgazdag grafikájú játék mégiscsak interaktív, míg egy magazin nem, tehát egy magazin nem válthat ki egy interaktív médiumot azzal hogy az ott lévő képek is részletgazdagok. Illetve remélem az is megvan, hogy attól hogy valaki szereti mondjuk a baldurs gate grafikájú játékokat, még szeret játszani, attól függetlenül hogy a MUD-oknál már fejlettebb a grafikája. Vagy úgy gondolod, van egy grafikai határ, ami fölött már értelmetlen mindennemű fejlődés? Mert akkor csak gratulálni tudok... -.-
Van egy amerikai cég, aki megpróbálja fenekestül felforgatni az androidos telefonok piacát. Valamennyi gyártó jelentkezett olyan megoldással, amire beindult a nyálelválasztásunk, igaz? Aztán közelebbről megnézve kiderült, hogy valamiben gyengébb, mint vártuk; nem egy gyengeséggel,…..
magnificat 2014.11.13 18:28:35
@][-][alo: nagyobb ppi amúgy pedig kisebb képernyőket is eredményezhet, a nem túl távoli jövőben jöhetnek a ténylegesen szemüveglencsére integrált kijelzők, az autók szélvédőjére applikált okosrendszerek, vagy a tükörre, ablaküvegre építettek. Ezek nem úgy jönnek majd, hogy "na most én elkezdek csinálni 0-ról egy ilyet", hanem azáltal lesznek elérhetőek, megvalósíthatóak, hogy más területeken már alrészeit (pl a magas ppi-jű kijelzőket a mobilok számára) már kifejlesztették. Ezért vált elérhetővé 300-350 dollárért az Oculus Rift is, a DK2-ben most még gyakorlatilag Note 3 kijelző van (konkrétan még a műanyag keret is rajta van). Azért kerülhet 300 dollárba 3000 helyett, mivel ezt a kijelzőt százezresével gyártják.
magnificat 2014.11.13 22:42:38
@Void Bunkoid: A játék mellett felsoroltam még jó pár felhasználási lehetőségét. És igen, pornót is lehet majd rajta nézni :)
Kezdem azt hinni, hogy törvénymódosító javaslatot csak olyan kisiparos tehet, aki azon a héten elfelejtette bevenni a gyógyszerét rögeszme és abszurditás ellen. Naponta legalább egyszer sikerül meglepni a Fidesz-KDNP csoportnak agyament ötleteikkel. Mikor az ember azt hinné, hogy nem…..
magnificat 2014.11.02 14:43:40
@Gwahyr: Szóval már ott tartunk, hogy a vasárnapi vásárlás a közösség fennmaradását kockáztatja? Ejha! Ha nem szolgálom a közösség fennmaradását mint egyedülálló harmincas, akkor kéretik meghagyni a TELJES fizetésemet. Jah, hogy az adóm mégiscsak jó a közösség fenntartására. Érdekes :)

Nem elvárom az alkalmazkodást. Azt várom, hogy nekem is legyen lehetőségem választani. Hogy ha vasárnap vásárolni akarok magamnak friss élelmiszert, megtehessem, extra bűntetés nélkül. Ha ezzel még munkahelyet is fenntartok, akkor pláne jó. Aki pedig örül ha munkához jut (és a vasárnapi munka bizony extra állásokat generál) az pedig annak örül. Ahogy írták, három hetente egy vasárnapról kell lemondania. Ezt nevezik úgy, hogy megmarad a káposzta is, és a kecske is jól lakik. Én is ugyanúgy ledolgozom a magam 40+ akarom mondani 40 órámat, de a véleményed szerint pont hogy kevésbé kellene az igényeimet figyelembe venni. Mert a családosok kapnak adó és extra engedményeket itt-ott, most már egyenesen millió forintot első házasságra. De én, aki ugyanúgy húzom az igát, mivel még nem vettem el senkit és nem babáztam le, a te véleményed szerint másodrendű vagyok.

Na várjunk...
"Ez van, ezzel a munkával/életmóddal amit választottál ez jár. Ha nem teszik, lehet másikat választani. Ugye hogy így már nem is hangzik olyan jól?"
Pontosan ezt mondom én is, a boltosoktól. Tudom hogy mi jár a munkámmal, ezt választottam, kész. Ha bajom lenne vele, másikat választanák. Akkor most a boltos. Tudja hogy ez jár vele, de törvénybe iktatnák hogy neki mi a jó. Hol marad a "ha nem tetszik lehet mást választani"? Megint abból indulsz ki, hogy minden egyes vasárnap is dolgozó ember családos, és 10 gyerek várja otthon sírva mindkét szülőjét hogy a gonosz Tesco elengedje a lelkét. Azt meg nem veszed észre, hogy a társadalmat nem csak ilyen emberek alkotják, és amellett hogy azokat egyrészt másodrendűnek bélyegzed, még magasról teszel is rá hogy ők mit akarnak.
magnificat 2014.11.02 14:49:23
@magnificat: jézusom, szándékosan szivat a blogmotor vagy tényleg ennyi vétlen helyesírási hibát vétettem (választanék, büntetés, stb). Utóbbi esetben sorry :)
magnificat 2014.11.02 15:23:52
@csakésmert: Köszi, ismerem a családosok helyzetét, mindenki az ő helyzetükkel foglalkozik, a többiekével meg senki. Ahogy fent is írták, a vasárnapi munka esetén hivatalosan csak minden harmadik héten lehetne vasárnapra tenni a munkanapot, tehát 3 vasárnaponként kellene egy során dolgozni. Ha nem így van (és tényleg van ilyen sor a jogban hogy kellene), akkor ott a cég követ el jogsértést. Szóval nekem azzal semmilyen problémám nem lenne, hogy tényleg csak minden x-edik vasárnap dolgozhasson az illető, meg azt is el lehessen csúsztatni ha van valaki aki helyette beugorjon, ez nem befolyásolja ugyanis azt, hogy legyen bolt vasárnap. De azt, hogy kiadni törvénybe hogy NAGY boltok ne lehessenek nyitva, az ugyan nem a család szentségét védi. Az csak basáskodás és nagy cégek visszahúzása és sajátok előresegítése, állami törvényhozás szinten.
Fiatalság, öröm, felfrissülés, boldogság, kiegyensúlyozottság. Ezeket ígéri a legtöbb ásványvízmárka reklámszlogenjében. A számok az emberi naivitásról és lustaságról árulkodnak: globálisan 22000 milliárd forintot költünk palackozott vízre évente. Úgy tűnik, a…..
magnificat 2014.05.28 16:16:02
@Hoppácska: ha két, általam nem mondottá torzított kijelentésremre történt reakcióm után már egyből politikusnak kívánsz küldeni, akkor valóban megbeszéltük :)
magnificat 2014.05.28 17:20:47
@eßemfaßom meg áII: értem, köszönöm. Tehát ez a tejszerű sűrű anyag csak vízkő (azaz oldott ásványi anyag). Mindegy, így sem túl bizalomgerjesztő, de továbbra is ugyanúgy iszom majd mint eddig :)
magnificat 2014.05.28 18:40:36
@eßemfaßom meg áII: eltűnik az is belőle idővel, illetve csak nagyobb mennyiségű víz megengedésekor (tehát pl lábasban) van olyan hatása, úgyhogy felteszem ez ugyanaz a levegő, csak nagyobb mennyiségben sűrűnek és gomolygónak hat :) Mindegy, ezt issza itt az egész lépcsőház, nálam szerintem csak hipochonderebb emberek léteznek, szóval biztos ki lett vizsgáltatva már, ha valakinek gyanús volt. Az én részemről a téma lezárva. Egész idő alatt csak arra utaltam, hogy noha igen, az ásványvíz és a csapvíz között kémiailag ugyan nincs jelentős különbség (oldott anyag tartalom itt-ott, meg max szénsavasság), én megértem azt, ha valaki nem bízik a csapvizében, a fenti példákat is látva. Simán csak van ahol nem olyan jó a csatorna rész a lakásban, meg el tudok képzelni olyan peremkerületet is, ahol kevésbé van jó állapotban maga a fő vízcső sem. Ebből adódóan mindenki mást tapasztal a vizében, más ízű mindenhol, és ebből fakadóan dönt hogy most kiad pénzt a flakonosért vagy sem. Viszont elég balgaság automatikusan hülyének bélyegezni mindenkit, aki ásványvizet is (!) fogyaszt. Erre fent volt utalás.
Van ebben az egész csúcsmodern, „két kattintás a tudás” világunkban valami ijesztő, valami - a szó eredeti értelmében - embertelen. Nem a felületesség, nem az uniformizálás, nem a személytelenség – valami sokkal hátborzongatóbb. Nem tartozom azok közé, akik a Facebook…..
Írtunk már arról, milyen az, amikor neves gyártók sikeres készülékeit koppintják a Nagy "tűz" Fal másik oldalán, de eddig ezeknek a beszerzése kicsit körülményesebb volt. Vagy a neten rendelhettük meg, és pár hét alatt ért ide szerencsés esetben a postás, vagy szép szürke…..
magnificat 2012.11.10 10:01:00
magnificat 2012.11.10 12:10:29
@decoati: :D Na igen :D
magnificat 2012.11.10 12:19:13
@decoati: várhatóan mondjuk a képernyő határok is :D
Ma jelentette be a Google, szokás szerint saját blogján, hogy újabb 13 nyelven teszi elérhetővé a hangalapú keresés funkcióját. Ezzel már 42 nyelven és nyelvjárásban, összesen 46 országban beszélhetnek a felhasználók Androidos telefonjukhoz. Magyarország is benne van ebben a 13…..